Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו פיגו 306 xu 1.8

אני יתן קצת רקע למקרה,שיקל על מי שינסה לעזור לי.

יצא לי בתקופת הגשמים להכנס לשלולית רצינית והתוצאה: השעון חום הפסיק לעבוד (אבל אחרי זמן נסיעה ממושך המאווררים עבדו במהירות גבוהה ,אז סה"כ ידעתי שהבעיה היא השעון חום ולא משהו אחר)

הלכתי למוסך בשביל שיסדרו לי את השעון חום ,והם סידרו.

הכל טוב ויפה, אבל החלק הבעייתי הוא שהחשמלאי הראה לי את היוניט של המאווררים (צמוד לראדיטור) והוא היה רטוב לגמרי מהגשם.הוא רמז לי שכדאי להחליף אותו בגלל הגשם.

אני לא יבזבז סתם 850 שקל על משהו שלא צריך, אבל יש לי חשד שמאז שהבחור נגע שמה בחוטים , המאווררים של האוטו עובדים במהירות נמוכה,כלומר בטמפ' 90 שני המאווררים מתחילים לפעול בעוצמה ממש נמוכה שבקושי מקררת את האוטו.

לפני זה שהאוטו היה מגיע למהירות 90 אז שני המאווררים היו עובדים במהירות גבוהה ותוך חצי דקה האוטו היה ממש מתקרר.(לפני שהאוטו היה במוסך המאווררים עבדו במהירות גבוהה).

במוסך טוענים שיש כשל ביוניט ובגלל זה האוטו מגיב ככה.(כמובן שיש לי חשד שבמוסך רוצים להוציא ממני כסף על יוניט חדש)

הוצאתי את השקע החום שליד התרמוסטט(מי שמכיר) והמאווררים עבדו קבוע במהירות גבוהה לאורך הרבה זמן.אז סה"כ הם מסוגלים לפעול במהירות גבוהה.

יש לציין שלאוטו יש ראדיטור בן שנה(אין סתימות או משהו כזה) , ומאוורר אחד חדש בן כמה חודשים ספורים.

אז איך אני יכול להחזיר את המצב לקדומותו,שהמאווררים יחזרו לפעול בעוצמה גבוהה?

יוגב

נ.ב: יש מקרים שאתה נכנס למוסך עם בעיה אחת ויוצא עם בעיה שניה, ממש מתסכל המצב הזה.

פורסם

ב 90 מעלות המאווררים צריכים לעבודה במהירות נמוכה בלבד, אם הם לא מספיקים והרכב ממשיך להתחמם רק אז בטמפרטורה בערך 100 מעלות המאווררים יעבדו במהירות גבוהה.

פורסם

האשם לא במוסך, אלא בך (נכנסת לשלולית עד לגובה שגרם להרטבה של הממסרים בקדמת הרכב, זה לא צוללת).

התושבות של 3 הממסרים ששם מראש לא באיכות שמחזיקה לאורך עשרות שנים. תוספת הרטיבות לא הוסיפה להם בריאות.

מה אפשר לעשות?

1. פתח את הקופסה שבה שלושת הממסרים, הוצא את שלושתם (זכור את הסדר), ייבש עם פן (לא על חום גבוה, שלא תמיס את העסק) ואח"כ רסס עם ספריי מגעים שבמקרה הכינות מראש. החזר את הממסרים למקומם.

2. נתק את הקונקטור בצבע חום על הפלאנג', וודא שהמאווררים נכנסים לפעולה במהירות גבוהה.

3. אם כל זה לא עזר - יש להחליף כנראה את תושבות הממסרים. עלות החומרים היא כ-50 ש"ח בלחץ. עשה לבד את החשבון.

פורסם
ב 90 מעלות המאווררים צריכים לעבודה במהירות נמוכה בלבד, אם הם לא מספיקים והרכב ממשיך להתחמם רק אז בטמפרטורה בערך 100 מעלות המאווררים יעבדו במהירות גבוהה.

אז איך אתה מסביר את זה שקרוב ל4 שנים המאווררים אצלי ב90 מעלות עבדו על מהירות גבוהה?

בקיצור לא יודע איך זה בא מקורי מהיצרן, אני יודע שהמאווררים אצלי אם הם יעבדו בכזאת מהירות נמוכה אז האוטו יכול להתחמם.

התושבות של 3 הממסרים ששם מראש לא באיכות שמחזיקה לאורך עשרות שנים. תוספת הרטיבות לא הוסיפה להם בריאות.

מה אפשר לעשות?

1. פתח את הקופסה שבה שלושת הממסרים, הוצא את שלושתם (זכור את הסדר), ייבש עם פן (לא על חום גבוה, שלא תמיס את העסק) ואח"כ רסס עם ספריי מגעים שבמקרה הכינות מראש. החזר את הממסרים למקומם.

2. נתק את הקונקטור בצבע חום על הפלאנג', וודא שהמאווררים נכנסים לפעולה במהירות גבוהה.

3. אם כל זה לא עזר - יש להחליף כנראה את תושבות הממסרים. עלות החומרים היא כ-50 ש"ח בלחץ. עשה לבד את החשבון.

שמר , אז בעצם לפי מה שאתה אומר הבעיה היא בקופסאת הממסרים הזאת שנמצאת בצמוד למאווררים.

טוב אני יראה מה קורה שמה.

תודה על העזרה.

יוגב

פורסם

גל צודק במקרה הזה. המאווררים צריכים לעבוד במהירות נמוכה ב 95 וב 105 להכנס בגבוה.

אולי לפני זה שיחקו לך עם היוניט שהמאווררים יכנסו תמיד בגבוה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אפשרות סבירה יותר: עד עכשיו המהירות הנמוכה לא עבדה בכלל (ממסר לא ישב במקום), ורק המהירות הגבוהה הייתה נכנסת (הרי לא היה לו שעון חום).

אחרי הנגיעות - המערכת עובדת כראוי, אבל סיכוי טוב מאוד שהקורוזיה תעשה את שלה, ושוב יתחילו בעיות.

יוגב, נתק את הקונקטור החום בפלאנג' כדי לוודא שהמאווררים עובדים במהירות גבוהה.

פורסם
גל צודק במקרה הזה. המאווררים צריכים לעבוד במהירות נמוכה ב 95 וב 105 להכנס בגבוה.

אולי לפני זה שיחקו לך עם היוניט שהמאווררים יכנסו תמיד בגבוה.

אולי יכול להיות שמה שיש לי עכשיו זה הסידור המקורי, אבל אני מעדיף את מה שהיה מקודם כי הוא מצליח לקרר לי את האוטו בצורה יותר יעילה.

אפשרות סבירה יותר: עד עכשיו המהירות הנמוכה לא עבדה בכלל (ממסר לא ישב במקום), ורק המהירות הגבוהה הייתה נכנסת (הרי לא היה לו שעון חום).

אחרי הנגיעות - המערכת עובדת כראוי, אבל סיכוי טוב מאוד שהקורוזיה תעשה את שלה, ושוב יתחילו בעיות.

יוגב, נתק את הקונקטור החום בפלאנג' כדי לוודא שהמאווררים עובדים במהירות גבוהה.

שמר כבר ניתקתי אתמול את הקונקטור הזה והמאווררים עבדו במהירות גבוהה.

ויוניט מאוורר 2 מהירויות עולה כ 80 ש"ח ולא 850

אה ,

החלק שהחשמלאי הראה לי זה יוניט מלבני שיושב ליד הראדיטור והפנס, לזה הכוונה?

פורסם

שמע, הרכב צריך להיות על 90 מעלות בעיר. המהירות הגבוהה נכנסת תכלס רק במקרים קיצוניים.

המאווררים שלנו מאוד חזקים ויעילים, 460 וואט כל אחד, אל תזלזל בהם. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אז זהו שאני לא חיי על מקרים קיצוניים.:arrow:

אני אוהב שהכל עובד טיפ טופ,רגוע , ב90 המאווררים נכנסים חזק לפעולה ומקררים את ההמנוע.לא רוצה כל שניה להלחץ שהמים מגיעים לטמפ' מאוד גבוהה.(ועוד עכשיו חורף,מה יהיה עם זה בקיץ ? :?)

ברור שבסוף אני יחזור למצב הקודם שהיה לי , ועד אז מיצידי אפילו שהמאווררים יעבדו כל הזמן.

יוגב

פורסם

עדכון:

היום פתחתי את קופסאת הממסרים ,סה"כ המצב שמה רגיל , שלושת הממסרים עצמם לא נרטבו והם נראים במצב טוב.

ריססתי על החיבור שלהם ספריי מגעים והחזרתי למקום, אבל לא היה שום שינוי.

בקיצור לא נראה לי שאני יביא את הפתרון לבעיה, ובהזדמנות הקרובה שתיהיה לי אני יקפוץ לחשמלאי רכב אחר, וזהו.

יוגב

• תוכן חדש...