Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה | התקנת solaris 10 על disk on key

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה solaris 10 כמערכת נוספת על הנייד שלי.

העניין הוא שאני צריך את מערכת ההפעלה לשבועיים שלוש בלבד לעבודה כלשהי שאני עושה,ולא רוצה להתקין אותה על ההארדיסק הנוכחי,במיוחד בגלל שהוא לא מחולק ואני לא רוצה ששני המערכות הפעלה יהיו על אותה מחיצה.

ברשותי disk on key של 32GB,כרגע ללא שימוש.

האם ניתן להתקין את מערכת סולאריס על הזכרון הנייד?,ושיעבוד רק כשאני מחבק את הזכרון למחשב?.

תודה לעוזרים.

פורסם

נייד שלך יודע לעשות BOOT מ-USB?

יותר פשוט לחלק דיסק שלך לשני מחיצות. אחת ל-WIN ואחת ל-SOLARIS. אתה יכול לחלק למחיצות ע"י תוכנה כמו ACRONIS או PARTITION MAGIC למשל.

לSOLARIS יש BOOT MANAGER מאוד טוב - GRUB, הוא יוכל להיות בורר בין מחיצת WIN ל-SOLARIS בזמן עליית מחשב.

באופן כללי, ממליץ על SOLARIS בחום. משתמש בה כבר כמה שנים. אומנם HP-UX קצת יותר יציב, אבל לרוב דורש חומרה מיוחדת, כגון מחשב שמבוסס על ITANIUM או PA-RISC.

מערכת הפעלה מהירה ויציבה. קח בחשבון שעלולות להיות לך בעיות עם דרייברים, כגון כרטיס מסך. במצב כזה יהיה לך רק מוד טקסטואלי. במקרים גרועים, הוא עלול לא לזהות בקר של דיסק קשיח.

בתור טיפ, ממליץ לך להתקין CUPS במידה ואתה רוצה תמיכה במדפסת (קיים ב-SOLARIS COMPANION DVD).

SOLARIS חינם וחוקי, אפשר להוריד אותו מאתר של SUN, צריך רק להרשם.

בנוסף, לפעמים ביד שתיים אפשר להשיג שרת של SUN ("פיצה") בכמה מאות שקלים. כימעט לא תופס מקום ואין בעייה עם דרייברים. אין להם כרטיס מסך, חבור דרך (פורט סריאלי לרוב)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על ההסבר.

כדי לחלק מחיצות דרוש פורמט וזה אומר מחיקת הXP הקיים.

או שאחת התוכנות יודעת לעשות זאת ללא פורמט ומחיקת מערכת ההפעלה הנוכחית?.

אני לא חושב שאני יצטרך דרייברים כלשהם בגלל העיקר שיעבוד,אני צריך את מערכת ההפעלה לזמן קצר מאוד.

איך ניתן לבדוק אם המחשב יודע להעלות דרך התקן חיצוני?,הגדרות הBIOS?.

שאלה נוספת:

האם solaris תומכת בתוכנות כגון ICQ\WINAMP?,אם ובמקרה אבחר להשאר עם המערכת במקום הXP הנוכחית?.

פורסם

1. כדי לחלק מחיצות דרוש פורמט וזה אומר מחיקת הXP הקיים.

2. האם solaris תומכת בתוכנות כגון ICQ\WINAMP?,אם ובמקרה אבחר להשאר עם המערכת במקום הXP הנוכחית?.

1. לא מדוייק. אם תשתמש ב-PARTITION MAGIC או ACRONIS DISK DIRECTOR אין צורך לפרמט שום דבר. תוכנות האלו יודעות להזיז מחיצות בלי נזק למידע הקיים. רק דרוש מקום פנוי.

2. לא בדקתי נושא של ICQ/WINAMP.

SOLARIS יותר מערכת הפעלה לשרתים ופחות למשתמשים ביתיים. לא מאט אתרי .COM מבוססים על שרתי SOLARIS.

בתור מערכת למשתמש ביתי, אני ממליץ על הפצות של LINUX. אישית מעדיף FEDORA CORE.

שוב אתגיש את הנקודה החשובה של דרייברים. יש סיכוי גדול מאוד, שלא תוכל להריץ X WINDOWS (מערכת חלונות גראפית) ב-SOLARIS בגלל העדר דרייברים. מערכת הפעלה SOLARIS בהחלט שווה לקחת מחשב שיש לו חומרה בה SOLARIS תומך.

קח בחשבון שמלא דברים יהיה צריך עדיין לקנפג בעזרת קבצי קונפיגורצייה. SMC כולל מאוד מאט אופציות, לאומת למשל SAM של HP-UX שבאמת אפשר לקנפג בו כ-80% מדברים. גם לאומת SAM, ב-SOLARIS ה-SMC עובד רק במוד גראפי ולוקח לו מלא זמן לעלות כי הוא מבוסס על JAVA.

עוד הערה חשובה, אם אתה עובד ב-DHCP ושרת DHCP אצלך זה ראוטר, אל תקבע ב-SOLARIS שם מחשב (HOSTNAME), זה יהיה UNKNOWN, אבל אל תתרגש מזה. אחרת יהיו לך בעיות עם RESOLVING של שמות ולא תוכל לגלוש באינטרנט וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...