Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לא מזמן הוצאתי רשיון ונגמר לי המלווה. אני רוצה לקנות לעצמי רכב שיספק הנאה מנהיגה במחיר לא גבוה יחסית.

הנעה אחורית זה חשוב לי, שתיהיה ידנית חובה, מספר המקומות לא משנה לי,גם לא משנה לי שהסגירה שלה לא תהיה גבוהה, אבל שלא ירצח בדלק ושהאמינות תיהיה סבירה.

אני מדבר איתכם על תקציב של עד 25K.. אבל שלא יעלה המון להחזיק אותה..

פורסם

בהצלחה עם זה.

אם היה כזה רכב - לכולם כבר היה לפחות אחד כזה בחנייה.

בימר ישנה יכולה להיות אופצייה, רק שאחזקה סבירה ואמינות טובה בשנתונים כאלו קצת יהיה קשה למצוא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלפא 75 בתור רכב ימיומי תדרוש כיס מאד עמוק. החלקים המכאניים, הגם שקיימים (לא מדובר על פילטרים ופלאגים, כמובןף אלא על דברים מהותיים יותר. קופלונגים, למשל, רכיבי מתלה וכדומה), לא זולים ומצוים לרוב בחו"ל וחלקי קוסמטיקה נדירים ולא בדיוק הופכים לנפוצים מיום ליום, 16 שנים לאחר הפסק ייצור הדגם. מה גם שה-75 לא סובלת הזנחה, חיפוף וקומבינות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דבר שמאוד מייחד אלפא 75, לאומת מכוניות אחרות: הנעה אחורית וגיר אחורי.

דגמים מוקדמים היו מצויידים בשני קרבורטורים כפולים, כלומר סה"כ 4 קרבורטורים למעשה.

קשה מאוד למצוא TWIN SPARK מקורית, שהייתה מצויידת בדפרנציאל מוגבל החלקה. לרוב מדובר על דגמי 1600 ו-1800.

בתקציב כזה, אפשר לקנות בומר E30 או E36, עם מנועים בעיקר עד 1800, אבל יש פה ושם 2000. עם מנועים גדולים יותר, בד"כ מדובר במחירים אחרים.

מכוניות מעניינות, לא יקרות נוספות, זה אלפא 164, דגם 2000TS מעולה לפי טעמי, אבל קיימת גם V6 3000, בעיקר אבל אוטומטית.

לנצ'יה תמה, גם רכב מעולה, קיימים דגמי טורבו שבד"כ יקרים לאחזקה, בכל מה שקשור לטורבו. יש דגם ידני 2000 עם 16 שסתומים ו-150סוסים.

לא מכיר מחירי חלקים עבור בומרים קטנים, אבל לבומרים גדולים החלקים יקרים למדי ולפעמים קשים להשגה.

עלות עבודה במוסך טוב לבומר לא תהיה זולה.

כמו שהזכירו מעלי, אלפות רגישות מאוד להזנחה וראוי לציין שרחוק ולא בכל מקום יודעים לטפל בהן.

באופן כללי, לפי דעתי לפני שאתה רץ לקנות מכונית זריזה, כדאי לך לצבור ניסיון נוסף בנהיגה עם רכב רגוע יחסית.

מתחילה עכשיו תקופת גשמים, נהיגה הופכת למסובכת יותר, מכוניות ישנות עם הנאה אחורית שלא מצויידות במערכות כמו בקרת אחיזה, עלולות להיות TAIL HAPPY יותר מידי בידיים לא מיומנות ולסיים את הקריירה על כביש בעץ במקרה הטוב.

במילים אחרות, אני ממליץ על רכב עם הנעה קדמית ומסוג "רגיל" ולא "מיוחד".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה עם פורד סיירה של תחילת שנות ה90 בפחות מהתקציב ושאר הכסף

ליישור קו כללי כדי להביא את הרכב למצב טוב

מסכים עם קודמי נהג חדש עם רכב הנעה אחרית ללא כל בקרה יכול להיות מסוכן מאוד

בעיקר שעונת הגשמים לפנינו

פורסם

לדעתי E30 320 ידנית :)

אפילו 316 1.8 או 318 1.8 ידניות גם תהנה מהן.

ובתכל'ס?

סיטרואן וולקן,תוכל לרגוש מדגם 95 אפילו, רכב נוח, 5 דלתות,לא ימשוך תשומת לב מצד השוטרים,וגם מאובזר מאוד! ויותר מזה?

גם נוח מאוד!

פורסם

אני גם אצטרף ואומר

תתאמן קצת על האוטו של אבא/אמא/סבתא/בייביסיטר של אחותך לפני שאתה זורק 25 אלף שקל על אוטו

מה גם שתוכל לחסוך ואחרי שנה, שנה וחצי, שנתיים תוכל לקנות משהו בתקציב יותר משמעותי ולהנות ממנו יותר

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קח חיפושית,

גם הנעה אחורית , גם אמינה, גם צעירה, גם רק שתי דלתות, דלק 1-10 בערך, גם ידנית.

וכל זה בכמה אלפים בודדים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לדעתי רצוי לרדת מעניין ההנעה האחורית בשלב זה של נסיונך המוטורי, בטח ובטח לקראת החורף המתקרב.

שווה לשקול קניית 106 או 306 חדשות ככל האפשר, ה-106 תהיה גם חסכונית בדלק, ושתיהן יתנו לך הנאה רבה מנהיגה, יחד עם אמינות סבירה.

את הדריפטים תשאיר לתקופה קצת מאוחרת יותר.

אפשר גם קסארה מהמודלים המוקדמים (יש כמה בנפח 1.8 16V, רכב נחמד מאוד).

שאר המכוניות בתקציב דומה - לא יהיו מהנות לנהיגה בצורה דומה, או שירוקנו לך את הכיס באחזקה.

פורסם
קח חיפושית,

גם הנעה אחורית , גם אמינה, גם צעירה, גם רק שתי דלתות, דלק 1-10 בערך, גם ידנית.

וכל זה בכמה אלפים בודדים.

ועד כמה עשרות אלפים על תיקונים:-D

פורסם

מצוא רכב עם הנעה קידמית ב25k שיהיה חסכוני זה נשמע נדיר.

רוב הרכבים הם אלפות\bmw ישנות שהם רכבים בהם צריכת הדלק לרוב גבוהה,והחלפים ותיקונים יקרים.

אני מציע לך לשקול את ההנעה הקידמית יש לך יותר אופציות טובות חסכוניות ואמינות. זה לא כאילו אתה נהג דריפטים סה"כ כבישי מדינת ישראל המשעממים.

פורסם
ועד כמה עשרות אלפים על תיקונים:-D

יש ברשותי חיפושית שנת 73 כבר 11 שנים. הרכב נוסע בממוצע 12,500 ק"מ בשנה. סה"כ הוצאות בעשור האחרון (ללא דלק ורישוי) עומדות על פחות מעשרת אלפים שקל, כלומר פחות מ 1000 ש"ח לשנה!

• תוכן חדש...