Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,חבר שלי כרגע מחפש לקנות אוטו. הוא לא רוצה אוטו משעמם,והיות והוא בחור גדול הוא מעדיף גם רכב מרווח ונוח שגם לא יהיה משעמם.

הוא מאוד אוהב אמריקאיות אבל אני מנסה להוריד אותו מזה.

חשבנו על אלפא 164,לנצ'יה תמא,ב.מ.וו 520 E34,קוואליר קופה,מונטה קרלו(עדיפות לידניות אם קיימות).

התקציב לקניה הוא עד 18K כאשר עדיף פחות כמובן כדי להשאיר כמה שיותר ליישור קו.

מטריד אותנו נושא זמינות החלפים לכל אחת מהרשימה (חוץ מהקוואליר),עדיף רכב שניתן להשיג את הלקים שלו בארץ.

לאיזה צריכת דלק ניתן לצפות מהן (7-8 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה משולבת או גרוע יותר)?

מחלות ודברים שצריך לקחת בחשבון כשהולכים לראות אוטו.

ובכלל כל טיפ שיש לכם בנושא או הצעה לרכב מעניין אחר יתקבלו בברכה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יש בעיה עם הרכבים האלו. זה גם הסיבה למה הם זולים.

למרות המחיר הזול, האחזקה שלהם עדיין יקרה. זה כולל צריכת הדלק וחלפים.ואין מה לעשות, רכב ישן מתקלקל.

גם אם זה רכב פאר.

במקרה היתי בפנצרייה, ומישהו רצה לקנות דוד אחורי לבמוו שנת 89

המחיר היה מאוד גבוה, למרות שזה רכב ישן.

אני לא יודע לגבי המחירים, אבל בזמנו סקורפיו ואומגה היו די אמינים.

Omnia mea mecum porto

פורסם

פיג'ו 405 2 ליטר אוטומט ממודל כמה שיותר גבוה.

בלוק ברזל,גיר ZF ורכב ברמת גימור די גבוהה עם מרווח פנימי גדול.

נקרא SRI ובשנה או שנתיים האחרונות SIGNATURE ,נמכר בארץ עד 1997 .

המנוע הזה נחשב מוצלח ואמין ביחס למנועי האלומיניום של PSA ואין לו את המחלה של החורים בבלוק.

וגם שיפוץ של הגיר יותר זול מהAL4 .

יש גם הרבה 1.8 אוטומט שמהן הייתי משתדל להתרחק בגלל מנוע חלש למשקל הרכב במיוחד עם הגיר של ZF .

וגם בלוק אלומיניום מתחורר.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של אופל אומגה - הרשה לי לחלוק על דעתך בנושא האמינות...

בתור בעלים (זמני בהחלט) של שברולט קוואליר בהווה - היא הרבה יותר קרובה למכונית משפחתית מאשר למכונית מפוארת.

וולוו 740/940/960 במיוחד עם המנועים הגדולים נותנות תמורה טובה, החלפים מצויים בשפע ולא יקרים.

גם הלומינה/מונטה קרלו לא סובלות מבעיית חלפים ואמינות למדי.

אין לי נסיון עם מכוניות גרמניות ישנות (חוץ מהאומגה שדעתי כתובה לעיל)

לנצ'יה תמה/אלפא 164 - מכוניות במצב מניח את הדעת ימכרו ביותר מהתקציב ובמכוניות מוזנחות לא הייתי נוגע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי, או מונטה קרלו או וולוו, הבעיה שהן קצת יותר מהתקציב.

מי הציע פה קורסה :shock: - יוקרה כנראה זה עניין סוביקטיבי.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לוולוו הוא לא מתחבר מבחינת מראה.

ב164 ובתמה הכוונה היא למנועי 2 ל' ידניות.

מישהו יודע אולי מה צריכת דלק מונטה קרלו (האם סיפורי אימה על 5-6 ק"מ לליטר נכונים במקרה זה?).

כמובן לקחנו בחשבון עלות אחזקה גבוה יותר,לכן גם יש סכום בצד ליישור קו והפתעות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

נראה לי שחבר שלך מחפש צרות, ל 164 עד כמה שאני יודע יש בעית חלפים-תבדוק את זה, כנ"ל לתמה.

זה לא חוכמה לקנות רכב יוקרה ב 15 אלף, אתה צריך אחרכך למצוא לו חלפים, ואני לא מדבר על העלות בלבד אלא על הזמינות, אף בר דעת לא יחזיק חלפים ל 10 אקזמפלרים של 164 שעוד נוסעות בכביש.

היתרון בוולוו וגם באמריקאית הוא שרוב הדגמים חולקים את אותם הרכיבים, יש הרבה רכבים כאלו על הכביש מה שמעיד על אמינותם הבסיסית.

אני מאמין שבנסיעה רגועה צריכת הדלק לא תהיה זוועתית גם באמריקאית (אלא אם הוא נוסע רק בעיר) אבל יש לצפות לממוצע של 7/8, זה המחיר שהוא יצטרך לשלם כדי לנהוג ברכב שבדרך כלל שוקל פי 1 וחצי ויש לו מנוע פי 1 וחצי מיפנאומטית.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני כמובן ממליץ על אלפא 164 או לנצ'יה תמה עם מנוע 2000. רכב מפואר, מאוד מהנה, מאובזר בצורה נדיבה ואם מטפלים בו טוב - אמין.

הייתה לי כזאת עם כמעט 300K ק"מ, מנוע חי מאוד.

לנצ'יה תמה רכב מעולה על אותה פלטפורמה כמו אלפא 164. לפי דעתי גירסא האופטימלית עם מנוע 2 ליטר 16V וגיר ידני, יש לה 150 סוסים.

אני מכיר אחד כזאת שעכשיו למכירה, יש לה גימור עץ אמיתי בסאלון ושמורה מאוד. רכב שנת 92, יד שנייה מאדם מבוגר עם רק 160K ק"מ. רכב מקורי לחלוטין, שמור ומטופל. בהחלא מצב נדיר.

אם אתה מעוניין ביותר פרטים על הרכב, צור קשר בה"פ.

מעבר לזה, תעשה חיפוש. טחנו הרבה שרשורים על הרכבים האלו. יש בלוח מודעות, אם תחפור קצת, גם אלפא 164 שהיא לשעבר שלי וגם לנצ'יה תמה. אם אתה בוחר מבין שני אקזמפלרים האלה, אני ממליץ על לנצ'יה תמה, היא הרבה יותר שמורה.

באמת רכב מעולה. אם לא בומר שלי או הייתה לי אפשרות להחזיק שני רכבים, הייתי לוקח את הלנצ'יה הספציפית הזאת.

נראה לי שחבר שלך מחפש צרות, ל 164 עד כמה שאני יודע יש בעית חלפים-תבדוק את זה, כנ"ל לתמה.

אין בעיית חלפים מכניים לרכבים האלו. עם פלסטיקה קצת יותר קשה, אבל עדיין אפשר למצוא הכל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רציתי להוסיף עוד כמה נקודות.

לאיזה צריכת דלק ניתן לצפות מהן (7-8 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה משולבת או גרוע יותר)?

אלפא 164 אוכלת בממוצע 1 ל-10 במשולב ובכביש אפשר להגיע ל: 1 ל-14.

ללנצ'יה אותו מנוע עם ראש אחר, צריכה אמורה להיות מאוד דומה.

בקשר לבומר E34 במחיר של 15K. מדובר על אקזמפלר גזור לחלוטין. אקזמפלר שמור מתחילת שנות ה-90' עולה בסביבות 25K+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממליץ על פונטיאק גראנד פרי משנים 94-96

רכב גדול ונוח מראה אמינות טובה אצלנו

מנוע חזק ואמין גיר רגיש קצת

חלפים זולים וניתן למצוא ללא בעיה

נמכר במחיר זול כך שישאר מהתקציב מספיק ליישור קו

פורסם

ללנצ'יה אותו מנוע עם ראש אחר, צריכה אמורה להיות מאוד דומה.

25K+.

לאלפא וללנצ'ייה אין כלל אותו מנוע.

המנוע בלנצ'ייה מיתבסס על מנועי ה TC של פיאט שהחלו את דרכם בסוף שנות ה 60'.

מנועה של האלפא החל את חייו עוד הרבה קודם, ולמרות שהמבנה הבסיסי דומה, שני המנועים אינם חולקים בורג משותף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הוא פשוט רוצה רכב גדול ומפנק שיראה טוב?

אני מציע: פורד מונדאו, סיטרואן קסנטיה, יונדאי סונטה - כולן מאמצע שנות ה-90 ומעלה.

שלושתן זולות (לקנייה, אין לי מושג לגבי האחזקה), יפות, מפנקות, ולא נדירות.

פורסם

לאלפא וללנצ'ייה אין כלל אותו מנוע.

המנוע בלנצ'ייה מיתבסס על מנועי ה TC של פיאט שהחלו את דרכם בסוף שנות ה 60'.

מנועה של האלפא החל את חייו עוד הרבה קודם, ולמרות שהמבנה הבסיסי דומה, שני המנועים אינם חולקים בורג משותף.

באלפא 164, החל משנת 93 אותו קדח ומהלך כמו ללנצ'יה תמה:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=13882

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=40733

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=2607

ככל שידוע לי מדובר באותו מנוע שמותקן גם על פיאט כרומה, בלוק זהה, כל השאר כניראה שונה.

פורסם

ל 164 TS היה מנוע בנפח 1962 סמ"ק.

ללנצ'ייה תמא היה מנוע בנפח 1995 סמ"ק.

הווה אומר - מנועים שונים (והם אכן שונים).

לדגם הטורבו של האלפא 164 היה מנוע בנפח 1995 סמ"ק בדגם ה 4 בוכנות, מה שאומר שהוא אכן נילקח מהתמא.

מכאן מקור טעותך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...