Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם הונדה סיויק 97 מידת צמיגים 185/60/14,ואני רוצה להגדיל את מידת הצמיג למידה-195/55/15 המותרת על פי חוק.

העניין הוא כזה,אני לא מעוניין לשים מגנזיום,ואני רוצה לקנות ג'אנטים ברזל רגילים במידה 15 אינטש.

לפני יומיים פגשתי חבר עם טויוטה קורולה שנת 2004 והסתבר שיש לו ג'אנט מקורי ברכבו במידה 15 אינטש.בדקתי את מספר הברגים שלו,והם תאמו לשלי.4 ברגים.לאחר מכן התברר לי שיש גם מרווח ברגים,ואצלי בסיויק מדובר במידת ברגים שנקראת 4X100.גם לחבר עם הקורולה היה בדיוק את אותו מידת ברגים 4X100.לא התעצלתי ולקחתי את הרכב לפנצ'ריה,הורדתי צמיג מרכבי,והרכבתי את הג'אנט שלו על מנת לראות אם הכל יושב בול.הג'אנט שלו נכנס יפה לברגים,אבל הוא לא הצליח "להתלבש" יפה על העיגול ברזל הקטן שיושב על הדיסק.הורדתי את הג'אנט שלו וראיתי שהקוטר של אותו עיגול שיש לו בג'אנט קטן במילמטרים בודדים מאשר הג'אנט שלי ולכן הוא מצליח להתלבש עליו היטב.

היום קפצתי למאגר בראשל"צ לראות אולי יש להם משהו שיוכל להתאים לי,ואחד העובדים שם אמר שהג'אנט 15 היחיד שיכול להתאים לרכבי,הוא הג'אנט של רובר 600 משנת 95-97.אמרתי לו זה הכל?? אין עוד ג'אנטים אחרים שיכולים להתאים לי,הוא אמר לי שזה מה שהוא יודע.

השאלות שלי הם כאלה:

1-מלבד הג'אנטים של הרובר 600 שנת 95-97,האם יש עוד ג'אנטים מקוריים מידה 15 שיכולים להתאים לי?

2-במידה ואני חושב נכון,אני מניח שגם אנשים בעלי ידע נרחב במכונאות לא יכולים לעזור לי,כי מדובר בעניין של ניסיון.אם כן,האם מישהו ממכם יודע למי אני יכול לפנות בשאלה כזאת?האם יש מישהו שמכיר את "התחום" הזה?

3-כמו שציינתי לעיל הגא'נט המקורים שלי בא במידת ברגים 4X100.מישהו אולי יודע איזה מכוניות מגיעות עם ג'אנט מקורי 15 אינטש,במרווח ברגים 4X100?

אלי

פורסם

א. אני חושב ש"העיגול שקטן בכמה מילימטרים" הוא הטבור. זה כמו פין שנכנס בעיגול.

ב. מה הבעיה לברר בפירוקיות?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

הנה כל התשובות, ואל תשכח שגם האופסט חשוב (ככל שהוא קטן יותר הגלגל בולט יותר החוצה ולהיפך).

http://myweb.tiscali.co.uk/a1autos/technical.htm

אבל לדעתי אתה תקלל את הרגע שעשית את זה- לא די שאתה מגדיל את קוטר הגלגל ב-2 ס"מ שלמים, ומרחיב את הצמיג, אתה גם הולך לשים ג'נט ששוקל במקר ההטוב עוד 1.5 ק"ג! אם אתה עולה מידה אז רק על ג'נט מגנזיום טוב שלא יוסיף משקל.

פורסם

ואם ה - BORE, אותו עיגול באמצע, גדול יותר מהגודל המקורי, האם זה יהווה בעיה בהתאמת הג'נט?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
הנה כל התשובות, ואל תשכח שגם האופסט חשוב (ככל שהוא קטן יותר הגלגל בולט יותר החוצה ולהיפך).

http://myweb.tiscali.co.uk/a1autos/technical.htm

אבל לדעתי אתה תקלל את הרגע שעשית את זה- לא די שאתה מגדיל את קוטר הגלגל ב-2 ס"מ שלמים, ומרחיב את הצמיג, אתה גם הולך לשים ג'נט ששוקל במקר ההטוב עוד 1.5 ק"ג! אם אתה עולה מידה אז רק על ג'נט מגנזיום טוב שלא יוסיף משקל.

ראשית תודה רבה לך על הלינק הכה שימושי שהבאת לי.

ברשותך כמה שאלות:

1-מהלינק שהבאת לי אני מבין ש-P.C.D זה מרווח הברגים.מה זה ה-Offset ומה זה ה- C/Bore ?

2-אם אני שם לב,אני רואה שבלינק שהבאת לי לא מופיעה מידת האינטש שיש בכל דגם רכב?האם זה נכון?

3-השיקול של הוספת משקל לרכב על ידי זה שאני שם ג'נט ברזל זה נכון.העניין הוא שאני לא מעוניין במגנזיום סינים או טייואנים למיניהם אלא רק בדברים איכותיים תוצרת יפן,או תוצרת ארה"ב וכדומה,והמחיר של הנ"ל הבנתי נע בסביבות ה-4000 ש"ח+.

פורסם
רובר 600 בוודאות לא מתאים ,הוא 4X114.3

אם כבר אז רובר 200/400

שמתי לב שאתה צודק.זה גם מופיע בלינק שהוא צירף לי.אותו אחד שעבד במאגר אמר לי שרובר 600 משנים 95-97 תפור לי אחד לאחד.יכול להיות שהלינק הזה שבו מצויין שהמרווח ברגים של הרובר הוא 4X114.3 לא מתייחס לכל השנים של הרובר מהדגם הזה?

פורסם

יש לי ג'אנטים סגסוגת אורגינליים של רובר 216 במידה 15 אינץ' למכירה.

של רובר קבריולט.

אם אתה מעוניין עבור לה"פ.

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

אין שוני במודלים של הרובר 600,כולם 4X114

ממה שעולה לי בראש שיכול להתאים אז:

ניסן אלמרה,רובר 200,אופל אסטרה,איביזות (כל עוד הם 4 ברגים),אלה יתאימו גם בoffset וגם C-bore

יכולים להתאים עוד המון ג"אנטים,השאלה אם הם ג'אנטים מקוריים,כי אם הם לא אז הC-bore מגיע בדר"כ 73 מ"מ

ככה שעם מתאם אפשר לשים אצלך ג'אנטים מעוד המון מכוניות.

סתם שאלה,למה לחפש ג'אנטים דווקא מפירוק? הכוונה מקוריים ולא aftermarket חדש/משומש ?

פורסם

c/bore הוא קוטר החור של הג'נט או קוטר הנאבה למרות שיש ביניהם הבדל של איזה מילימטר.

offset-רשום לך בתחתית הדף בקישור. בגדול זה כמה הג'נט בולט פנימה או החוצה.

אם אתה לא רוצה לקנות ג'נט סיני ולא להשקיע בג'נט איכותי, אולי לא שווה לך לעלות מידה. תחשוב מה זה יוסיף לך לעומת מה זה יגרע. ואם כבר- למה להגדיל את קוטר הגלגל בכ"כ הרבה? למה ללכת על חתך 55 ולא על 50 ובכך לשמור על אותו קוטר?

לגבי ההוא שאמר שהג'נט של רובר מתאים לך אחד לאחד- את זה בד"כ אומר מי שמנסה למכור לך את הסחורה שלו.

פורסם

תחפש ביד2 יש בחור שמוכר ג'אנטים של רובר 25 שמתאימים לך, המחיר שהוא מוכר מצוין 800 ש"ח לרביעיה.

הבעיתיות עם המידה של הרובר 185/55/15 שהצמיגים הטובים יקרים מאוד כי המידה בעייתית, אצלי DUNLOP LE MANS עולים 580 ש"ח ליחידה ואני לא רוצה לדעת כמה יעלו ה EAGLE של GOOD YEAR .

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם
תחפש ביד2 יש בחור שמוכר ג'אנטים של רובר 25 שמתאימים לך, המחיר שהוא מוכר מצוין 800 ש"ח לרביעיה.

הבעיתיות עם המידה של הרובר 185/55/15 שהצמיגים הטובים יקרים מאוד כי המידה בעייתית, אצלי DUNLOP LE MANS עולים 580 ש"ח ליחידה ואני לא רוצה לדעת כמה יעלו ה EAGLE של GOOD YEAR .

הבחור הנ"ל חי בסרט לא רע.אני מעוניין רק בג'אנטים והוא מעוניין לדחוף לי גם את הצמיגים.עם הצמיגים אין לי מה לעשות,כי ראשית אני רוצה לעבור לרוחב 195,ושנית אני רוצה ללכת על צמיגים חדשים שאני אבחר..הבחור גם גר באופקים ככה שהוא צריך להיות מציאותי ולהתפשר.רק הבנזין הלוך חזור זה כבר משהו.אמרתי לו בטלפון שהסיכוי שלו למכור אותם לא טוב בכלל.הוא מתעקש שהוא ימכור אותם.שיבושם לו.

פורסם
נסה לבדוק אולי גלגלים של מאזדה לאנטיס מנוע 2000.

תודה אור.

אני אבדוק את זה,אבל אני חייב שהג'אנט יתלבש לי על הנאבה בדיוק במידה 56.0 כמו שרשום בטבלה.

אם יהיה מידה קצת יותר גדולה כמו 56.5 זה לא יעזור לי כי אז יהיה מרווח מילימטרים קטן מאוד והג'אנט לא יישב "בול".

בכל אופן אני אבדוק את העניין.

תודה.

• תוכן חדש...