Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיל צר לי לשמוע על האכזבה שלך ממערכת הבטיחות באוטו, אבל דע לך שזהו דבר שאינו חדש בואגים.

אצלי לפני כחודש הופיעו שתי מנורות בלוח השעונים אחת של ABS ומערכת בקרת המשיכה TCS. התבאסתי עד כלות נשמתי האמן לי, וזה עוד לא רכב חדש מהרכב אלא משומש בן 7.

נסעתי עד לחולון לסדנאת GI DUB אצל איציק וגבי והתחברנו למחשב, הVAG קום הראה : "תקלה במשאבת ABS".

כמובן שהABS קשור בצורה ישירה לTCS ומאוד פחדתי ליסוע בלי שני המערכות החשובות להחריד ברכב שכזה.

נאמר לי שלפתור את התקלה יעלה במורשה 6,000 שקלים לפני מע"מ והרכבה(חלק חדש מגיע בתור משאבה ומחשב משלו). אחרי ישור הקו הענק שעשיתי לאוטו והבאתי אותו למצב חדש ,להוציא סכום כזה ? כבר ראיתי איך אני פותח את המודעה ביד 2...

לאחר אין ספור חיפושים של חלק כזה משומש ,חבר טוב במזל השיג לי חלק כזה מאיביזה שירדה מהכביש עם 30 אלף קילומטר,הרכבנו את החלק והבעיה נפתרה...לאחר יום הבעיה חזרה,רציתי למות. לא הבנתי מה קורה פה, מה הסתבר בסוף? שהלך החיישן של הABS בקופסאת הפיוזים בתא המנוע בעלות של 150 שקלים החלפתי את כל הקופסא לחדשה יחד עם כל הפיוזים. כעת אני נוסע בראש שקט שאני יודע שכיסיתי את כל האופציות.

מה שאני בא להגיד שאכן בעיה מבאסת ובמיוחד כשהוצאת כל כך הרבה כסף על רכב חדש ועוד ביצועיסטי כמו S3,אבל ברגע שפותרים בעיה (שבמקרה שלך יכולה להיות כל כך מינורית) ושוכחים ממנה, חוזרים להנות מהרכב! מאחל לך שהבעיה לא תחזור יותר.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"קניתי דירה ב2 מליון שקל, הייתה בעיה במערכת אזעקה. מערכת בטיחותית מן השורה הראשונה. מה זה צריך להיות שהמערכת אזעקה לא עובדת?!? ועוד בדירה של 2 מליון שקל!! דרשתי מהקבלן דירה חדשה..."

נראה לכם הגיוני?

אז למה נראה לכם הגיוני לדרוש רכב חדש על תקלה במערכת ספציפית ?

גם לאבא שלי נדלקה נורית ESP ברכב (בצבע כתום/צהוב - לא אדום), הכנסנו את הרכב למוסך, החליפו את היחידת ESP/ABS (כאמור - מדובר על אותה יחידת מחשב) ומאז לא חזרה הנורית.

למרות שניסיתי לדאוג שתחזור :twisted:

תנסה לשחזר את הבעיה - תצליח, שיחליפו יוניט. לא תצליח? כנראה תקלה רגעית.

בכל מקרה תדאג שהתקלה תירשם במחשב למקרה ותחזור עם אותה תקלה שבוע אחרי גמר האחריות (הארכת ל3 שנים?) ויגידו לך שנגמרה האחריות.

תוכל להגיד שבאת להתלונן על זה בעבר..

(האחריות שלי נגמרת עוד חודש בערך, אתמול החליפו לי כמה חלקים שהגיעו במיוחד בדואר אוויר :D)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
גם אני הייתי שם היום.

היה ממש מבאס לראות את מה שקרה, ועוד כ"כ מוקדם בתרגולים! :?

אני יכול להבין אותו - אם ה-206 (2002, ידנית, 1.4, ללא ABS, יותר מ-120K ק"מ) שלי שרדה את כל היום הזה בלי להתלונן, אין סיבה שה-S3 החדשה שלו תתפרק על ההתחלה...

ורק משפט אחד קצת אופ-טופיק לסיום: היה מעולה, ונהניתי מכל רגע (במיוחד מהג'ימקאנה, שם הייתי רק שניה וקצת איטי יותר מטוארג V10 :-))!

too much technology - too much problems.

אמ, היתי רוצה לדעת היכן עושים את הקורס נהיגה הזה, כמה עולה וכו'.?

פורסם

המוסך חזר עם תשובה ש"לא היה שום recall על תקלה בסגנון". כמובן שזה לא בדיוק מה ששאלנו.

כנראה הפיתרון שיש לי כרגע הוא לעשות את הקורס שוב ולראות אם זה קורה. אם זה לא יקרה (אחרי כמה וכמה בלימות חירום), כנראה זה באמת היה משהו מקרי ויוצא מן הכלל.

אגב, גיל, למה אתה כל כך פוחד להחליף חלק ? מה זה המשפט הזה "הם יעשו יותר נזק" ?

זה מוסך מורשה, לא פיצוציה...

מה תעשה בטיפול הראשון של הרכב ? גם אז תצטרך להשאיר להם את הרכב והם יעשו איתו מה שצריך.

יחליפו פילטרים, שמנים, וכו' וכו', גם אז הם יעשו לך נזק ?

כשרכב נכנס למוסך, במקרה הטוב פותרים תקלה אחת ויוצרים עוד הרבה אחרות.

בוא נגיד שהם לא יגרמו לעוד תקלות, הדבר השאני הכי חושש ממנו זה רעשים באוטו.

אם יתחילו לפרק חלקים בתוך הרכב על מנת להגיע לאיזורים מסויימים, קיים סיכוי לא רע בכלל שפלסטיקים יתחילו לרעוד ולצקצק.

במקרה כזה הרכב גמר אצלי את הקריירה. זאת הסיבה שקניתי רכב חדש, כדי שלא בוודאות לא יהיו לי רעשים (ואני יודע לשמור על רכב באותו מצב שאני מקבל אותו).

לסיכום' date=' אתה יכול להציע להם לבדוק את מה שהצעתי, ואם הם מוכנים להחליף לך את ה"יוניט ESP" או מה שזה לא יהיה על סמך מה שנרשם במחשב, קבל את ההצעה שלהם.[/quote']

אני חושב שאם אני אבקש שהם יחליפו את היוניט, הם יעשו את זה. זה משהו שאני חושב שאני כן יכול לדרוש וגם יהיה הגיוני.

מה צריך לעשות כדי להחליף את היוניט הזה? מה צריך לפרק? איפה הוא נמצא?

האם יש סיכוי שבזמן החלפת היוניט הם יפגעו בX יוניטים אחרים?

2. אם החלטת שאתה רוצה לשחזר לבד. יופי (גם אני הייתי עושה את זה). קצת בספק אם המוסך יתן לך מחשב (תנסה לך תדע). בכל מקרה כמו שאמרתי. יש המון אנשים שיש להם את הקבל והתוכנה ( מה נשאר מחשב נייד?! כך את שלי).

3. אתה יכול להגיד לי כמה ק"מ עבר הרכב בזמן ביצוע הקורס? (יש מצב והפתרון הרבה יותר פשוט).

2. אני אציע להם שיביאו לי מחשב רכב ואנסה לשכנע אותם. אם זה לא ילך, אני אעשה את מה שאמרתם...

יש לי מחשב נייד :)

3. קצת מעל 3000..

ישנו קושי רב באיתור תקלה כזו, זה מובן וברור.

אני הייתי שולח מכתב מנומס להנהלת צ'מפיון, מתאר בפניהם את השתלשלות האירועים, רושם בפניהם שבמוסך לא הצליחו לאתר את התקלה.

בסוף המכתב הייתי מציין שמדובר באביזר בטיחותי מהמעלה הראשונה ואם חלילה תתרחש תאונה אני אראה אותם אחראיים לעניין.

זה הכל, לדעתי זה קצת יכניס אותם למוטיבציה לאתר את התקלה, בין הייתר בשיטות שחנן הציע.

זה לא שהם לא הצליחו, הם גם לא ניסו. ואני באמת מעדיף שהם לא ינסו... מהסיבות שציינתי.

אלא אם כמובן זה יחזור שוב בקורס החוזר.

יכול להיות שהתנאים שאני הגעתי להם בקורס הרבה יותר קיצוניים מרכבים אחרים (עקב ההאצה המהירה...).

אלף אלפי הבדלות, בפיקאסו של אישתי נדלקה מנורת ה ESP , מבדיקה במוסך התברר שהמנורה נדלקת ברגע שרפידות הברקס עשו את שלהם , אולי זה המצב גם אצלך ?

הרכב חדש :)

בכל מקרה תדאג שהתקלה תירשם במחשב למקרה ותחזור עם אותה תקלה שבוע אחרי גמר האחריות (הארכת ל3 שנים?) ויגידו לך שנגמרה האחריות.

(האחריות שלי נגמרת עוד חודש בערך, אתמול החליפו לי כמה חלקים שהגיעו במיוחד בדואר אוויר :D)

הארכתי אחריות ל-3 שנים, כן. יש לי עוד הרבה זמן :)

אני אבדוק לגבי החלפת היוניט עוד לפני הקורס. שוב, זה תלוי בשאלות ששאלתי בתחילת הפוסט.

תודה על העזרה אנשים :)

פורסם

יש לי ניסיון במרצדס עם תקלה בדיוק כמו שאתה מתאר.

מדובר על היוניט של הברקס שמחובר לאור ברקס ברכב , ברגע שהוא נתפס לא היה לי אור ברקס והיו נדלקות לי 3 תקלות , ESP,ABS,BAS , שלמעשה במצב כזה שהיוניט לא פועל כראוי אותם מערכות מנותקות.

לפני שנה החלפתי את היוניט בגלל שפשוט הוא נהרס , אתמול קרתה לי אותה תקלה ,בגלל הניסיון עם התקלה והרקע המקצועי של אבא שלי פתחנו את החיפוי שנמצא מתחת להגה והגענו ליוניט שנמצא מעל לדוושת הברקס , מסתבר שהוא היה פשוט תפוס לחיצה עליו שיחררה אותו וכדי שלא יתפס שוב אבא שלי מרח על המתג שלו מעט וזלין כדי שתנועה שלו תיהיה חלקה יותר ובזה העניין נגמר והתקלה תוקנה לחלוטין.

לפני שהחלפתי את אותו יוניט הגעתי פעם למוסך מרצדס וששיחררו לי אותו בדרך כזאת , ההסבר של החשמלאי היה שלפעמים לאחר בלימת חזקה היוניט נתפס לפעמים זה מסתדר לבד אחרי כיבוי והתנעה מחדש ולפעמים צריך לשחרר את זה ידנית , ובאמת נזכרתי שיום לפני כן בלמתי בלימת חירום , אני לא יודע עד כמה ההסבר הזה נכון .

בפעם הבאה שזה קורה תבדוק אם יש לך אורות ברקס , ובלי שום קשר תכוון אותם ליוניט הזה , הוא לא אמור לגרום לתקלה אחרי חודשיים שהרכב על הכביש (אצלי הוא נהרס אחרי למעלה מחצי מיליון קילומטר).

פורסם
"קניתי דירה ב2 מליון שקל, הייתה בעיה במערכת אזעקה. מערכת בטיחותית מן השורה הראשונה. מה זה צריך להיות שהמערכת אזעקה לא עובדת?!? ועוד בדירה של 2 מליון שקל!! דרשתי מהקבלן דירה חדשה..."

נראה לכם הגיוני?

אז למה נראה לכם הגיוני לדרוש רכב חדש על תקלה במערכת ספציפית ?

גם לאבא שלי נדלקה נורית ESP ברכב (בצבע כתום/צהוב - לא אדום), הכנסנו את הרכב למוסך, החליפו את היחידת ESP/ABS (כאמור - מדובר על אותה יחידת מחשב) ומאז לא חזרה הנורית.

למרות שניסיתי לדאוג שתחזור :twisted:

אני לא מבין איך אתה כותב "כנראה תקלה ריגעת,רכב זה לא דירה,כשדווקא בזמן הלא נכון,"התקלה הריגעית"תחזור על עצמה,זה יכול לעלות בחיים,במיוחד ברכב כזה ביצועיסט שחייב אבל חייב את המערכות האלו,ואני מבין את פותח השירשור,הוא קנה רכב חדש! ורק הקטע הנפשי הזה של לדעת,שזה לא ב 100 אחוז טוב,ואלי יחזור,וזה תוקן? אני אישית הייתי עושה הכל אבל הכל,כדי לקבל רכב חדש חדש מהחברה! אפילו לספוג את ה 3000 שח,אבל שיהיה לי שקט נפשי!!זה יותר חשוב מהכל.

פורסם

איזה ספיגת 3000 ש"ח ? על מה אתה מדבר?

נראה לך שמישהו יתן לו רכב חדש בגלל תקלה כלשהי?

אפילו לא מדובר בתקלה חוזרת וחוזרת וחוזרת שהרכב בילה ימים על גבי ימים ושבועות על גבי שבועות במוסך.

מדובר על תקלה חד פעמית, באחת ממערכות הרכב, שנכון לעכשיו הבעלים של הרכב לא נתן למוסך לתקן. יותר מזה - התקלה גם לא חזרה מאז.

אפילו אם הוא יגש לבית משפט, אני בספק אם השופט יאשר את התביעה ולא יפסול עוד לפני פתיחת המשפט.

אין פה שום קייס ושום הצדקה לקבל רכב חדש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני הולך לאודי , משקיע את מיטב כספי , ואז ה ABS+ESP לא עובדים ,שיכניסו למוסך כמה שהם רוצים

ההשקעה מבחינתי היא בזבוז כי אני ציפיתי לקבל רכב ח-ד-ש (בלי פירוקים למיניהם) ועוד במחיר של 300K .....

מצד שני,נכון שדברים כאלה קורים וצריך להתמודד איתם אבל בכל זאת הייתי נותן 100% בכדי לקבל חדש ,

גם אם הסיכויים לקבל אחד קלושים(תלוי במקרה כמובן).

פורסם

אתה יכול לתת 236% כדי לקבל חדש, ובכל זאת לא תקבל.

יש מישהו שיכול בכלל להבטיח שבתקופה X לרכב לא תהיה אף תקלה אחת? בחיים לא. תעשה חיפוש ב-YNET על אנשים שקיבלו רכב לימון, טורטרו מפה ועד להודעה חדשה בין מוסכים עם האוטו עדיין בניילונים, שילמו לבלשים/עו"ד/שמאים כדי שילחמו ביבואן, ובסוף המקסימום שהם קיבלו היה הבטחה לקנות מהם את הרכב במחיר מחירון כשירצו ללא שאלות (פלוס הוצאות משפט ושאר ירקות). בסופו של דבר רכב חדש אין שום סיכוי לקבל.

פורסם

מי שהתייחסותו לרכב חדש היא כשל פותח הדיון, כדאי שיימנע מרכישת רכב כזה. ואיני מתכוון דווקא לתקלה נשוא הדיון הזה, שפתרונה לשביעות רצונו הוא כמובן הכרחי. הרצון להמנע מטיפול יסודי בשל החשש מרעשים וציקצוקים אח"כ, כיון שפרקו והרכיבו חלק חזרה, הוא מוכר ודומה לפחד הנורא שמא תגלה כי מישהו סרט אותך בחניה. לא חבל על כאב הלב, ההתייסרות, מחסור בשינה וביזבוז זמן על פתרונות יצירתיים בכדי לחסוך את אותו כאב בלתי נמנע ?

פורסם

לדעתי זה תקלה חולפת. כלומר לא תראה אותה יותר. (כבר כתבו את הסיבות לכך).

בכל מקרה עשה את מה שהחלטת. זה באמת נראה לי הדרך הנכונה ביותר.

בהצלחה תעדכן8)

פורסם
כשרכב נכנס למוסך, במקרה הטוב פותרים תקלה אחת ויוצרים עוד הרבה אחרות.

בוא נגיד שהם לא יגרמו לעוד תקלות, הדבר השאני הכי חושש ממנו זה רעשים באוטו.

אם יתחילו לפרק חלקים בתוך הרכב על מנת להגיע לאיזורים מסויימים, קיים סיכוי לא רע בכלל שפלסטיקים יתחילו לרעוד ולצקצק.

במקרה כזה הרכב גמר אצלי את הקריירה. זאת הסיבה שקניתי רכב חדש, כדי שלא בוודאות לא יהיו לי רעשים (ואני יודע לשמור על רכב באותו מצב שאני מקבל אותו).

אני חושב שאם אני אבקש שהם יחליפו את היוניט, הם יעשו את זה. זה משהו שאני חושב שאני כן יכול לדרוש וגם יהיה הגיוני.

מה צריך לעשות כדי להחליף את היוניט הזה? מה צריך לפרק? איפה הוא נמצא?

האם יש סיכוי שבזמן החלפת היוניט הם יפגעו בX יוניטים אחרים?

החששות שלך מוצדקים. בד"כ רמת העבודה במוסכים היא פחות טובה מאשר אצל היצרן, וגם כשרמת העבודה היא מעולה, פירוק והרכבה של פאנלים, פלסטיקים ומכלולים לא מוסיפים להם בריאות.

אבל, זה לא שיש לך אופציות אחרות, מלבד אולי לעבוד בעצמך על הרכב (שזו האופציה הנבחרת על ידי למרות שיש כאן מוסך שלם לרשותי) , וללא מכשירי אבחון וספרות יצרן, לתקן תקלות כאלה זה קשה עד בלתי אפשרי.

את הרכב לא יחליפו לך, לפחות לא בשלב הזה של הטיפול בתקלה. מה שנשאר לך בפועל לעשות, זה או לראות אם זה חוזר, או לללכת למוסך הכי טוב שתוכל לאתר. אומרים כאן על מוסך רון שהוא טוב.

לגבי שאלות קונקרטיות על היוניט הנ"ל, אני לא יודע לעזור לך. כמו שכתבתי, אני אפילו לא מצליח להבין על איזה יוניט מדובר, שלא לדבר על לדעת היכן הוא נמצא ואילו מכלולים יש לידו ואיך לפרק אותו.

בנוסף, שים לב לתגובה #45 :

אני חושב שהתגובה כאן לחומרת התקלה היא מוגזמת.

מערכות ABS מנתקות את עצמן במקרים קיצוניים, כאשר יש חוסר היגיון מבחינתן בנתונים המתקבלים ממערך החיישנים. דבר זה נעשה כדי למנוע המשך פעולה שגוייה של המערכת כאשר נפגע חיישן, אבל קורה במקרים קיצוניים גם כאשר הכל תקין.

לי אישית זה קרה ב-206XS בעת בלימה בעליית בית אורן בנקודה בה יש שינוי גובה קטן באספלט.

בנוסף זה קורה לרכבים רבים בכל יום בבלימה בעת בדיקת זיהום אויר בעומס.

בד"כ ניתוק כנ"ל מתבצע כאשר הרכב במצב "מוזר" מבחינת החיישנים - כלומר חוסר התאמה משמעותי בין קריאות המהירות של הגלגלים השונים, או התנהגות לא פיסיקלית מבחינת המערכת כמו תאוטת גלגל לא סבירה או אי חזרת גלגל משוחרר למהירות נסיעה (דברים שיכולים לקרות כאשר הרכב חלקית באויר למשל, או שסרן אחד נמצא על דינמומטר)

בכל המקרים המערכת מאתחלת את עצמה וחוזרת למצב תקין אחרי כיבוי והדלקה של הרכב/ זמן מוגדר.

אם אתה לא מצליח לשחזר את התקלה בקלות, גם בבלימה אגרסיבית, הסיכוי שקיימת תקלה (לדעתי) נמוך, והסיכוי שהיא תתפוס אותך דווקא ברגע האמת שואף ל-0.

תגובה יפה, עניינית ואולי גם קולעת למקרה הנוכחי.

בברלינגו שיש לי מהעבודה לקח לי זמן להבין למה מדי פעם נורת הCHECK ENGINE נדלקת. בכל פעם שזה קרה, סגירת ופתיחת סוויץ' כיבו את הנורה. לאחר התעמקות קצרה בנסיבות שהביאו למצב שבו הנורה דלקה קלטתי שזה קורה כשאני נוסע בהילוך גבוה מדי על סל"ד נמוך מדי (פחות מ1000) . המחשב מזהה את זה כתקלת מנוע. אם הייתי מתעקש שישלחו את הרכב למוסך על ה"תקלה" הזו סתם הייתי מבזבז זמן ועצבים.

פורסם

אתה ממש לא רוצה לדעת איך האוטו שלך נראה בזמן שהתקינו לו את האיתורן שלך ש-ו-ם פנל לא היה במקום בקונסולה המרכזית, בכל החלק התחתון של הדשבורד ובכל האזור של ההילוכים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...