Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

הזדמן לי בשעה טובה להוציא כרטיס ויזה בינלאומי. לאחר שפקיד הבנק הסביר לי את כל העמלות הכרוכות, הן מצד הסניף והן מצד ויזה - החלטתי שהגיע הזמן ללכת על זה.

העמלה הכי כבדה (אודה למי שיש גם כרטיס בינלאומי שיגיב אם ככה זה אצלו גם) היא עמלה בסך 2.5 אחוזים על כל רכישה שאני עושה דרך הכרטיס. העמלה הולכת דווקא לויזה ולא לסניף (מן הסתם) אך נראית לי יקרה מדי.

האם ככה זה בכל הכרטיסים?

השאלה העיקרית: כאשר הכרטיס יגיע אליי (תוך עשרה ימים בערך) כיצד אני מתחיל להשתמש בו ע"מ לעשות קניות דרך האנטרנט, באתרים כמו: EBAY ו-AMAZON?

אשמח לדעת מה השלבים הבטוחים והנחוצים בשביל להתחיל להשתמש בו, מבלי להוציא הוצאות מיותרות ובלי קומבינות על מצד המוכרים על חשבוני.

תודה למגיבים, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

למה הלכת בכלל לבנק להוציא

אתה מתקשר לאיזה חברת אשראי שאתה רוצה ומבקש כרטיס בינל'א (כלומר 16 ספרות + VCC)

מוודא שהם עובדים עם הבנק בו מתנהל לך החשבון

כל חברות האשראי עובדות עם רוב הבנקים הגדולים, ואם לא אז אתה פונה לחברה אחרת, לא חסר, זה לא חייב להיות דווקא כ.א.ל

העמלה אצלהם היא שאם אתה קונה במעל 1000 שח ממוצע בחודש אז אתה לא משלם על הכרטיס

לא קנית כלום כל השנה ובחודש אחד 12K (מספיק שתדלק ועברת את זה) זה בסדר, אם לא עברת את זה אז אתה משלם 200~ שח שנתית

הם מקציבים לך תקרת אשראי ע'פ השכר/מצב שלך ונותנים לך טופס להחתים את הבנק, אם החשבון שלך תקין אז אין סיבה שלא יחתמו לך בבנק (זה כמו אישור להוראת קבע)

תצטרך לאסוף מהבנק את הקוד הסודי לשימוש בכספומטים (חברת האשראי שולחת לשם)

קרה לי לא פעם שחברת האשראי שלחה אלי את הכרטיס עם שליח למסירה ידנית.

זהו,

אין עמלות, בעיסקאות בינל'א אתה סופג את השינויי מטבע לא עמלות , לא ראיתי בחיים עמלה.(קרה לי פעם שיצא לי רווח 6 שקל :lol:)

עשיתי הנפקות כאלו לפחות איזה פעמיים שלש בכל חברת אשראי אפילו בתקופות שהייתי במינוס 13-15K והחזקתי גם 3-4 כרטיסים בו זמנית בתקופות מסויימות כשאני צווארון כחול פועל שחור משחור שחותם כרגע בלשכה ולא איזה בעל עסק שמוכר כמוסות פלא

עסקאות באינטרנט, אתה בודק שהאתר מאובטח (SSL) כשתגיע לשלב התשלום וגם הכתובת אמורה להתחיל ב https:,יופיע לך למטה מנעול (דוגמא) תקיש עליו ותיראה את הסרטפיקציה שהיא בתוקף וכל זה

באתרים תאכלס אתה לא צריך כלום , אתה עושה "לקופה" מכניס כרטיס אשראי וזהו, תאכלס באותה צורה אתה פותח חשבון פייפל אם אתה רוצה

הכל כך כך פשוט היום NEXT NEXT NEXT

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

GSI - דברתי כעת עם ויזה. הם טוענים שכל עסקה תחוייב ב-2.5% מסכום הרכישה הכולל.

חוץ מהעמלה הזאת - כיון שיש לי חשבון סטודנט - אינני אמור לשלם שום תשלום נוסף.

הנציגה בנוסף ציינה, שאם ארצה להמנע מעמלה זו (עמלת המרה), אוכל לעשות חשבון דולרי בסניף שלי.

האם יהיה משתלם יותר לעשות חשבון דולרי בסניף? (השאלה אם העמלות על החשבון הזה יהיו גבוהות יותר מהעמלה של ויזה).

* בעבר עבדתי בבנק אך לא התעסקתי עם מט"ח, ועכשיו אני מצטער על זה :(

פורסם

ויזה זה סוג הכרטיס, אתה בטח דיברת עם כאל

לכן בודקים באמריקאן אקספרס, ישראכרט וכו ולכל אחד אומרים שהשני יותר טוב, סך הכל בהנפקות אין המתנות כך שכל הבירורים יארכו לך לכל היותר 15 דקות

לא משנה, שתדע לפעם הבאה 8)

פורסם

gsi - נשמע לי דווקא טוב יותר 200 ש"ח שנתי לכל השנה, ללא עמלות של 2.5 אחוזים בכל עסקה (אם הבנתי אותך נכון).

דרך איזו חברה עשית את זה? אני פשוט יודע שרוב הסיכויים שאקנה יותר מ-5000 דולר בשנה, ככה שבחישוב מהיר זה יוצא עמלה שמנה לכ.א.ל של כמעט 450 ש"ח (!!!) - דבר שלא נשמע לי הכי הוגן.

* הזמנת הכרטיס נעשתה היום ולא נראה לי תהיה בעיה מיוחדת לבטל אותו עוד לפני שהגיע אליי בכלל (זמן טיפול של עשרה ימים לכל הפחות).

פורסם

נראה לי שהתבלבלת קצת

העמלה של ה 2.5% היא עמלה על כל עסקה שמתבצעת בחו"ל במטבע חוץ ז"א אתה נותן לויזה כאל או לאומי לבצע את ההמרה לשקלים.

בPAYPAL יש גם אופציה להמיר ישירות באתר של PAYPAL ללא עמלה,היחס המרה הוא קצת פחות טוב אבל לא רציני,ולא לשלם את העמלה בגלל שהחיוב מגיע בשקלים לכרטיס.

פורסם

יש לי ויזה כ.א.ל בינלאומי (אקטיב, אם זה משנה) וביצעתי לא מעט עיסקאות בחו"ל, גם דרך הרשת וגם פיזית בחו"ל.

אף פעם לא שילמתי עמלה של 2.5% על כל עיסקה. נכון, שער הדולר שהם ממירים בעזרתו אף פעם לא באמת לטובתך, אבל חוץ מזה אין שום עמלה.

אגב, מדובר בכרטיס חוץ-בנקאי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לי אין ויזה בינ"ל (רשום על כרטיס Valid only in Israel) ואני מבצע איתו רכישות באייבי ללא שום קושי, וללא תשלום עמלה של 2.5%. (ויזה רגיל, לא ק.א.ל)

כל עוד מספר הכרטיס הוא בן 16 ספרות (מלא), אין בעיה.

השיטה הנפוצה ביותר לתשלום באיביי היא פייפל (PAYPAL). אתה צריך ליצור חשבון שם, עם מספר הכרטיס והכתובת שלך.

לאחר מכן יגבו ממך 1.5$ לאימות. את הכסף כמובן תקבל בחזרה בקניה הבאה.

הרעיון הוא שתראה חיוב של 1.5$ בפירוט החשבון שלך בצירוף קוד בעל 4 ספרות, תזין אותו באתר, וכך הם מוודאים שאכן אתה בעל הכרטיס.

לאחר מכן תצטרך ליצור חשבון באיביי עם הכתובת למשלוח.

יאללה לקנות :)

!AWDSOME

פורסם

אני אישית הזמנתי ומזמין מאיביי בכרטיס הישראלי(בלבד) שלי.

נדיר מאוד שאני מוצא את עצמי מבצע רכישות שאני חייב כרטיס אשראי בינ"ל

אבי.

פורסם

ה 200 שח זה יותר נכון לא העמלה, אלא זה הביטוח כרטיס, שאתה לא משלם אותו אם גהצת בממוצע מעל 1000 שח בחודש.

זה היה הנורמות כמעת ללא יוצאי דופן בכל הכרטיסים שהיו לי (לא קרה לי ששילמתי את ה 200 האלו)

פורסם

ממתי אפשר להשתמש בכרטיס אשראי מקומי ב-EBAY? אם הייתי יודע - לא הייתי עושה את הכרטיס הבינלאומי :(

ג'ינג'י (caveman), בתור אחד שנהג לי על הרכב והופתע לטובה - המעט שאני מצפה ממך זה לעזור לי לפתוח חשבון PAYPAL או/ו חשבון ב-EBAY (סליחה אם אני מערבב, אני פשוט לא בעניינים).

אז עשה לי טובה, קפוץ אליי לה"פ ותעזור קצת ;) תודה.

פורסם

כ.א.ל. - למה, זה משנה? (יש לי גם של לאומי אך הוא לא כ"כ בשימוש).

נכנסתי לאתר של PAYPAL והסתדרתי כבר.

עשיתי חשבון בכרטיס ויזה המקומי כמו שהמליצו קודמיי, לא ידעתי שזה אפשרי כי בעבר אמרו לי זה בלתי אפשרי. רשמו לי שאחוייב ב-1.95 דולר. שיהיה.

יש למישהו דברי חוכמה או אזהרות מסויימות לפני שאני מתחיל לחגוג עם הכרטיס?

פורסם

אם שאלתי, כנראה שזה משנה :wink:

על כל פנים, נפלו כאן כמה אי-דיוקים. זה בסדר, גם בבנק עדיין לא סגורים על כל השינויים שבחוק העמלות החדש.

בכל אופן, דמי הגבלת אחריות בוטלו, והם אינם נגבים עוד.

בניגוד למה שנכתב, אני דווקא כן חושב שעדיף להנפיק את הכרטיס דרך הבנק, מכיון שלעיתים הבנק נותן לך הטבות שלא היית מקבל לו היית מנפיק את הכרטיס ישירות בחברת האשראי.

ככל הזכור לי (ואם זה עקרוני לך, אני אבדוק את זה באופן יותר מדויק ואחזור אליך עם תשובה), בכרטיסי כ.א.ל., במסגרת העמלות החדשות, כל חודש יש תשלום דמי חבר שעליך לשלם לחברת האשראי, כאשר אתה יכול לקבל הנחה עד לפטור מלא מהם כתלות בהיקף העסקות שאתה מבצע בכל חודש. לכל כרטיס נקבעו המדרגות שלו וגובה דמי החבר שלו.

מה שנכתב בנוגע לקניות של 1000 ש"ח בחודש או ביצוע לפחות 6 עסקות - בטל ואינו קיים עוד.

נראה לי שלכל שאר השאלות שלך זכית בתשובות נכונות. אם יש משהו שעדיין לא ברור, אל תתבייש לשאול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...