Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב ה"שני" (שנועד להיות רכב חלפים לוולקן ונרכש ב1800 ש"ח, נתגלה כרכב נפלא, שהכל בו עובד - לא לוגם מים ולא אוכל שמן, ואפילו עבר טסט ברגע וחצי, היכן שהוולקן נכשלה בינתיים :evil:)

התגלה כשותה בנזין.

מבחינה היסטורית, הרכב היה מוזנח עד שהגיע אל ידיי. לא ברור מתי היה הטיפול האחרון טרם זה שאני עשיתי לו - אך כרגע הרכב במצב מצוין.

לאחר שווידאתי שאין עוד השקעות גדולות ברכב ועברנו טסט, מילאתי טנק מלא.

בנסיעה משולבת, אחרי 140 ק"מ אני בין רבע לחצי מיכל, שזה אומר, בערך, 1:5 / 1:6 במשולבת עם מזגן.

הרכב אוכל דלק, והשאלה היא איך להפסיק את זה.

לפרוטוקול: אין לי מושג, ואני בטוח שהנתון הזה נמדד בשנים, מתי הוחלפף פילטר דלק פעם אחרונה.

מה נכון לעשות?

האם:

1. להחליף פילטר דלק בלבד?

2. להחיף פילטר דלק ולשלוח מזרק לניקוי?

3. לשים תוסף (אחד מהקוטלי חרקים K44 או איך שלא קוראים לו שמומלץ וכן לא מומלץ כאן בפורום במידה שווה) ואז להחליף פילטר דלק?

4. כל הצעה אחרת תתבקל בברכה וברינה.

תודה!

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

צריכה של 1:6-1:5 זו לדעתי צריכה מטורפת לרכב הזה.

יכול להיות שמערכת הזרקה משתמשת בחיישנים והם כבר נתנו את נשמתם לבורא. האם יש אפשרות להתחבר למכונית הזאת עם סורק תקלות? אם כן, ממליץ לעשות את זה. ממליץ גם לעשות בדיקת גזים.

האם יוצא עשן שחור מאגזוז?

האם יש ריח של דלק בסאלון? תנסה לאתר אם יש דליפות דלק, הצנרת בטח כבר ישנה ויש מקומות שמזעים, זה יכול לגרום לצריכה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין עשן שחור.

אם היה משהו חריג, היא לא היתה עוברת טסט - לא? (למרות הערך שמותר להגיע אליו לפני שנת 95'...)

אני יודע שזו צריכה אסטרונומית, אם היה היתה סבירה, הייתי נמנע מהשרשור :roll:

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם
אין עשן שחור.

אם היה משהו חריג, היא לא היתה עוברת טסט - לא?

נורנות לרכבים ישנים הרבה פחות קפדניות מלמכוניות חדשות יותר, לכן יש מצב שהרכב היה עובר טסט גם ככה.

אולי יש לך דליפת דלק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש ריח של בנזין מסביב לרכב כשהוא מונע, אבל אין נזילה או דליפה נראית לעין.

אני מעריך שלא כל הדלק נשרף בתהליך. (פלאגים חדשים)

האוטו גם טיפה נחנק כשמצמידים את הדוושה - ואחרי חצי רגע חוזר לעצמו ומאיץ היטב הבנתי שזה עניין שגרתי בהזרקה חד נק'.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

בקשר להזרקה חד נקודתית אני לא יודע, בא נמתין עד שיגיבו המומחים בתחום, למרות שאני חושב האוטו לא אמור להחנק בתנאי שאספקת דלק תקינה.

אני חושב שיש לך נזילת דלק שאתה פשוט לא שם לב. הרכב ישן, צנרת דלק עובדת תחת לחץ וכולה סדוקה (אלא אם כן שמת צנרת חדשה). הרכב יכול להחנק כשאתה מצמיד דוושה בגלל שאין אספקת דלק מספקת. ממליץ לגשת למוסך ולבדוק את הצנרת. החלף אותה במקרה הצורך או אפילו סתם לפרופילקטיקה. החלפת צנרת דלק זה אמור להיות עיניין של כמה מאות שקלים.

פורסם

ראשית, בצע שוב בדיקה לצריכת דלק רק בנסיעה בינעירונית, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש, ללא האצות פתע.

אם עדיין תהיה צריכת דלק מוגברת אז צריך יהיה לבצע בדיקת אבחון ע"י מחשב/סורק תקלות ומכשיר 4 גזים במכון הזרקות דלק טוב.

האם אתה בטוח שיש במכוניתך הזרקת דלק חד נקודתית ולא קרבורטור?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ההשתנקות יכולה בהחלט להעיד על תערובת עשירה מדי.

פילטר הדלק נמצא מתחת לרכב באזור של דלת אחורית ימנית. פרק ובדוק שאינו סתום.

HFturbo

פורסם

אם הוא סתום תהיה תערובת ענייה מדי , לא? פחות מדי דלק יגיע למנוע..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

אז ככה.

אתמול, אחרי שתידלקנו בפעם הראשונה באופן מלא, נורת הצ'ק אנג'ין פעלה לכמה דקות ואז כבתה.

מאז בכל התנעה היא עובדת כמה דקות ונכבית.

היום החלטתי לבחון מה לעזאזל קורה שם ולאתר את מקור ריח הבנזין שיש סביב הרכב.

אין ריח בנזין באיזור המושב האחורי, פילטר הדלק. אז אני מניח שהצנרת תקינה, שמיכל העודפים תקין ושפילטר הדלק, גם אם הוא ישן וסתום - לא נוזל.

המשכתי מסביב לרכב - יש ריח של דלק מהאגזוז.

כמו כן, יש ריח של דלק תחת מכסה המנוע.

אז חיפשתי שם נזילה ומה מצאתי?

בחלק המרכזי הזה בבית המנוע (בית מצערת?) יש חלק פלסטיק שחור שיושבת על טבעת גומי וכל זה יושב על חלק מתכתי.

משם יש נזילה רצינית, וטפטוף בלתי פוסק לתוך המחבר -

מה שיכול, לדעתי לגרום לנורית להדלק.

פירקתי את הפלסטיק, סידרתי את הגומיה במקומה והידקתי שוב.

הנזילה פסקה וריח הדלק כמעט ונעלם לחלוטין. (קיים עדיין, בכמות מזערית יחסית בתא המנוע)

כן ראיתי שהגומיה לא תקינה (יבשה מאד, וקרועה בשני מקומות, כנראה כי הידקו בעבר כשהיא לא במקומה)

אחרי ההידוק האמור - ה"היחנקות" לא מורגשת.

ברור לי שמה שעיתי הוא זמני בלבד. אשמח להנחיותיכם מה לעשות שם.

הייתי רוצה לדעת על מה אנחנו מסתכלים בתמונה, מה הדבר הנכון לעשות שם מבחינת נזילה ומה הדבר הנכון לעשות מבחינת המחבר והחוטים שהתמלאו בנזין בינתיים. (כרגע יבשים, אבל נורית הצ'ק אנג'ין עדיין נדלקת ל2-3 דק' ונכבית...

חוץ מזה, הצלחה!

מאז שהוחלף הרדיאטור, הרכב לא מאבד טיפת מים ונוסע בכיף. (לעזאזל! זו היתה אמורה להיות ערימת חלפים לוולקן! עכשיו החברה שלי רוצה את הרכב לעצמה! :shock:)

car.jpg

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

יכול להיות שיש צורך לשפץ את כל המכלול הזה של בית המצערת כולל אטמים.

פנה לצביקה חבר הפורום אולי הוא ידע לסדר גם הזרקות חד נקודתיות כי בגדול הן לא הלכו רחוק מהקרבורטור.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תודה על ההפניה,

אשמח אם יש כאן כמה מומחים שיוכלו, אולי, לספר לי איך כדאי לטפל בבית המצערת הזה.

סה"כ, אם אפשר לעשות לבד (גם תוך גרימת נזק לא יקר במיוחד) אני מעדיף.

אי אפשר ללמוד בלי להתלכלך.. :shock:

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...