Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי האחרון חזרתי מהכנרת עם הרכב והיו עליות בחזרה שבהן הרכב החליט לא לעבור את 60 קמ"ש למרות שהדוושה של הגז היתה ברצפה.

הרכב המדובר הוא סוזוקי סוויפט חדשה כשברכב היה משקל כולל של כ-400 קילו (אנשים פלוס ציוד), והמזגן כמובן עבד.

בעליות בחזרה דרך מגדל, הרכב לא טיפס מעל 60 קמ"ש על 3000 אלף טורים.

האם מדובר בבעיה או שיש לרכב איזה מנגנון מיוחד שמונע ממנו לטפס את העליה מהר יותר?

גם אם התחלתי את העליה על 100 (מהתנופה ביישורת) המהירות צנחה עד 60 קמ"ש ולא מתחת, וזה היה ככה בכל העליות התלולות, 60 קמ"ש היתה הנקודה בכל העליות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קודם אני רוצה לדעת אם יש הגנה יזומה מצד הרכב, אני רוצה להגיע למוסך עם ידע שלא ינסו לעבוד עלי עם תרוצים שככה וככה.

in the face

with a chair

פורסם

זה חשוב מאוד שתכתוב את זה בכותרת גם..

זה ממש יכול לשנות תתשובות של החברים בפורום..

אני למשל עד שאמרת חשבתי שזה רכב ישן שנת 88,89,90

פורסם

גם אני בשבת האחרונה נסעתי במסלול זה. דבר ראשון מצומת מגדל למטה עד צומת נטופה לכוון גולני עליות מאוד חזקות .

אצלי הרכב ידני נסעתי ב הילוך 3 בערך 80 ולא ניסיתי לעבור זאת, מספיק הרכב מסכן. היינו 2 ברכב עם ציוד קל.

ולא חשבתי על מזגן . השאלה גם המומנטום אם אתה עולה עם תאוצה והכביש פנוי יותר קל אבל אם אתה מאיט האמצע ושוב צריך להאיץ יותר קשה.

לרכבים קטנים זה עלייה ממש לא פשוטה לדעתי.

לא אמרת אם זה ידני/ אוטומט והאם ניסית להוריד הילוך.

איזה נפח מנוע?

בכל מקרה אל תשכח שממש בדקת את קצה היכולת הרכב עמוס מלא עם מזגן בעלייה חזקה . אני מאמין שלא ציפית ל120 קמש.

פורסם
האם מדובר בבעיה או שיש לרכב איזה מנגנון מיוחד שמונע ממנו לטפס את העליה מהר יותר?
בהחלט מדובר במנגנון הגנה. הוא נקרא "מנוע המייצר את ההספק המקסימלי בסל"ד שבו הוא נמצא", והוא מותקן בכל מכונית בעולם.

ברוב המכוניות ניתן לעקוף אותו על ידי שימוש בתיבת ההילוכים.

פורסם

מנוע 1500 16 שסתומים 105 כוח אוטומט ולא ניסיתי להוריד הילוך כדי לא לגרום לנזק או משהו

גם באמצע העליה האטתי בסיבובים והאצתי ללא בעיה ל-60 קמש ושוב המחוג לא עלה יותר אבל עד 60 עלה כמו שצריך.

ארנון אם אני לוחץ את הדוושה עד הסוף הגיר האוטומט לא אמור להוריד הילוכים? אני מזכיר לך שעל 60 קמש המנוע היה על 3000 סל"ד ככה שהיה לו עוד כמה אלפי סל"ד להשתמש בהם מה שלא קרה.

in the face

with a chair

פורסם

בכל מקרה הרבה רכבים היו מתקשים לטפס את זה, לפי דעתי מנוע נשמע חזק יחסית.ואמור למרות הכל לטפס מעל 60 קמ"ש , יכול להיות שאם היית מנסה להוריד הילוך היית יכול לטפס יותר טוב, וכמובן אם היית מנתק מזגן עד שאתה מרגיש שהרכב מקבל קצת מומנט.

פורסם

אני לא יודע בוודאות איך יחסי ההעברה בסוויפט, אבל יש לי סברה טובה לסיבה.

60 קמ"ש זה סוף ההילוך הראשון. כשהמכונית עוברת לשני היא יורדת מתחת לשיא הכוח של המנוע ובעליות תלולות אין לה מספיק כוח להאיץ את הרכב קדימה בהילוך ובסל"ד הזה - במיוחד כשהרכב מלא לחלוטין ושוקל טון וחצי בערך.

בקצרה - אין שום בעיה באוטו. הוא פשוט קטן וחלש ועם גיר אוטומטי מסרס - ובתפוסה מלאה הוא יעלה לאט את העליות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם הרמז העבה של ארנון לא היה עבה מספיק - בבקשה -

99% שאין במכונית כל בעייה.

על בורר ההילוכים, חוץ מ D, R, ו-P יש מצבים נוספים.

היצרנים שמים אותם לא בשביל היופי.

תשתמש בהם.

כשעלית את העליה כמו שאתה מתאר, גרמת לרכב הרבה יותר בלאי, כלומר חימום ארוך ומיותר של ממיר מומנט ועומס גדול על המנוע, בסל"ד לא מתאים.

עריכה, לאחר קריאת ההודעה של רוני :

אני חושב, שבהילוך 2 אין לסוויפט כל בעייה לעלות את העליה המדוברת ב 80 קמ"ש.

הוא כנראה עלה בהילוך 3, עם החלקה בממיר מומנט.

סתם לשם השוואה : פיאט טיפו 1400 עם 5 נוסעים + מטען עולה שם ללא כל בעייה ב 70 קמש (הילוך 3 ), קנגו דיזל 65 כ"ס עם 5 נוסעים ו 100 קילו מטען עולה ב 60 קמ"ש בהילוך 3, אני בטוח, שסוויפט, ששוקלת 200 קילו פחות ועם 50% יותר הספק מסוגלת להרבה יותר מזה.

פורסם

נשמע הגיוני מאוד. 60 קמ"ש ב- 3000 סל"ד, נשמע הגיוני שהתיבה היתה בהילוך שני. להילוך ראשון היא לא יכולה לרדת, כיוון שמהירות של 60 קמ"ש גבוהה מדי עבורו.

דרך אגב, המשקל המירבי שניתן להעמיס על הרכב הזה הוא 450 ק"ג. עולה מכך שהיית בעליה תלולה, ברכב עם מספר הילוכים מוגבל (רק ארבעה), במשקל המקסימלי המותר.

למה ציפית ? לשבור את מהירות הקול?

פורסם

לא יודע, באותו המצב עם מזדה 6 היתי עולה שם על 100 קמש בערך, וגם עם לנטיס 1800 עלתי בסדום גם כן עם משקלי עומס דומים במהירות של תלת ספרתית.

אם תהיה פעם באה, ננסה באמת להוריד להילוך 3

in the face

with a chair

• תוכן חדש...