Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקרה האחרון קרה ביום רביעי האחרון.קישור

התחום קרוב לליבי כי שני הוריי עובדים בבית חולים והמקרים הללו מאוד מקוממים.

משהו שפשוט לא נתפס בעיני הוא איך מטופל שמקבל טיפול רפואי מאותו רופא, בא אח"כ ודוקר אותו ?

למה רשויות החוק לא נוקטות בגישה נוקשה והכי פרדוקסלי הוא שהשר בניזרי התנגד עד לא מזמן להצעת החוק שדיברה על מניעת מתן טיפול לתוקף באותו מוסד רפואי בו תקף.

מה דעתכם על האלימות הזאת ? האם גם האנשים שנותנים טיפול, מצילים חיים צריכים לחשוש לחייהם כל הזמן ?

Veni Vidi Vici

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא בניזרי אלא בן-יזרי. בכל מקרה, הצעת החוק הזה מתנגשת עם שבועת היפוקרטס, ובאופן כללי לא ישימה. היא טובה כחוק דקלרטיבי ותו לא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא איבדנו את השפיות לגמרי, אבל זה בהחלט הכיוון. יש במדינה הזאת בעיות עמוקות יותר

שמתבטאות בצורה כזאת, ובציניות הגוברת של אנשים מסביב. האדישות היא המגפה החדשה.

פורסם

אם אפשר לקלל את נהג האוטובוס, לתקוף את נהג המונית, לצרוח על הקופאית בסופר ולהתעלם ממנקה הרחובות שעובד ליד הבית שלך בחום של 40 מעלות ולא להציע לו אפילו כוס מים אז למה לא לתקוף איש צוות רפואי?

החוק של בן יזרי הוא חוק פופוליסטי ומטומטם. צריך פשוט מערכת ענישה קשה ששופטת לפי מה שיכול היה לקרות ולא לפי מה שקרה (למשל במקרה האחרון להאשים ולהענשי כמו ניסיון לרצח ולא כמו תקיפה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא בניזרי אלא בן-יזרי. בכל מקרה, הצעת החוק הזה מתנגשת עם שבועת היפוקרטס, ובאופן כללי לא ישימה. היא טובה כחוק דקלרטיבי ותו לא.

הבוקר עושה את שלו. בן-יזרי - שיהיה. החוק עצמו באמת בעייתי מבחינה זו אבל הענישה במקרים כאלו אמורה להיות מאוד נוקשה.

Veni Vidi Vici

פורסם

עם כל הכבוד, יש רופאים כאלה אנטיפטים וכאלה מגעילים, שעוד נותנים אבחנות מוטעות והרות גורל, שאותם צריך לא רק לדקור אלא אף יותר מכך. :evil:

ROOONEEYY

פורסם

לא, אני רק אומר שעם היחס של חלק מהרופאים ורמת הידע שלהם, שאח"כ לא יתפלאו שזה מה שקורה להם.

זה לא אומר שאני קורא לכולם לרצוח רופאים...

ROOONEEYY

פורסם

נו, ליאור, יש עוד מה לומר אחרי התגובה של פליקס?

מדינת עולם (דור) שלישי וחצי.

על כל רופא אנטיפת (יש כאלה) יש 100 מטופלים אלימים, רעים, מטומטמים ונטולי כבוד אנושי בסיסי לזולת.

המסקנה המתבקשת היא כמובן לדקור את הרופא. אהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מר פליקס לא שווה תגובה מבחינתי. אנשים זבל תמיד יהיו. השאלה היחידה היא למה לפנות לרופא אם הוא כל כך רע. שיתטפל בעצמו לבד.

אני לא מתפלא כבר מכלום אבל לדקור אדם שמטפל בך, שעוזר לך בדבר הכי חשוב (בריאות) זה כבר באמת מוגזם.

מצד שני, מה הפלא כאשר ילדים כאן רוצחים את ההורים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני אגיד לך מה הבעיה.

בכבישים, המשטרה לא מטפלת בכלום ולא עושה כלום, לכן הנהגים משתגעים בכביש או מטפלים לבד בבעיות.

לא מזמן ראיתי פה שירשור על ילדים שמרביצים לערבים, כי הממשלה לא עושה כלום אז הנערים לוקחים את זה לידיים.

הרופאים (לא כולם) מרוויחים המון ולא פעם ולא פעמיים שמענו על רשלנות בבית חולים, לכן המטופלים לוקחים את זה לידיים.

עוד סיבות?

לא הממשלה ולא אף אחד לא עושה כלום, לכן נשאר לנו לעשות את זה, לצערינו.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

בהחלט מקרה מקומם.

זכור לי בתקופת הצבא כשהתאשפזתי בבית חולים מקרה שבו שיחררו מישהו הביתה אחרי תאונת דרכים,

והבחור רצה להישאר שם ע"מ להוציא כספים מחברת הביטוח (הוא אמר את זה בלי בושה),

התחיל להשתולל שם, שבר מסך של מחשב, זרק עציצים על רופא, ומה לא.

מזל שהמאבטח קלט את זה בזמן, אחרת זה היה נגמר באסון - הוא פשוט היה בהתקף אמוק. איבד צלם אנוש.

במקום להבין שגם הרופא הוא בנאדם, וגם לו יש נהלים (כמו - בנאדם מרגיש טוב לחלוטין - אין סיבה לאשפז אותו),

אנשים מעדיפים לתקוף אדם אחר במקום לדבר איתו ולהבין את פשר מעשיו.

נכון, יש רופאים חסרי מושג, בד"כ אלו רופאים שהם תותחים בתחום אחד, וחושבים שיש להם הבנה גם בתחומים אחרים שלא ממש נוגעים להם.

יצא לי כבר לשבת אצל רופא כלשהו ולהסביר לו בעצמי מה הבעייה ורק לבקש ממנו טיפול מסויים שהצריך אישור שלו,

בגלל שאני מתמחה בתחום מאוד מאוד מסויים שלרופאים רגילים אין שום הבנה מעמיקה בו. קורה, קרה, יקרה.

עדיין, אפשר לבוא ולהסביר את עצמך ישר, במקום להרביץ לרופא.

לא מקשיב לך - סבבה, אתה פונה למנהל המחלקה או פשוט לרופא אחר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עם כל הכבוד לרופאים חלקם שכח מה זה להיות בני אדם.

כשאני נפצעתי בתאונת דרכים אושפזתי בברזילי באורטופדית. מנהל המחלקה שם נחשב לאיש מקצוע מעולה (ובאמת מבחינת טיפול הוא הוציא אותי במצב מצויין יחסית למה שעברתי וכל זאת בלי שום פלטינה או בורג) אבל מבחינה אנושית הוא הזבל של הזבל.

הוא לא הסכים לדבר עם אשתי ולהסביר לה מה המצב (רק אמר לה למחוק את השנה הקרובה מהחיים ושבספק אם אלך בשנה הזו. בפועל אחרי 3 חודשים כבר הלכתי בעזרת קביים ואחרי 9 חודשים חזרתי לעבוד חלקית), דיבר אליה בחוצפה (מילים כמו "תעופי ממני ואל תזייני לי את השכל" ו "למה בכלל שאדבר איתך ואסביר לך מה קורה?") והשיא היה שאחרי שסירבתי ללכת עם עו"ד שהוא הביא כי גיסתי מתעסקת בתחום והיא מייצגת אותי הוא תפס את אשתי והודיע לה שמחר הוא זורק אותי מהמחלקה ושלא מעניין אותו אם יש מקום בשיקום או לא (הייתי במצב של שכיבה על הגב בלבד ללא יכולת אפילו לשבת). רק התערבות של גיסתי כעו"ד שלי קיפלה אותו.

אז אני ומשפחתי מספיק משופשפים כדי להתמודד עם כבאלה בהמות אבל יש אחרים שלא ושכשתוקפים אותם בדרך ש

התןוקף מכיר הם משיבים בדרך שהם מכירים. אשתי היתה יושבת כל יום לבכות בגללו ובגלל חוסר האונים (מידע על מצבי היא קיבלה דרך קרוב משפחה שהוא בכיר מאוד בתה"ש שהפעיל קשרים לקבלת מידע דרך רופא אחר במחלקה) אז אדם כמוהו נמצא בסכנה להיפגע ע"י אנשים פחות סבלניים ועם פחות כלים להתמודד מולו.

פורסם

ברור שאלימות כלפי רופאים (ובכלל) זה דבר שלא ייעשה, אבל אני נאלץ להסכים עם חלק מהאנשים פה בנוגע לאיכות המקצועית והאנושית של רופאים רבים בארץ. אולי זה נובע מתסכול עקב המשכורות המגוחכות או פשוט רובוטיות ואדישות מובנית לאורך 7 שנות לימוד (מדהים אותי שבשביל להתקבל לרפואה צריך לעבור מבחני אישיות קפדניים, אבל רופאים כל כך רבים הם אדישים ומגעילים באופן קיצוני כלפי מטופלים).

לי מוכר אישית דווקא מקרה מהתחום המקצועי (לעומת התחום האנושי שעליו דובר מעלי) של חבר קרוב. הייתה לו בעיה בברך ומהיותו ספורטאי הוא הלך לעשרות רופאים כשכל אחד נותן אבחנה אחרת (נע בין "אין לך כלום" ל"אתה לא תעשה ספורט יותר בחיים"). בסופו של דבר זה הגיע למצב שהוא היה צריך להראות לרופא רדיולוג את צילום הרנטגן של הברך, ולכוון אותו לבעיה שרואים בצילום, כי הרופא לא ראה אותה בעצמו!

אני, למזלי, לא נתקלתי עדיין בחוסר מקצועיות של רופאים, אבל אפטיות ואדישות כללית? ועוד איך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, רופא שלא יפתח אדישות לא יוכל לשרוד במקצוע. תאר לך אדם אמפתי שצריך להתמודד יום יום עם מוות, לבשר לאנשים שסופם קרב, להפוך אנשים לנכים ולהודיע להם שחייהם השתנו לצמיתות וכל זאת עוד לפני שהתייחסנו להתמודדות עם טעויות (רפואה היא לא מדע מדוייק ותמיד קיים אצל כל רופא החשש שמא אם היה מקבל החלטה אחרת התוצאות היו שונות).

לגבי מקצועיות והסיפור שתיארת מוכר לי מאוד. אני במשך שנתיים עברתי אורטופדים מכל הרמות והמקומות (פרטיים ומקופת חולים) עם תלונות על כאבים הולכים ומחמירים בפרק הירך (שנשבר בתאונה) עד שהאחרון שלח אותי לצילום פשוט שגילה את הסיבה. לפניו קיבלתי תשובות של "אין לך כלום", היה לך שבר אז ברור שזה יכאב" ו"תתרגל".

• תוכן חדש...