Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוהבי מוטוריקה קיימים בכל מקום ובכל שכבה במדינה.

אוהבי המוטוריקה גם מתחלקים לאהבות שונות לדוגמא: מכוניות,אופנועים,ג'יפים,סירות וכו'.

ולפעמים יש גם כאלו שחולקים יותר מ"אהבה מוטורית אחת, אלו הם ה"מרוויחים".

לאחרונה הספורט המוטורי בארצנו התקדם פלאות ובעיקר תחום ה"שטח" .

תחום זה נהנה מפריבלגיה חוקית, מזה מספר שנים שמתקיימות תחרויות שונות ומספר רב מאוד של כלי רכב משופרים מסתובבים להם על הכבישים (בינהם גם של בכירים במשרד הבטחון) תחרויות אלו מתקיימות באופן מסודר מבלי להסתיר אותן חלילה מהציבור ומפורסמות ברבים ואפילו ע"י המדיה המקומית.

למרות שלא הוקם עדיין חוק שמתיר זאת או אוסר זאת פעילות זאת נעשת ומתמשכת.

ויש גם את האופנועים שגם הם מקיימים אירועים מיוחדים ומשפרים את כלי הרכב שלהם בצורה מקצועית, כמו כן ראוי לציין את החברה האלה לטובה שלא נתנו למדינה להרוס להם את האהבה והרחיקו למדינה שכנה (יוון) כדי לבצע את "אליפות ישראל ברכיבה" אבל מצד שני יש מרוצים שצתקיימים גם בארץ וגם הם מוזכרים במדיה המקומית.

ובצד אחר של הסירה נמצאים אני אוהבי המכוניות שלנו אין אפשרות לשפר וליסוע בכבישי הארץ בחופשיות,או לערוך תחרויות מסודרות כמו של האחרים. כל אירוע שאני מנסים להרים

נופל בגלל המחסור במסלול מסודר או בהסדר חוקי (לדוגמא הראלי שהיה אמור להיות לפני כשנה ביער עופר ובוטל ברגע האחרון ע"י המשטרה).

מה שאני בה להוכיח פה הוא שהמשטרה מפלה אותנו לרעה (ויש גם כאלו שנותנים לה את הסיבה)לכן אין מנוס מחקיקת חוק מסודר שיקבע למי מותר לשפר,עד איזה רמה אפשר לשפר,מי מוסמך לשפר וכו'. וכמו כן יקצו מסלולים מיוחדים לצורך ביצוע תחרויות מסודרות.

נ.ב

מוקדש כחומר למחשבה לידידי בפורום וגם ל"מבקרים" שכנראה בינינו

אני מבין את חששות המשטרה בקשר לכלי הרכב ואני אפילו מצדיק חלק מהאמצעים שנקטה

המשטרה,אבל הם צריכים להבין שהם חייבים גם לדאוג לנו ולו להכניס אותנו למחתרת.

שיהיה בהצלחה ל-2 הצעות החוק שנמצעות כרגע בשולחן הכנסת ומחכים לישיבת החורף של הכנסת.

[/url]http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Articles&group=4

http://www.fullgaz.co.il/archive/nov-03/news/sum-sm-rnd4-race.php

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

זה כל הקטע :wink:

אתה מצפה שמישהו יתן לך לגיטימציה לעשות תחרויות בתוך ערים?

נ.ב.

המועדון של סובארו עושים הרבה תחרויות במנחת והמשטרה לא עושה להם בעיות...

נ.ב. II

http://sti.org.il/pick_october-03.html

פורסם

זה כל הקטע :wink:

אתה לא מצפה שמישהו יתן לך לגיטימציה לעשות תחרויות בתוך ערים?

לא בתוך ערים אבל כן במסלולי תעופה נטושים ויש רבים כאלו בארץ.

או ביצוע ג'מייקאנות באופן מסודר(ראה מפגש הפורום הגדול).

וכדומה...

עד להקמתן של מסלולים מיוחדים כמו שנהוג ברוב המדינות המפותחות

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
מה שאני בה להוכיח פה הוא שהמשטרה מפלה אותנו לרעה (ויש גם כאלו שנותנים לה את הסיבה)לכן אין מנוס מחקיקת חוק מסודר שיקבע למי מותר לשפר,עד איזה רמה אפשר לשפר,מי מוסמך לשפר וכו'. וכמו כן יקצו מסלולים מיוחדים לצורך ביצוע תחרויות מסודרות.

זהו, שהמשטרה לא "מפלה אותנו לרעה", הם פשוט עושים את העבודה שלהם. המשטרה היא הרשות האוכפת, וזה מה שהיא עושה. היא לא אחראית על החוק עצמו, היא אחראית על האכיפה שלו בלבד.

הסיבה המשמעותית ביותר לכך שנדמה כי המשטרה פועלת דווקא "נגדנו" ולא נגד אחרים היא כי אותם רייסים שנעשים - נעשים על הכביש הציבורי!! כתוצאה ישירה מכך יש בהם פוטנציאל סיכון לעוברי אורח ולא משנה מה תגידו - זה נכון!

מירוצי האופנועים ורכבי השטח הם מבודדים ונערכים במקומות "סגורים" הרבה יותר. זו הסיבה שאנחנו רוצים מסלול מירוצים - כך נוכל לעשות בדיוק כמוהם.

ובנוגע לכל עניין הרייסים - בזה הכי קל לטפל. מסלול דראג פשוט זה לא דבר יקר באופן יחסי, והפוטנציאל גבוה.

עד שיהיה חוק מסודר (ואל תשלו את עצמכם, זה יקח עוד זמן) המשטרה תמשיך לרדוף אחרי כל הדברים האלו, ולא משנה מה שנגיד - זה יהיה בצדק.

הבעיה היא חוסר ההבנה של המשטרה בנושא. בגלל שאין להם היכולת (או הרצון?) להבין יותר בכל נושא השיפורים והמירוצים, הם פשוט אוכפים כל דבר, כולל הדברים שאנחנו יודעים שהם שטויות. אם הם רק היו יודעים שבכמעט כל מדינה אחרת בעולם זה דבר כל כך סטנדרטי ושכיח...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זהו, שהמשטרה לא "מפלה אותנו לרעה", הם פשוט עושים את העבודה שלהם. המשטרה היא הרשות האוכפת, וזה מה שהיא עושה. היא לא אחראית על החוק עצמו, היא אחראית על האכיפה שלו בלבד.

הסיבה המשמעותית ביותר לכך שנדמה כי המשטרה פועלת דווקא "נגדנו" ולא נגד אחרים היא כי אותם רייסים שנעשים - נעשים על הכביש הציבורי!! כתוצאה ישירה מכך יש בהם פוטנציאל סיכון לעוברי אורח ולא משנה מה תגידו - זה נכון!

מירוצי האופנועים ורכבי השטח הם מבודדים ונערכים במקומות "סגורים" הרבה יותר. זו הסיבה שאנחנו רוצים מסלול מירוצים - כך נוכל לעשות בדיוק כמוהם.

ובנוגע לכל עניין הרייסים - בזה הכי קל לטפל. מסלול דראג פשוט זה לא דבר יקר באופן יחסי, והפוטנציאל גבוה.

עד שיהיה חוק מסודר (ואל תשלו את עצמכם, זה יקח עוד זמן) המשטרה תמשיך לרדוף אחרי כל הדברים האלו, ולא משנה מה שנגיד - זה יהיה בצדק.

הבעיה היא חוסר ההבנה של המשטרה בנושא. בגלל שאין להם היכולת (או הרצון?) להבין יותר בכל נושא השיפורים והמירוצים, הם פשוט אוכפים כל דבר, כולל הדברים שאנחנו יודעים שהם שטויות. אם הם רק היו יודעים שבכמעט כל מדינה אחרת בעולם זה דבר כל כך סטנדרטי ושכיח...

רוני

אז מה שאתה אומר הוא "כל עוד אתה מבצע תחרות בכביש לא עירוני זה מותר"

אז אני מבין מפה שאנו יכולים לסוע למנחת כלשהו לבצע שם תחרויות שונות (ולא חייב דראג)

והמשטרה לא תתערב...

לא נראה לי :mad:

פורסם

אם אפשר במסלול נחיתה אז למה ב-כביש?

ואני רצני,אם לא עושים לאימפרזות ההם כלום למה לא לעשות מפגשים במקומות כאלה?

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם
אם אפשר במסלול נחיתה אז למה ב-כביש?

ואני רצני,אם לא עושים לאימפרזות ההם כלום למה לא לעשות מפגשים במקומות כאלה?

כי למפגשי האימפרזה לא מגיעים פיאט אונו או בלאנו למינהם...

אני בטוח שאני לא צריך להרחיב את הנושא הזה

פורסם

כמו שרוני אמר, המשטרה לא מפלה אותנו לרעה. אם נתחיל לחשוב כך, הם יהיו האויב שלנו. לאט לאט גם נגיע למצב של אלימות ומחתרתיות. הם סה"כ מבצעים את המוטל עליהם.

אז מה אתם מצפים ? (כשאני אומר אתם, אני מתכוון למי שכל הזמן מתלונן על מירוצים ועל משטרה וכו') גם לאכול את העוגה וגם להשאירה שלמה ?

כוונתי היא, שאין אחד שלא מבצע עבירת תנועה, אין אחד שלא פגע ברכב, אין אחד שלא חתך נתיבים בתקופת רישיונו, אין אחד שלא השתולל.

עם כל התאונות שקורות, עם כל ההרוגים, הפצועים, למדינה נמאס. או יותר נכון לומר שכאילו למדינה נמאס והם מטילים את האשמה עלינו (וחלקה בצדק). אז המשטרה יוצאת פעם בתקופה מסויימת במבצעים רחבי היקף כדי להראות "הנה עשינו".

אבל אל תשכחו שגם ציבור הנהגים אשם. חוסר מודעות, חינוך לוקה בחסר, ו - תרבות!, מביאים למצב שאנו נמצאים בו היום. כל ההשתולליות, המירוצים הלא חוקיים, הסיכון בכבישים ציבוריים רק מעלים למשטרה את הסעיף עוד יותר. ללכת נגד המשטרה, ולארגן עוד מירוצים, זה לא מה שיפתור את הבעיה.

צריך פשוט לשבת על הווריד של הממשלה וללחוץ עד שימצא פתרון למצב.

ללכת בכח זה לא הפתרון ואף פעם לא יהיה.

אנחנו האנשים הקטנים, אל תשכחו את זה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אז מה שאתה אומר הוא "כל עוד אתה מבצע תחרות בכביש לא עירוני זה מותר"

אז אני מבין מפה שאנו יכולים לסוע למנחת כלשהו לבצע שם תחרויות שונות (ולא חייב דראג)

והמשטרה לא תתערב...

לא נראה לי :mad:

מן הסתם יעיפו אותנו גם ממקומות נטושים, פשוט כי מבחינתם כל עוד אנחנו פועלים ללא תאום איתם - אנחנו מסכנים את עצמנו ואחרים בפעילות מסוכנת. ועכשיו תשאל - אז אם נתאם איתם? אילו רק זה היה כל כך פשוט...

בסופו של דבר, גם לשוטרים יש הגיון מסוים, ואם הם ישוכנעו שלא מדובר כאן בשום דבר מסוכן, הם לא יפריעו. והיו דברים מעולם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמו שרוני אמר, המשטרה לא מפלה אותנו לרעה. אם נתחיל לחשוב כך, הם יהיו האויב שלנו. לאט לאט גם נגיע למצב של אלימות ומחתרתיות. הם סה"כ מצבעים את המוטל עליהם.

אז מה אתם מצפים ? (כשאני אומר אתם, אני מתכוון למי שכל הזמן מתלונן על מירוצים ועל משטרה וכו') גם לאכול את העוגה וגם להשאירה שלמה ?

כוונתי היא, שאין אחד שלא מבצע עבירת תנועה, אין אחד שלא פגע ברכב, אין אחד שלא חתך נתיבים בתקופת רישיונו, אין אחד שלא השתולל.

עם כל התאונות שקורות, עם כל ההרוגים, הפצועים, למדינה נמאס. או יותר נכון לומר שכאילו למדינה נמאס והם מטילים את האשמה עלינו (וחלקה בצדק). אז המשטרה יוצאת פעם בתקופה מסויימת במבצעים רחבי היקף כדי להראות "הנה עשינו".

אבל אל תשכחו שגם ציבור הנהגים אשם. חוסר מודעות, חינוך לוקה בחסר, ו - תרבות!, מביאים למצב שאנו נמצאים בו היום. כל ההשתולליות, המירוצים הלא חוקיים, הסיכון בכבישים ציבוריים רק מעלים למשטרה את הסעיף עוד יותר. ללכת נגד המשטרה, ולארגן עוד מירוצים, זה לא מה שיפתור את הבעיה.

צריך פשוט לשבת על הווריד של הממשלה וללחוץ עד שימצא פתרון למצב.

ללכת בכח זה לא הפתרון ואף פעם לא יהיה.

אנחנו האנשים הקטנים, אל תשכחו את זה.

שמוליק

שמוליק כמו שקראת בהודעה שלי אני לא בא ראש בראש אם המשטרה ממש לא

וכתבתי שאני אפילו מבין אותם ומצדיק חלק מהפעילות שלה אבל יש גם את הקעים האחרים שאתה רואה שלאחרים מאפשרים ולנו לא(לדוגמה "המנחת" ו"ראלי עופר")

פורסם

אני יודע שלא באת ראש בראש :D

זו הייתה תגובה כללית. כל פעם אני שומע אנשים מתלוננים, אך מה הם עשו כדי לשפר את המצב ? :?

זו הנקודה שלי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

זו הייתה תגובה כללית. כל פעם אני שומע אנשים מתלוננים, אך מה הם עשו כדי לשפר את המצב ? :?

זו הנקודה שלי.

שמוליק

זו גם הנקודה שלי אבל באמת כואב לי לראות ולשמוע שהספורט המוטורי בארץ מתקדם

אבל כל מה שקשור באהבה שלי הולך אחורה בגלל חברה מתלהבים שהורסים לנו את מה שניסינו לבנות.

דרך אגב שימו לב שמאז שיצא הסרט "מהיר ועצבני" כל העניין של תחורויות לא חוקיות ושיפורים התרחב מצד אחד זה עזר ומצד שני זה הרס אישית הייתי מעדיף לחזור לתקופה של לפניי הסרט הנ"ל.

פורסם

כל מה שאנחנו שואפים אליו זה חרטא כמו בפתח תקווה לפתיחות?

אני חשבתי שמה שאנחנו באמת רוצים זה פשוט מסלול אמיתי,

לנהיגה אתגרית ומהסוג שגם מזיזים בו את ההגה...

משהו כמו, וואי איזה חלום בהקיץ, כמו, נירונברג (_אם יש טעות כתיב בשם סליחה)

:oops:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

זו הנקודה שלי.

שמוליק

זו גם הנקודה שלי אבל באמת כואב לי לראות ולשמוע שהספורט המוטורי בארץ מתקדם

אבל כל מה שקשור באהבה שלי הולך אחורה בגלל חברה מתלהבים שהורסים לנו את מה שניסינו לבנות.

דרך אגב שימו לב שמאז שיצא הסרט "מהיר ועצבני" כל העניין של תחורויות לא חוקיות ושיפורים התרחב מצד אחד זה עזר ומצד שני זה הרס אישית הייתי מעדיף לחזור לתקופה של לפניי הסרט הנ"ל.

נכון, כי כל פלוץ שראה את הסרט השטותי הזה רץ לשים כונסים מקנה סוכר, חצאיות מאקליפטוס, וגרביונים בפנסים.

ככה זה אצלנו, בלי טעם.

שמוליק

פורסם
כל מה שאנחנו שואפים אליו זה חרטא כמו בפתח תקווה לפתיחות?

אני חשבתי שמה שאנחנו באמת רוצים זה פשוט מסלול אמיתי,

לנהיגה אתגרית ומהסוג שגם מזיזים בו את ההגה...

משהו כמו, וואי איזה חלום בהקיץ, כמו, נירונברג (_אם יש טעות כתיב בשם סליחה)

:oops:

תאמין לי שזו השאיפה של רוב הפורום הזה בכל אופן אבל עד שזה יוקם אני יסתפק במקום

שהוכל לבצע בו גאמייקנות וגם בדיקות כוח(רייסים מסודרים) .

• תוכן חדש...