Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נושא אשר מציק לי הרבה בזמן האחרון היות ואני חדש בנושא הזה.

הציעו לי בעבודה אשר אני יעבוד בא כחודש עד הגיוס לעשות תוכנית פנסיה ולהתחיל כבר לחסוך.

אני לא כזה מבין בנושא, אבל מה זה אומר לגבי, בחור בן 20 אשר יעבוד חצי שנה במפעל.

האם אני צריך בכלל את התוכנית הזאת?

האם התוכנית הזאת עוברת איתי בכל עבודה שאני יעבוד? וממשיכה במקום אחר?

בכלל מה אני מקבל מהתוכנית הזאת ומה היתרונות אם אני אתחיל איתה עכשו?

בתודה,

תומי

פורסם

אם אני זוכר נכון, מבחינה חוקית המעסיק שלך חייב להתחיל לתת לך פנסיה רק אחרי 9 חודשי עבודה רצופים ותקינים. כלומר מבחינה חוקית אם המעסיק שלך יודע שאתה זמני אין לו שום סיבה לתת לך פנסיה.

לגבי כדאיות התוכנית - היתרון הגדול הוא שעל כל שקל שתפקיד לתוכנית המעביד שלך יוסיף שקל על חשבונו (עד גבול מסוים, כמובן, כפי שיוסכם בינכם בחוזה העבודה). במקרה שלך, היות ומדובר בתקופה קצרה יחסית, והיות ותוכל למשוך את הכסף רק בגיל הפרישה ולא לפני בעקבות הוראה חדשה של משרד האוצר, והיות ומדובר בסכום זניח שיסתכם במקרה הטוב לשקלים בודדים בפנסיה שלך - ההמלצה שלי היא לוותר על התענוג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא אני הייתי הולך על זה מבלי לחשוב פעמיים.

הסכום שתצבור במהלך תקופה העבודה הקצרה שלך אומנם יהיה קטן, אבל אתה היום בחור צעיר ויש לך עוד כמה עשרות שנים עד לפנסיה. בינתיים, אותו סכום זערורי שחסכת בצד צובר ריבית דריבית, ויום אחד, כשתהיה כבר פנסיונר, פתאום תגלה שבדיוק השתחרר לך הסכום שהיה חסר לך כדי לקנות את הטויוטה קורולה אספנות שתמיד חלמת עליה (עד שתצא לפנסיה הקורולה באמת תהיה אספנות).

בקיצור: נותנים לך? קח!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על ההסבר

עוד שאלה:

נגיד ועבדתי חצי שנה וצברתי סכום מסוים, ואחרי זה אני ממשיך לעבוד במקום אחר.

האם הכסף מצטרף לתוכנית אשר הייתה לי בעבודה הראשונה?

שאלתי בעבודה לגבי התוכנית ויש דעות לכאן ולכאן, מה שכן אמרו לי שעל כל סכום שאני נותן המפעל נותן פי 2 לפנסיה.

בתודה,

תומי

פורסם

החוק אומר שאתה תפריש 5% מהמשכורת שלך, כשמנגד המעסיק יפריש 12%.

זה יוצא לך משהו כמו 200 שקל שזה יחסית זניח ומשתלם לעתיד.

וכמו שצביקה אמר, המעסיק מחוייב להתחיל להפריש לך פנסיה רק לאחר 9 חודשי עבודה רצופים החל משנת 2008 או 6 חודשים רצופים שהחלו ב2009.

אגב, אני גם חושב שלפי החוק אם אתה עובד במקום מסויים תקופה מסויימת ולאחר מכן חוזר לעבוד שם לעוד תקופה, מבחינת פנסיה ופיצויי פיטורין התקופות נחשבות ביחד בחישוב של הוותק.

פורסם

אני לא יודע אם זה משנה, אבל יצא לי לעבוד במקום העבודה הזה בטווחים של חודש עד חודשיים בחופשה בין הסמסטרים בשלושת השנים האחרונות

פורסם

בילבלת אותי. אתה סטודנט או שאתה עומד להתגייס? (אולי אתה בעצם עתודאי:roll:)

כמה זמן בסה"כ יצא לך כבר לעבוד במפעל?

וכמה זמן אתה עוד תעבוד שם?

פורסם

סוג של עתודאי, סיימתי את לימודי לפני כחודש ויש לי זמן של חצי שנה עד לגיוס.

שבינתיים בזמן הזה עד לגיוס אני מתכנן לעבוד ולעשות קצת כסף.

סך הכול במרווחים של 10 חודשים אחד מהשני יצא לי לעבוד במפעל כ8 חודשים.

פורסם

אז אני חושב שהתקופה אמורה להתחבר לך מבחינת םיטורין אבל מבחינת פנסיה זה נושא אחר מפני שהחוק טרי טרי, ולפיו אתה חייב להשלים קודם כל 9 חודשי עבודה מלאים ורצופים שכולם בשנת 2008.

פורסם
תודה על ההסבר

עוד שאלה:

נגיד ועבדתי חצי שנה וצברתי סכום מסוים, ואחרי זה אני ממשיך לעבוד במקום אחר.

האם הכסף מצטרף לתוכנית אשר הייתה לי בעבודה הראשונה?

שאלתי בעבודה לגבי התוכנית ויש דעות לכאן ולכאן, מה שכן אמרו לי שעל כל סכום שאני נותן המפעל נותן פי 2 לפנסיה.

בתודה,

תומי

עד כמה שאני יודע, החוק כיום מאפשר לך להורות למעסיק שלך לאיזו קופה או קרן להפריש לך את הכספים. מכאן, שאם היום המעסיק פותח לך קרן פנסיה X, אתה עוזב לטובת הצבא ובשלב מאוחר יותר מתחיל לעבוד במקום חדש, זוהי זכותך שמעסיקך החדש יפריש את כספי הפנסיה שלך לאותה קרן X, ולא לקרן אחרת.

יש כיום גופים רבים המעניקים יעוץ חינם בתחום הפנסיה. אם תהיה מעוניין ביעוץ שכזה, צור עמי קשר בפרטי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מחזק את מה שאלעד אמר.

היום זה סכום זניח , אבל הסכומים האלו מצטברים וכמה שיותר כסף בדבר הזה זה מאוד חשוב (וגם כמה שתתחיל יותר מוקדם)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שכחתם שברוב ביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה לוקחים גם דמי ניהול וגם אחוזים מהרווחים, ובסכומים קטנים דמי הניהול פשוט יאכלו לו את כל הרווחים ולא ישאר מהם כלום.

אני מסכים עם הגישה שצריך לחסוך לפנסיה. אבל בגיל כזה, הרבה לפני שירות צבאי והרבה לפני שהבחור התבסס כלכלית - זאת ברכה לבטלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שזה כדאי ולו רק בשביל צבירת הוותק של הקופה.

עד כמה שאני יודע ניתן לפתוח קופה ומתי שמחליפים מעסיק להמשיך להפקיד את הכסף באותה הקופה ואף לעבור בין קופות.

מומלץ מאוד- מה שניתן להוציא מהמעסיק תוציא- עוד 40 שנה זה יהיה שווה לך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...