Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני שמח לבשר לכם, כי אתמול בלילה אושרה ב IRDA בשיתוף גופים נוספים ובינהם PITSTOP יבואני OMP, תוכנית סיוע להכנסת נהגים חדשים לתחום הראלי. תוכנית זו עליה עבדתי בחודשים האחרונים תאפשר להוריד את הרף הכספי הגבוה של כניסה לתחום לא רק בגלל ההנחות שהושגו אצל המעורבים בפרוייקט אלא, בעיקר, בזכות התגייסות של נהגי ונווטי IRDA ונכונותם לסייע בנושא בניית רכבים וכן בנושא רכישת ניסיון וכישורי הנהיגה הנדרשים.

מצ"ב ההודעה הרישמית.בשאלות, ניתן לפנות אלי או אל ועד העמותה.

אלון חלווה

הודעת דובר - סיוע לנהגים בתחילת דרכם.doc

פורסם

חברים צעירים

זו הזדמנות מצויינת למי שרוצה להיכנס לספורט המוטורי ולהתחיל מהבסיס שלו.

גם ידע, גם תמיכה, ליווי וכמובן בסוף גם רכב ותחרויות .

עכשיו נשאר רק הכסף ואל תשכחו שספורט מוטורי זה ספורט יקר.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

קודם כל כל הכבוד על היוזמה.

יש לי כבר הרבה זמן תהיה בנושא שהשרשור הזה תפור עליה:

האם, כפי שאתם רואים את זה, בהכרח החלק המוטורי של נהיגה בלתי נפרד מהחלק הטכני של בניית רכב ?

האם נהגים חדשים שרוצים להכנס לתחום הראלי חייבים גם לבוא עם הצד הטכני והרצון/יכולת להרים פרוייקט כזה ?

אני מניח שרובכם רואים את זה כמובן מאליו, כשכר לימוד כלשהוא, כתנאי בסיס כדי להיות נהג ("מה ? אתה רוצה רק לבוא ולנהוג ? למה מה קרה, אתה צריך לעבוד בשביל זה, להרוויח את הזכות שלך לנהוג". אוקי, לגיטימי 8)).

אולי זה גם לא יראה לכם הגיוני אבל יש אנשים שלא מתחברים לצד הטכני, להתעסקות הזאת, לבניה של רכב עם כל הבלאגן שמסביב.

האם אין מקום לגוף כלשהוא לקחת על עצמו את החלק הזה עם התמורה הכספית המתאימה כמובן (השכרת רכבים נניח) כדי שהרבה אנשים שרוצים בעיקר לנהוג יוכלו להצטרף ?

זה גם יכול לעזור להמון אנשים שלא מוכנים עדיין להתחייבות המלאה של הכנת רכב (אם משיקולים כספיים או בגלל שהם לא בטוחים שזה מתאים להם, שזה שווה את זה וכו').

לדעתי הרף כניסה לתחום הוא לא רק בעלות הכספית אלא בעובדה שכרגע זה רף של עשרות אלפי שקלים, עבודה של חודשים עם השקעה גדולה מאוד של זמן וכל זה בלי לנהוג פעם אחת ובלי שיהיה לך מושג איך זה ומה המשמעויות של כל הסיפור (חוץ מאותו pool די קבוע של נהגים שכבר בפנים ומתעסק בזה במחזוריות מסויימת).

אני יכול לצפות חלק מהתגובות וברור לי שברעיון של השכרה יש הרבה בעיות אבל עדיין זה איך שאני רואה את הדברים מהצד כשחלקים מסויימים בתחום מאוד קורצים לי ואחרים ממש לא.

ניר

פורסם

ניר - אתה לא יודע כמה אתה צודק.

אבל אני לא בטוח שלהשכיר רכב - זה כלכלי לבעל הרכב לאורך זמן...

בשביל שזה יהיה כלכלי - המחיר צריך להיות כזה - שכבר עדיף לשוכר המתעניין בהשתתפות קבועה באירועים לבנות רכב בעצמו.

לכן, לדעתי האישית, ה"מתנה" היפה ביותר של הפרוייקט הזה היא לא ההנחות (גם, אבל לא רק) אלא הליווי המקצועי.

אני בונה היום 106 שנייה וחוסך לעצמי אלפי שקלים רק מהידע שצברתי בבניית הראשונה. טעויות שעשיתי (למשל עם המתלים, עם תומכי המנוע, עם המיגונים) ולא חוזר עליהן.

הליווי וההדרכה בנהיגה ובבניית הקבוצה - הכנת והבנת מה נדרש מהמתחרה הנכנס לתחום לאורך זמן - שווים הרבה יותר לאורך זמן מחסכון של כמה אלפי שקלים בבניית הרכב.

זו דעתי.

אלון

פורסם

נדב ב40K אתה מוכר?

אוטו משומש מנהג "מרוצים" עבר צבע, יש תאונות?

מרותך עם כול-מיני רשתות במכסה מנוע חוטי חשמל מסתובבים חופשי מלוח שעונים שלא בטוח שעובדים ועוד פלטת אלומיניום מלמטה....:-)

• תוכן חדש...