Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי נקודת חשמל במשאית (יציאה חיצונית ייעודית לבונה מרכב) שמוציאה פולסים בקצב של 180 הרץ, כשהמנוע מסתובב ב600 סל"ד. האם שעון סל"ד אוניברסלי הוא בעל יכולת כוונון רציפה וכזו שתוכל להתמודד עם קצב הפולסים הזה, או שמדובר רק בכיוונים בדידים עבור מספר מוגבל של תצורות מנועים?

פורסם

בעבר היתה לי טריומף ספיטפייר שבה במקום שעון הסל"ד הבעייתי (מכאני, מחובר למשאבת מים) מישהו התקין שעון אוניברסלי

ששתל בתוך מארז השעון המקורי.

מכיון שהשעון זייף קשות פירקתי אותו, ומצאתי שם, מלבד המתג הבורר את מספר הצילינדרים, גם פוטנציומטר המשנה את

ההגבר. אם יש לך שעון באמצעותו תוכל לכייל זה אמור להיות קל. אני כיוונתי "לפי השמיעה".

:turn-l:
פורסם

תודה. מכיוון שאני מתכנן מערכות שיורכבו ויימכרו בצורה סמי-סדרתית, אני לא יכול לבנות על פירוק משני של השעונים, אז בעצם השעון שהיה לך מייצג תשובה שלילית עבורי.

מישהו מכיר שעונים שכן מגיעים עם יכולת כוונון כנ"ל, ללא צורך בפירוק?

פורסם

לא הסתכלתי בעיון על המספרים שכתבת. המספרים רחוקים מהתחום בו מד סל"ד אוניברסלי יעבוד. אני גם לא יודע

אם אפשר לכוון את ההגבר נמוך כל כך כמו שהצעתי.

600 סל"ד זה 10 סיבובים בשניה.

מנוע 4 צילינדרים מייצר 4 פולסים בשני סיבובים מלאים - 20 הרץ ב-600 סל"ד.

מנוע 3 צילינדרים מייצר 3 פולסים בשני סיבובים מלאים - 15 הרץ ב-600 סל"ד.

אתה יכול לבנות מחלק תדר ב-12 ולהשתמש בשעון אוניברסלי בקונפיגורציה של 3 צילינדרים.

או לחלק ב-8 (קל יותר, 3 פליפ-פלופים) ולהשתמש בקונפיגורצית 4 צילינדרים - עם שגיאה קלה (מהנדסים או לא).

תבדוק את החשבון שלי - בטח טעיתי איפהשהו.:?

:turn-l:
  • תוכן חדש...