Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוטות' או ספיריט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-) מכל השירשור הארוך הזה, אף אחד לא שכנע...

אז מי ממציא דיבורית ללא מינוסים :idea:

ועוד לא הזכרנו את הBT על האוזן...:shock2:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכתבתי כבר, אני מסתובב עם שני סלולריים, ברכב אחד מחובר דרך דיבורית BT קבועה, ולשני אני נאלץ, מחוסר ברירה, להישתמש באוזניית BT.

ההשגות שלי לגביה :

1.) הכי נוח, שומעים הכי טוב, הכי פחות מפריע לנהיגה.

2.) הסוללה באוזניה מספיקה למספר שבועות, הופתעתי לטובה.

3.) למרות שלא אוכפים את זה, זה עדיין לא חוקי.

4.) ניתן רק לענות לשיחה נכנסת או להתקשר למספר אחרון, בשביל היתר חייבים לאחוז את הסלולרי ביד, וזה לא חוקי.

אני משתמש "כבד" יחסית, כלומר נמצא הרבה זמן ברכב, ונאלץ לדבר הרבה בסלולרי במהלך הנהיגה, והדירוג שלי הוא כזה :

1) ספיריט

2) דיבורית תואמת (כלומר דיבורית רגילה מהסוג הישן)

3) אוזניית BT

4) דיבורית BT

5) אני הולך לרכוש רדיו דיסק עם BT ולנסות את האופציה הזו.

פורסם

חשיפה לקרינה? אתם אמיתיים?

הסיכון העיקרי בשימוש בסלולרי בנהיגה לא נובע מקרינה בלתי מייננת שנפלטת פחות או יותר מכל מכשיר חשמלי.

למעשה הקשר בין קרינה כזו לתחלואה לא הוכח עדיין.

מה שכן הוכח חד משמעית הוא הסיכון המוגבר למעורבות בתאונות דרכים למשתמשי הסלולרי.

כן, גם בשימוש בדיבורית באופן חוקי.

ככה שאם אתם דואגים לבריאותכם רצוי למעט ולקצר בשיחות טלפון בזמן נהיגה בלי קשר לטכנולוגיה בה משתמשים.

וכמה מילים לעניין עצמו:

חוקיות:

1. אוזניה רגילה (עם חוט) חוקית למהדרין על פי פסיקת ביהמ"ש העליון לפני כמה שנים.

2. אוזניית בלוטות' - עדיין לא הגיע למשפט, אבל אין שום סיבה להאמין שיש הבדל מאוזניה עם חוט. גם המשטרה בדיעה הזו.

3. ספיקר פנימי - פעם היה בתחום האפור. לפני כמה חודשים עודכנו התקנות והמצב הנוכחי הוא שהשימוש בנ"ל חוקי כאשר המכשיר מונח במקום יצב ברכב (נניח מחזיק כוסות)

לא ברור מה ההשלכות מבחינת החיוג. בכל מקרה אם הרכב בעצירה מוחלטת ניתן לחייג.

לי יצא להשתמש בדיבורית תואמת למכשיר (הכי טוב - אבל כיום חלק מהמכשירים לא תומכים, וזו בעיה אם יש כמה משתמשים ברכב)

בספיקר פנימי (לא דורש שום הכנה מיוחדת, אבל שמיעה סבירה מינוס בלבד)

ובאוזניית בלוטות' (אם שוכחים לכבות אותה הסוללה נגמרת תוך יומיים וזה סופר מעצבן. צריך לזכור להדליק אותה כשנכנסים לרכב)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL, אתה צודק, למעט פרט אחד קטן, שבעצם גם אותו הזכרת.

גם בשימוש באוזניה רגילה, וגם בשימוש בספיקר, וגם בשימוש באוזיית BT אסור לבצע חיוג מהסלולרי ומותר רק לדבר.

האופן היחיד, שבו מותר לחייג מהסלולרי תוך כדי נהיגה הוא "באמצעות ערכת דיבורית קבועה ברכב", הכוונה היא לכך, שהסלולרי עצמו יושב במתקן כלשהו, שמקובע על הדשבורד.

זו הצורה היחידה, שתקנית לגמרי.

חיוג מהסלולרי, כשאוזנייה באוזן - 100% לא חוקי.

בכל צורות השימוש יש פגיעה ממשית בריכוז של הנהג, אבל החיים היום כבר לא מאפשרים להיתנתק מהסלולרי אפילו לתקופות קצרות, ובתפקידים ועבודות מסויימות אתה חייב להיות זמין כל הזמן.

אני משתדל לנהל שיחות בסלולרי רק בקטעים בינעירוניים ארוכים, ונמנע מלעבור נתיבים תוך כדי שיחה, עד כמה שהדבר ניתן.

• תוכן חדש...