Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. האם בעת אירוע ביטוחי בו נגרם נזק לשמשה, אני מאבד את הנחת "העדר תביעות"?

2. והאם לדעתכם שווה להוסיף הרבה כסף לשמשה מקורית, או לקחת אחת מפירוק? מאשר שמשה חליפית?

פורסם

זה לא נחשב תביעה, כמו שפריצה אל הרכב/גניבתו לא נחשבים, רק תאונה באשמתך נחשבת לתביעה מיבחינת העדר תביעות ופרמיה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא מדוייק

גניבה של רכב כן נחשבת שתביעה.

שמשה לא נחשבת כתביעה כיוון שינך מבוטח בביטוח שמשות נפרד המפוליסה הרגילה

פורסם

זו לא תביעה.

אל תתפשר על שמשה שאיננה OEM (יצרן הציוד המקורי) לפחות, לדעתי החיסכון איננו שווה את הירידה באיכות.

פורסם

שמשה ברכב מבוטחת בעצם בשתי "פוליסות" ביטוח. האחת, כפופה לרגולטור הנה פוליסת הביטוח המקיף לרכב והשניה, מעין פוליסה, שהנה כתב שירות של החלפת שמשות על ידי מתקין חיצוני.

באם מדובר במקרה ביטוח רגיל (נזק תאונתי כלשהו) אשר כדאי לך להפעיל את פוליסת המקיף של הרכב, אזי מגיעה לך שמשה מקורית או OEM מאחר ועל פי אחד מסעיפי חוק חוזה הביטוח על המבטחת להחזיר את המצב לקדמותו - דבר שאינו מבוצע עם החלפת שמשה תחליפית שאינה מאושרת על ידי יצרן הרכב.

מאידך, אם המדובר רק בנזק לשמשה, כפי הנראה הנזק קטן מדמי השתתפותך העצמית ולכן יש להפעיל את ה"ביטוח" של השמשות. תנאי אותו הביטוח אינם תחת פיקוח הרגולטור (במאמר מוסגר הגיע הזמן שכן יהיו) ובהסכם השירות כתוב בד"כ שהשמשה תוחלף לשמשה תחליפית מפורשות ולכן אינך יכול לדרוש מקורית.

דני גורביץ

שמאי רכוש ורכב

פורסם

תודה.

ההחלפה מבוצעת כחלק מנזק גדול יותר.

הפחח טוען שישנה אופציה למקורית מפירוק או שמשה חליפית תוצרת הארץ אבל איכותית שגם מיוצאת לחו"ל, אני נוטה יותר לכיוון אחת מקורית מפירוק, אבל נראה...

אעדכן איך נסגר.

פורסם

לכל הממליצים על שמשה מקורית, מה ההבדל בין תחליפית למקורית?

כשאני החלפתי שמשה ברכב הקודם שלי, לא הרגשתי שום הבדל בין התחליפית למקורית שהייתה לי קודם(לפחות לא ביכולת לראות דרכה).

הכוונה שלכם היא לזה שהיא פחות בטוחה?!

פורסם

יש שמשות מקוריות שכוללות מסנן UV. אני בספק אם בתחליפיות הזכוכית גם עוברת את התהליך הזה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...