Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האפורה גם שלך?

היא תכלת, היא היתה עד לא מזמן מושלמת והייתי מת שהיא תהיה שלי, אחרי שהלכה לי ה XT הראשונה היא זאת שהייתי אמור לקנות אבל הבעלים של הרכב באותו הזמן שהזניח אותה מרח אותי סתם והיום היא לא אצלי אבל בידיים טובות אצל אחד שהחזיר אותה למצב מושלם.

המקוריות ממש לא מעניינת אותו והוא מתכנן להפוך אותה לרכב משופר בלי זכר למקוריות.

כל הכבוד לך על האומץ. צריך הרבה וואבוס כדי לאסוף גרוטאה כמו הXT השחורה ולהחזיר אותה לימי הזוהר שלה.

ואם בכל זאת תתחרט ותרצה למכור (במיוחד את הראשונה), אל תשכח לפרסם הודעה בפורום :lol:

זה בדיוק הקטע שאני לא מבין, זה בכלל לא בשמיים לקחת רכב כזה ולשפץ אותו.

זה בדיוק סובארו לאונה, אז הכל בפנים נראה שונה אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

מדי פעם צצות מודעות של XT עם בעיית מנוע או טיפה מוזנחות, שווה לקנות אותן בסכום יחסית נמוך להוציא עוד 5000 ש"ח כדי לסדר את העיה שלהן ויש לך רכב נוסע!

אז בהתחלה הוא בלוי מבפנים, ויש תקלות קטנות כתוצאה מהזנחות, אבל תוך חודש של בירורים מגיעים לך לידיים בגרושים חלקי פלסטיק ולאט לאט האוטו מקבל צורה.

אחרי חצי שנה - שנה כבר אפשר ליישר איתו קו.

אני כל פעם מחדש מופתע מכמות המכוניות האלה שצצות, עד לא מזמן הייתי בטוח שיש גג 35 כאלה שנוסעות, היום אני יכול להגיד שיכול להיות שיש 60, אתם קולטים 60 כאלה! זה המון.

מחברת "ישראל יפן" - אפשר לקנות מנוע+טורבו.

מוסכים בארץ - בכל עיר יש כמה שיודעים לטפל ברכב הזה בצורה טובה.

EBAY - טוב לחלקים קטנים, תמיד יש שם למכירה פנסים, מראות ועוד כמה חלקים שטובים גם לדגמים בארץ.

פירוקיות ומודעות בעיתונים - מקור טוב לחלקי חילוף.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגיד, איך האוטו הזה מבחינת אמינות, הוא מישתווה לליאונה עם האמינות האבסולוטית ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
תגיד, איך האוטו הזה מבחינת אמינות, הוא מישתווה לליאונה עם האמינות האבסולוטית ?

אם תנהג עליו כמו שנוהגים על לאונה בלי לקרוע אותה אז התשובה היא כן זה אמין בדיוק כמו לאונה.

כמובן שככל שמאמצים אותו יותר ככה הבלאי גדל, אבל עדיין אמין.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

סיפורה של ה-XT פשוט, באמצע שנות השמונים יצאו המתחרות של סובארו בהפתעה בדגמי שני מושבים ספורטיביים, הטויוטה

והמזדה, חטיבת סובארו בקונצרן פוג'י, נישארה לפתע ללא מענה הולם לתחרות, מכירות הדגמים הפופלארים היו בנסיקה אולם הפחד הגדול היה להישאר ללא תשובה מוטורית מתאימה, וכיצרנית הרכב הקטנה ביפן לא יכלה סובארו להישאר מאחור, ולכן הוחלט על פיתוח זריז קל ומהיר של תשובה הולמת, תוך שימוש בחלקים מהמדף, לצורך מתן תשובה מהירה. ריצפת הרכב ורוב המכלולים נאספו ממדפי המחסנים בסוברו, שידוך קצר בין מנוע מוכר ואמין לבין מדגש טורבו (ה-דבר) בשנות השמונים, ו...זהו...אם נשים רגע את המראה של חץ שלוח, הפנסים המתרוממים, ואמינות אופינית, הרי שמדובר בסיפור הצלחה אם אתה קופי-רייסר. הבעייה היתה שהעיצוב שצעק ביצועים ביצועים ביצועים, לא עמד בסטנדרט אחד עם היכולות הדינמיות של הרכב, לא השלידה ולא המכלולים לא הצליחו לעמוד במשימה של המנוע המוגבר, בעוד המתחרים ממזרח הציגו מעטפת ביצועים ונוכחות עדיפה הרבה יותר. רוכשי הסובארו התרגזו לגלות שרכשו רכב שאינו עומד בציפיותיהם המוטוריות! הרבה קצף נשפך אז על הפרויקט ובסוברו הזדרזו לגנוז אותו, זמן מועט לאחר שיצא לאוויר העולם, סובארו נאלצה לחכות עוד כמה וכמה שנים עד שהוציא לאוויר העולם את אחת ממכונות הנהיגה המושלמות, כיום נחשבת חטיבת הספורט בסובארו לאחת המובילות בעולם ולפורצת דרך, אבל סביר להניח שמתכנני פרויקט ה-XT היו מעדיפים למחוק אותו מעברם!

אבל...בעצם זה מה שעושה את ה-XT לנחשקת ופריט לאספנים, דווקא הפלופים האלה יוצרו מכוניות מיוחדות לאספנים והשוק לדגמים אלה יעלה ויעלה!

רכב ראוי לשימור טיפוח ויד אוהבת-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מה ז"א לא ספורטיבית?

הספורטיביות לא נמדדת רק בהתנהגות אלא גם במראה.

יש מקומות בהם רכב קופה מוגדר ספורטיבי.

מה שתגידו על ה-SVX - היא, כמו הסליקה, הקדימה את זמנה בעיצוב (בעיקר חוץ). אני זוכר את עצמי כילד (גיל ~6) מתלהב משתיהן. הסיבה היחידה שהייתה לי לצאת לקניון הייתה לשבת בסליקה האדומה שמפעל הפיס הגריל. :)

פורסם

היא יפיפיה.

אחת המכוניות היפות ביותר שנופקו מתעשיית הרכב היפנית.

מדהימה מכל זוית, מעוצבת בכזה חן, בכזו אלגנטיות ובכזוו השראה.

אוטו מדהים. הלוואי והיתה לי יכולת לקנות גם אחת ולשפץ

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני מבטיח לעדכן, למרות שזה יקח קצת זמן.

בינתיים עברתי על קבלות ישנות שקיבלתי עם האוטו, הן מתחילות משנת 2000.

יש שם בדיקה רצינית של קומפיוטסט, סה"כ נראה לא רע, קצת מדאיג שמצויין שם שהאוטו עבר תיקונים בגג, כדי לתקן גג צריך שיפול על האוטו משהוא או שהוא עבר התהפכות מתי שהוא.

גם בזכיון דברים ישן, יש סעיף שפותר התחייבות על הקילומטרז' (כרגע יש 240 אלף).

אגב בהזדמנות זאת, כרגע יש למכירה טנדר טורבו ביד 2, אני יודע שיש בפורום הרבה אנשים שהתעניינו בהסבה, יצא לי לדבר עם האדם שביצע את ההסבה ויצא לי לראות את האוטו במציאות, האוטו נפלא ואני מקווה שיגיע לידיים טובות.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=27&SubModelID=240&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

בתמונה זה הטנדר הכי שמאלי

DSCN9930b.jpg

ארז

פורסם
למיטב זכרוני היה עוד דגם מוזר של סובארו שגם הוא לא היה הצלחה מטאורית ונדמה לי ששמו היה SVX . האם מישהו מכיר יש בכלל כאלה על הכביש היום?

היית אחת כזו לא מזמן למכירה בקרית אונו, במצב די טוב. אני עדיין רואה אותה אך לעיתים נדירות. הרכב היה בזמנו מאוד יקר.

• תוכן חדש...