Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מזה כחודש חלק משמות הקבצים במחשב נצבעו בפונט כחול. מרבית הקבצים נשארו עם הפונט השחור והרגיל, אך חלקם פשוט הפכו לכחולים :shock:

מדובר בגרסת XP מקורית ומעודכנת.

יש רעיונות?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תיקייה שעשו לה דחיסה אוטומטית הקבצים נהפכים לצבע כחול.

קליק ימני על התיקייה--מאפיינים---מתקדם----בחר באפשרות ביטול הדחיסה והצבע יחזור לחיים..

איזה כייף לי :)

פורסם

מי עשה לה את זה?? אני אפרק אותו.

אנסה ואעדכן.

תודה!

עריכה: האופציה לא מסומנת ב V. עוד השערות?

עריכה 2: התיקייה לא מסומנת, אבל הקבצים הכחולים כן. צריך לעבור קובץ קובץ?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כולם מרגישים טוב, איתמר? האם התופעה מלווה גם בפילים ורודים על הדסקטופ? :-)

טוב, עכשיו ברצינות... האם עדיין צריך ללחוץ פעמיים ע"מ להפעיל קובץ "כחול" כזה,

או שהוא מופעל בקליק אחד, כמו לינק באינטרנט?

אם הקבצים ה"כחולים" מופעלים בלחיצה אחת, נראה שבוצע שינוי ב-Folder settings,

שניתן גם להופכו בקלות. פתח את תפריט הכלים -> אפשרויות תיקייה -> כללי, שם תראה

את האפשרות של הפעלה בקליק, או איך שהם קראו לזה בעברית (לי יש XP ברוסית בלבד).

"איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו". :rolleyes:

פורסם

לא, לא מרגישים טוב :puppydoge

הקבצים עדיין נפתחים כמו קובץ רגיל.

עשיתי עכשיו compress לתיקייה שלמה, ואז ביטלתי את ה V וכל הקבצים חזרו להיות נורמליים.

הפעולה הזאת לא נשמעת לי הגיונית.

פורסם
לא, לא מרגישים טוב :puppydoge

הקבצים עדיין נפתחים כמו קובץ רגיל.

עשיתי עכשיו compress לתיקייה שלמה, ואז ביטלתי את ה V וכל הקבצים חזרו להיות נורמליים.

הפעולה הזאת לא נשמעת לי הגיונית.

האם הבנתי שביטול ה-'V' החזיר את המצב לקדמותו ? כלומר כול הקבצים שחורים.

הבנתי...מישהו עשה דחיסה רק לחלק מהקבצים וכאשר ביצעת דחיסה לתיקייה ולאחר מכן ביטול הדחיסה אז זה ביטל את כול הדחיסות של הקבצים שסומנו בודדת.

כלומר ביטול או דחיסה ברמה של תיקייה מבטלת את הדחיסה הפרטנית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל אף אחד לא ביצע דחיסה :roll:

כן, אם מסמנים את ה V, עושים APPLY, דוחסים, מבטלים את ה V ועושים APPLY הכל חוזר להיות נורמלי.

אבל למה זה קרה מלכתחילה? יש דרך יותר פשוטה ויעילה לבטל את הדחיסה הזאת?

פורסם

מה בדיוק מפריע לך ? רק הצבע ? אין בעיה לבטל את התצוגה השונה של צבעים (יש גם ירוק (למוצפנים), אתה מעדיף ? :-)).

זה לסמן checkbox על "Show encrypted or compressed NTFS files in color" ב-folder options->view.

זה עדיין ידחוס קבצים רק לא יסמן אותם בצבע אחר.

באופן עקרוני מה שאתה רואה זאת פעולה אוטומטית שקשורה ל-disk cleanup ודואגת לדחוס קבצים שלא נגעו בהם הרבה זמן כדי לחסוך במקום (על דיסקים של NTFS).

מה שראית ב-properties זאת האפשרות לקביעה ידנית של הדחיסה (פר תיקייה או קובץ, לדחוס או לבטל דחיסה).

סה"כ זה לא כזה מפריע אם באמת זה נעשה על קבצים שגם ככה לא באמת ניגשים אליהם. מצד שני גם התרומה של הדחיסה הזאת לא מדהימה בדרך-כלל אבל לא משנה.

אם אתה רוצה, אתה יכול להגדיר את הטווח לקבצים ישנים למספר גדול מאוד או לגמרי לבטל את הפיצ'ר הזה (דורש שינוי רג'יסטרי ב-XP).

בשביל שינוי הטווח, לך ל-properties של הדיסק שאתה רוצה לבצע את זה עליו ותלחץ על disk cleanup. שם יש לך compress old files ובאפשרויות אתה יכול להגדיר כמה ימים זה ישן.

נאחל לך שתראה רק שחור...

ניר

פורסם

הו!

אז זה מה שקרה!

תודה על העזרה חברים, עכשיו אני רגוע 8)

איתמר.

• תוכן חדש...