Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה לי הרעיון הזה כשהייתי במסלול בנחשונים, הצעתי לגל ונשמע לו מעניין.

 

יש בעיה אמיתית עם ימי מסלול כאלה, או אפילו ג'ימקנות (קצת פחות) - אתה בא עם צמיגים שיכולים גם להיות חדשים - ומקצר להם את החיים בצורה משמעותית, לפעמים גם הורג אותם סופית ביום אחד (מה שקרה לי למשל).

זו סיבה שיכולה להרחיק הרבה אנשים מהעניין, מדובר בהרבה כסף שהולך על צמיגים. אני למשל הולך להחליף עכשיו סט, ועד שהוא לא יהיה קרוב למוות טבעי אני לא אגיע שוב למסלול, למרות שהייתי רוצה.

 

הרעיון הוא להכניס מישהו מתחום הפנצ'ריות/צמיגים, שיבוא עם כמה סטים של ג'אנטים בגדלים שונים - אפשר להשיג בזול מפירוק, עם צמיגים משומשים עליהם (אין בעיה להשתמש בצמיגים שאנשים החליפו כי הם לא מתאימים כבר לנסיעה בכביש - יבשים או שחוקים מדי לכביש רטוב).

מדובר במספר סופי ולא גדול של מידות - חשוב בעיקר קוטר הג'אנט, אפשר לסבול סטיות מהמידות המדוייקות של כל אחד לצורך אימון. כל אחד ישלם עבור השימוש שלו בצמיגים, והצמיגים המקוריים של הרכב יישמרו ללא פגע בצד.

 

צריך להרים סככה עם הציוד הדרוש - קומפרסור ואקדח אויר, לא צריך את המכונות של החלפת צמיגים, לא מורידים צמיגים מהג'אנטים. מן הסתם צריך שיהיה שם חשמל גם..

 

מעניין לשמוע את דעת הקהל בעניין, וכמה נשמע לכם הגיוני לשלם על דבר כזה - שזה יהיה משתלם גם לנהגים וגם לנותן השירות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל אז - ברגע שהחלפת צמיגים (ועוד למשהו ח*א), הרכב יתנהג שונה לגמרי, גבולות האחיזה ישתנו ואתה תצטרך ללמוד מחדש!

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ברור שזה לא מושלם, אבל האפשרויות הן :

- לא להתאמן בכלל, או רק פעם בכמה חודשים על הסוף של הצמיגים שלך.

- להתחרע על הצמיגים שלך, ולשלם הון כל פעם שאתה גומר אותם.

- לשלם קצת, להתאמן הרבה, ולהתרגל לצמיגים אחרים - בינינו, לא חושב שזה כזה קריטי, תוך שתי הקפות אתה לומד את גבולות האחיזה החדשים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ואם אני הורג את הצמיגים השכורים ?? :lol:

 

אביחי

 

 

לא בעיה שלך - מן הסתם יהיו כמה סטים מכל מידה - יחליפו לך לאחרים. כל הרעיון זה שהורגים אותם - מדובר בצמיגים יד שניה ממילא.

 

אפשר לקחת את זה עוד צעד - לאפשר לכל אחד/לכמה במשותף, להחזיק סט צמיגים על ג'אנטים בבעלות אישית. יסופק להם שירות של אחסנה במקום ופירוק/הרכבה על הרכב. כמובן שאפשר יהיה גם לקנות סטים משומשים לשימוש בלעדי - כל אחד יעשה את החשבון הכלכלי מה עדיף לו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קודם כל צריך מספר עצום של גאנטים:

 

קוטר: 14, 15, 16, 17

 

מספר חורים: 4 חורים, 5 חורים,

 

מרווח: 100, 112 120

 

אופסט: 30, 50 פנים וחוץ

 

לפרוק והעמיס את הגאנטים זה סיפור, אז חייבים לארגן מחסן נייד ואותו אי אפשר להשאיר במקום.

 

עלות צמיגים? רק פירוק והרכבה שווה לא מעט כסף - בין 30 ל 60 לצמיג.

 

וכל זה בשביל מה? בשביל המוני המתחרים במגרש המרוץ החדש בנחשונים???

 

אין לי ספק שזה אינטרס של העולים לדאוג לצמיגים, אבל לאף אחד - גם לא לגל, לא יהיה שווה לבצע את הפרוצדורה האדירה הזאת.

 

מה שכן - ג'ק מקצועי, קומפרסור ואקדח יכולים לעזור מאוד למי שמביא את הגאנטים שלו...

פורסם

אתה שוכח שרוב הצמיגים שמגיעים סוף כל סוף למצב שהישראלי הממוצע מחליף אותם... כבר בתהליכי מוות קליני.

 

אם הצמיג למשל, עם דופן סדוקה, ואחרי דריפט וחצי הוא ייקרע לך או יתפוצץ, וכתוצאה מכך ייגרם לך נזק לרכב... את מי תאשים?

 

את עצמך, או את הצמיג שכרגע קיבלת ?

 

עוד דבר שאתה שוכח, שמעבר לעובדה שמדובר בתחום די "אפור" כשלעצמו,

 

הרי שאם יקרה משהו לרכב אתה תרצה להפעיל את הביטוח שלך, אותו אחד שמחייב אותך לנסוע עם צמיגים תקינים.

 

חוצמזה, שכל רעיון מדידת הזמנים יהפוך ללא רלוונטי מאותו רגע,

 

ואם אתה נוהג נהיגת מסלול "חלקה" ולא מחליק לכל עבר, הבלאי במילא לא כ-ז-ה גדול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

במקרה הקלוש שיקרה משהו שיחייב את הפעלת הביטוח - אין בעיה הרי להרכיב חזרה את הצמיגים המקוריים.

בכל מקרה זה לא תרחיש סביר - אם כבר יקרה משהו ותעוף מהמסלול עיקר הנזק יהיה לג'אנטים ולצמיגים לדעתי, אין שם ממש דברים להתנגש בהם.

 

לגבי את מי אני מאשים - ברור שרק את עצמי, זה סיכון קטן שאני מוכן לקחת, כמו הסיכון שאני אאבד שליטה למשל. אין 100% בשום דבר.

 

בקשר לריבוי האפשרויות - פתרון אחד זה להרכיב רשימה של כל הרכבים שיהיו מעוניינים בזה, ולצמצם את האפשרויות.

מעבר לזה - מאחר וזה לא כביש - אפשר להתפשר על מידות לא מדוייקות ברוב הדברים, בהנחה שזה אפשרי טכנית.

 

הפתרון השני, והוא גם יותר ריאלי נראה לי, זה באמת להרים מחסן סגור שבו כל אחד יוכל לאחסן סט ג'אנטים וצמיגים לשימושו האישי תמורת תשלום קבוע. בנוסף יש לדאוג לג'ק/קומפרסור/אקדח.

 

ובקשר לעלות החלפת צמיג - לא רלוונטי, לא מחליפים צמיגים בשטח. רק ג'אנטים עם צמיגים עליהם. עלות של החלפת צמיג על ג'אנט מגולמת במחיר ההשכרה ומתחלקת על כל ההשכרות של אותו צמיג. מעבר לזה - לא צריך לעשות איזון לכל צמיג בשביל המהירויות שבהן נוסעים - וזה הופך את זה להרבה יותר זול ופשוט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למה שלא תלך אתה אישית ותמצא צמיגים משומשים עם ג'אנטים משומשים שמתאימים בדיוק לרכב שלך אישית ותרכיב אותם לפני כל אימון?

גם לא יעלה לך הרבה, גם הם יהיו מותאמים בדיוק לרכב שלך, תוכל להחליף אותם למשומשים "חדשים" אחרי כל אימון אם תרצה.

או בקיצור, למה שלא תחזיק אתה אישית סט נוסף לאימונים?

פורסם

הבעיה עם זה זה הלוגיסטיקה. ניסית להכניס 4 גלגלים לרכב פעם ? לרוב לא אפשרי, ואם כן - זה כרוך בלכלוך ובלאגן.

מעבר לזה - אני לא רוצה לנסוע עם צמיגים כאלה בכביש ציבורי.

ואת שתי הבעיות האלה פותרים אם נותנים פתרון לאחסנה והרכבה במסלול עצמו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
הבעיה עם זה זה הלוגיסטיקה. ניסית להכניס 4 גלגלים לרכב פעם ? לרוב לא אפשרי, ואם כן - זה כרוך בלכלוך ובלאגן.

מעבר לזה - אני לא רוצה לנסוע עם צמיגים כאלה בכביש ציבורי.

ואת שתי הבעיות האלה פותרים אם נותנים פתרון לאחסנה והרכבה במסלול עצמו.

 

איזה רכב יש לך? ברכב רגיל אין שום בעיה, במיאטה כן. להכניס לרכב כאמור. לגבי לכלוך, ניילונים? שמיכה ישנה? זה באמת לא הבעיה.

פורסם
איזה רכב יש לך? ברכב רגיל אין שום בעיה, במיאטה כן. להכניס לרכב כאמור. לגבי לכלוך, ניילונים? שמיכה ישנה? זה באמת לא הבעיה.

 

 

אתה מדבר מנסיון ? כי מהנסיון שלי זה לא ממש הולך (מאזדה 3 5ד) - אולי אם אתה מקפל את המושב האחורי - גם זה בספק.

4 גלגלים 17 אינץ' זה לא ממש קטן וקומפקטי.

מעבר לזה - אתה צריך גם מקום לאחסן אותם אצלך, לא לכולם יש בית פרטי עם מחסן - יש לך מקום בבית ל-4 גלגלים (ובלי שיזרקו אותך מהבית ?). זה יוצא ממש כאב ראש - זה כבד, מלכלך, ומוציא את כל החשק מהעניין. סה"כ אתה רוצה לבוא, לעשות כמה הקפות ולחזור. לא להפוך את זה לפרוייקט.

ולא פתרת את בעיית הנסיעה על כביש ציבורי בכל מקרה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הוא כן פתר.

 

אתה מגיע עם הצמיגים ברכב (מונחים על שמיכה עבה) או בבגאז', מחליף שם, ובסיום סשן הנהיגה המטורף אתה מחליף חזרה לצמיגי היומיום.

 

זה מה שכמעט כל מי שאני מכיר עושה (עם האחוריים לפחות).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא ישים. ולו רק בגלל שהמידות של רכבים ספורטיביים אינן המידות של עמך ישראל.

 

ו.. רגע. בשביל מה קניתי SP9000? אם הייתי רוצה לעלות על המסלול עם צמיגים זבל הייתי קונה GT צ'יפופו מההתחלה.

 

 

 

אביעד

×
×
  • תוכן חדש...