Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות בפג'ו 205 (מפתיע הא?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת ההתעללות המסיבית שהפג'ו מעבירה אותי, היום לאחר נסיעה קצרה יחסית ראשונה, 30 דקות, נורת חום מנוע וסטופ נדלקות לי באמצע צומת בית דגן, כמובן שהחלטתי להחזיר לבת*** ולא לעצור בצד (אם נותנים להן אצבע הן רוצות את כל היד), והחלטתי רק לכבות את המנוע ברמזורים עד חולון. לאחר מכן נדלק שוב, ואחרי שכיביתי את המנוע לדקה בערך, לא חזרה שוב ההתראה ב10 דקות הבאות(!?).

ניחוש פרוע, המאווררים לא נכנסו לפעולה בזמן הנכון? אם בכלל.מה הטמפ' עבודה שלהם? איך אפשר לדעת בפג'ו מסריחה? אגב האוטו עמד ב8 חודשים האחרונים, ורק הונע לסרוגין.

ידעתי שהייתי צריך ללמוד צרפתית בבית ספר. למישהו יש מושג מה לעזאזל קורה פה?

בתודה ובתסכול,

אבי.פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

1. המאווררים אמורים להכנס לפעולה בסביבות ה-88 מעלות.

2. תבדוק טוב שלא נגרם נזק לראש המנוע. אתה אומנם עושה דווקא לרכב אבל אתה זה שתבכה בסוף ולא הוא :?

3. תתקין מד טמפ' בכדי למנוע תקלות כאלה בשנית. זה יכול להגמר הרבה יותר גרוע... :roll:

4. מה קרה מאז? האם הכל עובד כרגיל?

פורסם

המאווררים נכנסים ב-95-97 מעלות, לא יודע, מאיפה מקריצים כאן מספרים. ספר רכב ל-205 היה פותר את הדילמה הנ"ל. וראבק, למה לכתוב ללא ידע?

אם החימום קורה רק בנסיעה עירונית עם עצירות - כנראה, מאווררים. פעם הבאה בחימום תעצור בצד ותראה אם המאווררים פועלים. אם לא - תרמוסטט תפוס, משאבת מים הלכה, רדיאטור סתום, מחסור נוזל קירור - תבחר סיבה. או בצע חיפוש בפורום ותמצא מספיק שרשורים על אבחון בעיות חימום יתר ברכב, וגם ספציפי ב-205.

פורסם

היה וויכוח ארוך על הנושא בפורום PSI כאשר כל מי שהסתכל באוטו-דאתא או בספרות של HAYNES, ראה שרשום בבירור שהתרמוסטט ב-205 נפתח לגמרי ב-88 מעלות!

פורסם

קודם כל, הוונטות ממש לא נכנסות לפעולה כשהתרמוסטט נפתח. יש בינהם הפרש של 10 מעלות בד"כ, וזה בדיוק טווח טמפ' העבודה. ספרי הרכב של AX ו-ZX מול העיניים שלי, ובשניהם הטמפ' מאוד דומות (95-97 מכסה את כל הטווחים), ואלה המנועים ש-205 משתמש בהם (TU ו-XU).

ולמרות שלא השתתפתי בדיון הפורה ההוא, אני יכול להגיד לך שלתרמוסטט יש 3 נתוני טמפ': פתיחה ראשונה, פתיחה מלאה, סגירה. אם אומרים שהפתיחה המלאה ב-88, איפה פתיחה התחלתית? ואיפה סגירה, אם כך? או בקיצור, גם בלי להשתתף בדיון ההוא, אני כמעט (תמיד יש סיכוי) בטוח שמי שהביא את הנתון הזה, לא ידע לקרוא נכון את הנתונים מהספר של היינס ולא מאוטודטה. וזה מאוד תואם את מה שאני מסתכל עליו - טמפ' פתיחה החתחתית של התרמוסטט ב-TU3 (למעט 2 דגמים ספציפיים חדשים יותר) היא אכן 88 מעלות. להשוואה - פתיחה מלאה היא ב-100 מעלות.

פורסם

זה דף הנתונים מספר רכב של ZX (שונה במעלה אחת, משום מה, אבל לא נורא, היינס לא תמיד קונסיסטנטיים, והספר שיש לי ל-AX כנראה חדש יותר) למערכות הקירור (כולל TU ו-XU).

מנועי TU בדגמים K6B ו-KFZ, משום מה, עובדים עם תרמוסטט אחר, שעובד כמעט במצב ON-OFF (טמפ' פתיחה ראשונית 93, פתיחה מלאה 95). כל עוד לא מצויינת טמפ' סגירה - היא כנראה זהה לטמפ' פתיחה ראשונית.

Image1.jpg

פורסם

דבר אחד אני לא מבין , ברשותך: לפי הנתונים, התרמוסטט לא מגיע אף פעם לפתיחה מלאה שכן המאוורר נכנס לפעולה לפני כן ומוריד את הטמפ'.

פורסם
דבר אחד אני לא מבין , ברשותך: לפי הנתונים, התרמוסטט לא מגיע אף פעם לפתיחה מלאה שכן המאוורר נכנס לפעולה לפני כן ומוריד את הטמפ'.

זה אכן כך. מצב פתיחה מלאה של התרמוסטט = מצב חירום (כמו מצב פעולה של מאווררים כפולים במהירות גבוהה - בשימוש תקין שאפילו כולל עבודה מאומצת, פשוט לא צריך לקרות, אולי רק בראלי).

פורסם

אוקי,תודה.

איך אפשר לבדוק האם מדובר בתרמוסטט? המאווררים לא עבדו אם אינני טועה בזמן הנסיעה, שהייתה רובה בפקק. ולאחר מכן נפתח התרמוסטט? עדיין לא הבנתי מה קורה פה... איך אפשר לבדוק זאת? שיצאתי מהפקק (לאחר ההנעה בשנית) הנורה לא נדלקה כלל...

אבי .פ.

פורסם

כדי לבדוק אם התרמוסטט תקין , עליך לשים אותו בסיר עם מים על הגז ,ולהרתיח את המים .

אם יש לך מדחום מה טוב , כך תוכל לראות באיזה טמפרטורה הוא נפתח .

אם אין לך מדחום , תוכל לבדוק באותה צורה , אבל תוכל לדעת רק אם הוא נפתח , ולא באיזה טמפרטורה .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לפני שאתה מפרק את הטרמוסטט, חמם את הרכב לטמפרטורת עבודה ובדוק את חום הצינורות בכניסה וביציאה לרדיאטור. אם הטרמוסטט תקוע לחלוטין יהיו הפרשים רציניים בטמפרטורות של המים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקי, לאחר בדיקה קלילה של חצי שעה בערך בעמידה, המאווררים לא נכנסו לפעולה כלל. מה אפשר לעשות הלאה? האם החלפת יוניט או תרמוסטט של המאווררים יפתור הבעיה? והיכן הם ממוקמים?

סליחה על ריבוי השאלות ותודה,

אבי .פ.

פורסם

כמו שכתבו לך, תבדוק ביד את טמפ' הצינור שנכנס לרדיאטור, כשהמנוע חם! תקרא את התשובות שכותבים לך לפני השאלות המיותרות הבאות, או אם אתה אכן מבצע את הבדיקות, תכתוב את הממצאים, כדי שאנשים יוכלו לפסול אפשרויות ולמקד את התקלה.

אחרי שתבדוק את זה, תכתוב את נפח המנוע והאם הזרקה \ קרב' (ההנחה היא שיש לך 1.1 קרבורטור), והאם אתה יודע, איפה נמצא אצלך יוניט מאווררים (חיישן חום מנוע), ואם אתה יודע האם יש לך "ביטרון" ברכב. אם אין ביטרון ואתה יודע, איפה נמצא חיישן חום - תקצר את המגעים שלו ותראה, אם הוונטות נדלקות. גם אם יש ביטרון, ברגע שתוריד את המגעים מהחיישן (זה יהיה ראש חום כזה), המאווררים צריכים להידלק. כך שאם מצאת, הורדת, קיצרת, ואין כלום - השלב הבא הוא ריליי מאווררים, ואם עובד - אז החיישן לא תקין. תצטרך לכתוב, כמה מאווררים ברכב (1?), ולמצוא את הריליי שלו. בינתיים, מספיק בדיקות, נראה לי.

או, לחילופין - הבעיה יחסית פשוטה ואתה יודע באיזו מערכת היא נמצאת, אם אתה לא מתמצא מספיק, גש למוסך - יקר זה לא יהיה.

פורסם

אין לו ביטרון ברכב. אם אני מבין נכון, יש לו 205 מודל 1991 עם מנוע 1.1 קרבורטור.

היוניט של המאווררים נמצא על הרדיאטור בצד ימין (צד נוסע). או שהוא דפוק ולא מפעיל את המאווררים (קל לבדוק כמו שג'ק הציע) או שהטרמוסטט תקוע ולא נוצרת זרימה של מים חמים (הסברתי לך איך לבדוק) או שהממסר דפוק או שהמאוורר דפוק.

אם אתה מדליק מזגן המאווררים נכנסים לפעולה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...