Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

********הערת מינהל המערכת:***********

ברוך הבא לפורום!

נשמח לסייע ככל יכולתינו.

אנא פעל לפי כללי הפורום, כך למשל מובהר שאין להשתמש בתסמינים של צ'ט כפי שרשמת בהמשך הודעתך

..חחחח...
וגם
נשמות טובות
ואולי עוד.

תודה

ההנהלה.

אבקש את עזרת הנשמות הטובות מהפורום המבורך הזה בנושא הבא:

רכשתי לבני ה"נהג חדש" דייהו רייסר 1994 . הרכב מטופל מצוחצח ומלוקק, נוסע יפה סוחב מצויין צריכת דלק סבירה בהחלט ( 1:9 עד 1:10) מנוע בסרק "עגול" ויפה ללא עישון ,בסך הכל באמת שאין טענות והרכב מאד משרת את בעליו!!!

יש תופעה ש"משגעת" אותי כבר כמה חודשים:

בנסיעה בעיר אין כל בעיה אולם מרגע שהרכב יוצא לנסיעה מחוץ לעיר ומגיע לשלב של "שיוט" במהירות של מעל 70-80 אם מורידים את הרגל מהגז נדלקת נורת החיווי הכתומה של המנוע ונשארת דלוקה עד סוף הנסיעה. חשוה לי לציין שהרכב ממשיך בנסיעה כרגיל אין שינוי והכל טוב כל המכלולים עובדים ומתפקדים .

כשהרכב כבה ומודלק מחדש כאילו לא היה כלום - הנורה כבית - בעיר ימשיך רגיל ורק מחוץ לעיר שוב תידלק הנורה אם יגיע למצב של "שיוט" כמו שציינתי קודם.

"חפרתי" בכל מיני מקומות ואפילו כאן והדבר הדומה היחיד שמצאתי לתאר את מה שקורה אצלנו היה אולי חיישן VSS לא תקין, לא חותם על זה.

לכן יש לי 3 שאלות:

1) מישהוא יכול בבקשה להצביע בדיוק היכן החיישן הזה ברייסר 1994 כדי שאוכל לבדוק מגעים או כבל או משהוא טריוויאלי אחר

באזור החיישן ?

2) לא מצאתי שום תיאור מדוייק אבל נדמה לי שמצאתי את חיבור המחשב מנוע ליד רגל ימין של הנוסע (ימין) מכוסה במלבן פלסטי,

האם אני צודק וזה החיבור לדיאגנוזה???

3) אני אלקטרונאי ויש לי ידיים טובות מישהו יכול בבקשה להדריך אותי בדיוק איך "לשלוף" את הקוד שגיאה מהחיבור? איזה פינים

בדיוק ומה הכלים הדרושים? יש לי הכל בבית: מכשירי מדידה , לדים, נורות מלחם אין בעיה רק בבקשה תפנו אותי למקום הנכון.

בסה''כ יכולתי להתעלם מהתופעה והרכב ממשיך כבר חודשים לנסוע באמת נפלא ללא בעיות, ללא התחממות, כל המכלולים עובדים ושמורים היטב ובכל זאת התופעה הזו מטרידה אותי ( "מחלה" ידועה אצל בעלי מקצועות טכניים :-) עד שלא "ננצח" את הנורה הסוררת הזו לא נישן טוב ..חחחח...)

אני מודה מראש לכל בעלי הרצון הטוב לעזור וכל מי שיוכל לתת פיסת מידע תבוא עליו הברכה.

אילן

פורסם

שלום לך.

לא צריך לנחש. כך למשל האם יש סימנים חיצוניים , כמו ספידומטר לא תקין וכו?

האם הגיר פועל תקין? כל ההלוכים? נעילת ממיר מומנט TCC ?

זאת אני שואל בגלל שאתה מציין בעיה בנסיעה מחוץ לעיר . רצוי לוודא ויזואלית שמתג האור בלם מעל דוושת הבלם הינו מקורי ובעל 4 חוטים, ושלא החליפו אותו ושמו אחד לא מקורי בעל שני חוטים. המתג מבצע פעולה כפולה. לא רק הדלקת אורות בלם.

לעניין זה, וודא כשלב א' שאורות בלם פועלים (אם חס וחלילה אינם, בדוק את נתיך מס' 8 ).

מובן שיתכנו כל סוגי תקלות אחרות.

אם הכל נראה תקין (האמת שכדאי בכל מקרה), ראוי לחבר את הרכב לסקנר. כך תמיד אני פעלתי.

למה סקנר? כי בסקנר ניתן לאבחן תקלה שלכאורה אינה מזוהה תמיד כתקלה, כלומר לא נרשמה קוד תקלה, ובכל זאת קיימת כזו.

נראה שאצלך דווקא נרשמה, וזה מאוד מקל על העניין.

לעניין שליפת קוד התקלה, לא ניסיתי לשלוף קודי תקלות בשיטה הישנה/הפשוטה, אולם אלה אמורים להיות השלבים:

הזז את הכיסוי הפלסטי המלבני בצד ימין בקיק פנל התחתון.

יש שם תקע דיאגנוסטיקה שישה מגעים בשתי שורות. יהיה עליך לגשר בין פינים A ו B , הפינים האלה הם בעצם העליונים (בשורה העליונה) העוקבים הקרובים לסף הדלת הימנית הקדמים ולא אלא שקרובים לצד המנוע בתקע.

טרם החיבור, וודא בעזרת פנס שאכן רשום עליהם Aו B (בפלסטיק מעל)--

לחילופין, וודא שצבעי החוטים הינם לבן פס שחור ושחור פס לבן.

אם אכן כך , גשר אותם, ופתח מתג הצתה-- שים לב להיבהובים של נורית התקלות:

יהיה מחזור של 3 פעמים קוד 12 (שזה תקין) ורק לאחריו סדרה של 3 פעמים קוד אחר ואו קודים אחרים נוספים במחזוריות של שלוש פעמים עוקבות אותו קוד עד למעבר לקוד הבא.

הקוד יוצג בהבהובים בנורה הצהובה של חיווי התקלה.

הבהוב "ארוך" יסמן את ספרת העשרות, ואילו הבהוב קצר יסמן את ספרת היחידות. 12 למשל יוצג כהבהוב ארוך אחד ומייד שניים קצרים והפסקה.

אז שוב הקוד הזה בפעם השנייה

אז שוב הקוד בפעם השלישית

בפעם הרביעית אמור לקפוץ קוד תקלה ( 12 אינו תקלה, אך תמיד כאמור מתחיל דווקא בו ב 3 מחזורים) .

רשום את קוד/קודי התקלה.

הקודים הינם:

12 מוגדר כקוד "פתיחה" התחלת תהליך

13 O2 סנסור - חיישן חמצן - נתק במעגל/ (תוספת שלי: אפשרות לחיישן תקול.)

14 CTS חיישן טמפ' נוזל קירור (תוספת שלי: בתנאי שיש נוזל קירור..)

21 TPS מתג מצב מצערת

23 MAT חיישן טמפ' אוויר (תוספת שלי: ביניקה)

24 VSS חיישן מהירות

33 MAP סנסור (חיישן לחץ אוויר) - על קיר האש.

42 תקלת קידום הצתה ( IC ) במעגל.

44 O2 סנסור זוהתה תערובת ענייה (תוספת שלי:בעיה אמורה להיות לא בחיישן עצמו- אלא שהוא מזהה בעיה)

45 O2 סנסור זוהתה תערובת עשירה (תוספת שלי:בעיה אמורה להיות לא בחיישן עצמו- אלא שהוא מזהה בעיה-- בשני המקרים יש לאתר את הסיבה "האמיתית")

51 תקלה במחשב ניהול המנוע או בתוכנה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ראשית תודה רבה דני,

הספידומטר תקין למעט "קופצנות" לעתים במהירויות שעד 40 קמ''ש אבל מכיוון שזה קורה במהירויות אחרות גבוהות יותר האם יש רלוונטיות?

הגיר פועל תקין לחלוטין . מה זה נעילת מומנט TCC - איך אני יכול לבדוק? בנהיגה בכל אופן אין הרגשה של משהוא לא תקין.

לגבי הבלם כל הנורות דולקות אולם נושא הארבעה או שני חוטים מעניין ואני אבדוק אותו - תוכל להסביר בקצרה מה הפעולה השניה שעושה הסוייטש הזה? עם הזוג הנוסף?

המון תודה שוב על זמנך.

פורסם

היוניט הנ"ל, שולט גם על אורות הברקס, אך גם על תיבת ההילוכים. בהנחה שהתיבה שלך אוטומטית.

כשאתה מניע, אתה לוחץ על הברקס כדי לשחרר את ההילוכים נכון? למה?

כי כשאתה לוחץ, אתה בעצם מפעיל לחצן, שמפעיל שני דברים - אורות ברקס (עובר חשמל נכון?), ודרך מתג אורות הברקס, עובר חשמל לחלק השולט על ידית ההילוכים, וכשעובר בו חשמל, הוא משחרר את הידית.

פורסם

אכן התיבה אוטומטית, אני מרגיש טיפש שלא טרחתי לציין. אבל לא הבנתי את עניין הדריכה על הברקס בזמן התנעה.

כמו שציינתי זה רכב של הבן שלי ואני נוסע על מזדה חדשה ובאף אחד מהם מעולם לחצתי על הברקס כדי להתניע....

ייתכן שלא הבנתי אותך אבל נשמע לי לא ברור.

פורסם

לעניין סוג הרכב שלך, תגובתו של "אדון LT " אינה רלוונטית.

שני החוטים הנוספים שבמתג הבלם קשורים לנושא ממיר המומנט.

יש לשלוף ראשית קוד תקלה ורק לאחר מכן להתקדם.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שוב תודה דני.

אני אפעל לפי הוראותיך ואשלוף את הקוד בסוף השבוע.

בינתיים הסתכלתי הבוקר במבט חולף על המנוע וגיליתי שישנו צינור גומי כמו (ל צינורות הואקום ) שיוצא מהגיר !!!!!! אבל אינו מחובר לשום מקום.

גם לא מצאתי שוב פתח "פנוי" לחיבור הצינור. תמהני מה תפקידו של הצינור ואקום מהגיר ולאן צריך להיות מחובר.

האמת היא שעשיתי "אוברול" לכל הצנרת - כזה אני - והחלפתי צינורות יבשים לפני מספר חודשים אבל הצינור הזה נעלם מעיני לגמרי. פשוט יוצא מהגיר (מלמעלה ליד אזור חיבור הכבל ספידומטר) ומונח יפה בצד ללא שום חיבור.... אולי יש לו קשר לתקלה שתיארתי???

תודה

אילן

פורסם

אינני יודע לאיזה צינור אתה מתכוון, בכל אופן אם באפשרותך, צלם והעלה תמונות.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי ההוראות של דני שלפתי את הקודים והם 23 ו - 24 .

לפי ההסבר המצויין של דני מדובר ב חיישן MAT וחיישן VSS.

הייתי מבקש לדעת היכן פיזית ממש נמצאים החיישנים האלו כדי שאוכל לראות אותם במו עיני ולבדוק האם מדובר במשהוא פרוזאי כמו מגעים, כבלים או אולי אפילו החלפת החיישן המדובר.

האם מנסיונכם התקלה שתיארתי מתאימה לתוצאות? - אמנם חשדתי מראש ב VSS לפי השאלה המקורית שלי אבל רציתי חוות דעת מקצועית שלכם פה ועשיתי לפי ההוראות של דני.

אני גם, בעצתו הטובה של דני, צילמתי את הצינורית "היתומה" ואעלה בימים הקרובים את התמונה אולי תוכלו לעזור לי לפענח לאן היא אמורה להיות מחוברת.

דני, האם תוכל בבקשה להשלים לי איך אני מאפס את המחשב כדי לוודא שאכן התקלות האלו נעלמות אחרי תיקון התקלה ולא נשארות ב"זכרון" מזמן. אני מעוניין לאפס ולקרוא שוב כדי לוודא שאלה התקלות שמופיעות שוב.

תודה

פורסם

הנה שתי תמונות של הצינורית "היתומה". צילמתי את הקצה המחובר שלה לאיזור המנוע ליד מדיד שמן גיר.

הקצה השני של הצינורית לא מחובר לשום מקום.

racer_94_auto_1s.jpg

racer_94_auto_2s.jpg

פורסם

איפוס יתבצע בניתוק קוטב במצבר לדקה וחיבור חזרה.

בנושא הVSS בדכ הבעיה מכנית בגיר או ביציאה שלו, גש למכונאי של דייהו.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז ככה,

בשבת איפסתי את המחשב - ניתוק עם סוויצ' פתוח ל משך 5 דקות של ה + !!!! - אח''כ בדקתי שאין שגיאות שנשארו בזכרון.

אח''כ הרצתי רצף נסיעה ללמד מחדש את המחשב: 15 דק' בPARKING דלוק עד לטמפ' עבודה אח''כ הפעלתי מזגן לדקה כיביתי דקה, הכנסתי ל DRIVE - עם ברקס כמובן - עם מזגן, ובלי, ואז נסיעה של 15 דקות: פעם האצתי ב"עדינות" עד ל 90 קמ''ש ו"שייטתי" כחמש דקות הורדתי רגל מהגז ונתתי לרכב להאיט עד עצירה לבד אח''כ נתתי גז חזק (רייס) והאצתי אגרסיבית ל90 -100 וישבתי על המהירות חמש דקות אח''כ אותו דבר עם מזגן. בקיצור כל מה שקראתי באינטרנט על "לימוד המחשב" את הרכב.

נורת החיווי נדלקה לי כשהורדתי את הרגל מהגז ממהירות של 90 או 100 . אני יודע עכשיו שזה המצב שבו התקלה קורית בבירור.

שלפתי קוד מהמחשב והוא 24 כלומר VSS. לגבי השאלה של דני בתחילת השרשור אז אכן הספידומטר "מקרטע" כלומר הוא לא נקי, מראה את המהירות הנכונה אבל ב"טלטולים" עדינים וזה קורה בכל מהירות למרות שחשבתי שזה רק בנמוכות אבל זה קורה גם בגבוהה.

אחרי כל הסיפור הזה השאלה שלי האם יתכן שהתקלה ב VSS קורית בגלל הקרטוע של הספידומטר ולמה זה קורה רק מחוץ לעיר אחרי שאני מגיע ל 90 ואז בולם עם המנוע כלומר מוריד רגל מהגז. ושאלה חשובה עוד יותר האם אפשר "לחיות" עם התקלה הזו ? בסה''כ כמו שאמרתי הרכב נוסע מצויין ואין שום בעיה עם צריכה או איכות הנסיעה.

תודה שוב לכל מי שיש לו סבלנות לכל הסיפור ויוכל לענות לי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...