Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפגש י-ם 13.07.07-המסע!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה 1730 יצאה השיירה לדרכה כמתוכנן, ועד אז התאספו הרכבים ברחבה העליונה! מה עושים עכשיו:

1. נבדקת אפשרות למפגש בגן הבוטני דרך הכניסה התחתונה-הבעייה שהגן סגור בשעות האלה ואנו צפויים לקבל תשובה אם יסכימו לפתוח עבורינו!

2. חניון גן החיות, ישנו מזנון ידידותי והמון מקום... נבדק הנושא תשובות יהיו במהלך השבוע.

3. הכנסייה הסקוטית, סגורה לרגל שיפוצים עד אחרי החופש הגדול, לאחר השיפוץ יבחן המקום מחדש, יש יתרונות למקום אבל גם חסרונות לא קטנים.

4. בפאב המעבדה מהמוקם ברחבה מעל לקולוני, ליד הרציף הישן, הבעייה ששם מתקיימים ארועי הקיץ ושבוע הספר העיברי ולכן עלולה להיות התנגשות בין הארועים.

יבדקו במהלך השבוע מקומות נוספים...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת תמונות לפני היציאה, את רוב התמונות מהמסע עצמו צילם מישהו אחר והם יפורסמו מאוחר יותר:

הבריקדות, פתרון הזמני:

DSCF4191.jpg

DSCF4192.jpg

DSCF4195.jpg

פורסם

הבעיה שהוא מחפש מקום עם בית קפה.. אם לא אפשר בחניון בטדי.. אחלה מקום ענק ופתוח

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם

מנסיון קצר שהיה לנו ומנסיונם של אחרים, מועדון חברים אינו רק המפגש עצמו, טוב ככל שיהיה! אלה החברות עצמה החברות בין המשפחות והכייף בעצם של המפגש עצמו, להגיע בכל שבוע למגרש חנייה יכול להיות נחמד, אבל האוירה של פגישה על כוס קפה בירה היא אווירה אחרת, במפגש הקצר אצלינו אנשים נישארו לאכול ארוחות ערב משותפות, ישבו יחד על כוס בירה והתפתח הווי שכלל לא רק את בעלי המכוניות, אלה גם בני משפחה נלווים, חשבתי בהתחלה לעשות מפגש כזה בשכונת עין כרם המרובה במסעדות קטנות ומקסימות, ומגרשי חנייה הבעייה שאין אפשרות דווקא בשעות הנ"ל להקצות שם מקום סגור עבור רכבי אספנות בלבד, וכך הדבר לגבי מקומות אחרים, י-ם בעייתית לפני כניסת השבת והדבר מתחדד בחורף בו צריכם מקום מבודד מהקור!

בנוסף צריך להילחם באופי הירושלמי, היו הרבה שהגיעו לכמה מפגשים התלהבו פיזרו המון להט ודיבורים, אבל לא היו מסוגלים להתמיד ולהגיע למפגשים, בסופו של דבר די משעמם להגיע בכל שישי ולראות שוב ושוב את אותם הרכבים ואם לא יהיה עיניין משותף מעבר לרכב עצמו הנשירה תהיה רבה, כבר היום יש אנשים שאומרים שהמפגש מיצה את עצמו, או כמו שהגדיר את זה אמש במפגש בעל מוסך אופנועים שאינו חבר קבוע "אין מה לראות"! וזה אדם מתוך התחום, שמחזיק ברשותו כמה רכבי אספנות, וזו הגישה! הכוח להחזיק מפגש כזה בחיים ולהלחם מול תחנות רוח, מתיש, ואם לא תהיה עזרה של כולם הן ברצון והן בהתמדה סופו של דבר הכל יקרוס לכן יש חשיבות אדירה למקום המפגש, לאוירה ולתרומה של הגרעין הקשה שמגיע בכל שישי. אם לא נעשה את זה בשבילנו אף אחד לא יעשה את זה!-רן

פורסם

אני יכול להגיע עם רכב בעל "רעש מפלט ושסתום פריקה" כמו שמישהו אמר בפורום הזה בזילזול, בינתיים כל רכב אספנות שאני נתקל בו, אני מידע אותו על המפגש בתקווה שיגיע.

אני יכול להגיע עם מכוניות בסגנון שלי, זה יתן נפח למפגש והרבה צבע, השאלה אם זה רצוי :?:

פורסם
אני יכול להגיע עם רכב בעל "רעש מפלט ושסתום פריקה" כמו שמישהו אמר בפורום הזה בזילזול, בינתיים כל רכב אספנות שאני נתקל בו, אני מידע אותו על המפגש בתקווה שיגיע.

אני יכול להגיע עם מכוניות בסגנון שלי, זה יתן נפח למפגש והרבה צבע, השאלה אם זה רצוי :?:

ראשית אנחנו מקבלים ומכבדים כל חובב רכב באשר הוא, אולי בגלל הצפיפות ותנאי המקום תאלץ להחנות את הרכב בסמוך ולא עם רכבי האספנות שזו המסיבה שלהם, אבל זה לא פוגם בחברות או בשיתוף הפעולה שלנו... דבר איתי ביום שישי במפגש ונוכל להגיע למשהו מעניין באמצע!

תודה על העזרה והמשך בכך כל פעילות מוטורית בי-ם מבורכת ושינוי מתחולל לאט ולוקח זמן אני יודע שבסוף ננצח-רן

פורסם

יפה, אתה בראש שלי, לפי דעתי אנחנו צריכים ליצור מפגש משותף, מבחינתי תחת "קורת גג" אחת, כשהמפגש בחיתוליו צריך נפח בדמות רכבים "מיוחדים" ואין צורך לסנן.

אפשר למשל לעשות שורת חניה לרכבי אספנות בלבד ושורה מולו לרכבים "מיוחדים", אין בעיה, אם לא חייב בית קפה או משהו, לא חסרים מגרשי חניה גדולים שיכולים להכיל עשרות מכוניות, על הסדר אין לך מה לדאוג.

פורסם
אני יכול להגיע עם רכב בעל "רעש מפלט ושסתום פריקה" כמו שמישהו אמר בפורום הזה בזילזול,

ראשית אנחנו מקבלים ומכבדים כל חובב רכב באשר הוא, אולי בגלל הצפיפות ותנאי המקום תאלץ להחנות את הרכב בסמוך ולא עם רכבי האספנות שזו המסיבה שלהם, אבל זה לא פוגם בחברות או בשיתוף הפעולה שלנו... דבר איתי ביום שישי במפגש ונוכל להגיע למשהו מעניין באמצע!

-רן

לפי דעתי אנחנו צריכים ליצור מפגש משותף, מבחינתי תחת "קורת גג" אחת, כשהמפגש בחיתוליו צריך נפח בדמות רכבים "מיוחדים" ואין צורך לסנן.

אפשר למשל לעשות שורת חניה לרכבי אספנות בלבד ושורה מולו לרכבים "מיוחדים", .

היי חברים, סליחה על ההתערבות בשיחתכם.

"שאלה אם זה רצוי" כפי שכתבת, זו שאלה בסיסית שלדעתי אינה צריכה להיות נדונה בין א' לב' וג', אלא החלטה של מועדון החמש, וזאת אם רוצים שלאורך התקופה בה המפגש פועל ויפעל - הוא יהיה "מפגש של מועדון החמש".

אמנם בהתחלה יש את הרצון הטבעי שיבואו כמה שיותר רכבים, ואז יש את הנטיה "לקרב לשולחן" כמה שיותר חברים, אולם יש לקחת בחשבון שבונים פרוייקט לאט ובאופן מסודר, ולהפנים שכל מה שמקבלים בהתחלה לא ניתן (ולא נאה) לא לקבל בהמשך.

בחיים צריך כל אחד לדעת איפה המקום שלו. (וכלל איני נוקט או מביע כעת את עמדתי בשאלה הקונקרטית גופה).

אם המועדון רוצה את עירוב הסוגים של המכוניות - אהלן וסהלן.

אם לא - זה עלול ליצור בעיות בהמשך.

כאשר רן כותב "תאלץ להחנות את הרכב בסמוך ולא עם רכבי האספנות שזו המסיבה שלהם", יש פה אמירה. יש פה נקיטת עמדה. וצריך להחליט ולבדוק מה העמדה הרשמית של המועדון ולפעול על פיה.

"מפגש משותף תחת קורת גג אחת" הוא נחמד ויפה, וכאשר יש כימיה בין החברים הוא גם יכול להיות חברתי ומהנה מאד.

אולם מה לגבי פעילויות נוספות מעבר למפגשישי? האם הרכבים "שאינם אספנות אלא בעלי ייחוד אחר" ישותפו או לא?

תהיות דומות יש גם בנושאים נוספים,

למשל: האם המפגש של מועדון החמש פתוח לכל רכב אספנות או רק לרכב אספנות של חברי המועדון?

ויש עוד שאלות רבות הדורשות הגדרה ברורה יותר.

מניסיוני במפגש שישישרון, מאחר ולא היו קריטריונים למפגשים, ומאחר וכאמור היה רצון לשתף כמה שיותר חברים לפחות בהתחלה, עד שיגובש גרעין קבוע, עמדתי מול דילמות שלא תמיד היו נוחות וקלות בראייה לאחור.

לעיתים גם החברים המשתתפים (הכוונה לשונים, המיעוט) עמדו במצבים לא נעימים.

למשל: חבר שנפגש איתנו קבוע בכל שישי ואינו יכול להפגש איתנו במפגש שבת של המועדון וכד'.

לכן, כפי שכתבתי, כדאי לתת את הדעת לנושא על ידי ועד המועדון, ולאחר קבלת החלטה - לבצע את הפעילות בשטח.

בברכה ובהצלחה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אכן כפי שאמר אבי ידידי, שעל זקנו התגלחתי מס' פעמים בעבר...קודם כל ולפני הכל אנחנו סניף של מועדון החמש!

כל פעילות מתואמת עם וועד המועדון ובאישורו! הכוונה הכללית והשאיפה שכל חברי הסניף הירושלמי יהיו גם חברי מועדון ואכן רוב הגרעין הקשה הם חברי מועדון, או כאלה שהביעו עניין אמיתי להצטרף, החברות מקנה בין השאר את האפשרות להשתתף בארועים רשמיים של חברי המועדון, בירושלים ומחוצה לה, אין מניעה שכל בעל רכב יהיה חבר מועדון החמש אבל בארועים הרשימיים זכות הקדימה היא כמובן לרכבי אספנות ועל זו כל החגיגה. את דרכי במועדון התחלתי ללא כל רכב אספנות ועם הזמן השלמתי את החסר, ארועים מוטוים המשלבים פעילות לשני סוגי מועדונים, יבחנו לגופם, יקבלו אישור הנדרש ועל זאת היתה כוונתי שאמרתי שנדבר ונפגש באמצע! בקיצור העסק מורכב יותר ממה שניראה לעין ולכן יש חשיבות שיצליח וכל עזרה תתקבל בברכה-רן

פורסם

אני אישית חושב שאם יהיה מפגש גדול ורציני גם של מכוניות משופרות וגם של מכוניות אספנות כל אחד בצד אחר של המגרש זה רק יכול לתרום..

פרסום יותר אנשים וכו'..

כמו המפגש באוניברסיטה בתל אביב

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם

כמובן שאני מסתכל על רן כמייצג של מועדון החמש בירושלים, לכן אני מדבר מולו.

אני לא מדבר על פעילויות מיוחדות של חברי המועדון, אלא נטו על המפגש הקבוע בשישי, אף אחד לא יפגע אם לא יוזמן לפעילות של החמש, זה מובן לחלוטין אין מה לדאוג לזה ואין פה דילמה.

כמובן שישמרו על הסדר שרכבי האספנות יחנו לבד, הרכבים האחרים לא יתערבבו בינהם אך יהיו מסודרים בצד האחר, אנשי המפגש יוכלו לפגוש אחד את השני ולהתרשם מהרכבים, גם החדשים וגם הישנים.

כמובן שהמפגש הוא של החמש, לא אמרתי אחרת ולא התווכנתי לקחת קרדיט מהעבודה הקשה של רן או מהמועדון, אבל ההתארגנות המוטורית בירושלים בחיתוליה, דרוש גיוון ונפח, מפגש משותף ומסודר רק יעזור לחובבי המוטוריקה הירושלמים.

אני בטוח שהירושלמים ישמרו על הסדר, מי שסולד מהרכבים הרגילים, יכול לסובב את הגב ולהביט ברכבי האספנות.

• תוכן חדש...