Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ביצעתי עבירת תנועה שבעקבותיה קיבלתי שלילה על תנאי לחודשיים למשך שנתיים, ושלילה מנהלתית ל-15 יום.

בשאלון הביטוח עליי למלא את הסעיף הבא, ולשונו הוא כדלקמן: "כמה פעמים נשלל רשיון הנהיגה (מכל הנהגים הקבועים ברכב) עקב הרשעה במשך שלוש השנים האחרונות (לא כולל אדם השואל את הרכב באורח חד פעמי או לעיתים רחוקות ולא כולל שלילות רשיון שבוטלו על ידי בית המשפט)".

השלילה המנהלתית הינה לא רלוונטית משום שאינה באה בעכבות הרשאה, אך השלילה על תנאי נחשבת כשלילה בעקבות הרשאה? או שמא אם זו לא שלילה בפועל לא קיימת רלוונטיות.

אודה לכל עזרה.

בברכה, שי.

פורסם

לעניות דעתי ולהבנתי,

על תנאי, אינה שלילה.

מה שמעניין את חברת הביטוח זה שלילה בפועל – כלומר, עד כמה אתה מסוכן שנאלצו להרחיק אותך מהכביש.

שלילה על תנאי זה סוג של נו נו נו חמור, אבל עדיין חושב השופט שמספיק שירחף עליך איום ולא שלילה בפועל, כלומר אתה לא ממש מסוכן.

כך אני מבין את הדברים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. בכל חברות הביטוח כמעט יש סעיפים כאלו בשאלון.

2. השלילה על-תנאי לא רלוונטית. מדובר בשלילה בפועל בלבד.

3. אני לא בטוח אם מנהלתית נחשבת.

4. אני הייתי בודק את גזר הדין שקיבלת במשפט - אם רשום משהו כמו "15 יום שלילת רשיון בפועל" (כלומר השופט הטיל עליך עונש של שלילה, בידיעה שכבר עשית אותו במנהלתית) - אז זה נחשב בהחלט.

אם לא הוטל עליך עונש כזה - זו שאלה משפטית מעניינת, קשה לי לחוות דעה.

5. אני לא עו"ד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בית המשפט הורה על קיצור שלילה מנהלתית בחצי, ואני אדאג שבגזר הדין לא יוזכר צמד המילים "שלילה בפועל".

הבעיה באה על פתרונה?

פורסם

אם את חברת הביטוח מעניינת העובדה שהיתה שלילה מנהלתית, אז אתה לא יכול לשקר.

אם חברת הביטוח מתייחסת רק להרשעות בית-משפט, אזי זאת כבר שאלה מורכבת יותר, כי ברגע ששופט קיצר שלילה מנהלתית, אולי בעצם מדובר בכך שהוא פסק לך שלילה והסתפק בתקופה קצרה יותר.

זה כבר נושא שנתון לפרשנות משפטית, ואני הייתי נזהר מלהסתמך על המלצות כאלה בפורום.

אני יכול לומר לך שאם תלך להתייעץ עם עו"ד ולשאול אותו, נניח שהוא יגיד לך שאתה לא צריך לציין את ענין השלילה, אבל ברגע שתבקש ממנו חוו"ד בכתב, העו"ד יתחמק ואם תלחץ עליו, תגלה שבסופו של דבר הוא יגיד לך כנראה ההיפך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תעבור חברה, עד היום כל חברה שעשתה לי שאלון כזה הציעה לי סכומים מטורפים על ביטוחים.

לך לסוכן שלא שואל שאלות מטופשות. השאלון הזה נועד להוציא ממך עוד כסף בביטוח.

בחברות האלה (אלה עם השאלון) הציעו לי סכומים של 4 5 אלף שקל רק למקיף, כשהלכתי לסוכן פרטי הוא סגר לי באיזה 3700 שקל מקיף עם חובה עם ג' ועם כל תוספת אפשרית במקיף.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...