Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייבים לאהוב חוקי ברזל. למה? השם שלהם כל כך נכון ואומר לנו בעצם שהם ברזל. בהצלחה לנסות לשבור אותם!

אם אתם משוטטים מספיק זמן בקומונת האודיו לרכב , אין ספק שיצא לכם להתקל פעם במושג "חוק הברזל של הופמן" - Hoffman's Iron Law.

על מה כל הסיפור ? זה די פשוט בעצם, יש משפט שמישהו הסביר אותו בצורה הכי פשוטה

"You can have low end extension, high efficiency, or small enclosure size. Pick two."

או בעברית "אתם יכולים שיהיו לכם תדרים נמוכים, נצילות גבוהה, או תיבה קטנה. תבחרו שניים מהנ"ל]"

שימו לב , שרוב האנשים לוקחים את ההצהרה הזו רק בנוגע לתיבות , אבל זה נוגע גם לרמקולים שלכם.

אז מה זה אומר ? ולמה זה קורה? כמו שבטח פעם יצא לכם לשמוע , הנדסת רמקולים זה בעיקר משחק של פשרות.

הרמקול הטוב ביותר [אם באמת יש כזה דבר] הוא הרמקול שיש בו את הפשרות הכי פחות מורגשות.

בואו נאמר שאתם נוסעים במיצובישי L200 סינגל קבינה [תודה רוני על ההשראה] ואין לכם הרבה מקום אם בכלל לתיבה.

אבל כמובן , אתם חולי באס , ואתם רוצים ממש להרגיש את התדרים הנמוכים האלה מרעידים לכם את השושנות ובנוסף לכך אתה קמצן [לא אתה רוני] ורוצה שיהיה לכם סאונד מפחיד ממגבר שקנית במבצע בסופר.

אתה בונה את תיבת הקסם שלך , מכניס לרכב, מחבר הכל, מפעיל את המוזיקה.. והפתעה! התדרים הנמוכים שציפית להם פשוט לא שם!.

ניסית גם לאפות את העוגה, וגם לאכול אותה בעצמך, מה שלא ממש עובד בעולם האמיתי שלנו:)

באופן טבעי , ישר אתה חושב שיש משהו לא בסדר עם הסאב או המגבר שלך, ובינתיים אתה מכניס ומחליף כל מוצר אפשרי ברכב שלך , מהרדיודיסק ועד התיבה של הסאב . החדשות הטובות הן שהמגבר החזק החדש שקנית נתן לך את התדרים הנמוכים החזקים שציפית להם .. אבל החדשות הרעות הן שזה הרגע טיגנת את הסליל המסכן של הסאב שלך :(

ופה זו הדוגמא הטובה ביותר לחוק הופמן היקר שלנו

אם אתה רוצה את התדרים הנמוכים שאתה כל כך מחפש , כדאי לך מאוד לשדרג את המגבר למשהו חזק יותר , או להפוך את התיבה שלך למשהו בהמתי וענק.

אם את\ה רוצה להשאר עם מונובלוק תקציבי , אז כדאי שתתכנן תיבה גדולה או שתחיה עם תיבה שנותנת לך roll off מאוד גבוה , ומאוד קצת תדרים נמוכים.

אם את\ה רוצה תיבה גדולה , כדאי שתקנה מגבר מאוד חזק , או שתחיה בלי התדרים הנמוכים שאתה רוצה.

מה היחסים בין שני התוצרי לוואי הספציפיים האלה ? לומר בפשטות , הנצילות של הרמקול באה ביחס ישיר לגודל התיבה ונתון ה F3 [הנקודה שבה ה SPL נמוכה ב 3DB] .

אם אתה מחצה את הנצילות את של המערכת שלך , אז אתה גם בעצם חוצה את העצמת המערכת ב 2 .

אבל אם אתה חוצה את נתון הF3 של ב2 ועדיין רוצה לשמור על נצילות המערכת שלך , אז תצטרך להגדיל את התיבה שלך פי 8. [2^3=8].

לדוגמא , בואו נגיד שיש לך תיבה עם נצילות 90 DB \w\m ובעלת נפח של 2 קיוביק פיט.

נניח שהF3 של התיבה הזו הוא 30HZ. אבל החלטת שאתה רוצה תדרים נמוכים כבדים וחזקים , והחלטת להנמיך את הF3 ל 15HZ .

בלי לפגוע בנצילות של התיבה, אתה תצטרך להגדיל את התיבה שלך לנפח של 16 קיוביק פיט.זה חתיכת שינוי! וכמעט ולא ניתן לביצוע ברכב.

בלי יותר מדי קשקושים טכניים , נראה לי שזה די מסביר את העקרון שמאחורי החוק מבחינת זווית התיבה.

אבל כמו שנאמר קודם, זה נוגע גם לרמקולים עצמם שעוד נבחרו לפני ההתקנה.

שבוע טוב :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תאמין לי - אל תאמין לאפחד :)

לא יזיק לאנשים לקרוא קצת.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

לא יזיק וגם לא הזיק. אמרת מאמר כל שישי, לא כל יום.

תביא עוד, יש פה המון דברים שאני אישית לפחות לומד מהם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה אבנר :) עוד תרגום התווסף.

רואים שלא היה לי מה לעשות השבת:p

לא ישאר לי מה לתרגם לשבוע הבא

אבל אם זה עזר לכמה אנשים , אני מבחינתי את שלי עשיתי:D

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אלי משקיע :wink:

אחלה תודה רבה היה נעים להשכיל קצת יותר :lol:

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אפשר להוסיף את העובדה שהרחבת נפח התיבה היא לא הדרך היחידה לגרום לסאב לרדת יותר. גם התיבה הפתוחה שכולנו מכירים היא דרך לשיפור. בנוסף, ניתן להוסיף "רדיאטור" לסאבים מסויימים (בעקרון ניתן לייצר לכל סאב, אבל יש כאלה שמיוצרים ע"י החברות), שהוא בעצם רמקול ללא הסליל או המגנט, שפועל בתיאום עם התזוזות והלחץ שהסאב מייצר. כמובן שיש חיסרון, והוא ירידה בדיוק, ועם תיבה פתוחה גם עיוות קל.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

תיבה פתוחה לא עוזרת לתיבה לרדת נמוך יותר , אלא רק להגביר את התדרים שמעל הכיוון של התיבה.

מה רדיאטור עושה? בעצם גורם לסאב לחשוב שהוא בתיבה גדולה יותר .

בתיבה פתוחה שבנוייה כהלכה אתה לא מקבל שום עיוות

רק עיכוב בצליל וקצת רעשי פורט , אבל את הרעשי פורט אפשר לפתור עם החלקה

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
תיבה פתוחה לא עוזרת לתיבה לרדת נמוך יותר , אלא רק להגביר את התדרים שמעל הכיוון של התיבה. היא בנוסף כן עוזרת לסאב לרדת, אני בטוח ב100 אחוזים.

מה רדיאטור עושה? בעצם גורם לסאב לחשוב שהוא בתיבה גדולה יותר . לפי מה שאני יודע זה יותר כמו לגרום לתיבה לחשוב שיש בתוכה עוד סאב.

בתיבה פתוחה שבנוייה כהלכה אתה לא מקבל שום עיוות קיים עיוות, הוא פשוט מופיע בתדרים כל כך נמוכים שקשה, או אפילו אי אפשר לשים לב, וגם זה לא 100% נכון, כי במקרים מסויימים לתיבה פתוחה יש פחות עיוות מלאטומה.

רק עיכוב בצליל וקצת רעשי פורט , אבל את הרעשי פורט אפשר לפתור עם החלקה

.....

פורסם

מושו אתה יכול להסביר איך היא גורמת לסאב לתת תדרים יותר נמוכים אם הפורט מכוון לתדר מסויים ? כי אישית אני לא מבין את זה .

ואליקו החתימה שלך מורה על המערכת שלך במקרה ?:lol:

ותודה על המאמר

בברכה יהודה

פורסם

היא מנמיכה את הF3. ההסבר למה מופיע בכל מיני נוסחאות והסברים שאני בטוח שמופיעים בגוגל :) וזה שהסאב נותן תדרים יותר נמוכים (לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון), הוא פשוט יינגן תדרים נמוכים בצורה טובה יותר, כולל תדרים שלא היית שומע בתיבה אטומה.

פורסם

עוד משהו שלומדים אחרי שנים של הקשבה לאנשי הפורום - וכמובן גם לנסיון.

אין קיצורי דרך!

או כמו שEMINEM אמר את זה -

there is no such thing as half way crook (אני מקווה שככה רושמים נוכל...)

רדיאטור פאסיבי... פוליפיל... פורט יותר גדול... יותר ארוך... (מה שכולנו רוצים... חוץ ממני כמובן)

תיבה! מגבר! סאב! ארנק רחב!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי ארנק ברוחב 40 סנטים , אבל הוא ריק :( מה עושים במקרה כזה אדי?

מידריינג Hybrid Audio L4

• תוכן חדש...