Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשנה, נהגתי שם 5000 ק"מ.

החזרה לישראל היתה הלם תרבותי. לנהגים בישראל אין את האדיבות, הסבלנות, התכנון המקדים, שמירת המרחק, כבוד הדדי ושמירה על חוקי תנועה איפה שהם באמת נדרשים כמו שיש לאיטלקים בזרת יד ימין.

אתה בטוח שנהגת באיטליה?!

כן.

אני הייתי האיטליה לא היה אף אחד מהדברים שאמרת אולי רק תכנון...

כבוד?! סבלנות?! על מה אתה מדבר נסעת בתוך רומא? אנשים לא יודעים לנהוג שם... כולם עוברים באדום צופרים כל הזמן... אין התייחסות לחוקי התנועה

אולם יש אמת שהם קצת מגזימים בעקיפות ובסיכונים שהם לוקחים - ומזה כמות התאונות הגבוהה שם , ולא בגלל חוסר יכולת.

ותרבות הנהיגה שם לעומתינו - שמיים וארץ.

פורסם

(1)נסיעה מהריביירה הצרפתית לאיטלקית על צלע ההר, למרגלותיך מימין מצוק קטנטן והים, משמ' צלע ההר, נתיב אחד לכל כוון, דרך מפותלת ומהנה לנהיגה.

תרבות נהיגה ואדיבות-נותנים לעקוף ע"י גלישה לשול מיוחד(מידי כמה עשרות מטרים) שנועד לצורך זאת, מאותתים לך עם האיתות השמ' שהדרך לפנים פנויה כאשר אין אפשרות לגלוש לשול, אך לעומת זאת ירמזו לך ע"י חסימה אלגנטית שהכביש אינו פנוי לפנים.

(2)עבודות בכביש בדרך מהירה-כ-5 ק"מ לפני המפגע ישנה התראה ותמרור המורה על התנקזות לנתיבים הפנויים, מאותו השלב כל הרכבים מפנים את הנתבים שאמורים להיות חסומים ומתנקזים אל היתר, ובאורח פלא לא נוצר פקק.

(3)אל רומא העיר העדפתי להכנס עם מונית(המלון היה מחוץ לעיר), הנסיעה הייתה נעימה, ללא בלימות/סטיות/האצות פתאומיות כנהוג במחוזותינו.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כן , האיטלקים כולם נוסעים בטירוף , ועוברים באדום . אבל כולם מתנהגים בצורה אחידה , ויודעים למה לצפות אחד מהשני , ומתנהגים בהתאם. הדבר הכי חשוב , ניתוח התנהגות אפשרית של שותפיך לכביש , אולי משתנה ממדינה למדינה - אבל תוך זמן קצר אתה מבין כיצד כולם מתנהגים/נוהגים ומצטרף לאותו קוד נהיגה.גם בהודו/תאילנד ושות' כולם נוסעים בטירוף , אבל הטירוף זהה ומאפשר זרימה של התנועה.

שני המקומות היחידים בהם לא ניתן לנחש/לצפות את התנהגות האוחזים בהגה : ישראל , והעיר ניו-יורק (יותר מדי ישראלים לשעבר? :shock: ). אתה מגיע לצומת מרומזרת - אחד חוצה באדום כאילו אין מחר , אחד עוצר בירוק מהבהב למרות שהוא כבר באמצע הצומת , אחד מאיץ כמו משאית פול טריילר עמוסה לעייפה ,אחד פותח עם הסובארו DL החבוטה שלו כאילו היה מונטוייה. שום כללי התנהגות. שום יכולת להבין מה קורה. רק פחד מוות והתייחסות לכל אחד כאל מתאבד פוטנציאלי. זה מה שנשאר.

ובקשר לאיטלקים ומעבר באדום. בוא ואספר לך סיפור מפי נהג איטלקי:

"אני נוסע , מגיע לצומת. אם אדום , אין בעייה. אני עובר.

אבל...

אם יש ירוק , אני עוצר

אולי אחי בא באדום..."

זה כל העניין. הרמזור הוא סתם מכונה מטומטמת. בדרא"פ בכלל קוראים לו רובוט.

אם אנשים לא היו נכנסים לצומת כמו עיוורים וטורחים להסתכל אז עבירת המעבר באור אדום לא הייתה חמורה כ"כ , אלא טכנית בלבד (משהו כמו אי עצירה מלאה בעצור. נטפלים לעניין העצירה במקום למתן או אי מתן זכות קדימה).

במצב הנוכחי , כשכ"א בארץ נכנס לצומת כאילו אין מחר , עבירת מעבר באור אדום היא אחת החמורות שיש וככזו יש להעניש עליה.

• תוכן חדש...