Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם פרארי אנזו לא תזרוק זנב בלי העברת משקל נאותה. גם מכונית פורמולה אחת לא...

בקשר לכל מה שנאמר על ההנאה הקדמית אני מסכים אבל בהנעה אחורית בהחלט אפשר לזרוק בלי העברת משקל.

מספיק שתגיע עם גז קבוע לסיבוב של 90 מעלות ובנקודת השבירה של ההגה תדביק את הגז. שני המרכיבים הללו יגרמו לתחת להחליק.

אפילו בסיבוב ארוך (נניח הילוך שלישי), אם תיכנס לסיבוב בכוונת תחילה בשביל להחליק עם יותר מדיי גז ומהירות, הרכב יחליק ללא שום עזיבת הרגל מהגז.

לגבי שאר הוויכוח(106, MX5, ב.מ.וו, פיאט) - ניב סיכם את זה בצורה הטובה ביותר.

מי שמחפש את השילוב הטוב ביותר אני חושב שהקרב הוא בין הפיאט לבימר. תלוי ב $ של הרוכש ובמה הוא בדיוק מחפש.

מצד שני לא תמיד צריך לחפש את השילוב הטוב ביותר. אם כולנו היינו מחפשים את השילוב הטוב ביותר אני מבטיח לכם שה106 ראלי הייתה נמכרת מתחת למחירון.

ומי שרשם פה שמיאטה דור ראשון לא שווה כי אין לה LSD - שטויות. אני רוצה לראות אותך נוהג על דור ראשון ואח"כ דור שני ולהגיד שהתאכזבת מהדור הראשון בגלל חוסר ב LSD.

Back to the original - NC again.

פורסם
סיבוב מהיר מדי גורר תת היגוי לא היגוי יתר.

שבירת הגה ללא העברת משקל - תת היגוי גם כן.

quote]

סלח לי אבל זה חרא שור!!

תלוי לאיזה רכב אתה רגיל!

"סיבוב מהיר מידיי גורר לתת היגוי "- לא למיטב זכרוני כשאני מרגיש את התחת אומר לי "חביבי עזיבת דוושה ואתה מסובסב.." (סרגיי ולירן - זכור לכם משהו מהרי ירושליים :wink: ).

"שבירת הגה ללא העברת משקל.." - תתפלא הראלי עושה זאת בקלות! המתכון פשוט! המון אחיזה בגלגלים הקידמיים ואחורה מוקשח! (אני מדבר על גז אחיד וגם על האצה עדינה - לא פול גז!) .

לגבי קופה - הרגע חזרתי מסיבוב נהיגה קצר (ב"מסלול הביתי") על קופה 4 ציל' משופרת (אני ידגיש את השלדה - שינוי קאמבר , בולמים של קוני וחישוקי 17" על צמיג טוב! ) הרכב מרגיש נהדר!

הופתעתי מאוד לגלות שההגה ב4 ציל' כבד ומתקשר! וזה לעומת ה5 ציל'..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
סיבוב מהיר מדי גורר תת היגוי לא היגוי יתר.

שבירת הגה ללא העברת משקל - תת היגוי גם כן.

quote]

סלח לי אבל זה חרא שור!!

תלוי לאיזה רכב אתה רגיל!

לרכב תקין

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
[]

"סיבוב מהיר מידיי גורר לתת היגוי "- לא למיטב זכרוני כשאני מרגיש את התחת אומר לי "חביבי עזיבת דוושה ואתה מסובסב.." (סרגיי ולירן - זכור לכם משהו מהרי ירושליים :wink: ).

..

אני מוכן לקחת "הימור" כשאני אגיד עכשיו שכוונת המשורר הייתה שאם תיקח סיבוב על גז מלא אז אתה לא תוכל להגיע למצב של היגוי יתר - אלא אם כן תעזוב את הדוושה.

Back to the original - NC again.

פורסם
אני מוכן לקחת "הימור" כשאני אגיד עכשיו שכוונת המשורר הייתה שאם תיקח סיבוב על גז מלא אז אתה לא תוכל להגיע למצב של היגוי יתר - אלא אם כן תעזוב את הדוושה.

לא - אני אומר שאני לוקח סיבוב ארוך ומהיר תחת גז (לא אומר פול גז..) והתחת מתחיל לצאת ! מצב דיי מפחיד שנתקלתי בו בעבר הרחוק - הייתי צריך לתת יותר עומק בדוושת הגז בשביל לא להגיע למצב של תחת בחוץ ב130.. (דבר שלא רצוי כל כך בכביש הציבורי).

במקרה נסעתי אחרי סרגיי (205 1.9) ולירן ישב איתו ברכב.. תשאל אותו מה היה...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אה... מזדה לאנטיס.

אני מדבר על 106 GTI סטנדרטית לחלוטין , אני מדבר על 205 , אני מדבר על ה106 שלי.

לא יודע אם שני הראשונות תקינות , אני יודע ששלי תקינה בודאות :-D

שום רכב סטנדרטי תקין לא נכנס להיגוי יתר רק מהפניית הגה.

פורסם

ברכב תקין במצב מאוזן (לא מאיץ, לא בולם - מאוזן) במהירות גבוהה אם תסובב את ההגה באופן הכי פראי תקבל תת היגוי. אם קיבלת היגוי רכב הסט-אפ מחורבן בואכה מסוכן.

פורסם

פאולו- רכבי הנעה קידמית ספורטיבים כמו 106GTI וכדומה, הם מכויילים להיגוי-יתר במגבלות.

בעצם, כל מכונית הנעה קידמית תחרותית מכויילת להיגוי (ע"ע 156GTA במירוצי הטוריניג),

מהסיבה הכי פשוטה (מבחינה תחרותית)- במקרה של תת היגוי במירוץ אתה מחוייב להאט ע"ע הפחתת לחץ מהמצערת,

ובתת-היגוי יותר כבד תצטרך ללטף את הבלמים, 2 אלו יאיטו את המכונית.

לעומת זאת- בהיגוי-יתר אתה נותן קונטורה קלה עם הגה, ואף מצמיד את המצערת לרצפה, ולא הפסדת זמן משמעותי לעומת סיטואציה של תת-היגוי.

מה זה קשור?

המכוניות הספורטיביות מכויילות על אותו רעיון (למרות שזה לא מתקרב לכיוונון של מכונית מירוץ FWD),

ומפה הנטייה הטבעית להיגוי יתר קליל במגבלות.

כנס לפנייה מספיק מהר, במכונית שמכויילת כמו הצרפתיות החמות, אפילו כסטנדרט, אתת תרגיש פסיעה של הגלגלים האחורים, לטף את דוושת הבלמים במינון הנכון, והרי לך חגיגה של ממש.

מי שאמר שאי אפשר להנות מאחורית בלי דיפרנציאל מוגבל החלקה (ואני לא זוכר מי אמר) פשוט מדבר שטויות.

להחליק עם הנעה אחורית זה לא נגמר בלסובב את ההגה ולתת גז. זה תורה שלמה של העברות משקל.

ואפשר בהחלט להסתדר בלי LSD, כי עם LSD, הכל יותר נשלט בהרבה, ומדוייק יותר.

אומנם בסיבובים איטים שאתה רואה שאפשר להוציא את הזנב לטיול, זה מדכא שהגלגל הפנימי מפרפר.

אבל להגיד שאין טעם כי אין, זה שטות גמורה.

אביחי

פורסם
פאולו- רכבי הנעה קידמית ספורטיבים כמו 106GTI וכדומה, הם מכויילים להיגוי-יתר במגבלות.

אני מבקש להפסיק לשגל את הדעת.

כתבתי בדיוק מה פירוש "מכוייל להיגוי יתר" ואני שוב טוען שאין שום רכב תקין שמכוייל כך, כי זה לא רק לא יעיל זה מסוכן.

אם אתה לא מאמין לי אתה יכול להרים טלפון למדריך הנהיגה המתקדמת שלך ולשאול מה קורה ברכב תקין כאשר נכנסים באופן מאוזן (אני חוזר: מאוזן פירושו לא מאיץ ולא מאיט) לסיבוב במישור ושוברים את ההגה חזק. אם במצב הזה הרכב נכנס להיגוי יתר זה אומר שהוא מכוייל להיגוי יתר וזה אומר שהוא לא מכוייל נכון.

דרך אגב, "פסיעה" איננה היגוי יתר לפי שום הגדרה, זה כולל את ההיגוי האחורי של ה-ZX וה-306. היגוי יתר זהו מצב של אובדן אחיזה של הציר האחורי בשעה שהקדמי עוד אוחז.

פורסם
אביחי, מכוניות הנעה קדמית לא מכויילות לשום היגוי יתר, ומה שאתה קורה לו מגבלות קוראים לו פרובוקציה.

מוטי, הטענה שלהם היא שמספיקה פרובוקציה של ההגה בסיבוב, בלי שום האטה/העברת משקל (אם ע"י עזיבת גז ואם ע"י שימוש בבלם) על מנת שהמכונית תיכנס להיגוי יתר, ושזה כיול תקין ואפילו "ספורטיבי".

פורסם
בעצם, כל מכונית הנעה קידמית תחרותית מכויילת להיגוי (ע"ע 156GTA במירוצי הטוריניג),

מהסיבה הכי פשוטה (מבחינה תחרותית)- במקרה של תת היגוי במירוץ אתה מחוייב להאט ע"ע הפחתת לחץ מהמצערת,

ובתת-היגוי יותר כבד תצטרך ללטף את הבלמים, 2 אלו יאיטו את המכונית.

זה לא נכון.

זה לא נכון כי במירוץ אתה בולם באופן מקסימלי לפני הסיבוב ואפילו בכניסה אליו. מה שאומר שהכיול במצב מאוזן הוא לתת היגוי, על מנת לקבל מכונית מאוזנת בכניסה לסיבוב, כזו שתאפשר לך לבלום מאוחר ככל האפשר מבלי לאבד את הזנב.

דרך אגב, מתי ראית פעם אחרונה מכונית טורינג בהיגוי יתר...?

(ואני מזכיר שהיגוי יתר זה מצב של חוסר אחיזה של הציר האחורי)

פורסם

falou ,

אני לא יודע אם מגיע לך פרס על התמדה ועקשנות , כשאתה עדיין לא מתייאש להסביר להם את הטעות שלהם או שמגיע לך את אות הטפשות כי אתה נגרר לוויכוח עם קירות .

יאשה , שגם ככה מטומטם ומעדיף לא להחמיר את מצבו ע"י ויכוח עם קירות .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

פאולו, אני בחור טוב, לא רוצה לשגל לך את הדעת אז לכן אתה לא חייב לקרוא את מה שאני עומד להגיד למוטי.

מוטי, אם אני אתחיל לדבר במספרים, יעזור?

106GTI- אנטירול באר אחורי של 24 מ"מ וקידמי 22 מ"מ

וולקן- 21 מ"מ\19 מ"מ (בהתאם)

ZX16V\S16- אנטירול באר 24 מאחור, 21 מקדימה.

הרשימה נמשכת.

בכל אופן, אם היית נצמר עד הקטע שבו ציינתי אפשר ללטף את הברקסים והתחת יוצא ממש,

היית מבין שזו לא פרובקציה, פשוט הרכב נוטה לכך.

יש סיבוב מאוד ספיציפי ואני מרגיש בו הבדל גדול בין הרכב שלי שהוא מכוייל להיגוי יתר (לא סטנדרט),

לבין וולקן סטנדרטית לגמרי של שכן, ולבין המשפחתית (קורולה) שלנו.

בכניסה מהירה על המגבלות, במהירות מאוד ספציפית (משום מה לא נראה לי חכם לרשום, יש כאן כמה יפי נפש).

הוולקן שלי נכנסת לפנייה בנחישות ובקלילות, ובשיא האיפקס, הזנב פוסע הצידה די בחדות (יחסית לשאר), קונטורה קלה והכל מתייצב.

בוולקן של שכן שלי, ישנה פסיעה קלילה של הזנב האחורי, והכל חוזר למקום. (כנראה היגוי האחורי?)

בקורולה, פשוט תת היגוי קליל.

ובכל הכניסות לסיבובים התבצעו באופן שפאולו מתעקש- מאוזן, לא תחת האצה ולא תחת בלימה ולא משחק עם הגה.

אביחי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...