Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביחי, 2 הודעות אחורה דיברת על פול גז, עכשיו אתה מדבר על משהו אחר.

תתאפס.

תתחיל מ0.

תרשום מהתחלה מה אתה מנסה להגיד - כי יש כאן סלט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כדאי שיגזרו את החלק הזה מהשרשור בעניין ההיגוי לפורום המתאים ?

כבר כמה עמודים אין שום קשר לכותרת של הייעוץ

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

השינויים שלך (בולמים והנמכה) הם בהחלט לא שינויים שיגרמו לרכב לשנות את אופיו מצד לצד.

לאו דווקא.

הגיאומטריה הבסיסית של המיתלים היא זו שתקבע מה גודל ההשפעה של ההנמכה או לא.

במיתלים יש מה שנקרא Camber curve ו-Toe curve שהן העקומות של כמות השינוי בנתוני הקאמבר והכינוס/התבדרות לאורך מהלך המתלה, בד"כ אתה מקבל גרף פרבולי כשאתה שם אותם על צירי X/Y ולפעמים אתה מקבל גרפים אחרים לגמרי, לדוגמא רכב שהקאמבר הסטאטי שלו נשאר באותו המקום בדיוק לאורך כל מהלך המתלה (הקאמבר לא משתנה).

מוטי

עריכה - הדיון אכן פוצל.

פורסם

ברמה התיאורטית רכב מאוזן על מגבלות האחיזה אמור להיות מאוזן, יענו לא תת היגוי ולא היגוי יתר, פיקס באמצע. זה ברמה התיאורטית.

שוב תיאוריה.

רכב שננהג כראוי במגבלות, נהיגה מדוייקת, אמור בהחלט להראות נייטראליות.

שעוברים את המגבלות, תהיה ברירת מחדל; תת-היגוי\היגוי-יתר\החלקה של ה-4 הגלגלים מחוץ לקו הנבחר.

לזה שרשם שעשיתי סלט, למה עשיתי סלט?

יש כל מיני סיבובים, וכמה דרכים לקחת אותם.

יש סיבובים שאפשר להיכנס בהם בפול-גז, והרכב לא יראה שמץ תת-היגוי, ויש סיבובים שצריך לאזן את המהירות, ויש כל מיני.

אין דרך אחת לקחת סיבוב.

לפחות בנהיגה בכבישים שהם לא סגורים.

אביחי

פורסם
שוב תיאוריה.

רכב שננהג כראוי במגבלות, נהיגה מדוייקת, אמור בהחלט להראות נייטראליות.

שלילי.

גם רכב מכוייל היטב, הנעה קדמית, אחורית או כפולה, תמיד ייראה שמץ של תת-היגוי בצורה של Slip angle כשהוא ננהג על המגבלות.

עריכה (החלטתי להרחיב טיפה) -

רכב שיהיה נייטראלי לגמרי הוא רכב שיהיה קשה לנהוג עליו במגבלות כי ברגע שהוא עובר אותן זה בא בלי הודעה מראש מאף אחד מהסרנים.

לעומת זאת, רכב שמכוייל לתת היגוי קליל ייאפשר לנהג לגעת במגבלות כל הזמן כי אתה מקבל הודעה מהסרן שמפנה את האוטו והעברת משקל תתקן אותו, לעומתו רכב שמכוייל להיגוי יתר, גם אם ברמה של קמצוץ, יהיה קשה יותר לתיקון באמצעות העברת משקל בנהיגה על המגבלות - העברת משקל קדימה תחריף את היגוי היתר ולא בטוח שלרכב יש מספיק כוח ו/או גומי דביק ו/או נהג עם הואבוס גרנדס כדי להעביר משקל אחורה עם הגז, כי בל נשכח, נהיגה על מגבלות יכולה גם להיות במהירויות שרובנו לא מתמודדים איתן על בסיס יומי.

בין כיול להיגוי יתר לבין האפשרות לייצר היגוי יתר יש הבדל עצום!

אצלי במיאטה הכיול נוטה ל-Slip angle קליל מקדימה ולמרות זאת ברוב סוגי הפניות שנתקלים בהן על מסלול (כדוגמא מוחלטת לנהיגה על המגבלות) אני יכול לייצר סבסוב של הרכב עם הסרן האחורי ע"י שימוש רגיש בגז (סבסוב מובא כאן כהגדרת הפעולה, לא כמילה נרדפת לסחרור).

מוטי

פורסם

אני אישית לא פעם בוחן את משמעויות הסיבובים בוולקן הסטנדרטית והעייפה שלי.

הפעמים היחידות שהיא הגיעה להיגוי יתר היא פרובוקציה מכוונת (עזיבת גז אחרי גז קבוע ברגע הפיק בסיבוב) או לא מכוונת (ברקס בין שני סיבובים חדים ואיזכור לארוחת הבוקר. אביעד?)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

מוטי, אין ספק שלא תראה אותי מתווכח על מה שאמרת, אבל יש שלב שזה שמץ של זווית החלקה,

לבין תת-היגוי מוחשי, ההבדל הוא עצום בין ה-2.

אביחי

פורסם
לא כדאי שיגזרו את החלק הזה מהשרשור בעניין ההיגוי לפורום המתאים ?

מה לא מתאים ?

זה פורום טכני.

מנסים לתקן את אביחי.

נראה לי שבמקרה הנוכחי - איבחון מרחוק לא יעזור ויש להתחבר לסורק ממוחשב.

wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

סתם, כדי לסבר את האוזן - ה-ZX שלי (בעוונותיי אין לי וולקן), בפעם האחרונה שננהגה על המגבלות (מסלולים באשדוד) , עם צמיגים אחוריים מחורבנים, מתלים קדמיים חצי עייפים של וולקן, סרן אחורי מוקשח מהסטנדרט (נלקח מ-ZX 16V, קשיח יותר מוולקן) ולחץ אוויר גבוה קדימה/נמוך אחורה (לכאורה, כל מה שצריך בשביל לייצר היגוי יתר מכל עיטוש) - התעקשה לייצר תת היגוי עצבני בלחיצה החלטית על הגז.

היגוי יתר התקבל גם התקבל, אבל רק בהעברת משקל או פרובוקציה אחרת.

אם בתנאים הללו זה לא הופיע, הגיע הזמן לתת לעצמך צביטה קלה.

אגב, גורן.

ראיתי את החתימה שלך. נדמה לי שאתה יכול לשים הודעה שפורום ייעוץ לרכישת רכב "איזה רכב מומלץ בתור מונית במקום הוולקן?"

פורסם
מוטי, אין ספק שלא תראה אותי מתווכח על מה שאמרת, אבל יש שלב שזה שמץ של זווית החלקה,

לבין תת-היגוי מוחשי, ההבדל הוא עצום בין ה-2.

אביחי

עכשיו תסביר איך רכב שאמור להראות שמץ של זווית החלקה של תת היגוי במגבלות אמור באותו מצב, לפי מה שאתה אומר שצריך והרכב שלך מתנהג, להיכנס להיגוי יתר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או בעברית צחיחה, לקחת את הסיבוב ממש על המגבלות. שמה נחשפות הנטיות המולדות של השלדה,

ולא כתוצאה מסוג ההנעה.

סתם, כדי לסבר את האוזן - ה-ZX שלי (בעוונותיי אין לי וולקן), בפעם האחרונה שננהגה על המגבלות (מסלולים באשדוד) , עם צמיגים אחוריים מחורבנים, מתלים קדמיים חצי עייפים של וולקן, סרן אחורי מוקשח מהסטנדרט (נלקח מ-ZX 16V, קשיח יותר מוולקן) ולחץ אוויר גבוה קדימה/נמוך אחורה (לכאורה, כל מה שצריך בשביל לייצר היגוי יתר מכל עיטוש) - התעקשה לייצר תת היגוי עצבני בלחיצה החלטית על הגז.

שמר, גם אם הרכב יהיה מכוייל הכי טוב בעולם, לא יעזור לך כלום. הוא הנעה קידמית וישאר כזה תמיד.

זה לא קובע אם הרכב מכוייל להיגוי יתר או תת היגוי.

ואגב, פעם הבאה תנסה עם יותר רגש על הגז, אולי תצליח לקזז כמה שניות יקרות.

אביחי

פורסם
שמר, גם אם הרכב יהיה מכוייל הכי טוב בעולם, לא יעזור לך כלום. הוא הנעה קידמית וישאר כזה תמיד.

זה לא קובע אם הרכב מכוייל להיגוי יתר או תת היגוי.

הפטיר בצער אותו אחד שטען קודם שרכבו מגיע להיגוי יתר מכח המחשבה בלבד...

אביחי,

התקשרו (שוב) מבלוקבאסטר. לא השאירו הודעה. אמרו שאתה יודע על מה מדובר.

אני מקווה שאתה יותר חזק בתיקון היגוי יתר מאשר בלתקן את הרגלי הנהיגה שלי, לא כל סיבוב על מסלול מיועד בהכרח לקיצוץ עשיריות.

פורסם

אני מקווה שאתה יותר חזק בתיקון היגוי יתר מאשר בלתקן את הרגלי הנהיגה שלי, לא כל סיבוב על מסלול מיועד בהכרח לקיצוץ עשיריות.

אני חזק? פחח, עושה ספינים על ימין ועל שמאל. :-P

לא הבנתי מה הרווחת מזה שלחצת חזק על הגז ו...קיבלת תת היגוי.

אם נתעמק קצת במה שאתה אומר, אתה באת לסיבוב לא נכון לכאורה, לא הייתה לך מהירות מתאימה

ובגלל זה נאלצת להאיץ (ונשמע שהאצת בלי רגש, כלומר- חזק), הנעה קידמית והאצות בסיבוב זה לא בדיוק בליינד דייט.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא רוצה ללכת עם הראש בקיר (או איתכם),

להפך, אם אני טועה, אני אשמח ללמוד ולהחכים משהו, בכל הכנות, אין כאן אגו.

לצערי, אף אחד לא נתן לי הסבר מתקבל על הדעת.

אביחי

פורסם
טוב ,

היו לי 2 וולקנים . אף אחת מהן לא נטתה להיגוי יתר .

נסעתי הרבה על 306 משודרגת מאוד , עם קיט ביטול היגוי אחורי . בקיצור , אין נטייה להיגוי יתר .

היגוי יתר ללא עזיבה של גז אינו אפשרי . נקודה .

אפשרי. אכבר אפשרי, רק תנסה לקחת סיבוב כשנשבר לך גלגל תוך כדי.

מעבר לזה, לא קרה לי אף פעם שנכנסתי לסיבוב בלחיצה על הגז, ונכנסתי להיגוי יתר. ואני (כפי שידוע לכולם) שולט ומחליט.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...