Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעת שהנעה קידמית מפרפרת בטירוף עם צמיגים מתים ורגל מעץ לא עוזר לי.

עדיף רגל מעץ על ראש מבטון.

נתתי לך את האופציה הכי רלוונטית.

קח ספר פיזיקה של כיתה י'. שב על הנוסחאות, למד אותן.

עכשיו שרטט לעצמך רכב שנע בסיבוב. אתה רשאי לבחור את המהירות וזווית הפנייה.

תרגם את מצב הרכב בכל רגע נתון לנוסחאות שבספר.

אחרי שתעשה את כל זה, ועדיין לא תבין מדוע, אני בטוח שניתן יהיה לעשות עבורך את הצעד הנוסף ולמצוא את הנקודה המדוייקת בה השתבשו חישוביך.

עד שתגמור שיעורי בית, הנח לנו לנפשנו.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אביחי, אני לא מכיר את הרכב שלך, אבל אצלי (לפני ואחרי החלפת בולמים) בפניות ארוכות ומהירות יש הרגשה מאוד בולטת של זנב שעוד רגע הולך לברוח. ההיגוי האחורי הוא זה שאחראי לתופעה, אבל עדיין, לא תכנס להיגוי יתר ללא הרמת רגל מהגז.

יכול להיות שזה מה שגורם לך לחשוב/להרגיש שהרכב נכנס להיגוי יתר ללא פרובוקציה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אני חושב שזה התשובה שלה חיכיתי. :mm_yeah:

אם אתה חושב שהתגובה שלי היא זו שמוכיחה שהטענה שלך היא אפשרות קיימת ברכב שלך אז אל תשמח מהר מדי, מדובר בהקשחה ברמה של ריתוך בזנ"טים במקום בולמים.

שום בולם משופר שתקנה מהמדף או הנמכה ייתנו לך את זה.

מה שמחזיר אותנו שוב לפתיחה של הדיון ולנקודה שעפר (איפה אתה?) ציין במדוייק ועליה חלקת שלא בצדק -

שום רכב סטנדרטי תקין לא נכנס להיגוי יתר רק מהפניית הגה.

הנחתי את תיקי.

מוטי

פורסם

לא, גל.

נהגתי ברכב כשנה עם בולמים סטנדרטים שהיו במצב טוב איכשהו, ואחרי הבולמים (וניסויים בקשיחות הבולם) וההנמכה, הנטייה השתנתה לגמרי.

ישנו סיבוב שאני די מחבב, אני לוקח אותו בהילוך שלישי, בסל"ד די גבוה, ועדיין יש הרגשה שיש עוד הרבה אחיזה מהגלגלים הקידמים, כאילו הוא נטוע בכביש, אז אפשר ללחוץ פול גז,

וכך כל הפנייה.

חייב לציין שאני לא משנה את זווית הגה בזמן הסיבוב, אלא לוקח אותו בקשת לינארית.

אבל שנגמר האחיזה מאחור לקראת מהירות מאוד מסויימת עוברים את מגבלות האחיזה של הסרן האחורי, והוא מתחיל לברוח, אפשר לתת קונטורה קלה עם הגה ולהמשיך כמו שצריך, או להמשיך להחזיק בהגה כבהתחלה עוד רגעים בודדים ואז לתקן.

פשוט כיף.

אל תשכח גל, שאצלי אפשר לשחק עם הבולמים, מה שאי-אפשר אצלך.

אביחי

עריכה:

מוטי, לא השתמשתי בזה כדי להוכיח את סברתי, אלא פשוט הבהרת לי כמה דברים שמתחילה הייתי מבולבל.

אבל מה שאני עדיין חושב\יודע, שהנטייה ברכב שלי ספציפית היא להיגוי יתר. הפיך לגמרי.

פורסם

חייב לציין שאני לא משנה את זווית הגה בזמן הסיבוב, אלא לוקח אותו בקשת לינארית.

אבל שנגמר האחיזה מאחור לקראת מהירות מאוד מסויימת עוברים את מגבלות האחיזה של הסרן האחורי, והוא מתחיל לברוח,

אחת מארבע:

1. אתה מרפה מהגז באמצע הסיבוב בלי להיות מודע לכך (הרבה עושים זאת)

2. יש שיפוע בסיבוב שגורם להעברת משקל לפנים ולבריחת הזנב (אני מכיר כמה כאלה)

3. המתלה האחורי שלך מבצע תיקון קל כדי לסייע למכונית להיכנס לסיבוב ואתה מפרש זאת ככניסה להיגוי יתר.

4. האוטו שלך מכוייל גרוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אחת מארבע:

ייתכן, לא ממהר לפסול כל אפשרות על הסף, אבל שאני חושב על זה, אין לי שום סיבה להרפות מהגז.

הדרך פנוייה, וקו הפנייה לינארי לגמרי.

אני אבדוק ואוודא שוב בזמן הקרוב.

לא הבנתי איך המשקל מעובר קדימה ע"פ תוואי הדרך? (כל עוד הדרך סלולה כראוי).

3. המתלה האחורי שלך מבצע תיקון קל כדי לסייע למכונית להיכנס לסיבוב ואתה מפרש זאת ככניסה להיגוי יתר.

ששדה הראיה שלי נחסם חלקית ע"י הקורת הצד בצד נהג בסיבוב ימינה, אני לא חושב שהתבלבלתי וזה המתלה האחורי שכולו כוונות טובות.

ולשאלתך הצפוייה, לא הרפתי עדיין מהגז.

הכייול נהדר, אני נכנס לסיבובים מהר משמעותית מכל וולקן סטנדרטית.

בסיבוב הנ"ל נהגתי ב-3 וולקנים שונות, ואף אחת מהן לא נכנסה לסיבוב כמו ששלי יכולה.

ה-Turn-in פשוט מעולה.

והכיול עדיין לא מסוכן- ההיגוי יתר מאוד צפוי. אתה יודע כמה רגעים לפני שהזנב מקבל רצון לבחון את הסביבה, ויכול למנוע את זה בקלות.

כיול גרוע זה שאיבוד האחיזה הוא לא צפוי.

אביחי

פורסם

אחת מארבע:

ייתכן, לא ממהר לפסול כל אפשרות על הסף, אבל שאני חושב על זה, אין לי שום סיבה להרפות מהגז.

יש סיבה, זה הדבר היחיד שטבעי לעשות כשמרגישים שהאוטו נוסע קצת יותר מדי מהר

אנחנו כבר יודעים שחסרה לך ההבנה הבסיסית של השפעת העברת המשקל על אחיזת הרכב ואילולא היה לכולנו את הנסיון שמראה שאינך מעכל דבר ממה שמסבירים לך עוד הייתי חושב שמי שלימד אותך לא מבין כלום.

לעניין, אם אתה נוסע בשיפוע זה משפיע על העברת המשקל של הרכב, קרי על איזונו, ולכן משפיע על מידת האחיזה. למשל, אם אתה נכנס לסיבוב עם שיפוע בירידה יהיה יותר משקל על הצמיגים הקדמיים ופחות על האחוריים, מה שמפחית את האחיזה של הציר האחורי.

בסיבוב הנ"ל נהגתי ב-3 וולקנים שונות, ואף אחת מהן לא נכנסה לסיבוב כמו ששלי יכולה.

מוטי (ואני ועוד כמה) כבר הסביר לך שמכונית שמאבדת קודם כל את הזנב על המגבלות מכויילת שגוי, נכון או לא?!

ה-Turn-in פשוט מעולה.

וכל השאר דפוק...

והכיול עדיין לא מסוכן- ההיגוי יתר מאוד צפוי. אתה יודע כמה רגעים לפני שהזנב מקבל רצון לבחון את הסביבה, ויכול למנוע את זה בקלות.

יופי, ממש גדול. ואז יש לך היגוי יתר פראי (ואני מצטט "ששדה הראיה שלי נחסם חלקית ע"י הקורת הצד בצד נהג בסיבוב ימינה") בתוך הסיבוב. למה בדיוק כיול כזה טוב?

מהיר זה לא (ראית פעם נהג נכנס להיגוי יתר כזה במירוץ?)

בטוח זה לא.

אתה נכנס מהר עם ה-Turn in הפנטסטי שלך, נכנס להיגוי יתר, מאבד מהירות (וזמן) ויוצא. להקריב מהירות ביציאה מסיבוב במטרה להרוויח מהירות כניסה זה דבילי ולא "מירוצי" למהדרין.

יש הרבה סוגים של כיולים גרועים לכ למיני מצבים. מכונית שמאבדת קודם כל את הזנב על המגבלות, כפי שתיארת, זה גרוע, כפי שהוסבר לך כאן פעמים רבות.

מעבר לכך, מידת היכולת לצפות את היגוי היתר איננה אינדיקציה להתנהגות טובה או נכונה. היא פונקציה של מידת קשיחות השלדה, גמישות הצמיגים, פעולת המתלים ועוד. יש מכוניות מאוד צפויות עם התנהגות מחורבנת.

דרך אגב, דווקא במכוניות מירוץ איבוד האחיזה איננו צפוי ומתרחש בפתאומיות. פונקציה של שלדה סופר קשיחה, צמיגים שלא מתעוותים ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אחת מארבע:

יש סיבה, זה הדבר היחיד שטבעי לעשות כשמרגישים שהאוטו נוסע קצת יותר מדי מהר

עשיתי את הפנייה הזו יותר מ-100 פעם (על המגבלות) לפחות.

נראה לך שכל פעם אני נכנס ורועד מהמהירות?

אנחנו כבר יודעים שחסרה לך ההבנה הבסיסית של השפעת העברת המשקל על אחיזת הרכב ואילולא היה לכולנו את הנסיון שמראה שאינך מעכל דבר ממה שמסבירים לך עוד הייתי חושב שמי שלימד אותך לא מבין כלום.

לעניין, אם אתה נוסע בשיפוע זה משפיע על העברת המשקל של הרכב, קרי על איזונו, ולכן משפיע על מידת האחיזה. למשל, אם אתה נכנס לסיבוב עם שיפוע בירידה יהיה יותר משקל על הצמיגים הקדמיים ופחות על האחוריים, מה שמפחית את האחיזה של הציר האחורי.

אם נתמקד בסיבוב "המפורסם" שלי, הוא נלקח במצערת מלאה. אז יש לחץ על המיתלים האחורים.

ופחות על הקידמים, מה שטכנית, אמור להביא אותי לתת-הגוי ברכב שמכוייל לכך מתחילה.

בלי קשר- זה גם תלוי אם השיפוע חיובי או שלילי, ולא התייחסת לזה.

מוטי (ואני ועוד כמה) כבר הסביר לך שמכונית שמאבדת קודם כל את הזנב על המגבלות מכויילת שגוי, נכון או לא?!

מה שמוטי רשם גרם לי להבין ממה נוצרה המהומה.

הוא אמר שבמכונית שאמורה להיות תחרותית, או מכויילת באופי ספורטיבי למידי,

צריכה לנטות לקמצוץ תת-היגוי כדי לקבל מושג על המגבלות, מה שהתיקון קל יותר.

וזה מה שיש ברכב שלי, ההיגוי יתר מתקבל אחרי שאני מגביר את המהירות תו"כ התת ההיגוי המזערי הזה.

הוא כ"כ מזערי שהוא כמעט לא משפיע על היכולת להמשיך ללחוץ את הרכב יותר לפנייה, אבל אם אני מתעלם ממנו, אני לא מקבל תת היגוי מוחשי, אלא היגוי יתר.

אני לא התייחסתי לתת ההיגוי המזערי הזה כתת היגוי של ממש, אלא יותר לזווית החלקה טבעית לגמרי.

והתת היגוי הזה נותר לי מושג על האחיזה הטוטלית באותו רגע נתון, מה שמביא אותי להיגוי יתר צפוי מאוד.

ה-Turn-in פשוט מעולה.

וכל השאר דפוק...

וואלה.

יופי, ממש גדול. ואז יש לך היגוי יתר פראי (ואני מצטט "ששדה הראיה שלי נחסם חלקית ע"י הקורת הצד בצד נהג בסיבוב ימינה") בתוך הסיבוב. למה בדיוק כיול כזה טוב?

מהיר זה לא (ראית פעם נהג נכנס להיגוי יתר כזה במירוץ?)

בטוח זה לא.

אתה נכנס מהר עם ה-Turn in הפנטסטי שלך, נכנס להיגוי יתר, מאבד מהירות (וזמן) ויוצא. להקריב מהירות ביציאה מסיבוב במטרה להרוויח מהירות כניסה זה דבילי ולא "מירוצי" למהדרין.

פראי?

נסחפת.

תקרא שוב מה אני רשמתי ואז תגיד אם זה פראי.

בעצם, יש כאלה שלקחת כיכר ב-3.56 קמ"ש יותר מהנורמה זה פראי. קח הכל בפרופורציות.

יש הרבה סוגים של כיולים גרועים לכ למיני מצבים. מכונית שמאבדת קודם כל את הזנב על המגבלות, כפי שתיארת, זה גרוע, כפי שהוסבר לך כאן פעמים רבות.

מעבר לכך, מידת היכולת לצפות את היגוי היתר איננה אינדיקציה להתנהגות טובה או נכונה. היא פונקציה של מידת קשיחות השלדה, גמישות הצמיגים, פעולת המתלים ועוד. יש מכוניות מאוד צפויות עם התנהגות מחורבנת.

דרך אגב, דווקא במכוניות מירוץ איבוד האחיזה איננו צפוי ומתרחש בפתאומיות. פונקציה של שלדה סופר קשיחה, צמיגים שלא מתעוותים ועוד.

אז שלי מאוד מתנהגת וצפויה בשבילי. לא יודע אם זה נכון לכל נהג.

מהמכונית שלי למכונית מירוץ כשרה למהדרין, המרחק עוד רחוק.

אני "כיילתי-עלק את המכונית בהתאם למה שיש לה מסביב, לקח לי חודש להגיע לכיוון האופטימלי בשבילי.

אפילו במירוצים עניין הכייול הוא עניין של טעם. 2 מכוניות זהות לגמרי יכולת להיות מכויילות שונה, באותו מירוץ.

אביחי

פורסם

טוב.

אני מוכן להתערב שהסיבוב הנדון הינו אותו אחד בו אתה גם מאיץ בבלימה (כמובן שעם הצמיגים הטובים קדימה), והוא ממוקם במשולש ברמודה.

יאללה, שכנעת אותנו. שיכתבת את חוקי הפיזיקה מחדש, פרס נובל יישלח לביתך במהלך שלושים ימי העבודה הקרובים.

אם אתה לא מסוגל להפנים את מה שהאחרים מנסים להסביר לך, ומתעקש להתחפר בעמדותיך - תבורך, אבל לא בבית ספרנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...