Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב,

רציתי לברר על כמה דברים,

ברשותי פיאט טמפרה 1600 שנת 94' הזרקה.

1) אם זה הזרקה יש קרבורטור? (כי פעם שמעתי שיש או הזרקה או קרבורטור מכאן נובע חוסר הידע)

2) במידה ויש קרבורטור אם אני רוצה לשלוח אותו למכון קרבורטורים לניקוי ושיפוץ כדי לשפר את צריכת הדלק שלי ודברים נוספים הנובעים מכך, כמה כל הסיפור עלול לעלות לי?

3)שאלה בנוגע להזרקה, כמה יעלה לי במוסך לעשות ניקוי למזרק שיש לי, כי יש לי מזרק אחד בלבד?

4)שאלה שאינה קשורה לקרבוטר אלא מענינת אותי, רציתי לדעת אם אני יכול להתאים לפיאט שלי ללוח השעונים רקע אחר לדוגמא לבן במקום השחור שיש לי כיום? ורציתי לדעת מקומות או אתרים שיוכלו לשפוך לי אור על הענין? (לטמפרה אין בקרת אקלים,לוח השעונים אינו דיגטלי יש לי מד מהירות ומד סל"ד)

תודה מראש, ועל כל הפעמים שאתם תורמים לי מידעותכם!

עמית גלאם

פורסם

1. אם הרכב הוא מוזרק אז אין קרבורטור ולהפך.קרבורטור והזרקה הו שתי שיטות להזנת דלק למנוע.

2.אתה לא יכול לשלוח את הקרבורטור אלא לקחת את הרכב למכון קרבורטורים שייפרק יינקה ויחליף את מה שצריך, ולאחר הטיפול תרגיש שיפור בתגובת הרכב,בהצתת הבוקר ובצריכת הדלק.

ניקוי עולה בין 350-450 ש"ח (ממולץ לפנות לצביקה חבר הפורם שהינו בעל מקצוע מומחה בקרבוטורים,את פרטיו תמצא בפרופיל שלו).

3.ניקוי מזרקים הוא יקר והדעות לייעילותו מוטלות בספק ולעיתים אף גרמו נזק - אם לא צריך אז לא עושים.דרך אגב איך אתה בטוח שההזרקה אצלך היא חד נקודתית ? אתה אפילו לא יודע לומר אם רכבך הוא מוזרק או מוזן ע"י קרבורטור.

4.יש בפורום מס' פרוייקטים של שינוי צבע לוח המחוונים - בצע חיפוש.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

במכוניתך יש מנוע עם גל זיזים עליון אחד והזרקת דלק חד נקודתית של חב' "בוש" ובגלל שמדובר במזרק בודד גדול אז בדרך כלל הוא אינו נסתם מלכלוך. בכל מקרה חבל סתם לזרוק כסף על ניקויים והחלפת חלקים סתמית אלא דווקא להתחבר עם מכשיר 4 גזים וסורק אבחון תקלות ולראות את כל נתוני מע' נהול המנוע (הזרקה והצתה) כולל חיישן החמצן וקצב פעולתו ולפי הנתונים ניתן לדעת אם אכן יש תצרוכת דלק גבוהה ומה יש לבצע כדי לשפרה.

בפיאט טמפרה "ליברטי" משנות ייצור 1995-96 יש מע' הזרקת דלק GM רב נקודתית.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

אני יודע בבהירות שהאוטו הוא הזרקה ושיש גם מזרק אחד מכיוון שטכנאי אמר לי זאת, פשוט לא ידעתי אם קרבורטור והזרקה הולכים יחד או לחוד, בנוסף הנורה של האינגקטורים דולקת לי לפעמים בנסיעה, ניסיתי לשים תוסף לא משהו מיוחד לא ממש עזר אשמח אם תמליצו לי על משהו טוב, ולפי דעתכם אם המנורה דולקת מהי הדחיפות לניקוי?

בנוסף אשמח אם תכווין אותי לאשכולות של השינוי צבע ללוח מכוונים ו\או לאתרים שמהם אפשר לרכוש רקעים.

ממש תודה לך אתה עוזר המון,

עמית

פורסם

נורת הבקרה לא נדלקת אם צריך נקוי של מע' הדלק אלא כתוצאה מנתונים שגויים של אחד החיישנים או תקלה שקיימת באחד מרכיבי מע' ההצתה/הזרקה.

לא ניתן לאתר תקלות כאלו דרך המסך והמקלדת אלא רק ע"י התחברות עם מחשב/סורק אבחון אל מחשב נהול המנוע שבמכונית.

כל שיטות הקרבורטור של כוונים עם מברג ולפי שמיעת האוזן, רגש וניחוש אינן פועלות במע' הממוחשבות שברכב.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תודה רבה רפי!

אתה עוזר לי מאוד אתה ויוסי דואגים לענות על כל שאלה בפירוט! מעריך אותכם מאוד,

אני יגש בקרוב למוסך ויחבר את הרכב למחשב כדי לאתר את הבעיה.

בנוסף רפי שאלה קטנה לי אליך, אתה יודע במקרה מהי צריכת הדלק הממוצעת של פיאט טמפרה 1600 הזרקה שנת 94' שעליה מדובר? אשמח לדעת.

פורסם

אם אתה מאזור המרכז אני ממליץ לך להגיע למכון ההזרקות "אלי את אלי דושי" מול אטדיון בלומפילד ביפו.

ג'קי בעל המקום הוא איש מקצוע ודיאגנוסטיקן מהשורה הראשונה וגם אדם ישר.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...