Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

2 שאלות בקשר לפונטו ספייס 03:

1) האם אפשר להחליף בין חגורת בטיחות קידמית ואחורית? ואם כן, האם זה מסובך?

2) יש לי את הבעיה המוכרת של הוישרים הקופצים. הבנתי שצריך לשמן איזשהו חלק. מישהו יכול לתת פרטים על כך?

תודה מראש

פורסם

למה לך להחליף בין חגורות קדמיות לאחוריות ?

לדעתי לא ניתן כי בחגורות הקדמיות יש מנגנון נפץ שגורם להידוק החגורה על היושב בזמן תאונה והמנגנון מופעל על ידי מחשב כריות האוויר. למי שלא מבין - לא בטיחותי ומסוכן להתעסק עם חגורות הבטיחות ברכב כזה.

לגבי מנוע המגבים:

למיטב ידיעתי בפונטו 2003 הבעיה כבר לא קיימת. הבעיה היא שהגריז שנמצא בתוך מנוע המגבים קופא/מתקשה ומפריע לפעולת המנוע. הפיתרון הוא פירוק המנוע החוצה, הורדת הגריז הישן ולשים גריז חדש (ייעודי לכך?). העבודה לוקחת 30-40 דקות ועולה בהתאם. אין פה עניין של חלקים.

לפני ביצוע פעולה כזו תבדוק אם החלפת המגבים בחדשים פותרת את הבעיה. מאוד יכול להיות שכן!. אני ממליץ על מגבי בוש. המידה בפונטו היא ''18 ו- ''21.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
למה לך להחליף בין חגורות קדמיות לאחוריות ?

אני ממליץ על מגבי בוש. המידה בפונטו היא ''18 ו- ''21.

אתה בטוח שזאת המידה ? אצלי הפונטו (יד שניה) הגיע עם שניים של 18" (45 ס"מ).

פורסם

בטוח ב- 99.9% - בפונטו ספייס מידת המגבים היא ''18, 450 מ"מ צד נוסע ו- ''21 530 מ"מ בצד נהג. ........החלפתי אתמול.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

Student, הבעיה קיימת גם ב-03 :|

וגירוז מחדש פותר את הבעיה - כמו שהסברת.

מצטרף להמלצות לגבי המגבים - קנה Bosch, אתה לא תתאכזב :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מנוע המגבים נמצא מול הנהג מתחת לחיפוי הפלסטיק השחור שמפריד בין החלון לבין מכסה המנוע. תרים מכסה מנוע ותראה אותו מכוסה בעצמו בפלסטיק שחור שמגן עליו ממים.

כדי לפרק אותו - יש להסיר את שתי זרועות המגבים (קודם לסמן את המיקום שלהם!) על יד פתיחת מכסה הפלסטיק שבקצה הזרוע וחשיפת הבורג שמתחתם. לאחר מכן יש להסיר את כל חיפוי הפלסטיק שמתחת לחלון. זה מאפשר גישה נוחה למנוע המגבים.

במוסך דבר כזה צריך לעלות מקסימום!! שעת עבודה. באחריות, זה לוקח להם 30~ דקות.

אני לא בטוח שבמוסך הם לא רק מוציאים החוצה בצורה חפרית רק את הכיסוי של המנוע עצמו ומגרזים אותו. לא יודע אם צריך גריז מיוחד לזה.

שים לב: מנוע מגבים חדש עולה 1500 שח כולל המוטות. אז אם אתה לא יודע מה אתה עושה אל תתעסק עם זה.

שוב, ממליץ לך לבדוק האם מגבים חדשים לא פותרים את הבעיה. ממילא הרעידות הללו הורסים את המגב ותהיה חייב להחליף אותם אחרי התיקון.

בעיקרון מאחורה מחליפים את כל הזרוע של המגב - בקצה שלו יש פלסטיק שניתן להרים קצת בכוח וזה חושף את הבורג שמחבר אותו למנוע. יש כאלה שטוענים שהצליחו להחליף רק את הגומי עצמו.

יש מגב תחליפי של צ'מפיון שהוא ממש לא איכותי והוא כל כך קל משקל שלא יושב טוב על השמשה. לא יודע לגבי איכות של תחליפיים אחרים. עולה כנראה סביבות 50 ש"ח.

זרוע מגב מקורתית היא הרבה יותר טובה אבל עולה כ- 150 ש"ח. מחזיקה לפחות שנתיים.

נ.ב: מה שלום חום המנוע ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

קודם כל תודה על ההשקעה. אני אבדוק את עניין המגבים מחר שיש אור. דרך אגב, גריז זה משהו שאפשר לקנות? ואם כן, אז איפה?

ויפה שזכרת בקשר למנוע. בעקבות המלצותכם נסעתי למוסך שמשון ביהוד והבעיה הייתה חיישן טמפרטורה תקול. החליפו לי והכל הסתדר (בנתיים).

בהזדמנות זאת אני רוצה להמליץ על המוסך הזה. הם נתנו לי שירות ממש מקצועי ואדיב, ובדרך המוסכניק תיקון לי עוד בעיות קטנות (ולא הכניס את זה לזמן עבודה).

בקיצור, אני מאוד מאוד ממליץ להגיע לשם. אם כבר מדברים על מוסכים, אני ממליץ שלא להגיע למוסך יחדיו ברעננה. הם גם רימו אותי בקשר להגה, וגם החליפו לי גומי צירייה, ש3 ימים לאחר מכן גרם להתפרקות כל הצירייה.

פורסם
בעקבות המלצותכם נסעתי למוסך שמשון ביהוד והבעיה הייתה חיישן טמפרטורה תקול. החליפו לי והכל הסתדר (בנתיים). בהזדמנות זאת אני רוצה להמליץ על המוסך הזה. הם נתנו לי שירות ממש מקצועי ואדיב, ובדרך המוסכניק תיקון לי עוד בעיות קטנות (ולא הכניס את זה לזמן עבודה). בקיצור, אני מאוד מאוד ממליץ להגיע לשם.

אם כבר מדברים על מוסכים, אני ממליץ שלא להגיע למוסך יחדיו ברעננה. הם גם רימו אותי בקשר להגה, וגם החליפו לי גומי צירייה, ש3 ימים לאחר מכן גרם להתפרקות כל הצירייה.

לגבי חיישן חום המנוע - זה היה הניחוש שלי. וואלה צדקתי :-D. כדאי שתעדכן למען אחרים בעתיד באותו שרשור מה הייתה הבעיה ומה העלות.

ספר בקצרה מה קרה עם הצירייה ? וכמה עלה?

לגבי גריז - :? חנויות עשה זאת בעצמך או חנויות אביזרי רכב אני מניח. לדעתי, חבל על הזמן שלך כי זה לא סימפטי להיתקע בלי מגבים שגשם מתקרב כל רגע. ממילא העלות לא גבוהה. ואם כבר - למה לא תיקנת את זה אתמול ביהוד ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לגבי חיישן חום המנוע - זה היה הניחוש שלי. וואלה צדקתי :grin:. כדאי שתעדכן למען אחרים בעתיד באותו שרשור מה הייתה הבעיה ומה העלות.

אני רוצה ליסוע עם הרכב קצת ולוודאות שהתקלה לא חוזרת על עצמה. אח"כ אני אעדכן.

ספר בקצרה מה קרה עם הצירייה ? וכמה עלה?

מה שקרה זה קניתי את הרכב מהשכרה. המוכר שלח אותי למוסך של פיאט בערננה כי הוא הוריד לי קצת מהמחיר של הרכב בגלל התיקונים. אחד התיקונים היה שצריך להחליף גומי צירייה, כי אחרת הרכב לא היה עובר טסט. הם החליפו, ושלושה ימים אח"כ שיצאתי מחניה התפקרה לי הצרייה. מזל שזה היה ביציאה מחניה ולא בכביש.. (לא רוצה לחשוב מה היה קורה).

חוץ מזה הם דפקו אותי בגדול עם ההגה, אבל זה סיפור אחר וארוך ואין לי כח להכנס לזה. בקיצור לא ללכת לשם.

לגבי גריז - :???: חנויות עשה זאת בעצמך או חנויות אביזרי רכב אני מניח. לדעתי, חבל על הזמן שלך כי זה לא סימפטי להיתקע בלי מגבים שגשם מתקרב כל רגע. ממילא העלות לא גבוהה. ואם כבר - למה לא תיקנת את זה אתמול ביהוד ?

איך אתה יודע שהייתי דווקא אתמול ביהוד? :smile: אבל בכל מקרה, לא תיקני אתמול, כי רק היום שפשפשתי לי בפורומים ראיתי שזו בעיה מוכרת. לפני זה חשבתי שאני פשוט צריך להחליף את הוישרים.

בכל מקרה, הוישר האחורי בקושי מנקה אז אני אחליף אותו בכל מקרה

......
פורסם

הבעיה של המגבים המקפצים קיימת גם בדגמים האחרונים של הדור שני.

תעבוד מאוד בזהירות עם המנוע, שמן/גריז מגעים זה מה שצריך עד כמה שאני יודע. אני בעצמי מתכוון לעשות את זה בקרוב. יש לי קישור למדריך קצת שמסביר מה עושים: http://forums.puntomk2.co.uk/showthread.php?t=59

ושוב, בזהירות רבה.

לגבי המגב האחורי, אין בעיה להחליף את הגומי, תקנה כל מגב כלשהו, שלוף את הגומי שלו, ותחתוך באורך המתאים.

!AWDSOME

פורסם

לגבי גרוז מנוע המגב הקדמי:

לאחר הוצאת פלסטיק הרוחב שלפני השמשה הקדמית, תראה את מנוע המגבים לפניך ואין כל צורך לפרקו החוצה.

הסר את הברגים המהדקים את מכסה הפלסטיק של גגלל השיניים במנוע ונקה את שיירי הגריז הישן.

בזמנו המחסן המרכזי של פיאט סיפק גריז מיוחד לכך אך כל גריז דק יהיה תקין וגרז איתו קצת את היקף השיניים שבגלגל השיניים, הפעל המגבים הקד' ואם הכל בסדר אז הרכב הכל בחזרה.

נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...