Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בררתי בשני מוסכים לביצוע אינפוזיה לרכבי (משתמשים בשני חומרים שונים של bg ומכשיר יעודי)

והם דורשים : אחד ביקש 450 כולל , השני ביקש 400 לפני (מע"מ כמובן.

האם זה מחיר הגיוני?

יובל

פורסם

אל תשכח שבמוסך השקיעו כמה אלפי שקלים במכשיר המשמש לביצוע אינפוזיה, משתמשים בחומרים שעולים למוסך כ-150 עד 200 ש"ח, "מבזבזים" זמן על ביצוע האינפוזיה וגם צריכים להרוויח.

המחירים שקיבלת די הוגנים למען האמת.

פורסם

החומרים עולים בין 150-200 שח למוסך לפני מעמ.

כאשר אתה מגיע למוסך, המוסך מעמיד לרשותך עמדת עבודה לזמן ביצוע העבודה, העמדה הזו , אחזקתה עולה כסף, אפילו ארנונה ניתן לתמחר לשעה .

המיכשור עולה כסף, הוא מתבלה, ויש צורך לחדשו מעת לעת, כמו גם רכישת מחברים, ו"מתעלקים" כאלה ואחרים.

הזמן יקר. יש צורך בשמירה על ביצועי המכשיר אל מול פעולת המנוע, סיבובי המנוע, זרימת החומר ובכמות הנכונה ועוד.

חס וחלילה עלולה להיווצר תקלה. בעיה. טעות אנוש. המוסך מבוטח (אני מקווה כך בכל אופן) , הביטוח עולה כסף. הביטוח הוא בעבור כלל הרכבים שמגיעים בשנה למוסך , גם שלך ככל שיגיע למוסך מסויים. זה גם עולה כסף.

יש גם את העובד, יש לו זכויות סוציאליות מעבר למשכורתו. אתה חלק מציבור הלקוחות שמשלם זאת.

מע"מ (מס ערך מוסף בסך 15.5% מסכום החשבונית כתוספת) הולך למדינה, אתה משלם, אתה מוציא מהכיס, בעל המוסך הוא שליח חינם של מעמ לעניין הגביה והעברת הסכום למעמ בשלמותו ובמועדו.

אור לכל זאת המחיר סביר, אך ,יש לך את הזכות וחובותו של המוסך לתן לך עבודה איכותית, ראויה ומקצועית אל מול כספך, שאתה מוכן לשלם באותו מוסך, ואת זה בעל המוסך צריך להעריך ולא לקבל כמובן מאליו. ציבור הלקוחות ,הצרכנים, צריך להיות מוערך כאשר הוא מוציא את כספו בעסק מסויים על ידי בעל העסק.

אם נחזור לעניין המקצועי דווקא, אדגיש, שרצוי בזמן זה לוודא ניקיון טוב איכותי ונכון לבית המצערת, ולמנוע הצעדים (ככל שזו הטכנולוגיה בה מצוייד רכבך)

לא אוכל באותה נשימה, ובהגינות מתבקשת, שלא להתייחס , להתעלם, ממוסכים מסויימים, שנוהגים תמיד או לעיתים, לביצוע חיובים כאלה ואחרים בעבור תיקונים שבוצעו ו/או אמורים היו להתבצע, בעבור פעולות שונות תחת כיסוי שעתונים כאלה ואחרים , שלא לדבר על חיוב חלקים מקוריים ו/או מסויימים, שלא תמיד משתמשים בהם, ובכלל, הזנחות כאלה ואחרות, ועוד.

בברכה ובהצלחה--

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תןדה על התגובה המלומדת, שלחתי ה"פ

יחד עם זאת, גם אני בעל מקצוע (תחום הבניה) ובהחלט מקבל הצעות מחיר שונות עבור עבודה זהה.

כאשר אני מניח שמי שמתמחר את ההצעה עובד תחת אותם פרמטרים שרשמת בתגובתך המפורטת.

אני מניח שגם למתח הרווחים יש טעם ועניין בתמחור:)

אבל זה כבר לפורום אחר

יובל

פורסם

אני בהחלט מבין את חישובי המוסך, העלויות והתמחור ואין לי כל טענות.

לפיג'ו 306 הזקנה והטובה השגתי שקית אינפוזיה של בית חולים עם הצינור וברז הוויסות.

החלפתי את הנוזל המקורי ב- K44 וב 3000 סל"ד הזרקתי לתוך המצערת.

מה שטוב שאפשר ממש לעקוב אחר כמות החומר הנכנסת למנוע כי כוסית הביקורת שקופה ולפי תגובת המנוע ניתן לשלוט על כמות החדרת החומר.

התוצאות? חבל"ז, האוטו מחדש את ימיו.

פורסם

קצת סדר בבאלגן...

ניתן לבצע טיפול עם 2 הפחיות שתוארו לעי,ל, כמו כן ניתן לבצע טיפול עם 44K ,

טיפול לצורך העניין מתייחס מחד לאינפוזיה, מאידך, להזרקה דרך מתקן בלחץ אוויר של חב' BK לסעפת היניקה לפני בית המצערת ע"י יחידת התזה ייעודית לצורך כך.

טיפול לתוצאות שאינן זהות , גם לא זרות, למטרות שונות בחלקן.

וכולם יקפצו עכשיו?.. (שימו לב.. רשמתי קצת סדר בבאלגן, ולא סדר שלם ומלא..)

זהו. סוף.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בתגובה לתגובה שדני כתב, עדיין נותרתי מבולבל. אצלי השתמשו בציוד ספציפי של BG שריסס את החומר לכיוון פרפר המצערת, אולם כמו שכתבתי קודם נעשה שימוש רק בסוג חומר אחד מסוג

BG Air Intake System Cleaner

פחית בצבע כתום. האם היו צריכים לערבב עם פחית נוספת, או שהפחית הנ"ל עם המכשיר היעודי מספקים? מה תפקידו של החומר הנוסף?

תודה

• תוכן חדש...