Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחכים ליצרן שירים את הכפפה וישים את הפתח בצד שיותר פנוי בתחנות דלק...

או בעצם שישימו צינור מספיק ארוך בתחנות דלק שאפשר יהיה להעביר את הצינור מעל הבגז' לצד השני וזהו.

או לאלתר כמוני ולהכנס לטור הלא נכון אבל ברוורס

פורסם

או בעצם שישימו צינור מספיק ארוך בתחנות דלק שאפשר יהיה להעביר את הצינור מעל הבגז' לצד השני וזהו.

דדוקא בהרבה תחנות הצינור מספיק ארוך.

פורסם

האמריקאים כבר חשבו על זה ,בעבר בשנות ה 70,ומיקמו את פתח התדלוק ליד/מתחת לוחית הרישוי האחורית. היית יכול לבד לבחור לאיזה צד להיכנס.

אסף

פורסם
פתח התדלוק נמצא בצד השני של המפלט.
ומה עושים ברכבים שיש אגזוז בכל צד?

וברכבים שיש 2 אגזוזים בכל צד?

הגיוני שפתח התדלוק (כולל הצינור המוביל למיכל) יהיה בצידו השני של סעפת הפליטה (לא הדוד).אין צורך בהסבר.

ככה שאין שום בעיה שלקראת קצה הרכב הסעפת המגיעה מהמנוע תוסט לאמצע(בוקסטר לדוגמא) או תפוצל משם לשני צדדים (אגזוז בכל צד)- (תוסט כמובן אחרי פתח התדלוק).

לא יודע לגבי הבחור שרשם על הלאנסר, אבל אני זוכר שבכל הרכבים שבחנתי את העניין, הדוד ופתח התדלוק היו בצדדים שונים.

אמיר.

פורסם

ושוב (כי אנשים עסוקים בלכתוב במקום בלקרוא) - פתח התדלוק נמצא בצד הנוסע, כיוון שזה הצד שפונה למדרכה כשחונים (ברחבי העולם נהוגות תחנות דלק זעירות, משאבה בודדת, על המדרכה, שחונים לידה בשולי הכביש כדי לתדלק).

אם המכונית מיועדת בעיקר לשווקים בהם ההגה ימני, אזי פתח התדלוק יהיה משמאל. אם מיועדת בעיקר לשווקים בהם ההגה שמאלי, אזי פתח התדלוק יהיה מימין.

צודק מי משהבחין שבד"כ צינור המפלט בצד השני. זה נובע מאותה סיבה - הרצון להרחיק את גזי הפליטה מהמדרכה, מהולכי הרגל ומהאנשים שעומדים ליד המכונית.

פורסם

ארנון כיצד תסביר את הרכבים הבאים:

מאזדה 323 פתח מילוי צד נהג

מאזדה 3 צד נוסע

סובאורו 2001 פתח מילוי צד נוסע

את המכוניות תכננו ביפן

פורסם

מזדה 323 - ההסבר ככל הנראה הוא שכמו שצויין פה הרכב תוכנן ליפאן, לתדלוק בתחנות זעירות.

מזדה3 צד נוסע - הרכב תוכנן יותר עם הפנים לאירופה.

ואגב יש חריגים - נדמה לי שב-פורד מונדאו פתח התדלוק והאגזוז באותו צד. אבל זה בהחלט היוצא מן הכלל שמוכיח את הכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

במגאן 2 האגזוז נמצא בצד שמאל של הרכב, אך הוא מכופף לכיוון צד ימין ככה שהוא בעצם נמצא מתחת לרכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
ארנון כיצד תסביר את הרכבים הבאים:

מאזדה 323 פתח מילוי צד נהג

מאזדה 3 צד נוסע

סובאורו 2001 פתח מילוי צד נוסע

את המכוניות תכננו ביפן

ארנון צודק

בעבר החלוקה היתה ברורה יותר כשרכבים יפאנים היו בעלי פתח ימני, וארופאים הפוך.

היום, עם כל הגלובליזציה, העניין מעט היתטשטש, והעסק מעט לא ברור.

(סובארו בכלל מתוכנן לאמריקאים....)

אגב, בלא מעט רכבים, על יד ציור המשאבה בלוח השעונים מצויר חץ קטן מימין או משמאל לציור, שמציין היכן נמצא פתח המילוי. נחמד לסנילים ומשכירי רכב סידרתיים...

פורסם
האמריקאים כבר חשבו על זה ,בעבר בשנות ה 70,ומיקמו את פתח התדלוק ליד/מתחת לוחית הרישוי האחורית. היית יכול לבד לבחור לאיזה צד להיכנס.

אסף

גם ביז'ו 404
פורסם

אני מאמין שהצד של הפתח נקבע בפשטות לפי גודל או כיוון הפתח של מיכל הדלק.תלוי בתיכנון ההנדסי של הרכב, המיכל יושב בצורה מסויימת, והפתח צריך להתאים לו כדי למנוע תיסבוכות עם צנרת מיותרת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...