Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Remove crankshaft pulley assembly using

5–8840–0133–0 crankshaft holder ,hold crankshaft

pulley remove center bolt,then the pulley.

חוץ מהמשפט הזה לא מצאתי שום התייחסות אחרת.

ספרי יצרן לא מפרטים איך לחלץ בורג תקוע.

• ספונסר פורום
פורסם

אני גם ממליץ כמו קודמיי לפתוח באמצעות סטרטר זהו בהחלט הכח הרב ביותר שתוכל להנחית על

בורג במיקום כזה. צריך מאד להזהר עדיף ידית כח עם בוקסה הרכב נמוך והידית כנגד הרצפה

ושאף אחד לא ידחוף את הראש

אני אישית גם משתמש במקרים כאלה במפתח רינג ישר ודופק עלוי עם פטיש

השיטה עם הקרנר שהציעו פה מתאימה יותר לבורג בקרבורטור או איזה פקק של אופנוע רד מזה

רק שמישהו פה יסביר לי איך אפשר לפתוח עם סטרטר ללא קשר לכוון פתיחת הבורג

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם
שלום.

והנה אחד שכותב באדום שטויות יותר מהגובה שלו.

פשוט כי כל המנועים מסתובבים לכוון אחד וזה הכוון שבבורג הברגה רגילה רק מחזק את הבורג.

כל המנועים מסתובבים לאותו כיוון..אבל לא כל המנועים נמצאים באותו צד של תא המנוע!

לדוגמא בהונדה סיוויק לא ניתן להשתמש בסטרטר לפתיחה.

בברכה בני ל.

אם לא איכפת לך אז המנוע בהונדה מישתובב הפוך ולא משנה באיזה כיון יהיה מורכב!!!

יש כמה סוג מכוניות שהמנוע דוקה בשביל לשבור לך את המילה מיסתובבים בכיון הפוך!!!

האמת שכן אכפת לי!!!

הייתי שמח באם תוכל להסביר לי איך המנוע מסתובב הפוך בסיוויק?או אולי יש דגם מנוע שלא שמעתי עליו?

המנוע ממוקם בצידו הימני של תא המנוע,הפולי מסתובב נגד כיוון השעון,כמו בכל המכוניות בעלות מנוע ימני,רק שבהונדה לא ניתן להשתמש בשיטת הסטרטר מכיוון שהבורג אינו בעל הברגה הפוכה.

במידה והמנוע יושב בצד שמאל של תא המנוע אז הפולי יסתובב עם כיוון השעון,לא בגלל שהוא מסתובב "הפוך" אלה מכיוון שהפולי בצד השני של גל הארכובה.

אבל תמיד גל הארכובה יסתובב עם כיוון הנסיעה קדימה.

שלך בידידות,

אורן בן סימון

• ספונסר פורום
פורסם
בשיטת המתנע ניתן גם לפתוח וגם לחזק בורג לגלגלת מנוע זה רק עניין של מיקום ידית הכוח בזווית הנכונה, תמיכה מלמעלה או מלמטה או השענה לריצפה בצד שמאל של הבורג או מימינו.

לכן ניתן לשחרר בשיטה זו כל בורג ולא משנה כוון ההברגה שלו.

QUOTE]

שלום דניאל.

לא הבנתי את דברייך בנוגע למיקום ידית המומנט,ואשמח אם תסביר.

למיטב ידיעתי במידה והמנוע מסתובב בכיוון הסגירה של הבורג,לא משנה איך תמקם את הידית, למעלה

למטה עם תמיכה קידמית או אחורית,הפועלה שתיווצר היא נעילת הידית במקומה,אי לכך בעת סיבוב המנוע הבורג יתהדק.

אם אני טועה אהיה אסיר תודה במידה ותאיר את עייני.

בברכה,אורן בן סימון

פורסם

אורן, בטנדר, המנוע אורכי, ואם תעמוד מול הטנדר, ותסתכל על המנוע, המנוע מסתובב עם כיוון השעון, ואם תשים ידית כח שמעוגנת למשהו בצידו הימני של המנוע, הפעלת הסטרטר תשחרר את הבורג, או לפחות תאורטית.

• ספונסר פורום
פורסם
אורן, בטנדר, המנוע אורכי, ואם תעמוד מול הטנדר, ותסתכל על המנוע, המנוע מסתובב עם כיוון השעון, ואם תשים ידית כח שמעוגנת למשהו בצידו הימני של המנוע, הפעלת הסטרטר תשחרר את הבורג, או לפחות תאורטית.
אמת לאמיתה.

לא רק תאורטית,אלה גם מעשית.

אני מתכוון לרכבים בעלי מנוע רוחבי,כבר יעצתי לבעל הרכב לפתוח את הבורג בצורה הנ"ל.

תודה על ההתייחסות.

אורן

פורסם
דוד איפה אתה? מדובר באיסוזו בנזין.
הינני מתייצב.:-D

לדעתי ההפרש במחיר אינו גדול ,סתם לידע כללי מחר אצלצל שוב למאגר ואשאל על מנוע בנזין.

חברי הפורום, מי יודע איך אני יכול לקבוע לפני פתיחת בורג או אום, אם ההברגה ימנית או שמאלית ?.

אם יודעים זה טוב,ואם לא, לא אגלה לכם.:-D

ועוד שאלה,כאשר שאלתי את עדי מהמאגר ברש"לצ על מחיר מנוע לאיסוזו שלי,אמר לי שהמנוע מגיע

עם טורבו ,מ.סולר ומזרקים.עוד אמר,שיש עליו קולר שמן ויש לפרק אותו.חוץ מחיפושית אני לא זוכר מנוע שיש לו קולר.האם מי מהחברים נתקל או שמע על מנוע איסוזו עם קולר?.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

אין בכלל מה להשוות מנוע בנזין זה לא סחורה ,והדיזל מבוקש מאד אני מאמין שהבנזין לא עובר את ה-4000 שח אצל היבואנים

קולר שמן מנוע זה דבר מאד נפוץ בכל ריכבי VAG למשל או בגרמניות בכלל

גם מנוע דיזל של איסוזו מצויד בקולר שמן מנוע

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מוסך רון, האם אתה יכול להסביר מדוע אמר לי,צריך לפרק את הקולר שיעבוד בלעדיו ?.

בברכה דוד.

פורסם

דוד שלום,

שאלות של "שלום כיתה א'"...

כיצד לזהות האם הבורג הינו בעל תבריג שמאלי או ימני.

האפשרויות הם:

1. במידה ומדובר על ברגים מטרים לפי תקן ISO או DIN חייב להיות סימון עליהם או חץ או חריצים בהיקף ראש הבורג.

מצורף צילום.

2.תמיד ניתן לפתוח את הספרות של היצרן ולבדוק דוגמא מצורפת עבור Isuzu_Trooper.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,אולי לך זאת שאלה של כיתה א.אני בטוח שרוב החברים לא ידעו זאת.

ניתקלתי בכמה מכונאים שלא יכלו לפתוח בורג,אמרו "אולי זה הברגה הפוכה"וניסו לסובב הפוך.

קח לדוגמא את תגובתו של אסי טורבו: "חשבת אולי הבורג בעל הברגה שמאלית(הפוכה)?

שאל מישהו בעל ניסיון ברכב הנ"ל".אסי לפי תגובותיו הוא בחור עם נסיון במקצוע, ובכל זאת לא הציע

לארז להתבונן על הסימנים.

כן, זה דיווח מהשטח.

בברכה דוד.

פורסם

היי דוד,

לנוחות הקהל צירפתי קובץ המפרט את שיטות הסימון השונות ומשמעות הסימונים.

באופן כללי קיימת שיטת המספרים לזיהוי קבוצת חוזק הברגים ורוב היצרנים משתמשים בה, השיטה הפחות נפוצה היא שיטת הסימנים:

הסימן מינוס - או ריבוע או מעגל.

המידע שמופיעה בדרך כלל על ראש הבורג הוא: היצרן וקבוצת חוזק של הבורג, ובברגי נירוסטה ניתן למצוא את הסימן A-70 או A-80 לזיהוי סוג הנירוסטה.

במידה ומידע זה לא קיים אזי הברגים מיוצרים לא לפי התקן או תוצרת סין ויש להתרחק מהם.

TT_10-10.pdf

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
מרק,אולי לך זאת שאלה של כיתה א.אני בטוח שרוב החברים לא ידעו זאת.

ניתקלתי בכמה מכונאים שלא יכלו לפתוח בורג,אמרו "אולי זה הברגה הפוכה"וניסו לסובב הפוך.

קח לדוגמא את תגובתו של אסי טורבו: "חשבת אולי הבורג בעל הברגה שמאלית(הפוכה)?

שאל מישהו בעל ניסיון ברכב הנ"ל".אסי לפי תגובותיו הוא בחור עם נסיון במקצוע, ובכל זאת לא הציע

לארז להתבונן על הסימנים.

כן, זה דיווח מהשטח.

בברכה דוד.

באמת לא ידעתי.

אשמח אם תציין אילו סימונים מופיעים על בורג הברגה הפוכה,בקובץ שצירף מרק ישנה התייחסות רק לחוזק וצורת סימונו.

ודרך אגב,שמי אורן לא אסי esi זה דגם רכב שהיה לי בעבר:-D

• תוכן חדש...