Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט עד 30k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום יקרים!

רציתי להודות לכולכם על העזרה, בסופו של דבר קניתי סיויק 95.

אז כמו שהתחלתי כך אני יסיים, תודה רבה לכולם על העזרה והמידע.

רובי.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע zc גיר ידני קומפרסיה מעולה המנוע והגיר תקינים

ולא משופרת רק חיצונית, וכל השאר סתם בלאי כללי לרכב משנת 95.

ורק בעיה קטנה שהיא הכי גדולה הסאנרוף משהו לא תקין במסילה זה נזק

רציני אבל לא אכפת לי נשאיר ככה כי אין נזילות וגם ככה חורף אז כמעט ואין שימוש.

פורסם
מה בדיוק הופך את הלנצ'יה תמא למכונית ספורט?!

מוטי

ומה בדיוק הופך את המיאטה לכזו ? מאוד מעניין לדעת...

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

גם סיויק זאת לא מכונית ספורט, רק Type-R ן Vti..

ותמא זאת באמת לא מכונית ספורט.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אולי תגדירו מהי מכונית ספורט ? והאם נסעת פעם על תמא כדי לצאת בהצהרה הזו ?

פורסם

אני מדבר מאוד ברצינות.

כי כנראה מה שהופך את המיאטה לכזו הופך גם את ה- VTI לכזו (או ה- TYPE R).

פורסם

יש בעייה די גדולה בהגדרה של "מכונית ספורט", לפחות לטעמי.

לא חסרים רכבי ספורט, SLK בגרסאות המנוע החלשות לדוגמה, שהביצועים שלהם נחותים מרכבים משפחתיים (במוו 330 ידנית למשל), ולא ניכנס לאיזה פרמטרים של הביצועים ספציפית.

אחת ההגדרות העיקריות לרכב ספורט, אני חושב, זה ייצור של הרכב למטרה הספציפית הזו - הנאה מנהיגה גרידא, והמיאטה (כמו ה911 בצד השני של הסקאלה), היא הרכב המושלם לחידוד הנקודה הזאת. היא לא ממש חזקה, ובכל זאת "יש לה את זה", וכל בעל מיאטה בפורום יוכל לאשר את דברי. ההשוואה לVTI אינה במקום בכלל.

התמא לעומת זאת, היא משפחתית שדחפו לה מנוע חזק. בקו ישר היא שוברת את המיאטה לרסיסים, אבל שם זה נגמר.

יש עוד כמה קטגוריות - כמו הוט-האצ שהם גרסאות חמות לרכבים רגילים, או במוו 330 קופה, מרצדסים וכו, שאני מאמין שהם יותר רכבים ספורטיביים בהגדרתם מאשר רכבי ספורט.

בנוסף, יש את האימפרזה טורבו והאיוו, או הM3 והS4, ולמרות שה"מתכון" שלהן דומה לזה של ההוט-האצ, הביצועים שלהן, בגרסאות פסיכוטיות מסויימות, כבר בתחום מכוניות העל, אז איך מגדירים אותן?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין,

את מה בדיוק "יש לה"? מה זה "זה" ?

תחדד את דבריך, כי כמו שאמרת שכל בעל מיאטה יוכל להעיד, כך גם כל בעל לנצ'יה יוכל להעיד.

האם נסעת על מכוניות אלו או שאתה רק ניזון מכל מיני דברים ששמעת ?

פורסם

"זה" - קצת קשה להגדיר מה "זה" בדיוק, אבל כל חובב רכב יודע על מה אני מדבר-הקסם של הרכב, משהו שמבדיל אותו מעדרי הלאנטיסים והפוקוסים (אפילו ב306 XT שלי יש קצת 8-) ). ובמדדים כמותיים - התנהגות כביש טובה יותר משל הלאנציה.

לגבי הניסיון שלי עם הרכבים - קיים אבל במידה לא רבה. בכל מקרה, מספיק כדי שתהיה לי מועדפת.

ולמרות שהלאנציה באמת חזקה,נוסעת יותר טוב מהפוקוס הממוצעת (UNDERSTATMENT) ויש לה קסם משלה, המיאטה לטעמי היא רכב מושלם יותר ומהנה יותר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
יבין,

את מה בדיוק "יש לה"? מה זה "זה" ?

תחדד את דבריך, כי כמו שאמרת שכל בעל מיאטה יוכל להעיד, כך גם כל בעל לנצ'יה יוכל להעיד.

האם נסעת על מכוניות אלו או שאתה רק ניזון מכל מיני דברים ששמעת ?

לנצ'יה תמא היא מכונית משפחתית עם מנוע שאכל קצת סטרואידים.

היא לא מכונית ספורט, לא הייתה מכונית ספורט וגם לא תהיה.

זה מתחיל מזה שהמנוע שלה מחובר לגלגלים הלא נכונים.

אין שום מכונית ספורט (שים לב, ספורט ולא ספורטיבית, יש הבדל) שהיא מכונית הנעה קדמית.

יש ים של מכוניות ספורטיביות, הוט האצ'ים ועוד שהן מכוניות הנעה קדמיות ובהחלט נהנות מתכונות ספורטיביות אבל לא מכוניות ספורט.

להגדיר מכונית ספורט היא משימה בלתי אפשרית, אבל כדאי שתבין שאין שום קשר למהירות או לכוח.

יש מכוניות ספורט עם מנועים חלושים באופן מעורר רחמים שכל לאנטיס מאפנה משאירה להם עשן בתאוצות, נו אז? לאנטיס היא מכונית ספורט?

המונח "מכונית ספורט" הפך לזול כל כך עם מחלקות השיווק החרוצות של יצרני הרכב, שלכל פליצה מוטורית עם ספויילר כבר דוחפים כיום את המילה "ספורט".

זה מגיע לכזו רמה של טמטום שאפשר אפילו למצוא תיבות הילוכים אוטומטיות לגמרי שמכונות בכל מיני שמות כמו "ספורטרוניק", והרי מה הפוך יותר ממכונית ספורט מאשר תיבת הילוכים אוטומטית?!

מכוניות ספורט הן בד"כ לא פרקטיות בגרוש ונועדו רק למטרה אחת - סיפוק מנהיגה בהן.

שים לב, כי בהגדרה הזו קל לטעות ולחשוב "אבל גם אני מאוד מסופק מנהיגה בתמא שלי!" ויבוא אפילו דוד ויאמר "אני מרגיש סיפוק אדיר מנהיגה בפיאט דוקאטו!" אם אתה קולט לאן אני הולך עם זה, אבל כדאי שנבין שלנצ'יה תמא נועדה להיות משפחתית עם תא מטען מכובד שתשנע ארבעה מבוגרים בזריזות בדיוק באותה מידה שפיאט דוקאטו היא מכונית מסחרית שנועדה לשינוע מטענים.

גם VTI היא לא מכונית ספורט, היא מכונית קומפקטית זולה שדחפו לה מנוע מחוזק כדי להפוך אותה לקצת יותר ספורטיבית, ואם נקצין את הדוגמא הרי שאפילו M5 היא לא מכונית ספורט אלא מכונית משפחתית אולטרא ספורטיבית עם ביצועים מדהימים אבל בסופו של דבר עדיין מכונית משפחתית עם יותר מדי דלתות, מושבים ובגאז'.

מאזדה מיאטה לא נועדה לשנע לא אנשים ולא מטענים.

היא נועדה לשים חיוך מטופש על הפרצוף של הנהג גם בנסיעה במהירות של 30 קמ"ש, יש בה בקושי מקום לשלושה דיסקים ועט וחברת מאזדה לא טרחה לצייד אותה אפילו בשעון שמראה את הזמן, כי אם אתה נהנה לנהוג בה, מה לעזאזל משנה מה השעה?

אז היא איטית, ביג פאקינג דיל.

שים טורבו.

מוטי

פורסם
אין שום מכונית ספורט (שים לב, ספורט ולא ספורטיבית, יש הבדל) שהיא מכונית הנעה קדמית.

מוטי, גרמת לי לחשוב על הבוקר:nono:

לא יודע עד כמה היא באמת טובה, או רעה, אבל הפיאט ברקטה (Barchetta) היא הנעה קדמית, ופרט לזה מתכון די דומה למיאטה דור ראשון.

שוב לא מכיר את הרכב מניסיון, אבל באמת מדהים שפרט אליו לא מצאתי רכב מודרני אחר שעונה להגדרה "ספורט" והינו הנעה קדמית.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...