Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוולבו(240,940)או בדגמים הישנים יותר של VAG(אודי 80,גולף)שום נזק לא יגרם באם תקרע רצןעת הטיימינג בזמן פעולת המנוע.

יש לי טבלה של יצרנים ומנועים, מנועי B23/B230/B234/B21 מסומנים כ-Interference engine. כלומר מנועים ששסתומים עלולים להפגש עם בוכנות. זה טבלה של יצרן רצועות תזמון.

במידה וניקרעת הרצועה במנועים האלה, לא יקרה שום נזק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי טבלה של יצרנים ומנועים, מנועי B23/B230/B234/B21 מסומנים כ-Interference engine. כלומר מנועים ששסתומים עלולים להפגש עם בוכנות. זה טבלה של יצרן רצועות תזמון.

היי

שתף אותנו בקישור לטבלה.

בברכה

פורסם
היי

שתף אותנו בקישור לטבלה.

בברכה

הינה קישור: http://www.pvgarage.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/gatestbr.pdf

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאחר עיון בטבלה: דע כי בטבלה יש טעויות.

במנועי B17\B19\B21\B23\B200\B230 - בעלי 8 שסתומים - לא יגרם נזק.

במנועי B204\B234 - בעלי 16 שסתומים - כן יגרם נזק.

דני

נ.ב. הרכבת גל זיזים משופר יכולה להפוך מנועי 8 שסתומים לכאלה שבהם יגרם נזק במקרה של קריעת הרצועה.

פורסם

בטבלה כתוב:

940
1991-92 *2.3L 4-Cyl. T032 3 50,000
1993 *2.3L 4-Cyl. T234 50,000
1994-95 *2.3L 4-Cyl. (B230FT)

וולוו 940 בעלת מנוע B230 מסומנת כוכבית ליד דגמים האלו. לפי מה שאני מבין זה מציין את מנועים ששסתומים עלולים להפגש עם בוכנות.

פורסם
בטבלה כתוב:

940
1991-92 *2.3L 4-Cyl. T032 3 50,000
1993 *2.3L 4-Cyl. T234 50,000
1994-95 *2.3L 4-Cyl. (B230FT)

וולוו 940 בעלת מנוע B230 מסומנת כוכבית ליד דגמים האלו. לפי מה שאני מבין זה מציין את מנועים ששסתומים עלולים להפגש עם בוכנות.

היי

נכון גם אני התבוננתי בטבלה ואכן כוכבית מציינת Interference Engine .

תודה על השיתוף.

פורסם

כפי שאמרתי, בטבלה יש טעויות. מנועי 8 שסתומים אינם סובלים מנזק בגלל קריעת הרצועה (כולל מנועים מוגדשים).

דני

פורסם

חברים להשכלה כללית.

היום נמצא אצלי במוסך וולוו 740 בעל מנוע B200E שרצועת הטימינג שלו נקרעה ונחשו מה קרה.......

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

נכון התעקמו השסתומים. שישה מתוך השמונה.

כך שעל תקבעו באופן גורף.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

שלום לך צבי.

בשבוע שעבר הגיע אליי למוסך אופל קורסה עד כמה שאני זוכר בעלת מנוע 1.2, שהגיעה אליי בגרירה לאחר שרצועת הטימינג שלה נקרעה.

הגרריסט כבר חרץ את גורלה באוזני בעל הרכב והכין אותו לקראת שיפוץ ראש מנוע עם כל המשתמע מכך.

אני הסברתי לבעל הרכב שאני קודם כל מנסה להרכיב רצועת טימינג ואז לחרוץ גורלות ולא ליפני כך.

ונחש מה קרה....

.

.

.

נו ניחשת נכון?

אז כן המנוע הניע ולא ניגרם כל נזק.

יש מנועים שידועים מראש שאין כל סיכוי שלא נגרם להם נזק.

אבל לדעתי לא ניתן בכל המנועים לקבוע מראש, יש צורך להרכיב רצועת טימינג ולנסות לסובב את המנוע, במידה והוא מסתובב ולא נתפס בנקודה מסויימת יש לנסות להניע, לראות מה התגובה.

כמו כן, לדוגמה לגביי הוולוו שכתבתי בהודעתי הקודמת, היו לי וולוו כאלה בעלות אותו מנוע בדיוק שקרעו רצועות טימינג ולא נגרם להם נזק.

כך שתשובתי אינה חד משמעית.

לדעתי נסה להרכיב רצועה לסובב את המנוע ואז לבדוק ולהחליט עם יש נזק או לא.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

באופל מנסיוני לא מעקם שסתומים. אבל אחד למיליון כן מעקם.

גם ברכבים שמעקמים זה לא תמיד הכל לפעמים רק שני שסתומים, לפעמים 8 ולפעמים הכל.

פורסם
שלום לך צבי.

בשבוע שעבר הגיע אליי למוסך אופל קורסה עד כמה שאני זוכר בעלת מנוע 1.2, שהגיעה אליי בגרירה לאחר שרצועת הטימינג שלה נקרעה.

הגרריסט כבר חרץ את גורלה באוזני בעל הרכב והכין אותו לקראת שיפוץ ראש מנוע עם כל המשתמע מכך.

אני הסברתי לבעל הרכב שאני קודם כל מנסה להרכיב רצועת טימינג ואז לחרוץ גורלות ולא ליפני כך.

ונחש מה קרה....

.

.

.

נו ניחשת נכון?

אז כן המנוע הניע ולא ניגרם כל נזק.

יש מנועים שידועים מראש שאין כל סיכוי שלא נגרם להם נזק.

אבל לדעתי לא ניתן בכל המנועים לקבוע מראש, יש צורך להרכיב רצועת טימינג ולנסות לסובב את המנוע, במידה והוא מסתובב ולא נתפס בנקודה מסויימת יש לנסות להניע, לראות מה התגובה.

כמו כן, לדוגמה לגביי הוולוו שכתבתי בהודעתי הקודמת, היו לי וולוו כאלה בעלות אותו מנוע בדיוק שקרעו רצועות טימינג ולא נגרם להם נזק.

כך שתשובתי אינה חד משמעית.

לדעתי נסה להרכיב רצועה לסובב את המנוע ואז לבדוק ולהחליט עם יש נזק או לא.

תודה על התייחסותך מר סימל,אבל אי אפשר לפטור אותך בלא נידנוד נוסף,בהתייחס לשאלתי על חשיבות סוג המותחן,קפיצי או לא,כמו באופלים,האם זה נכון שהפגישה מתקיימת בשל המותחן ואילו כשהמותחן הוא משאבת המים אין סיכוי ?

דבר נוסף,טכנית,למה פעם יש פגישה פעם אין,האם בגלל אנרציה של גל הזיזים,מזל,או גורם אחר ?

שאלותי אינן מתייחסות למנועים שאין סיכוי בעולם שתיהיה פגישה.

כיצד כל ההסברים המלומדים כאן מתנגשים עם נתוני הטבלה שצורפה ?

תודה לך מר סימל

פורסם

לי זה קרה עם לאנטיס 1800 -נקרע הטיימינג תוך כדי נסיעה,

גררתי למוסך והתבשרתי -אין כל בעיה הטיימינג הקרוע הוחלף

והמנוע חזר לפעול כרגיל.

אם כבר מדברים על זה-מה קורה אם חלילה נקרעת שרשרת?

תמיד הולך הראש או שיש דגמים שכן ויש דגמים שלא?

או שלעולם לא נקרעת שרשרת?(מדבר על YRV)?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

זה תלוי מאוד בסוג המנוע.

ישנם מנועים שמהלך השסתומים נע בתוך או מאוד קרוב לאיזור התנועה של הבוכנה (Interference) ובמנועים אלה הסיכוי רב יותר לנזק בעת ארוע כזה.

קריעת רצועת טיימינג היא קודם כול "ארוע בטיחותי חמור" משום שהבוסטר של מערכת הבלימה מפסיק להיות יעיל. כנ"ל

לגבי משאבת הגה כוח. ואם בדיוק אתה בעיצומה של עקיפה ........

• תוכן חדש...