Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

השאלה בכותרת .

רכב- אופל קדט E מודל 86.

מנוע 1.3S

1297 סמ"ק, יחס דחיסה 9.2 , 75 כ"ס ,מרימי שסתומים הידרווליים .

רק מי שיודע בוודאות בבקשה .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תלוי בהרבה משתנים.

כמו אם ניסית להניע את האוטו אחרי שנקרעה הרצועה וכו'.

תבצע חיפוש ותמצא תשובות.

לא חושב שאפשר להגיד לך בטלפתיה אם נגרם למנוע שלך נזק או לא.

אתה צריך לקחת את הרכב למוסך-בגרירה כמובן.

פורסם

לא קרה לאוטו שום דבר , שום רצועה לא נקרעה .

אני שואל כי זה מעניין אותי.

יש מנועים, בהם שסתומים לא פוגעים בבוכנות , גם אם הרצועה נקרעת , מנוע נכבה ולא נגרם שום נזק נוסף .

זא לא תלוי בהרבה משתנים , זה תלוי רק במבנה המנוע , אני יודע בוודאות שבמנוע קדט 1.3N , עם יחס דחיסה נמוך יותר ו-60 כ"ס שום נזק לא קורה , האם הדבר נכון גם לגבי מנוע 1.3S ?

שוב , רק מי שיודע בוודאות בבקשה. בעל המוסך , שמטפל לי באוטו , סבור ששום דבר לא קורה , מקורות שונים באינטרנט לרוב גם אומרים אותו דבר, אך עדיין אין לא מצאתי תשובה חד משמעית .

פורסם

כלום לא קרה,למעט כיבוי המנוע.

גם בוולבו(240,940)או בדגמים הישנים יותר של VAG(אודי 80,גולף)שום נזק לא יגרם באם תקרע רצןעת הטיימינג בזמן פעולת המנוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כלום לא קרה,למעט כיבוי המנוע.

גם בוולבו(240,940)או בדגמים הישנים יותר של VAG(אודי 80,גולף)שום נזק לא יגרם באם תקרע רצןעת הטיימינג בזמן פעולת המנוע.

שלום.

חן לא תמיד צודק אבל הפעם כן !!! 00020071.gif

יותר מיזה יש עוד כמה סוגי מכוניות או מנועים שלא יגרם נזק עקב קריעת רצועת הטימינג. ולדוגמא: קורטינה , קפרי , טאונוס, דאיהו רייסר, כול האופלים הדגמים הישנים קדט ,אסקונה,

בקיצור כול המנועים אשר חלל השריפה שקועה בראש השסטומים מוגנים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני , לפי החיוך אתה נראה רעב. לך תאכל משהו.

DJ-NIV, התשובות שלך מוטעות ונובעות מידע חלקי - לא בפעם הראשונה.

קרא את כללי הפורום.

פורסם
בני , לפי החיוך אתה נראה רעב. לך תאכל משהו.

DJ-NIV, התשובות שלך מוטעות ונובעות מידע חלקי - לא בפעם הראשונה.

קרא את כללי הפורום.

שלום לשומר שיימר!!!

תיזהר שלא אתה תיפול למלתאות שלי כי אני אלעס אותך לאט לאט {זה כואב יותר}

ואחרי זה ירק אותך החוצה כי יש לך טעם טפל מגעיל ודוחה. 00020079.gif

בברכה בני ל.

אגב אתה לא בבית-כנסת?

פורסם

בני וחן -

נראה ששניכם לא בדיוק מדייקים.

כלומר, הסיבה שבני הביא בהחלט נשמעת משכנעת, אבל הנסיון שלי [אופל קאדט מנוע 1.3S 75.. נו, הבנתם את הרעיון] מראה שהשסתומים מתעקמים בהנאה מופגנת... :)

ויותר מזה, מנוע של דייהו-רייסר, למעשה אותו מנוע מתוסף שסתומים - נקרעה רצועת טיימינג - ונחשו מה?

4 שסתומים הוחלפו עקב בלאי-בלתי סיבר [רמז, הם התעקמו]

FYI

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תוספת לתיקון - דייהו רייסר - 8 שסתומים. דייהו סופר רייסר (אוף, השמות האלה!) - 8 או 16.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בני וחן -

כלומר, הסיבה שבני הביא בהחלט נשמעת משכנעת, אבל הנסיון שלי [אופל קאדט מנוע 1.3S 75.. נו, הבנתם את הרעיון] מראה שהשסתומים מתעקמים בהנאה מופגנת... :)

רון.

הנה , חזרתי לנקודה , ממנה התחלתי.

בעלי מקצוע טוענים שהשסתומים לא מתעקמים , אבל בפעל קורה שהם כן .

רון , אם תוכל לפרט יותר - כמה שסתומים התעקמו , האם ראית בעצמך או שרק אמרו לך , מה קרה למקזזים ההידרווליים וכו'

ושוב פעם , מבנה תא השריפה לא אמור לאפשר מפגש בין השסתומים ובוכנות, או שיש לי בעייה חמורה בהבנת הנקרא והסירטוטים .

מוזר מאוד.

עריכה - אולי יש בכל זאת הבדל מהבחינה הזו בין מנוע 1.3S למנוע 1.3N - לו יחס דחיסה הרבה יותר נמוך.

פורסם
בני וחן -

ויותר מזה, מנוע של דייהו-רייסר, למעשה אותו מנוע מתוסף שסתומים - נקרעה רצועת טיימינג - ונחשו מה?

4 שסתומים הוחלפו עקב בלאי-בלתי סיבר [רמז, הם התעקמו]

FYI

רון.

שלום.

אתה לא צודק מיצטער אבל בשני המנועים גם לש האופל וגם של הרייסר לא יתעקמו השסטומים.

"יכול להיות מכונאים עקומים" בכונה שתבין את הרמז.

בסופר רייסר 16 שסטומים יתעקמו השסטומים כמו גדול.

אם אתה רוצה אתה מוזמן להגיע אלי. יש לי במוסך את שני סוגי הראשים ואם תצליח הלהעמיד את אחד השסטומים במצב שבוכנה תיפגע בו אז אתה תותח וגאון.

בברכה בני ל.

פורסם
שלום.

אתה לא צודק מיצטער אבל בשני המנועים גם לש האופל וגם של הרייסר לא יתעקמו השסטומים.

"יכול להיות מכונאים עקומים" בכונה שתבין את הרמז.

בסופר רייסר 16 שסטומים יתעקמו השסטומים כמו גדול.

אם אתה רוצה אתה מוזמן להגיע אלי. יש לי במוסך את שני סוגי הראשים ואם תצליח הלהעמיד את אחד השסטומים במצב שבוכנה תיפגע בו אז אתה תותח וגאון.

בברכה בני ל.

היי בני

הנסיון שלי - נסיון פרטי - ראיתי במו עיני

מנוע 1.3S של קאדט, הלכה רצועה, מתו שסתומים.

מנוע סופר-רייסר 16 שס' - הלכה רצועה - נפגעו שסתומים.

איך זה מתיישב עם מבנה הראש? אין לי מושג. כשפירקתי את הראש מהאופל לא היה לי הידע שיש לי היום, את הראש של הסופר-רייסר לא אני עשיתי, אבל הייתי נוכח בפירוק שלו.

לגבי הנזק עצמו - הקאדט 1.3S הבעיה התחילה מהתקלה המפורסמת של המנועים האלה -

גל זיזים נדפק, מנוע מזייף, שמן+ מיים, וחתימה ברצועה קרועה + שסתום עקום [לא זכור לי נזק למרימים עצמם, כן זכור לי נזק לאחת מחתיכות המתכת שיושבות בין גל הזיזים למרימים]

ברייסר - שסתומים התעקמו - לא נשברו, אין נזק לראש עצמו, הסשתומים קבלו "בטן" כזו, לא יודע מה עם הגל-זיזים והמרימים שכן שוב, הייתי נוכח בפירוק, לא בתהליך עצמו.

רק סייג קטן, אחרי שקראתי בפעם השלישית את דבריו של בני, מנוע ה1.3S המדובר עבר אוברול חצי שנה לאחר שהאוטו עלה על הכביש עקב תפיסת מנוע [האוטו היה יד ראשונה, נסעו בו ללא שמן והמנוע נתפס, הייתי אז בן 3 ולא ברור לי מה היה הטיפול מלבד האוברול] כך שזו לא היתה פתיחת המנוע הראשונה של הרכב הזה - תהליך שיפוץ הראש קרה 15 שנה אחרי - ב1999.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
שלום.

חן לא תמיד צודק אבל הפעם כן !!! 00020071.gif

יותר מיזה יש עוד כמה סוגי מכוניות או מנועים שלא יגרם נזק עקב קריעת רצועת הטימינג. ולדוגמא: קורטינה , קפרי , טאונוס, דאיהו רייסר, כול האופלים הדגמים הישנים קדט ,אסקונה,

בקיצור כול המנועים אשר חלל השריפה שקועה בראש השסטומים מוגנים.

בברכה בני ל.

בני ל. יש לי שאלה,זה נכון שבאופלים יש קשר עם המותחן ? אמר לי פעם מישהו שאם יש מותחן יגרם נזק,אם אין לא יגרם,ידוע לי שבקדט 1.3 1.6 אסקונה ווקטרה 1.6 מודלים ישנים אין מותחן,ואילו בקורסה ובאסטרה עם 1.4 יש מותחן ושם עלול להגרם נזק,אשמח מאוד לתשובה ממך.

כפי שבודאי ידוע לך המותחן בדגמים שאין מותחן היא משאבת המים,בני אין צורך לומר לי שזה שהסביר לי הוא חמור או אהבל.

• תוכן חדש...