Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב .

מדובר על פיאט טיפו אשר קניתי לא ממזמן , האוטו שנת 93 , 1.4 , עבר 140K .

הוחלף במוסך נוזל קירור לפני שבוע ועכשיו הנוזל החדש מלא ליכלוך וצבע חלודה , השאלה שלי , איך ניתן לבצע באוטו הנ"ל החלפת נוזל קירור , כמה פעמים צריך לחזור על הפעולה על מנת להשיג ניקוי סביר ובסופו של התהליך איך להוציא אויר מהמערכת ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

נוזל הקירור לכשעצמו , לא מנקה את המים והחלודה והאבנית הקיימת ברכב, אלא מונעת אבנית קורוזייה וחלודה עתידם.

לכן מלו ינוזל קירור, מבלי לרוקן את המערכת קירורללגמרי, ושטיפת המערכת, דומה לרחצה בתוך אמבטיה עם בוץ.

יש לרוקן צינור תחתון במנוע קר, ולהחדיר מים מהברז לרדיאטור כצינור תחתון נשאר פתוח עד שהמים שיוצאים צלולים, לסגור שוב את הצינור למלא מי קירור, להתניע את הרכב, להמתין לפתיחת התרמוסטט, למלא את החסר, במקרה הצורך, לנקז אוויר מניפל הנמצא ברדיאטור סמוך לפקק המלוי, ולנסוע לשלום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני דיברתי על פיאט אונו וטיפו שמערכת הקירור שלהם דומה, ואינני מכיר את פיאט ברבו, אך אני מניח שיש בו פקק ברדיאטור , אשר משמש להורקת מי הקירור.

בברכה

צביקה

פורסם

אשמח לדעת איך אני עושה את הפעולה הזאת ברנו קליאו שנת 95

במיוחד איך אני מבצע ניקוז במערכת לאחר אחלפת המים

תודה מראש

ישראל

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

באותו נושא...

במערכת הקירור ברכבי נמצאים מי ברז בצבע של חלודה,

המי חלודה האלה זה נורמלי או שכדאי לרוקן אותם ולמלא מים חדשים?

קוואליר 96

גל

פורסם

מי חלודה זה לא דבר טוב, וגם מי ברז לא מומלץ.

כפי שצביקה אמר יש לפתוח צינור תחתון (יש משהו דומה בכל רכב +-) ולתת למים לצאת ואז לשטוף היטב את המערכת במים זורמים, ובסוף למלא נוזל קירור טוב (דגש על טוב!) ולנקז אוויר.

ניקוז יש בכל רכב פתחים במקומות טיפה שונים. בספר כמו היינס תוכלו למצוא היכן הם ברכב שלכם או אולי בחיפוש בפורום. בכל מקרה פותחים את כל פתחי הניקוז ממלאים עד שיוצא מים בלי בועות וסוגרים מהנמוך לגבוה.

בפיאט אונו/טיפו התהליך קליל...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

נצל"ש לגבי פיאט אונו. בספר של היינס רשום בנוסף לניתוק צינור תחתון גם לפתוח בורג ניקוז של בלוק צילינדר. לא הבנתי איפה זה נמצא.

צירפתי תמונה שלו.

מאיפה בדיוק מחדירים מי ברז לרדיאטור?

תודה

a.JPG

פורסם
נצל"ש לגבי פיאט אונו. בספר של היינס רשום בנוסף לניתוק צינור תחתון גם לפתוח בורג ניקוז של בלוק צילינדר. לא הבנתי איפה זה נמצא.

צירפתי תמונה שלו.

מאיפה בדיוק מחדירים מי ברז לרדיאטור?

תודה

לא הייתי ממליץ לך לפתוח אותו , סכוי רב שהוא יתקע\ ישבר/ יהרס.. בחר את המיותר.[ ניתן להסתפק בפקק מילוי הנמצא ברדיאטור ליד המכסה רדיאטור]

יש למלאות מי ברז ישירות לרדיאטור, כצינור תחתון . מורכב, ואז יש לנתקו שוב, למלאות שוב מים ושוב לפתוח , עד שהמים שיוצאים צלולים, לגמרי!

למהדרין, יש גם לפרק את צינורות המים המחוברים לרדיאטור חימום( בזהירות שלא לשבור יציאות), ולהזרים מי ברז בלחץ, שוב עד שהמים יוצאים צלולים.

בברכה

צביקה

פורסם

על מנת שאני לא אפתח שירשור חדש :oops: , על הדרך , מהי מידת המפתח שפותח את בורג ניקוז שמן מנוע ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם
צריך מקום נורמלי של כלי עבודה בשביל זה.
כשאני הייתי צריך מפתח כזה, הלכתי למוסך מורשה פיאט באזורי, ביקשתי ממנו את המפתח לשעה, והשארתי לו פיקדון.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...