Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני יודע ברוב הרכיבים צריך לעשות ככה אך אף פעם לא הסבירו לי למה...

אשמח אם תענו לי על השאלה

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ערב טוב.

בגדול זאת שאלה שנובעת מכך שאנשים לא מבינים כ"כ מהו מתח חשמלי.

מתח (=הפרש פוטנציאלים) מתבטא בעצם בהפרש הפוטנציאלים בין הדק ה - (+) להדק ה - (-).

(אתה יכול להשאיל את זה למים במגדל מים שזורמים לברז בגובה הקרקע - בגובה מגדל המים זה כביכול פוטנציאל גבוה, וגובה הקרקע זה כביכול פוטנציאל אדמה (=שסי). הפרש הלחצים בין הנקודות יהיה כביכול אותו מתח שאנו מדברים עליו בעולם האלקטרונים).

בגדול המינוס צריך להיות מחובר לשסי על מנת להשוות פוטנציאלים לפוטנציאל (אדמה=הארקה).

כך שמתקבל שבעצם ההדק השלילי של המצבר מחובר לאדמה (=שסי) וכל המתחים נמדדים יחסית אליו.

זה בעצם תורת חשמל על קצה קצה קצה המזלג אם תרצה תוכל להריץ על זה חיפוש, או אם תרצה אוכל להפנות אותך לספרות בעניין אם אתה מתעניין.

מתן.

פורסם

אשמח אם תפנה אותי לספרות מיקצועית...כלומר מחברים לשסי ולא למתח של המצבר מכיוון שהמינוס במצבר הוא יותר גבוה מהמינוס המוחלט (אדמה)?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

כל האוטו [השילדה,הפח] הם בעצם הארקה מוארקת שלמה.

העדיפות להארקה שתהיה כמה שיותר קצרה ויעילה.

לכן בהגברות לרכב אנו משתמשים בהארקות שלרוב לא עולות על אורך של חצי מטר[יעילות]

במצב כזה כנאמר,אנו מונעים רעש"אדמה" ושאר ירקות כבר מראש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
אם אתה יכול , עדיף לחבר למצבר.

לא עדיף ולא נעליים.

כבל הארקה מחברים לנקודה הכי קרובה בד"כ שלא תעלה על יותר מ40ס"מ.

יש לציין שבמקרים קיצוניים במערכות כבדות ,לפעמים הפתרון היחידי להעלים רעשים הוא להעביר כבל מינוס(הארקה) למצבר.

במערכות סטנדרטיות אין לכך צורך.

under construction..

פורסם

בהקשר לעניין, אני מודע לכך שכבל המינוס אמור להיות קצר,

אך אצלי הוא עומד על 1.5 ואולי אף 2 מטר.. זה יכול להזיק למשהו בעתיד?

המגבר הוא מונובלוק HIFONICS 1505D..

שימי.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...