Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאור,

ספיטפייטר זה ספיטפייטר ומוסטאנג זה מוסטאנג. לא מערבבים חלב בבשר גדי אימו (או משהו כזה :wink:)

זה כמו שתעשה צביעה של קאפרי 1600 למוסטאנג שלבי (ורק למען הפרוטוקול - אני מעדיף קאפרי)

הנה כמה תמונות ברוח התקופה...וסתם תמונות :-P

bofiter.jpg

art_fighters_p51_0003.jpg

Supermarine spitfire.jpg

The last battle of the war.jpg

spitfighter art 1.jpg

spitfighter art 2.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משימה נוספת לא שגרתית יחודית ומטורפת בלשון המעטה של מטוסי המוסטנג הייתה ניתוק כבלי הטלפון בסיני על מנת לשבש את התיקשורת בין היחידות בצבא המצרי באמצעות המדחף ו/או הכנפיים.

לצורך האימונים לקראת המשימה הזאת הוקם מתקן אימונים מיוחד: ארבעה עמודי טלפון, שעליהם התקינו זרועות-עץ, ועל כל זרוע חיברו כבל-טלפון מנחושת

באימונים לתקיפת קווי הטלפון לא השתמשו בכנפיים ובמדחפים, אלא בכבל ארוך שבסופו משקולת, שחובר לגחון המוסטנגים. זה עבד יפה בהכנות, אבל בזמן הטיסה למטרה חלק מהכבלים נשרו מהמטוסים, מה שחייב את הטייסים לאלתר.

חוץ מזה, זה זמן טוב להזכיר שאחת הסיבות שהמוסטאנג היה כל-כך טוב היא המנוע שלו, ייצור אמריקאי למנוע הרולס-רויס מרלין המיתולוגי של הספיטפייר: 27,000 סמ"ק, 12 צילינדרים, מגדש על וקרבורטור, עם הספק שנע בין 1,040 כ"ס בדגמים המוקדמים ל-1,645 כ"ס בחזק ביותר.

פורסם
באימונים לתקיפת קווי הטלפון לא השתמשו בכנפיים ובמדחפים, אלא בכבל ארוך שבסופו משקולת, שחובר לגחון המוסטנגים. זה עבד יפה בהכנות, אבל בזמן הטיסה למטרה חלק מהכבלים נשרו מהמטוסים, מה שחייב את הטייסים לאלתר.

חוץ מזה, זה זמן טוב להזכיר שאחת הסיבות שהמוסטאנג היה כל-כך טוב היא המנוע שלו, ייצור אמריקאי למנוע הרולס-רויס מרלין המיתולוגי של הספיטפייר: 27,000 סמ"ק, 12 צילינדרים, מגדש על וקרבורטור, עם הספק שנע בין 1,040 כ"ס בדגמים המוקדמים ל-1,645 כ"ס בחזק ביותר.

קובי, הנה אחלה מנוע בשבילך... הבעיה היא שעם מומנט כזה אתה לא ממש תיסע, אלא תסובב את כדור הארץ...;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ואיך אני אמור להגיב על הקנייה הזו?:2gunfire::puzzled::king:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
ואיך אני אמור להגיב על הקנייה הזו?:2gunfire::puzzled::king:

ג.

פשוט מאוד יש בידעות מכרז לקניית מטוסי אנפה מספיק אחד ותוכרז כמנצח......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

המנוע האמריקאי של המוסטנג (שמקורו ברולס רויס מרלין שהניע גם את הספיטפייר) יוצר על ידי חברת המכוניות פאקארד.

נדמה לי שחיל האויר של ישראל היה האחרון שהפעיל מוסטנגים במשימה קרבית (בקדש).

וקבלו את חלומו של כל בעל מוסטנג שהתגשם אצלי לפני כמה שנים במפגש מועדון החמש בחצרים.

mustang&mustang.jpg

2107409.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

.

אודי (בטאון חיל האוויר?)

מן הסתם, חיל האוויר לא היה יכול להרשות לעצמו להתאמן על "חי" , הרי מטוסים חזרו ממשימה כזאת בדרג ב'

אירית

פורסם
המנוע האמריקאי של המוסטנג (שמקורו ברולס רויס מרלין שהניע גם את הספיטפייר) יוצר על ידי חברת המכוניות פאקארד.

וקבלו את חלומו של כל בעל מוסטנג שהתגשם אצלי לפני כמה שנים במפגש מועדון החמש בחצרים.

זה היה גימיק לא רע הלא כן??? אבל למען ההגינות צריך לציין שהגימיק התחיל מהדבר האמיתי:מסרשמידט מול המסרשמידט, אחר כך נסחפנו למוסטנג ולספיטפייר מולו טריומף ספיטפייר

אירית

פורסם

בני, אסור לגעת ברכבי (מטוסי) אספנות במפגשים...לא סיפרו לך? :wink:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
אודי (בטאון חיל האוויר?)

מן הסתם, חיל האוויר לא היה יכול להרשות לעצמו להתאמן על "חי" , הרי מטוסים חזרו ממשימה כזאת בדרג ב'

אירית

אירית האדון צודק,השימוש בכנפיים היה אילתור אחרי שהכבלים השתחררו ,אם אני לא טועה היו שני מטוסים שעשו זאת ,והם קיבלו סמל של מטוס עם מספריים ליד סימני ההפלות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אירית האדון צודק,השימוש בכנפיים היה אילתור אחרי שהכבלים השתחררו ,אם אני לא טועה היו שני מטוסים שעשו זאת ,והם קיבלו סמל של מטוס עם מספריים ליד סימני ההפלות.
איפה בדיוק אמרתי שלא? באימונים אכן לא השתמשו במדחפים או בכנפיים ואודי צודק.

אירית

פורסם

ליאור, תקנה בחנות לתחביבים - עץ בלזה, לפי מה שהראת בתמונה הכל עשוי מבלזה.

ואז תתחיל להפעיל את הדימיון ואת הידיים עם סכין יפנית...

haters will hate

פורסם

ליאור "מברוק"

בהצלחה בהרכבה, שים לב שהחומרים מהם עשוי הטיסן לא נחלשו עם הזמן ויקנו את החוזק הנדרש להטסה.

אשמח להתלוות עליך באם תטיס אותו "מגבעת הקיבוצים" ברחובות, יש אצלנו סניף פעיל מאד.

לחילופין, בראשל"צ יש מתקן עם אספלט, ממש כמן שדה תעופה, פרט לכך שפעם בשנה יש אירוע גדול ומרשים של הטסת טיסנים בעין יהב.

ושוב בהצלחה

מצא

מצא משה

פורסם

שלום רב,

כחסיד נלהב של מכוניות קלאסיות וכבעלים לשעבר במשך 9 שנים של סיטרואן DS20, אני עוקב

באדיקות אחר הפורום ומגלה בו עניין רב. כיום ברשותי וולבו 245 שנת 81.

לעצם העניין ברצוני להעיר הערה כדי להכניס דברים לפרופורציות הנוגעת למוזיאון חיל האויר.

ממעקב אחר הנעשה בו שלי ושל אנשים נוספים , תמונת המצב מאד לא סימפטית בכל הנוגע

למצב התחזוקה של רבים מהמטוסים שם, הן מבחינה טכנית והן מבחינה אסטטית.

אם מישהו מכם יציץ מעט מאחורי הקלעים של המוזיאון, יזדעזע מהמצב המחפיר של רבים

מהמוצגים בו וממידת ההזנחה ששוררת בו.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

• תוכן חדש...