Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי , עכשיו שיש לי קלא'ץ חדש + שמן + מחזיר שמן + מיסב לחץ ופחות כמה אלפים בכיס

ההרגשה מדהימה , האוטו מרגיש יותר חזק והעברת הילוכים יותר נעימה

אני לא מעז ללחוץ ראשון שני, אני יודע שזה גומר על הקלא'ץ, אבל נסיעה חזקה בשני והעברה לשלישי יש סיחרור צמיגים פנטסטי

(מה שלא היה לפני :| )

אם יש לכם עצות איך לשמר על הקלא'ץ לאורך זמן חוץ מהאצות חזקות , זה הזמן , שתפו אותי

אולי האשמה היא בי , שהקלא'ץ והמיסב הפכו לזצ"ל טרם זמנם

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אם אתה מרגיש "קפיצה" בשילוב (בגלל יותר מדי גז בהעלאת הילוכים או פחות מדי בהורדה) - סימן ששחקת את הקלאץ'.

אם ההעברה חלקה והנוסעים לא הרגישו שעבר הילוך - גם הקלאץ' נשחק פחות.

בהורדת הילוכים השתמש בגז-ביניים כדי להתאים את סל"ד המנוע לסל"ד החדש בהילוך הנמוך ולחסוך לקלאץ' את העבודה הזו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

להעביר הילוכים בזמן ולא להשאיר את הרגל לחוצה על הקלאץ' יותר מדי ב "נקודת החיכוך".

מהרגע שיש חיבור מלא בקלאץ' כל שאר הבלאי עובר למנוע, מערכת התמסורת והגלגלים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הפיתרון הנכון, הנעים והמקצועי:

הורדת הילוכים עם "גז ביינים" (או "דבל קלאץ' " כמו במשאיות).

אין קפיצות בהורדת הילוך וגם הקלאץ' נשמר להרבה יותר שנים !!

לדוגמא:

כשקניתי את האוטו הקודם שלי (ZX 1.4 ידני), הקלאץ' היה לאחר 70K בהוראת נהיגה!, אצלי

החזיק עוד 70K עד שהחלפתי, וגם אז, רק כי החלפתי גיר...

תתרגל ותהנה.

פורסם

להלן הגורמים שמשפיעים על אורך החיים של מכלול המצמד.

1. סגנון נהיגה, והכרות טובה של הרכב (יחסי ההעברה מול כוח המנוע).

2. המעטה כל שניתן בשימוש "זינוק בעלייה".

3. לא להשען על דוושת המצמד כאשר המצמד לא בשימוש.

4. סוג הרכב, ישנם דגמי רכב שרגישים יותר לבעיות מצמד.

5. העמסה, נסיעה עם רכב עמוס או גורר מקצרת את אורך חיי המצמד. (כאן נכנס לתמונה סגנון הנהיגה שאמור להיות מותאם לנסיעה עם משקל רב).

6. אופי נסיעה, עירוני או בין עירוני, (ככל שתשתמש במצמד כך הוא יתבלה).

7. סוג המצמד, ישנם יצרני מצמדים טובים וטובים פחות.

8. תחזוקה, יש לוודא בטיפול התקופתי שמנגנון התרת המצמד (כבל קלאץ', מערכת הידראולית) תקין ומכוון, לבצע כוון לפי הצורך או לבדוק את תקינות המנגנון הכוון האוטומטי.

9. תושבות מנוע, תושבות בלויות או קרועות עלולות להפריע למנגנון ההתרה לתפקד כראוי (מנגנון מכני).

10. התקנה נכונה של המצמד (אחריות המוסך) , סגירת טס פלטת הלחץ לפי סדר, גירוז המכלולים הנעים, ניקוי משומנים של מיכלול החיכוך,התקנת תיבת ההילוכים בלי מאמץ (מירכוז רפידת החיכוך), ליטוש גלגל התנופה והקפדה על גובה ליטוש לפי מידות היצרן וכוון ראשוני של מנגנון ההתרה.

* חשוב להחליף את מיכלול המצמד ברגע שמזהים שהוא בסוף חייו, אי הקפדה בנושא עלולה לגרום לנזק לתיבת ההילוכים.

• תוכן חדש...