Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה ירי מעשי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לא יודע מדוע ההודעה שפרסמתי היום בקשר לירי מעשי נמחקה,

למי שיש שאלות בבקשה בהודעה פרטית.

תודה

יעקב

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

מאחר ויש הרבה שאלות בנושא הירי מעשי אני מפרסם שוב את הכתבה בנושא זה.

אני מקווה שהנושא יובן ולא ימחק מהפורום. מטרתי לקדם ענף ספורט זה אליו אני שייך.

מה זה ירי מעשי .

ירי מעשי הוא ענף ספורט בו המשתתפים נדרשים לשילוב שלושת העקרונות עליהם מושתת הירי המעשי. העקרונות הם: דיוק, עוצמה ומהירות (DVC).

תחרויות ירי מעשי מתקיימות בארץ ובעולם ומתנהלות על פי חוקת ירי מעשי הבינלאומית.

בארץ מתנהלות תחרויות דרוג ארציות שבסופם אליפות ישראל בירי מעשי. כמו כן מתקיימות תחרויות ליגה למקומות עבודה, דרוג וגם אליפות.

יעדי התחרות הם ירי במספר מטרות המסודרות במתארים שונים בזמן הקצר ביותר(עיקרון המהירות) תוך כדי שמירה על דיוק פגיעה בהן (עיקרון הדיוק). המתחרים משתמשים באקדחים בקוטר קנה בסיסי של 19X9 מ"מ ומעלה (עיקרון העוצמה).

בתחרויות הירי המעשי כל תחרות הינה בעלת מתווה תרגילים שונה ומיוחד. אין תחרות אחת דומה לקודמתה. מתווה זה מאתגר את היורה וגורם לו להביא לשיא את יכולותיו תוך כדי תרגול מספר רב של מצבים. היורה מתבקש לפגוע במטרות בזויות שונות ובטווחים שונים. לעיתים המטרה תהיה במרחק 2 מטרים מהיורה ולעיתים מיד אחריה המטרה הבאה מרוחקת 20 מטרים מהיורה. המטרות עשויות מניר, קרטון או ברזל (בצורה הקבועה בחוקה). לרוב משולבות גם מטרות "אל ירי" שבהן אסור לפגוע. פגיעה במטרת "אל ירי" תגרום להפחתת ניקוד מסך הנקודות המצטבר בתחרות בתרגיל.

בבניית תחרויות הירי המעשי ובאימונים הקודמים להם נעשה שימוש במרב האביזרים אשר יהפכו את התחרות והאימון דומים ככל האפשר למצבים אמיתיים. לעיתים היורה נדרש לבצע את התרגיל בעודו אוחז באקדח בשתי ידיו או באחת מהן, בישיבה, בתנועה או בשכיבה.

באימונים ובתחרויות הירי המעשי ישנה הקפדה מירבית של הבטיחות ללא פשרות.

כל גבר או אישה מגיל 16 ומעלה בעלי בריאות תקינה יכול להשתתף בתחרויות אלה לאחר שעבר קורס ירי מעשי.

קורס ירי מעשי מתנהל לפי תכנים קבועים.

בן הנושאים הנלמדים בקורס ניתן למנות: טעינה ופריקתה בטיחותית, החלפת מחסניות מהירה בשתי ידיים וביד אחת, צליפה באקדח, ירי במצבים ובתנאים שונים, שליפת אקדח מנרתיק גלוי ומוסלק, ירי בתנאי חשכה הכולל שימוש בפנסים, ירי והחלפת מחסניות תוך כדי תנועה ועוד. כמו כן ניתן על ידי כך להגביר את המיומנות של האוחזים בנשק בביתם ואינם משתמשים בו.

שאלות בהודעה פרטית בלבד בבקשה.

בתודה

י ע ק ב

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

• תוכן חדש...