Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בעקבות התחממות יתר של המנוע והעלמות מי קירור, יש לי מספר שאלות:

1. האם מילוי מים מעבר למפלס הmax יכול לגרום לנזק? אני יודע שהמים צריכים להיות בין הmin וmax אבל אבא שלי מתעקש משום מה למלות קצת יותר כדי לראות את המים דרך פתח המילוי (המיכל בבראבה נטוי קצת ולכן כשאר המים נמצאים בmax איאפשר לראות אותם דרך הפתח). האם יתכן שזוהי הסיבה להעלמות המים (כלומר- העודפים מתאדים או משהו)?

2. האם מילוי מים ירוקים רגילים (אנטיפריז) יכולים לגרום לנזק? המוסכניק שלנו טוען ששניהם יעילים באותה מידה ואין כל הבדל בינהם (המוסך לא רשמי של פיאט מן הסתם). משום מה אני חושב שהוא רק מחפש איך לעשות יותר כסף (לא שהוא יתעשר ממכירה של מים ירוקים..) ושכן יש משמעות לסוג הנוזל (תקנו אותי אם אני טועה).

3. האם התחממות קלה (2 קווים מעל לאמצע) היא נורמאלית? זה קרה בצהריים, שיא החום, באמצע פקק ועם מזגן דולק. עם כיבוי המזגן הטמפרטורה ירדה חזרה מתחת לאמצע תוך מספר שניות. בהמשך כשהדלקתי שוב את המזגן, הטמפ' נשארה מתחת לאמצע. זהו המקרה היחיד של התחחמות שאני זוכר בזמן האחרון. יש סיבה לדאגה?

שאלה נוספת- לא ממש קשורה

אם לאוטו יש 2 נהגים, האם צריך להעביר את ביטוח החובה מנהג לנהג כל הזמן או שאפשר לעשות אותו ב2 העתקים (או צילום), או שאולי אפשר פשוט להשאיר באוטו? (צריך לדאוג למקרה שיגנבו?)

תודה לעוזרים :smile:

פורסם

נוזל קירור אין למלא מעבר לקו המקסימום, לא נשמע לי סביר שיצרן יסמן מקסימום במקום בו לא ניתן לראות .

בכל מנוע יש להוסיף נוזל קירור הטוב ביותר הוא כשהמנוע קר לחלוטין (מדובר על הוספה) שכן מילוי נוזל קירור מחייב מעבר פתוח (מנוע חם) לרדיאטור החימום הפינימי והוצאת אוויר.

נוזל הקירור הממולץ לפיאט לנצ'יה והחברה מיצרן זה הוא "פראפלו"

נוזל הקירור מכיל חומרים נוספים מעבר ל"אנטי פריז" ומכיוון שמדובר בראשי מנוע ומנוע, משאבת מיים ועוד, אל לחסוך ולהסתכן, רק נוזל היצרן. לא כולם מקפידים, אנו בישראל במזרח התיכון, יש לכל אחד חוק משלו.

לעניין המזגן בכלליות:

למרות שנשמע סביר שמנוע מתחמם יותר עם מזגן, זה לא ממש אמור להיות כך(ובמיוחד שמזגן מפעיל תחת לחץ ראש גבוה מאוורר נוסף/מהירות מוגברת, מה שבדכ יותר מקרר מאשר מחמם

אלא אם יש לחצים גבוהים בזמן פעולת המזגן מה שמעיק ומעמיס ומאמץ יתר על המידה את המנוע ו/או תקלת מאוורר/מהירות 2 לא פועל כשורה/מהירות לא נכנסת לפעולה

. בכלל, אם היית בפקק והשעון הראה גבוה יותר וכאשר כיבית הטמפ' ירדה, לא ציינת אם עדיין היית בפקק או כבר בנסיעה שכן אם היית כבר בנסיעה ,מה שהוריד את הטמפ זה לא כיבוי המזגן כמו תנועת הרכב אל מול האוויר. בכל מקרה אל להזניח ,חייב בבדיקת מקצוען.

(הסבר זה אינו מתאים לרכבים בהם איוורור המנוע נעשה עי מאוורר המונע ברצועת המנוע ו/או ברצועת המנוע דרך מנגנון "ויסקו"-הצמדה)

הפיאט רכב טוב אך עדין, לך רק למקצוענים גם אם עולה קצת יותר , בשורה תחתונה זה יחסוך לך המון כסף.

בברכה

דני ממוסך מצת אור

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
היי, בעקבות התחממות יתר של המנוע והעלמות מי קירור, יש לי מספר שאלות:

1. האם מילוי מים מעבר למפלס הmax יכול לגרום לנזק? אני יודע שהמים צריכים להיות בין הmin וmax אבל אבא שלי מתעקש משום מה למלות קצת יותר כדי לראות את המים דרך פתח המילוי (המיכל בבראבה נטוי קצת ולכן כשאר המים נמצאים בmax איאפשר לראות אותם דרך הפתח). האם יתכן שזוהי הסיבה להעלמות המים (כלומר- העודפים מתאדים או משהו)?

2. האם מילוי מים ירוקים רגילים (אנטיפריז) יכולים לגרום לנזק? המוסכניק שלנו טוען ששניהם יעילים באותה מידה ואין כל הבדל בינהם (המוסך לא רשמי של פיאט מן הסתם). משום מה אני חושב שהוא רק מחפש איך לעשות יותר כסף (לא שהוא יתעשר ממכירה של מים ירוקים..) ושכן יש משמעות לסוג הנוזל (תקנו אותי אם אני טועה).

3. האם התחממות קלה (2 קווים מעל לאמצע) היא נורמאלית? זה קרה בצהריים, שיא החום, באמצע פקק ועם מזגן דולק. עם כיבוי המזגן הטמפרטורה ירדה חזרה מתחת לאמצע תוך מספר שניות. בהמשך כשהדלקתי שוב את המזגן, הטמפ' נשארה מתחת לאמצע. זהו המקרה היחיד של התחחמות שאני זוכר בזמן האחרון. יש סיבה לדאגה?

שאלה נוספת- לא ממש קשורה

אם לאוטו יש 2 נהגים, האם צריך להעביר את ביטוח החובה מנהג לנהג כל הזמן או שאפשר לעשות אותו ב2 העתקים (או צילום), או שאולי אפשר פשוט להשאיר באוטו? (צריך לדאוג למקרה שיגנבו?)

תודה לעוזרים :smile:

שלום,

בברבה כן ניתן למלא מעל קו המקסימום ללא חשש . מה שאסור זה לפתוח את הפקק שהרכב מונע כי אז נכנס אוויר .

בקשר לאנטיפריז: אסור לשים אנטיפריז לא מוכן לשימוש . מומלץ בכלל לא להשתמש באנטיפריז בכלל אלא בנוזל מוכן לשימוש מסוג טוב.

לגבי ההתחממות עדיף שבעל מקצוע יבדוק את הרכב ויקבע אם רדיאטור עובד גם על מהירות גבוהה (מצב יוניט) והאם הרדיאטור סתום או יש נזילה או שאולי הטרמוסטט תפוס.. בכל מקרה יש לנקז אוויר טוב טוב מהמערכת לפני ,בברבה יש פקק ניקוז ברדיאטור ואם אני לא טועה גם בצינור מאחורי המנוע .

JDM :twisted:

פורסם

הטרמוסטט והרדיאטור הוחלפו לפני מספר חודשים ככה שלא סביר שהרדיאטוור סתום. אני אבדוק את נושא המאורר. בכל אופן, רציתי לדעת אם מילוי יתר של מי קירור יכול לגרום להעלמות ה"עודפים".. אם לא כנראה שצריך להתחיל לדאוג...

האם יש המלצות למוסכים טובים ולא יקרים מדי לפיאט באיזור חיפה כדי לבדוק את הנושא? (וגם סתם כדי להחליף את המוסך הישן שאני לא כלכך מרוצה ממנו.)

נ.ב

אני אשמח לקבל תשובה גם בקשר לטופס ביטוח החובה :razz:

תודה רבה לכולם.

פורסם

יתכן ואין כל בעיה של התחממות חריגה אלא ביום החמסין, במצב של פקק תנועה ומזגן פועל, מאורר הרדיאטור מזרים אויר חם מאוד מהסביבה ולכן הוא אינו מצליח לקרר טוב את הרדיאטור והמנוע.

בכל מקרה יש לבדוק את מהירויות מאורר הרדיאטור ואם יש אבוד תמידי של מיים יש לבדוק נזילות ודליפות.

\

פורסם

בקשר לביטוח החובה, חובה על כל נהג להציג ומייד את מסמכי הרכב לדרישת שוטר.

בקשר לנושא ההתחממות, אתה יכול לעבור אלינו ,נבדוק את העניין (לא יעלה הבדיקה כלום) ואם נאתר תקלה נאמר לך אותה ותבחר מה אתה רוצה לעשות עם הממצאים ואיפה.

זהו אחד מתחומי התמחותינו.

בקשר למוסך לטיפול כללי , שאל את רפי לין.

בברכה

דני ממוסך מצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה מיים נעלמים ובמוסך לא מבינים מאיפה ( עשו בדיקת לחץ ) .

בעיית התחממות בבראוו היא ידועה וחוזרת על עצמה ,

תקין שהמד מעלות קצת מעל האמצע , במיוחד בהתחלת נסיעה אחר כך הוא יורד , בניסעה מהירה

למשל בין עירוני הוא יורד מתחת לאמצע .

בדוק מהירויות רדיאטור , הנגד המטופש שלהם אוהב להשרף , בדוק שאין נזילת מים מרדיאטור החימום שמתוך האוטו ( אני עשיתי מעקף כי זה כמה מאות שקלים ןאני לא משתמש בו ) .

הדלקת מזגן עשוייה לקרר את המנוע במידה והנגד שרוף כי אז המאוורר קופץ למהירות הגבוהה בלי קשר לנגד - שיטה לבדוק אם זה הנגד .

אני מטפל במורשה והם שמים לי חופשי מים מהברז , למרות שבהחלט ייתכן שרצוי מים של היצרן בלבד ולא שום דבר אחר כולל מים ירוקים , מינרליים או קדושים ..

אם למישהו יש עיצה נוספת אשמח להצטרף ולנסות בעניין המים הנעלמים וכמו כן

איך מנקים את מיכל המים ?

נא ליישר קו עם כללי החתימה. ------------------ יישרתי .

פורסם
מיים מהברז???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
זה מה שמים ... עם ג'ריקן ...

פירקתי את המיכל , מנסה לנקות עם חומץ בהשרייה את כל הגיפה כדי שאוכל

לראות מה קורה בתוכו ואת רמת המים אבל זה לא רוצה לרדת , יש עיצה ?

פורסם

שיטה טובה לנקוי מיכל עיבוי הנה לשים בתוכו קצת חול עם אבני חצץ קטנות מאוד,

למלא עם מעט מיים עם חומר נקוי ולסתום הפתחים עם כפות הידיים ולנער את כל התכולה שהיא בעלת חיכוך ומסירה הלכלוך הפנימי.

מדי פעם החלף את התערובת הזאת בחדשה נקיה.

בהצלחה - רפי לין :-)

פורסם

אחחח , רפי תודה כמו תמיד מביא את התשובה ,

השתמשתי בטוף כי לא מצאתי חצץ קטן ולא חול בהשג יד , ובלי חומר ניקוי

ירד הרוב די טוף ( גיחי ) חוץ מהפלסטיק שנשאר צהוב .

מומלץ מאוד גם כהכנה לקורס ברמנים .

עכשיו רק צריך להוציא את הבני בליעל הקטנים האלה מבפנים ( אין גישה ) ..

• תוכן חדש...