Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה כתבת...אני שמח שאתה מפנים את האחריות שלך ולא מחפש להחליק אותה על השוטר, החוקים או כל העולם כמו שיואל כותב.

לא נורא וזה לא סוף העולם. לקיחת אחריות עושה את החיים כאן טובים יותר ולצערי יש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

שבת שלום לך ונהיגה בטוחה וזהירה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לגבי זהירות בכביש אתה צודק. לפי מה שהוא סיפר הוא לא סיכן איש בפרסה שביצע.

מעטים הנהגים שזוכים לשלילה לכל החיים. אתה בטוח שזה מה שאתה מייחל לו?

חביבי, הוא לא רוצח. הוא נהג שמחפש כספומט. אתה, לעומתו, מתיר את דמו בגלל פרסה.

מבחינת השוטר, הוא קיבל מתנה: דו"ח לנהג צעיר על פרסה בתור העיר... מטעמים...

מבחינת הבטיחות בכבישים, רוב הסיכויים שהוא גרם יותר נזק מתועלת.

אני מכיר הרבה פרסות שאין שום סיבה לקיומן, פרט לכסת"ח, והרבה פרסות מסוכנות מאוד שפשוט טרם התרחשה התאונה, הודות לנהגים סבלניים (כאן, בארץ). אי לכך, לא ראוי לצלוב איש על "איסור פרסה" מחורבן ושוטר דביל עם סדר עדיפויות לקוי.

השוטר יכל לתת לו אזהרה כמו גדול, ולצאת בן אדם.

אגב, רנזי, אתה נוסע 90 בכביש החוף, נכון? לא 95? 100? 120? 90 עגול? עם בקרת שיוט, כן? לא עובר אף עבירת תנועה? גם לא בלי כוונה? לעולם לא התחלת נסיעה בלי חגורה... אה? כל פנייה אתה מאותת??? כמו טסט, נכון?

יופי, אז שתוק.

בני, גם כשאני חוטף דו"ח דבילי כזה, אני מתקומם על זה שהשוטר לא עובד לפי החוקים. הוא חייב לצאת עם כובע, בדיוק כמו שהנהג חייב להישמע לתמרורים. אם זה היה מקרה נדיר ששוטרים עוברים עבירות אלה ואחרות, מילא. אבל כשהשוטרים עושים בכביש מה שבא להם, לרבות מהירות מופרזת, חניות כפולות, חגורה, פניות אסורות, זה מקומם שבעתיים. הוא פשוט צודק בכעס שלו.

ולפותח השרשור, אם התמרור לא מוסתר או משהו כזה, השוטר פשוט זמבר אותך. הם עושים את זה מתוך הנאה צרופה, מסתתרים מאחורי תאונות הדרכים ונהנים מהכח שלהם. זה מה יש.

אדוני הנכבד.

כנראה שיש לך עוד הרבה ללמוד על דרך הנהיגה שלי.

אני אומנם לא נוסע 90 קמ"ש על כביש החוף. אבל אף אחד לא נוסע 90 קמ"ש בכביש החוף כי זה פשוט מגוחך. לעומת זאת - אם כולם היו עושים פרסה במקומות שאסור לעשות - אני בטוח שמספר ההרוגים בכבישים היה מוכפל. אני מציע שתסתום את פיך ותפסיק לכתוב שטויות במיץ. בפעם הבאה גם תתרץ מעבר ברמזור אדום כעבירה שזהה לנסיעה ב- 120 קמ"ש על כביש החוף או לא לשים חגורה או לא לאותת. התגובה שלך הייתה חסרת תועלת ואף גורמת נזק רב לקורא אותה. ישנן דברים בכביש שלא עושים - ואחת מהן - זה לא לעשות פרסה במקום שאסור.

אבל מה שהיה גרוע בדבריו של פותח השרשור זה הנסיון להצדטק על מה שעשה. זה שהוא מנסה לטייח את זה בכל מיני צורות רק מראה עד כמה לא הבין את חומרת המעשה שעשה. אפילו זה שכתב על ידידתו שאיבדה את עינה לא הרשים אותו במיוחד והוא עוד ממשיך...

מה יהיה סופנו אם ככה נוהגים "הנהגים הזהירים של החברה"...

מה לעשות אך זו המנטליות הישראלית ואין לנו הרבה מה לעשות בנידון, אך בטח לא להצטדק ולנסות לא להעמיד אותו על טעותו.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בארה"ב נהוג חוק בבתי המשפט שנקרא "פרי העץ הבאוש". ז"א שפרי שירד מעץ מקולקל, בהכרח יהיה מקולקל(עדות/ראיה או דו"ח שהושגו באמצעים לא כשרים, מבוטלים ע"י השופט ואין זכות להציג אותם במשפט), לכן אתה תמיד רואה בכל הסדרות המשטרתיות/ משפטיות כל מיני רוצחים יוצאים לחופשי על תקלות טכניות.

בארץ זה לא נהוג, אתה מוזמן להתלונן על השוטר, וסביר להניח שהוא ישפט ביחידה ואפילו ינזף על זה.

לצערך, אין שום קשר בין זה ובין הדו"ח שקיבלת או אפשרות של ביטול.

תגיד לי רק דבר אחד.... אם במקום דו"ח, היית דורס מישהוא למוות באותה פניית פרסה שבזמנה היית עסוק בחיפוש כספומטים, גם היית פותח שירשור כזה?

יניב

עריכה: יש לי אליך עוד שאלה,בבקשה: מה אתה רוצה מהשוטר? אתה ביצעת עבירה,על זה אין עוררין!

הוא עשה את העבודה שלך,עצר אותך ונתן לך דו"ח. מה אתה רוצה ממנו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני שמח שאתה מפנים את האחריות שלך ולא מחפש להחליק אותה על השוטר, החוקים או כל העולם כמו שיואל כותב.

לקיחת אחריות עושה את החיים כאן טובים יותר ולצערי יש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

אף אחד לא מחליק אחריות על השוטר. הוא עדיין חייב להישמע לחוקים ונהלים, כמו כולנו, וחבל שהוא מזלזל בזה.

לדעתי, אחריות לא מפנימים אלא לוקחים, והוא עשה זאת ברגע שראה שהפניה אסורה.

אף אחד לא נוסע 90 קמ"ש בכביש החוף כי זה פשוט מגוחך.

אבל מה שהיה גרוע בדבריו של פותח השרשור זה הנסיון להצדטק על מה שעשה. זה שהוא מנסה לטייח

...

את זה בכל מיני צורות רק מראה עד כמה לא הבין את חומרת המעשה שעשה.

...

אפילו זה שכתב על ידידתו שאיבדה את עינה לא הרשים אותו במיוחד והוא עוד ממשיך...

...

מה לעשות אך זו המנטליות הישראלית ואין לנו הרבה מה לעשות בנידון, אך בטח לא להצטדק ולנסות לא להעמיד אותו על טעותו.

* אם כולם היו נזהרים ונוהגים כראוי, לא היו תאונות, ללא קשר לתמרורים ושאר חוקים. הוא לא קיבל דו"ח על סיכון שלום הציבור, אלא על זה שהוא עבר על חוקי המדינה. משפט תעבורה, כידוע, הוא משפט פלילי לכל דבר ועניין.

* לי, כאזרח שומר חוק, אין הבדל בין פרסה אסורה ומהירות מופרזת, שניהם לא חוקיים במידה שווה, שניהם מסוכנים לפי המקרה עצמו ואי אפשר לדעת מראש מה יותר מסוכן. זה שכולם עוברים על המהירות המותרת מראה שיש להחמיר עם העונשים כדי להפסיק את התופעה (בלי קשר לתאונות דרכים, כי פשוט אין. חוקית- אין).

* קראתי את דבריו של פותח השרשור, שוב הדעתי למסקנה שהוא פשוט לא שם לב שהפרסה אסורה, ולו ידע זאת לא היה מבצע אותה. יותר תמים ממך, שנוסע מעל המהירות המותרת ביודעין ומצהיר על כך בריש גלי.

* ההיא שאיבדה עין מתגמדת לעומת שאר ההרוגים והפצועים שאנו כואבים מדי יום. אני פשוט חושב שהשוטר לא תורם לבטיחות בדרכים, ודאי שלא לפי הסיפור של פותח השרשור.

* המנטליות של הישראלי אינה נובעת מהחלל החיצון, אלא מהמצב הקשה השורר סביבו. כל כך הרבה תאונות, כל כך הרבה שוטרים דבילים.

dirty old man

need love too

פורסם

yoelbe, יש לך תואר ראשון בשפה העברית או משהו כזה?

כנראה שיש צורך בכך בפורום הזה.

חבר'ה - אני לא התנערתי מאחריות, לא כתבתי את זה בשום מקום.

אני יודע בדיוק מה חומרת העבירה של פניית פרסה.

הפנייה בוצעה במהירות שבה אפילו המד מהירות לא זז.. לא סיכנתי אף אחד ולא ביצעתי אותה בפראות אלא בזהירות תוך הסתכלות על המעבר חצייה שאני הולך לעבור דרכו לוודא שאין הולכי רגל (עניין של הרגל).

ההאשמות כאילו סיכנתי את חיי הזולת וביצעתי עבירה ביודעין ובפראות הן ממש לא במקום.

התלוננתי על תפקוד השוטר (שלא היה מיוצג כראוי, שלא ידע מה לעשות, שלא עזב לטובת אירוע הרבה יותר חמור ומסוכן מאשר "ברנש" שעושה פרסה במקום שומם).

כתבתי גם שמצידי הייתי נותן לשוטר את כל הפרטים האישיים שלי והעיקר שיסע לדקירה (הקריאות בקשר ממש לא נעימות ומלחיצות).

התנהגות השוטר עיצבנה אותי והייתה לא במקום והתלוננות נגדו לא תעזור (מה יעשו לו? יגידו לו נו נו נו?) אז הנקמה הכי גדולה שלי תהיה ביטול הדו"ח (כי הוא ממש רצה והתעקש לתת לנו דו"ח במקום ללכת ולהציל חיי אדם).

אני לוקח אחריות על פניית הפרסה ואין לי ספק בכלל שאם הייתי רואה שלט כזה לא הייתי מבצע פניית פרסה. (ואני עוד אחקור את עניין השלט כיצד לא ראיתי אותו ואסיק מסקנות מכך)

פורסם

בוא אומר לך כמה דברים:

ראשית, אתה כותב בהודעה האחרונה שלך (ההדגשות, חוץ מהכובע, הן שלי):

"הפנייה בוצעה במהירות שבה אפילו המד מהירות לא זז.. לא סיכנתי אף אחד ולא ביצעתי אותה בפראות אלא בזהירות תוך הסתכלות על המעבר חצייה שאני הולך לעבור דרכו לוודא שאין הולכי רגל (עניין של הרגל).

ההאשמות כאילו סיכנתי את חיי הזולת וביצעתי עבירה ביודעין ובפראות הן ממש לא במקום."

אבל בהודעה הראשונה שלך כתבת:

"הגעתי לצומת עם איתות אבל לא הייתי מרוכז בנהיגה אלא חיפשתי כספומט.

ביצעתי פניית פרסה ומייד אחריה שוטר (ללא כובע) הורה לי לעצור.

מסתבר שהיה שלט איסור פרסה (ותאמינו לי - לא ראיתי אותו בגלל החיפושים)."

אני דווקא מאמין לגירסה שנכתבה בהודעה הראשונה שלך ואתה כן סיכנת חיי אדם. כי לא היית מרוכז בנהיגה בתנאי חשיכה ובצומת שכנראה לא מוכרת לך.

ודבר נוסף: אתה חושב שהאיסור על פניית פרסה הוא בגלל מעבר חציה? אולי הוא בגלל תנועת כלי רכב שבאה ממול? או מהצד? או מהצד השני? ואז באמצע הלילה, כשחשוך וכו', יכול "שובב" נוסף לחשוב מחשבות או לחפש כספומט ואז בהחלט תיתכן "פגישה ידידותית" ביניכם ואולי, חס וחלילה, עם צוות רפואי.

כל זה לקח מהעבירה עצמה. אבל שוב, ההתקוממות שלי היתה בגלל שחיפשת עילות לבטל את הדו"ח בגלל הכובע והאורות של הניידת. העבירה שבצעת היא מספיק חמורה (יואל, שומע?) כדי שתלמד לקח ותשמח שהמחיר היחיד שעליך לשלם הוא כספי (ואולי נקודות).

בידידות

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

שמע בני, אני מצטער, אתמול פניתי ימינה בלי לאותת, אני רץ לדווח על זה למשטרה ולשלם קנס. אני גם אשמח שזה יהיה רק זה ואומר תודה על החיים שניצלו בזכות זה. שומע?

אם טרם כתיבת הודעה הראשונה, פותח השרשור היה יודע שככה תצלבו אותו, הוא לא היה מרגיש חופשי לספר על חוסר תשומת הלב שלו. חוסת תשומת לב שכזו היא נחלת כולנו, גם נחלתך. אם היה מגיע עוד "צעיר שובב" ואם ואם... ואם לסבתא היו גלגלים. לא הגיע, זה חלק משיקוליו טרם הפרסה.

לא חכמה לחלק דו"חות, זה לא מועיל לאיש, אלא לאגו של השוטר ומפקדו. לו היית בתדריכים טרום יציאה למשמרת היית יודע שמה שחשוב להם זה כמות הדו"חות, ולא שום דבר אחר.

בבטיחים היית גבר.

dirty old man

need love too

פורסם

יואל..לא הבנת אותי? אז לא הבנת

כמה פעמים אפשר לכתוב אותו דבר בווריציות שונות?

רוצה לרדת על השוטר שביצע את תפקידו? תרד עליו..שיבושם לך.

פורסם
yoelbe,תנהגות השוטר עיצבנה אותי והייתה לא במקום והתלוננות נגדו לא תעזור (מה יעשו לו? יגידו לו נו נו נו?) אז הנקמה הכי גדולה שלי תהיה ביטול הדו"ח (כי הוא ממש רצה והתעקש לתת לנו דו"ח במקום ללכת ולהציל חיי אדם).

אני לוקח אחריות על פניית הפרסה ואין לי ספק בכלל שאם הייתי רואה שלט כזה לא הייתי מבצע פניית פרסה. (ואני עוד אחקור את עניין השלט כיצד לא ראיתי אותו ואסיק מסקנות מכך)

אמרו לך פה הרבה אנשים, ביצעת עברה, שלם את המחיר.

אין קשר בין זה שהשוטר לא היה בסדר לבין זה שביצעת עבירה.

תשלם את הקנס, ספוג את הנק' ולך תתלונן על השוטר שהעדיף לתת לך דו"ח מאשר לענות לקריאות בקשר, או שנתן לך דו"ח לא לפי הכתוב בספר.

ל"התנקם" בשוטר על זה שהוא לא היה בסדר, זה בסדר, תתלונן עליו, מי אמר שלא יעשו כלום ?

זה לא קשור לזה שאתה ביצעת עבירה, תאמין לי זה לא יזיז לו את השיערות במקומות הכי חשוכים אם לא תשלם את הדו"ח.

אל תחפש תירוצים כדי לבטל את הדו"ח.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...