Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לא היו נזילות אני בודק פעם בשבוע/ שבועיים.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה, אגיד לה כל שבועיים כי שבוע יהיה לה כבד.

לי הלך מנוע ליסינג בין ק"ש לכרמיאל לפני כ-11 שנה. לא היה נעים לעצור בתחנת דלק של מג'דל כרום אז... בלילה.

לא הרימו מכסה מנוע מעולם, רק בטיפולים, וזו הטעות שאני מנסה למנוע פה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

לי יש דעה חיובית כללית (כלומר סביר פלוס) על פריים מוטורס בצ'ק פוסט. הדעה מסוייגת כמו על כל מוסך בארץ,

אין אחריות והשימוש בהמלצה על אחריות מקבל ההמלצה.

לבדוק שמן כל שבוע שבועיים באוטו חדש עם 25 אלף?

לא יקרה. ולא צריך לקרות.

פעם בחודש-חודשיים יותר סביר.

לא לבדוק בתחנות דלק ולא למלא שום נוזל שהוא לא בנזין בתחנות הדלק. אם חסר לתת קפיצה למוסך שישלימו.

אם יש נזילה רואים על הרצפה בחנייה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בעבר הייתי מרוצה מאוד מאמין בק״מ 4.5, אבל זה בעבר ואני לא מעודכן.

הבן שלי נאמן לפריים מוטורס כבר הרבה שנים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

לבדוק שמן כל שבוע שבועיים באוטו חדש עם 25 אלף?

הכוונה שלי לבדוק נוזל קירור בעיקר, שמן סתם על הדרך. אז אתה צודק, לא צריך לבדוק שמן כל שבועיים, אבל נוזל קירור אולי כן? מפלס..

אם מישהו לא היה מרים מכסה מנוע גם בפיג'ו שלי (מניח שאתה מכיר את הסיפור) היה מתישהו עובר התחממות או שהולך מנוע

איבדתי בערך כ-5 ליטר נוזל בתקופה של כ-4 חודשים אני חושב, ללא שום נזילה נראית לעין

חשוב לציין שכן ראיתי רטיבות, בין המנוע לגיר. אבל חשבתי שזה שמן שקצת נוזל. לא ניכנס לזה, לומדים מטעויות (אבל כאמור, לא הלך מנוע כמו לפני כעשור)

כשהלך לי המנוע ביונדאי ליסינג לפני כעשור, לא הרימו מכסה מנוע אף פעם לבדוק מפלס נוזל קירור, רק בטיפולים

פורסם

סביר להניח שלא תהיה נזילה בשנים הקרובות או בכלל. אבל מה הבעיה פעם בשבועיים לרדת לרכב לדקה אחת ולבדוק?

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תבדוק חוות דעת על המוסך שאתה מעוניין לטפל 

בגוגל מפות לפני, אצלי מי זה תמיד עבד

עריכה אחרונה על ידי sonego78
פורסם
לפני כשעה, sonego78 כתב:

תבדוק חוות דעת על המוסך שאתה מעוניין לטפל 

בגוגל מפות לפני, אצלי מי זה תמיד עבד

השאלה מתי ואיך אתה פוסל

אם יש נניח ביקורת רעה על כל 5 או 10?

או מהתקופה האחרונה 

אין מוסך שיש לו שם מושלם כמעט 

נדיר

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

סביר להניח שלא תהיה נזילה בשנים הקרובות או בכלל. אבל מה הבעיה פעם בשבועיים לרדת לרכב לדקה אחת ולבדוק?

זה בא ברע למי שלא אוהב את זה.. מסתבר.. אני מנסה להסביר להן ובגלל שלא רוצים לעשות את זה נאלץ, להזכיר את המקרה לפני כעשור שקרה לי (שלפחות אחת מהן מודעת לו היטב, אמנם קצת שכחה..)

אני לא יודע למה הלך מנוע, אבל יש מצב שזה בגלל נזילה קטנה שלא טופלה. לא מכיר מקרה אחר של אף אחד שאני מכיר שהלך לו מנוע אחרי 40K ק"מ בערך, 3 שנים על הכביש.

מדובר ברכב שנסע בעיקר בתוך העיר.

לפי מה שזכור לי, הרכב עבר טיפול כל שנה.

פורסם (נערך)

לא הבנתי יותר מדי במכוניות מבחינה טכנית עד לפני בערך 2.5 שנים.

היום אני מסתכל אחורה ואומר לעצמי.. למה שילך מנוע לאוטו יחסית חדש? נכון שנסעו עליו המון בתוך העיר, אבל..

כשזה קרה לי לא ידעתי כמה זה נדיר, היה פה בכלל מקרה כזה לרכב בן 3 שנים גג עם 40K ק"מ בערך (אני חושב, לא סגור על זה, אולי 50K) שהלך מנוע?

חיכיתי לגרר בלילה איזה 4-5 שעות, לקחו את הרכב, קיבלתי חלופי, ואחרי כמה ימים אחד ההורים סיפר לי שהלך המנוע ויקבלו אוטו אחר בליסינג.

מה שאני כן רוצה זה שכן יהיה להן נוזל קירור שיוכלו למלא אם צריך, נניח פתאום רואים ירידת מפלס כמו שהיה אצלי.. ושילכו כמובן למוסך כמה שיותר מהר כי מדובר בנזילה.

איזה עוד סיבות יש לזה שילך מנוע?

לא עדיף לצייד אותן ב SLLC שעולה כ 220 ש"ח ל-5 ליטר?

פורסם

יש לי הצעה,

תעבוד לגור קרוב אליה.

ואתה תעשה לה את השירות הזה. 💡

וברצינות,

היא בכלל בעניין?

יש לה סקרנות טכנית להרים מכסה מנוע על בסיס קבוע.

היא מתלהבת מהתחום כמוך?

זה טויוטה "פור גאד סייק".

פורסם

אני ממליץ על המוסך שאני מטפל בו בחום ואהבה, מטפל שם ביפנית אחרת (מיצו לנסר שלי).

זה לא מוסך מורשה של טויוטה, אבל יודעים בהחלט לטפל ברכבים מכל הסוגים והמינים. 

אוטו רויאל, בצ'ק פוסט בחיפה. אני לקוח נאמן שלהם כבר לא מעט שנים. בפעם האחרונה הייתי שם לפני כחצי שנה למיטב זכרוני (הלך המצבר). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...