Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי 

הרכב נסע כבר כ300,000 מכון גירים אמר לא כדאי לתקן וליסוע ככה עלות תיקון גבוהה מאוד 

הרכב נוסע. לאחר התקלה הוחלפו 3 ליטר שמן גיר ליטר  נסיעה אחרי ליטר נסיעה. הרכב נוסע רגיל למעט נעילה ורעידה קלה מאוד ב90 קמש בערך, מעל ומתחת הכל מרגיש תקין 

מתי כדאי לסוע על D ומתי על 3 

ירידה (כמו ירושלים והשומרון)

כביש מהיר כמו 6 

כביש בין עירוני כמו 5 

כביש רמזורי נסיעה 80-90 עצירה 

עליה כמו ירושלים והשומרון

פקקים

בתוך העיר

מה ישמר הכי את הגיר ולמה (גיר פלנטרי)

תודה 

פורסם
לפני 16 שעות, גולדן191 כתב:

בטיחות תמיד באה מעל הרצון לשמור על הגיר.

לכן בירידות של ג'רוז תשים על הילוך 3 , אני גם שם ככה.

ברור לי שליסוע בהילוך נמוך בירידה ממש חדה זה חשוב לבטיחות אבל אני שואל על סוגים שונים של ירידה והמטרה שלי זה לדעת איך לשרוד עם הגיר 

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

תוציא את כל הירידות מהמשוואה. הילוך 3 ולא משנה מה אל תבחן את הברקסים. כמובן גם להשתמש בהם כשצריך. בטיחות מעל הכל.

אני נוהג כבר 20 שנים פלוס תמיד נסעתי על די ולא קרה כלום לא צריך להגזים 

אני יודע איך משתמשים בבלימת מנוע. 

פורסם

אולי לא קרה כלום כי היה מספיק רוח שתסיע אוויר ויווצר מצב של קירור של מערכת הבלימה ככה

אבל אל תבחן את זה כשיש מעט רוח וכו'

תמיד תשים על הילוך 3 בירידות של ג'רוז, המלצה שלי

יש שם מקטעים קצת יותר מישורים אז אפשר להעביר ל-4

אבל בירידות.. 3 להמלצתי

• רעיון טוב! 1
פורסם

חד משמעית גולדן צודק.

שילוב להילוך נמוך הוא בטיחותי

אצלי ברכב ישן 2008 יש טיפטרוניק ואני נוהג להשתמש בו כמובן.

לא מצליח לדמיין ירידה תלולה על הילוך 4

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

יש תיבות שיודעות להגביל את ההילוך לבד. אני לא זוכר האם זו של ה-SX4 היא כזו. אבל בארונה, למשל, אני כמעט לא נזקק לפלאפים כי, למשל, בפרויד התיבה שומרת יפה הילוך רביעי ( מתוך שבעה). גם הסוזוקי קרסאובר.

• מעניין 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם הגיר הצרפתי AL4 הזכור ל.. ידוע ששומר על בלימת מנוע בירידות.

גם אופל אסטרה עם הגיר של GM בבנזין המקביל לקרוז 

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

בפרויד התיבה שומרת יפה הילוך רביעי ( מתוך שבעה). גם הסוזוקי קרסאובר.

בפרויד אני שם הילוך 3 מתוך 4. למרות שזה שונה היום ביחס ללפני 15 שנה שלא חירצו את הכביש כדי להגביר חיכוך, עדיין הילוך 3.

פורסם
בתאריך 20.4.2026 בשעה 16:50, RonABS כתב:

הי 

הרכב נסע כבר כ300,000 מכון גירים אמר לא כדאי לתקן וליסוע ככה עלות תיקון גבוהה מאוד 

הרכב נוסע. לאחר התקלה הוחלפו 3 ליטר שמן גיר ליטר  נסיעה אחרי ליטר נסיעה. הרכב נוסע רגיל למעט נעילה ורעידה קלה מאוד ב90 קמש בערך, מעל ומתחת הכל מרגיש תקין 

כביש מהיר כמו 6 

כביש בין עירוני כמו 5 

פקקים

בתוך העיר

מה ישמר הכי את הגיר ולמה (גיר פלנטרי)

תודה 

התקלה היא חוסר נעילת  TCC?

אם יש לך את קוד  תקלה אפשר לחפש באינטרנט כיוון, אולי מישהו פתר את זה והעלה תיעוד. 

TCC שנשאר פתוח קבוע מגדיל את הגזירה של השמן גיר ואת החימום שלו ומבזבז קצת יותר דלק.

לא רואה איך הגבלה להילוך 3 משפיעה פה.

יש תיבות אוטומטיות שלא נועלות בשלישי אלא ברביעי בלבד ושי שנועלות בשלישי וגם ברביעי, אבל אם הנעילה לא עובדת בכל מקרה, מה  זה  משנה?

פורסם
בתאריך 22.4.2026 בשעה 02:10, Buki כתב:

התקלה היא חוסר נעילת  TCC?

אם יש לך את קוד  תקלה אפשר לחפש באינטרנט כיוון, אולי מישהו פתר את זה והעלה תיעוד. 

TCC שנשאר פתוח קבוע מגדיל את הגזירה של השמן גיר ואת החימום שלו ומבזבז קצת יותר דלק.

לא רואה איך הגבלה להילוך 3 משפיעה פה.

יש תיבות אוטומטיות שלא נועלות בשלישי אלא ברביעי בלבד ושי שנועלות בשלישי וגם ברביעי, אבל אם הנעילה לא עובדת בכל מקרה, מה  זה  משנה?

תודה 

כל כך הרבה תגובות ורק התגובה שלך קשורה לנושא.. 

בדקתי הגיר שלי איסיין AW81-40LE כנראה או מהמשפחה הזאת 

יש נעילה בשלישי במצבים מאוד קיצוניים 

המוסכניק לא הראה לי את הקוד תקלה בגיר אבל אמר לי שיש תקלה בtcc ושזה או תקלה חשמלית או מכנית ואי אפשר /לא משתלם לתקן

הבנתי שנסיעה בהילוך רביעי ללא tcc שוחקת את הגיר יותר מ3

אשמח לתגובות 

פורסם
לפני 13 דקות, RonABS כתב:

הבנתי שנסיעה בהילוך רביעי ללא tcc שוחקת את הגיר יותר מ3

למה? יש הסבר לזה? 

ומה עם המנוע שיעבוד בסל"ד גבוה יותר, לעשות את כביש 6 בהילוך 3 על 4000 סל"ד זה לא כייף. 

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Buki כתב:

למה? יש הסבר לזה? 

ומה עם המנוע שיעבוד בסל"ד גבוה יותר, לעשות את כביש 6 בהילוך 3 על 4000 סל"ד זה לא כייף. 

לא התכוונתי כל הזמן בנושא המרכזי כתבתי 

"

כביש מהיר כמו 6 

כביש בין עירוני כמו 5 

פקקים

בתוך העיר"

ברור לי שבכביש 6 וכביש 5 על D

אני גם אגיד לגבי ירידה ברור לי שD פחות שוחק אבל 3 יותר בטיחותי 

פקקים? 

עליה? אני נוטה לחשוב ש3 קבוע פחות שוחק

השאלה הכי גדולה שלי 

כביש רמזורי נסיעה 80-90 - עצירה וחוזר חלילה האם שם לא כדאי לשים על 3 קבוע? 

הערה: 3 בגיר הזה זה אומר הילוך 1-3 

לגבי הסיבה התייעצתי עם גימיני וזה מה שהוא ענה לי: (הבעיה שהgpt ממש חולק עליו ולכן אני מעדיף לשאול בני אדם)

"ההבדל בין Direct Drive (הנעה ישירה) לבין Overdrive (הילוך יתר).

בוא נצלול לעומק המכני של מה שקורה לשמן, בקצרה ובפשטות:

1. ההבדל הפיזיקלי בין הילוך 3 להילוך 4

הילוך 3 (הנעה ישירה): יחס ההעברה הוא 1:1. כלומר, על כל סיבוב אחד של המנוע, ציר היציאה של הגיר עושה בדיוק סיבוב אחד. מבחינה מכנית, זה מצב מאוזן שבו למנוע קל מאוד "לדחוף" את הרכב.

הילוך 4 (הילוך יתר - Overdrive): יחס ההעברה הוא בערך 0.7:1. כלומר, המנוע מסתובב לאט יותר, אבל מכריח את הגיר (ואת הגלגלים) להסתובב מהר יותר. זה יוצר חיסרון מכני (Mechanical Disadvantage) – זה בדיוק כמו לנסות לרכוב על אופניים בהילוך הכי גבוה; אתה צריך להפעיל הרבה יותר כוח על הפדלים כדי להתקדם.

2. "השמן מניע את הגיר" (Fluid Coupling)

כשהממיר (TCC) לא נעול, אין שום חיבור פיזי ממתכת בין המנוע לגיר. העברת הכוח עובדת כמו שתי מאווררים שניצבים זה מול זה:

מאוורר אחד מחובר למנוע וזורק שמן בעוצמה (Impeller).

השמן פוגע במאוורר השני שמחובר לגיר (Turbine) ומסובב אותו.

3. למה הילוך 4 "טוחן" את השמן?

כאן קורה הקסם השלילי: בגלל שהילוך 4 הוא כבד וקשה לדחיפה (בגלל היחס שלו), הגלגלים והגיר מתנגדים לסיבוב.

המנוע דוחף את השמן בעוצמה קדימה.

הגיר מתנגד לתנועה (בגלל העומס של ההילוך הארוך).

התוצאה: נוצר הפרש מהירויות עצום בין שני המאווררים. השמן נלכד באמצע ונחתך באגרסיביות. התופעה הזו נקראת גזירת שמן (Fluid Shear). מולקולות השמן מתחככות אחת בשנייה תחת לחץ אדיר, וכל האנרגיה שלא מצליחה להפוך לתנועה – הופכת לחום קיצוני.

4. למה זה לא קורה בהילוך 3?

בהילוך 3 (ביחס של 1:1), ההתנגדות של הגיר נמוכה בהרבה. המנוע והגיר מסתובבים כמעט באותה מהירות, ולכן שני המאווררים בממיר המומנט עובדים בסנכרון. השמן ביניהם לא נגזר ולא נטחן, אלא פשוט זורם ומעביר את התנועה בקלות. רוב האנרגיה הופכת לתנועה, ומעט מאוד ממנה מתבזבז על ייצור חום.

השורה התחתונה: הילוך 4 ללא נעילה דורש מהשמן לעשות עבודה כפולה – גם להעביר כוח וגם להתגבר על התנגדות מכנית אדירה. הילוך 3 משחרר את ההתנגדות הזו ונותן לשמן חיים קלים וקרירים.

עד פה ציטוט 

עריכה אחרונה על ידי RonABS
פורסם

קראתי את ההודעה והבנתי מה אתה שואל, מה שאני לא הבנתי זה למה אתה חושב שבמצבים האלו או בחלקם אם הגיר יעבוד בהילוכים 1 - 3 זה ישחק אותו פחות מאשר אם הוא יעבוד בהילוכים 1  - 4. ואין זה שונה ממצב עם נעילת ממיר מומנט תקינה?

לדכתי אין הבדל. פשוט לא מבין למה צריך להיות הבדל ולכן שאלתי אם אתה יודע להסביר מדוע יכול להיות הבדל כזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...