Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיה קצת מוזרה. 

הייתי נוסע עם סורק במצב לייב דאטא (הקלטה) ומבצע שתי הקלטות של כ-10 שניות של נתוני של אוויר, מצב דוושת תאוצה (פקודת נהג ובפועל), לחץ גדישה, לחץ דלק, טמפרטורת אוויר, תזמון/תיקון תזמון. נסיעה על אותו סל"ד ואותו הילוך, נגיד 2000 סל"ד בהילוך רביעי, של נסיעה רגילה בה אין את התופעה ונסיעה בעומס, כמו עלייה, בה מתרחשת התופעה. מבין הנתונים אמור להיות נתון שתומך בעומס אך הוא לא בערך הנכון. 

לחילופין, אפשר לבצע האצה 0-140 קמ"ש בדוושה מלאה ולפי מה שאתה מתאר באזור 100 קמ"ש ומעלה מורגשת ירידה בהספק, אז גם זה לוג שאפשר לבדוק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Obgel כתב:

כרגע החשוד העיקרי הוא האינטרקולר.

בהשפרצה של ספריי קרבורטור עליו, הסל״ד בסרק משתנה - מעיד על סדק כלשהו.

מנסה לבצע בדיקה עם מכונת עשן לוודא.

אעדכן

דליפות לרוב מלוות בכתמי שמן, האם האינטרקולר נראה נקי לחלוטין ?

האם בחלק העליון והתחתון שלו (איפה שיש דוד\מכסה פלסטיק) זה גם נקי ויבש לחלוטין ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 33 דקות, איציק נ. כתב:

דליפות לרוב מלוות בכתמי שמן, האם האינטרקולר נראה נקי לחלוטין ?

האם בחלק העליון והתחתון שלו (איפה שיש דוד\מכסה פלסטיק) זה גם נקי ויבש לחלוטין ?

נקי ויבש

אין סימני שמן

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

מעניין, כל זאת למרות שאתה מרסס עליו חומר - המנוע מגיב לזה,  מה שכביכול עלול להעיד על דליפה.

אם כי במחשבה שנייה אולי בהשפרצה של כמות גדולה החומר נשאב דרך בית הפילטר? כמו אוויר ״רגיל״.

אני אובד עצות..

פורסם
לפני 21 דקות, Obgel כתב:

אם כי במחשבה שנייה אולי בהשפרצה של כמות גדולה החומר נשאב דרך בית הפילטר? כמו אוויר ״רגיל״.

אני אובד עצות..

לא יודע, ברכב שלך הם קרובים ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

קודם כל ברור לך שהמקרה שלך יכול להצביע על המון גורמים/סיבות, לכן המלצה של @ba323f בהחלט במקום, וגם הצעה של @madmaxx יותר מנכון, אינטרפרטציה של לייב דטה, יכול לספר הרבה מה קורה ברכב שלך, ואת זה אני חווה יום יום במוסכים שלצערי מאוד להוטים להחליף חצי אוטו בלי להשקיע בלהבין את הנתונים, ונורא עצלנים. אכן רוב החשדות נופלים לכיוון מערכת היניקה, אבל בוא איתן לך "רעיון פרוע". אחד הבעיות המרכזיות בתחום שלנו, זה חוסר הבנה של הרוב המוחלט של העוסקים בתחום בקשר הלוגיקה של המחשב ניהול מנוע שמנטר כל פסיק של נתון/ערך שמתרחש במנוע !!! לכן לפי מה שאתה מתאר, רוב הסיכויים שהיו קופצים קודים הקשורים למערכת יניקה, במהלך הבדיקות שעשית עד עכשיו, אז בוא נעבור לצד השני/פליטה של המנוע. אולי חיישן טמפרטורה של גזי פליטה מזייף ? אולי במאמץ של עליה או מהירות גבוה, מהר מאוד מגיע לטמפרטורות הזויות של 780 מעלות, ואז המחשב מנוע חותך את הלחץ של מסילת סולר כדי לשמור על המנוע ?!? בקיצור תנסה לבדוק עם סורק מחובר את הדטה...או תנסה לנתק אותו ותעשה נסיע קצרה לבדיקה. שווה לנסות עד שתגיע למקום שמבין באמת במנועים K9K...אין הרבה לצערי!

K9K_EGT1.thumb.jpg.c2ea070b65c94b746127e7c9d5d11a3a.jpg
נ.ב: ומיותר לציין שבכל הצרפתיות תחסכו לעצמכם "עוגמת נפש" ורק חיישנים/צינורות/פילטרים מקוריים ולא תחליפיים או מזוייפים, יוצא מנקודת הנחה שאצלך לפחות זה לא המקרה !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

לא יודע, ברכב שלך הם קרובים ?

לא כלכך

לפני 8 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל ברור לך שהמקרה שלך יכול להצביע על המון גורמים/סיבות, לכן המלצה של @ba323f בהחלט במקום, וגם הצעה של @madmaxx יותר מנכון, אינטרפרטציה של לייב דטה, יכול לספר הרבה מה קורה ברכב שלך, ואת זה אני חווה יום יום במוסכים שלצערי מאוד להוטים להחליף חצי אוטו בלי להשקיע בלהבין את הנתונים, ונורא עצלנים. אכן רוב החשדות נופלים לכיוון מערכת היניקה, אבל בוא איתן לך "רעיון פרוע". אחד הבעיות המרכזיות בתחום שלנו, זה חוסר הבנה של הרוב המוחלט של העוסקים בתחום בקשר הלוגיקה של המחשב ניהול מנוע שמנטר כל פסיק של נתון/ערך שמתרחש במנוע !!! לכן לפי מה שאתה מתאר, רוב הסיכויים שהיו קופצים קודים הקשורים למערכת יניקה, במהלך הבדיקות שעשית עד עכשיו, אז בוא נעבור לצד השני/פליטה של המנוע. אולי חיישן טמפרטורה של גזי פליטה מזייף ? אולי במאמץ של עליה או מהירות גבוה, מהר מאוד מגיע לטמפרטורות הזויות של 780 מעלות, ואז המחשב מנוע חותך את הלחץ של מסילת סולר כדי לשמור על המנוע ?!? בקיצור תנסה לבדוק עם סורק מחובר את הדטה...או תנסה לנתק אותו ותעשה נסיע קצרה לבדיקה. שווה לנסות עד שתגיע למקום שמבין באמת במנועים K9K...אין הרבה לצערי!

K9K_EGT1.thumb.jpg.c2ea070b65c94b746127e7c9d5d11a3a.jpg
נ.ב: ומיותר לציין שבכל הצרפתיות תחסכו לעצמכם "עוגמת נפש" ורק חיישנים/צינורות/פילטרים מקוריים ולא תחליפיים או מזוייפים, יוצא מנקודת הנחה שאצלך לפחות זה לא המקרה !

רעיון מעניין. אעדכן לאחר בדיקה נוספת 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

רוצה להבין כאחד שיש לו חצי צרפתיה חצי גרמניה, מנוע פרינס 1.6,  BMW-PSA, אני לא יכול לשים פילטרים מ CARS245 ?!

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני לא יכול לשים פילטרים מ CARS245 ?!

יכול לשים פילטרים של יצרנים מובילים Bosch, Mann וכו' שנמכרים שם. 

הכוונה שלו הייתה לא לשים פילטרים no name או מוצר מדבקה כלשהו.

• אהבתי 3

פורסם

אני מוסיף פרט מידע חשוב מנסיעה ארוכה הערב - לאחר עלייה ארוכה לגולן, נדלקה נורת אזהרה עם התראה בחיישן כניסה לממיר על טמפ גבוהה מידי. לא יודע אם זה משנה אבל טמפ סביבה היתה כ17 מעלות.

@קיורטוש אוטומוטיב יכול להיות שהכיוון שהצעת לגבי החיישן הזה הוא הנכון..

• אהבתי 1
פורסם

הייתי בודק ויזואלית את צינור הסיליקון שעליו יושב החיישן הזה,

אם הוא התבקע( כמו שנוטה לקרות להם) הקריאה של החיישן תהיה לא רלבנטית,וזה עלול להיות גורם לתופעה.

תקבל כיוון ותמונה מהשרשור הזה:

(אצלך הסידור טיפה שונה ויש שם שני צינורות במיקום יותר מעצבן):

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...