Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב פעם אני אומר. 

נסעתי כמה שנים ברנו קנוג עם 65 כ"ס, 19 שניות ל 100 ומהירות מקסימלית 145 קמ"ש. 

הוא לא מעכב שום תנועה ברמזור ירוק ולא משתרכים אחריו, גם אין שום בעיה לנסוע בפקקים בעליות. 

כל היתר בעייתי יותר, אי אפשר לצאת לעקיפות כמעט, בעליות נוסעים תמיד בפול גז ויש מקומות כמו עליה לירשליים שאפשר לעשות אותה ב 90 קמ"ש רק אם אתה מגיע עם תנופה ולא יורד מהגז כל העליה. אם האטת ל 60-70 אתה כבר לא יכול להאיץ ל 90 חזרה.

זה לא כייף, זה מבאס, זה פחות בטיחותי ובהחלט באוטו כמו פיאט 500 שאמור להיות גם קצת כייפי, זה לא לעניין.

יש לי עכשיו את הדור הקודם של פיאט 500, 1.2 ידני שעושה 12.9 שניות ל 100 לפי נתוני היצרן, זה לא משהו מרשים בכלל אבל עדיין הרבה יותר טוב מ 16.2 שניות בדגם החדש. 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 23.9.2025 בשעה 10:21, DAHUJI כתב:

הלוואי ויחזירו גם את שלישיית הצרפתיות/יפניות של הפיג'ו 108-סיטרואן C1-טויוטה אייגו.

העם דורש רכבים קטנים, פשוטים, ספרטנים (לא צריך את כל האלקטרוניקה המיותרת והמייקרת!), צנומי נפח, צנומי גודל, צנומי משקל עצמי, קלים וזולים לאחזקה לרווקים וזוגות צעירים בלי ילדים שלא צריכים בגאז'.

האייגו עדין קיימת, אבל הדור הבא צפוי לדעתי להתייקר, המנוע 1 ליטר הוחלף במנוע 1.5 ההיברידי.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 22.9.2025 בשעה 01:25, orankohn כתב:

הגרנדה פנדה החדשה - מנוע 1200 100 כ"ס ידני או דו מצמדי עם 100 כ"ס, 0-100 ב- 10 שניות

זה לא עם ה puretech האהוב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 22.9.2025 בשעה 00:25, orankohn כתב:

תחילים לראות את הגרנדה פנדה החדשה

גרנדה או גרנדה גרנדה?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דווקא במבחן הישראלי שזה עתה התפרסם ה"גרנדה" יצאה מוצלחת ומקורית. 

לפי הכתבה אכן גידול המימדים לעומת הפנדה הנוכחית (+ 34. ס"מ באורך כללי

+ 24 ס"מ בבסיס הגלגלים) מצדיק את הכינוי "גרנדה" אפילו פעמיים...(כמו במערכון)

https://www.icar.co.il/magazine_9.25/bk6holziee/

פורסם
בתאריך 24.9.2025 בשעה 11:20, nimo כתב:

נפחים  והספקים  שעוד רגע תשאל  את  עצמך  אם  שווה  בכלל לצאת לנסיעה או לוותר.

אי אפשר להאיץ  בקצב נורמלי באור ירוק,כל  התנועה משתרכת מאחור, לצאת לעקיפה בגדר משאלת לב,

פקקים  בעליות, רכב קטן קל  משקל  ופחות בטיחותי..

מצטרף לבוקי,

עקיפות מצריכות תכנון מדוייק ומישור, העמסת עוד 2 אנשים ברכב ומזגן עובד אתה צריך הרבה סבלנות,

מזכיר לי שבזמנו חבר קנה סובארו ליאונה 1.3 אוטומטית (שנת 87 אם אני זוכר נכון) כשהינו עולים את הקסטל הוא היה מכבה את המזגן ואכן הינו עולים על 60 קמ"ש בקיק מלא.

גם יציאה מרמזור היום במספרים האלו אתה תעכב את האוטובסים החדשים.

פורסם
לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

זה לא עם ה puretech האהוב?

אכן.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, itsik170 כתב:

האייגו עדין קיימת, אבל הדור הבא צפוי לדעתי להתייקר, המנוע 1 ליטר הוחלף במנוע 1.5 ההיברידי.

נכון, אבל לא ממש?

ה- Aygo X גדולה יותר, סוג של Aygo מוגבהת (קרוסאובר עירוני? איך נקרא השיט הזה?).

טויוטה אמיתית, כבר לא פלטפורמה משותפת לפיג'ו וסיטרואן (בפעם הקודמת מנועי ה- 1.0L נחשבו למוצלחים ואמינים מאוד, מתוצרת או מתכנון של טויוטה).

יקרה יותר בהרבה - 105,000 ש"ח כיום במקום ה- 60,000-75,000 ש"ח שהשלישייה הקודמת עלתה לפני כעשור.

מידות צמיגים דפוקות - הקדמיים שונים מהאחוריים והבנתי שהמידה לא נפוצה ובעייתית לרכישה (בעייתי לרכוש לה צמיגים טובים, לא שאי אפשר למצוא בכלל צמיגים).

היברידי זה חרא כי אין לזה שימוש ותוחלת חיובית למי שנוסע מעט ק"מ בשנה (נניח עד 10,000 ק"מ בשנה?), וגם ככה מכוניות קומפקטיות שכאלו קטנות ועירוניות לא אמורות לדרוס ק"מ יותר מדי וגם לא קונים אותן לצורך הזה, ומצד שני מוסיף מורכבות וטיפולים אולי יקרים יותר וסוללה שתדרוש החלפה והיא יקרה בקטע מבחיל.

ה- Aygo X היא רק היברידית או שיש גם בנזינית רגילה לגמרי? אני לא יודע.

נכנסתי לאתר של טויוטה ומשיטוט מהיר לא הייתי בטוח אם כן או שלא.

ה- Aygo X לא "פשוטה" כמו קודמתה, ספרטנית כמו קודמתה (ספרטנית זה מעולה למי שלא צריך הרבה! ויש המון שלא צריכים הרבה בכלל).

זה לא ממש אותו הדבר.

מה שכן העיצוב מדהים לדעתי והיא נראית מעולה ויפה מאוד. חתיכה ברמות.

גם המימדים והפרופורציות נהדרים בסה"כ, למרות שאני מעדיף רכבים יותר קטנים...

בעצם, כשאני חושב על זה, כיום, חוץ מהפיאט 500 ששמרה על המימדים שלה פחות או יותר, קטנה וספרטנית (לא בדגמים שנמכרים כרגע), אין יותר בארץ רכב קטן וספרטני... פשוט אין.

אפילו סוזוקי שהצילו אותנו עם הסוזוקי אלטו וסלריו, ובעבר עם הספלאש המעולה והעדיין נאה מאוד לדעתי, כבר לא איתנו בעניין הזה...

אין יותר רנו טווינגו.

אין יותר כלום...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, DAHUJI כתב:

נכון, אבל לא ממש?

ה- Aygo X גדולה יותר, סוג של Aygo מוגבהת (קרוסאובר עירוני? איך נקרא השיט הזה?).

טויוטה אמיתית, כבר לא פלטפורמה משותפת לפיג'ו וסיטרואן (בפעם הקודמת מנועי ה- 1.0L נחשבו למוצלחים ואמינים מאוד, מתוצרת או מתכנון של טויוטה).

יקרה יותר בהרבה - 105,000 ש"ח כיום במקום ה- 60,000-75,000 ש"ח שהשלישייה הקודמת עלתה לפני כעשור.

מידות צמיגים דפוקות - הקדמיים שונים מהאחוריים והבנתי שהמידה לא נפוצה ובעייתית לרכישה (בעייתי לרכוש לה צמיגים טובים, לא שאי אפשר למצוא בכלל צמיגים).

היברידי זה חרא כי אין לזה שימוש ותוחלת חיובית למי שנוסע מעט ק"מ בשנה (נניח עד 10,000 ק"מ בשנה?), וגם ככה מכוניות קומפקטיות שכאלו קטנות ועירוניות לא אמורות לדרוס ק"מ יותר מדי וגם לא קונים אותן לצורך הזה, ומצד שני מוסיף מורכבות וטיפולים אולי יקרים יותר וסוללה שתדרוש החלפה והיא יקרה בקטע מבחיל.

ה- Aygo X היא רק היברידית או שיש גם בנזינית רגילה לגמרי? אני לא יודע.

נכנסתי לאתר של טויוטה ומשיטוט מהיר לא הייתי בטוח אם כן או שלא.

ה- Aygo X לא "פשוטה" כמו קודמתה, ספרטנית כמו קודמתה (ספרטנית זה מעולה למי שלא צריך הרבה! ויש המון שלא צריכים הרבה בכלל).

זה לא ממש אותו הדבר.

מה שכן העיצוב מדהים לדעתי והיא נראית מעולה ויפה מאוד. חתיכה ברמות.

גם המימדים והפרופורציות נהדרים בסה"כ, למרות שאני מעדיף רכבים יותר קטנים...

בעצם, כשאני חושב על זה, כיום, חוץ מהפיאט 500 ששמרה על המימדים שלה פחות או יותר, קטנה וספרטנית (לא בדגמים שנמכרים כרגע), אין יותר בארץ רכב קטן וספרטני... פשוט אין.

אפילו סוזוקי שהצילו אותנו עם הסוזוקי אלטו וסלריו, ובעבר עם הספלאש המעולה והעדיין נאה מאוד לדעתי, כבר לא איתנו בעניין הזה...

אין יותר רנו טווינגו.

אין יותר כלום...

האייגו המחודשת עם המנוע ההיברידי טרם הגיעה.

הקטגוריה של הקטנות נעלמו.

טווינגו לא מיובאת כבר מ-2017 והייצור פסק שנה שעברה.

סלריו לא מיובאת בגלל שהגיר הרובוטי לא צלח בארץ, והייבוא של האיגניס פסק באופן שקט.

יונדאי i10 לא מגיעה בגלל החרם הטורקי - פרט לכמה יחידות שמטפטפות בייבוא מקביל.

נשארנו רק עם הפיקנטו.

• מבאס 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...