Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לחוכמת ההמונים.

כבר תקופה שאני שוקל לפתוח חשבון מסחר רק למניות אמריקאיות . בברוקרים ההישראלים זה ממש לא משתלם כל פעולה באזור 6$ ועוד כל מיני אותיות קטנות.

יש לי 3 אפשרויות 

1. בלינק- ברוקר חדש ישראלי, הברוקר מתעסק רק עם מניות אמריקאיות. מטפל בכל עניין המיסוי, שירות לקוחות רק דרך צאט (מקריאה בפורומים), לוקח 2 אגורות מעל שער הדולר - בתיק עם מאות אלפים זה יוצא המון גם בקנייה וגם במכירה. אין המרת מטח לוקחים במקום 2 אג מעל שער הדולר בקנייה ובמכירה . כל חודש 10 פעולות חינם, לא יודע כמה זמן זה ימשך יכול להיות בגלל שזה ברוקר יחסית חדש והוא רוצה למשוך לקוחות. אבל מעניין. אין דמי ניהול.

2. אינרקטיב ישראל- המתווך הקפריסאי של האמריקאית, גובה דמי פעולה יקרים 2.5$ למניות אמריקאיות.

מטפלים במיסוי אבל (!!!) החברה שמטפלת זו חברה חיצונית שמקבלת הרשאה לחשבון שלי- לא יודע אם זו גישה מלאה או רק לצפייה. אינטרקטיב לא קשורים אליהם בשום צורה וההתקשרות מולם רק דרך המייל. בכנות לא ארגיש בנוח שיש לחברה צד ג הרשאה בכל עת לחשבון שלי. הניכוי מתבצע כל חודש ולא כל סוף שנה. המרת מטח 10 שח. ממה שקראתי השלוחה  יושבת בקפריסין אבל שירות לקוחות בעברית. אין דמי ניהול

3.אינטרקטיב העולמי- הברוקר שלטעמי הכי טוב והכי בטוח. מתעסק איתם ישירות בלי מתווכים כמו בישראלי. כל פעולה 1$ המרת מטח 10 שח. בלי כל מיני בלבולי מוח של 2 אג מעל שער הדולר כמו ברוקרים ישראלים. אין דמי ניהול

לטעמי זו האופציה העדיפה גם הכסף יהיה בחו"ל וגם אני יודע שיש ביטוח עד חצי מליון דולר. אבל מבחינת המיסוי אני מטפל בהכל, לטעמי זה כאב ראש במיוחד שאני שכיר ולא בעל עסק.

פורסם

לא רואה סיבה להשתמש במתווך הישראלי. אני כבר שנים באמריקאי. עם זאת יש לי גם חשבון בברוקר ישראלי והכל שאלה במה אתה מעוניין לקנות וכמה פעולות אתה הולך לעשות אולי זה דווקא כן משתלם. במיוחד אם לדוגמא אתה קונה קרנות חוץ של בלקרוק ואינבסקו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 10 דקות, wa11a כתב:

לא רואה סיבה להשתמש במתווך הישראלי. אני כבר שנים באמריקאי. עם זאת יש לי גם חשבון בברוקר ישראלי והכל שאלה במה אתה מעוניין לקנות וכמה פעולות אתה הולך לעשות אולי זה דווקא כן משתלם. במיוחד אם לדוגמא אתה קונה קרנות חוץ של בלקרוק ואינבסקו.

מסחר סווינג ומניות אמריקאיות לטווח הרחוק מאוד (20-30 שנה). בהחלט זה יחסוך לי בעמלות.

רק עניין המיסוי שאין לי מושג איך עושים אותו, יש את אלפי שעולה כמה מאות שח לדברים האלה אבל לא יודע כמה זה יעזור אם בכלל.

פורסם
לפני שעה, Step כתב:

ממה שקראתי ושאלתי, זה קלאסי מקרה שמתאים לאלפי. 

השאלה האם הם מטפלים בזה 100% 

עלות יחסית זולה כמה מאות שקלים..

פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, ANUTKK כתב:

אשמח לחוכמת ההמונים.

דיבידעת כבר ענה על זה מזמן.

בהקשר הזה - התשובה אצלו ברורה והוא צודק (ג.נ. - משקיע דרך אקסלנס טרייד, ברוקר ישראלי, בגלל מעטפת המס הנוחה לי).

בנוסף, ידוע שהסולידית בכבודה ובעצמה משקיעה במניות דיבידנדים דרך אקסלנס טרייד במתכוון כדי לקבל את מעטפת המס הישראלית.

אז זה לא עוזר לך להחליט...

ובלי קשר, במחילה, אתה מתעסק בקקי.

הרבה יותר חשוב במה להשקיע מאשר איך להשקיע.

אסביר - זה כמו להתלבט האם לרכוש משחת שיניים תוצרת פאקו רבאן ב- 150 ש"ח/שפורפרת או פשוטה של אורביטול ב- 10 ש"ח/שפורפרת, כשמצחצחים פעם אחת ביום בלבד.

הכוונה היא שהטכניקה חשובה יותר מהמדיום.

לפני 4 שעות, ANUTKK כתב:

יש לי 3 אפשרויות 

שמת לב שהצגת את האפשרויות השונות בצורה לא סימטרית לחלוטין?... תקרא את מה שכתבת שוב.

מקריאה מהצד, כאדם חיצוני:

את אפשרות 1 כתבת והסברת כאילו אתה מתלבט לגביה (אבל רק בכאילו).

את אפשרות 2 כתבת כאילו אתה נגעל ממנה.

ואת אפשרות 3 כתבת כאילו כבר בחרת בה.

מסקנה שלי כקורא מן הצד - בחרת כבר חבר... ההתלבטות סתם משחקת לך בזילזל.

פשוט לך על זה.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
פורסם

2 הסנט שלי, 

בלינק - ממש מעולה למי שחדש בעולם הזה של בורסה, וכזה שלא עושה עושה יותר מידי פעולות. אפליקציה ממש פשוטה וברורה.

אינטרקטיב ישראל - (אני סוחר דרכה) - אפליקצית מסחר מעולה, שירות נוח ומהיר. אני מגיש לבד את הדוחות בסוף שנה דרך אלפי. מאד נוח ופשוט.

אינטראקטיב ארהב - אין לי משהו רע להגיד על זה. אני מעדיף שירות בעברית. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 22 שעות, ANUTKK כתב:

השאלה האם הם מטפלים בזה 100% 

עלות יחסית זולה כמה מאות שקלים..

כן אני משתמש באלפי. מוצר מעולה.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 9 שעות, ArikM כתב:

מגיש לבד את הדוחות בסוף שנה דרך אלפי. מאד נוח ופשוט

לפני שעתיים, wa11a כתב:

אני משתמש באלפי

יכולים בקצרה לכתוב איך זה מתבצע?

אני מוציא את כל ה pdf מאינטרקטיב ושולח לאלפי... ומשם איך מתבצע התשלום מס? יכול לשלוח כסף מהברןקר לבנק בארץ ולשלם? או שאני חייב לשלם מס עוד לפני שאני מושך את הרווחים?

פורסם
בתאריך 8.9.2025 בשעה 04:52, ANUTKK כתב:

לטעמי זו האופציה העדיפה גם הכסף יהיה בחו"ל וגם אני יודע שיש ביטוח עד חצי מליון דולר

איזה ביטוח?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 16 שעות, ANUTKK כתב:

אני מוציא את כל ה pdf מאינטרקטיב ושולח לאלפי... ומשם איך מתבצע התשלום מס? יכול לשלוח כסף מהברןקר לבנק בארץ ולשלם? או שאני חייב לשלם מס עוד לפני שאני מושך את הרווחים?

פשוט תיכנס לאתר הכל מוסבר בצורה מאוד פשוטה.
בגדול זה לא רק מאינטראקטיב, אתה צריך 106 או כלדבר אחר שיש לך. אלפי גם מראים לך סרטונים איך להוציא כל טופס אם אתה לא יודע כולל מהבנק. בפעם הראשונה זה אולי לוקח קצת יותר זמן בפעם השניה אתה עושה את זה בדקות. אחכ הם מביאים לך את כל הקבצים שמגישים באתר של רשות המסים.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, ANUTKK כתב:

זה ממש נוח. 

בגדול, בכל שלב הם מסבירים לך מה בדיוק להביא ואיך להגיע לכל המסמכים, לחלקם יש קישורים לסרטוני הסברה.

אם אתה מוצא את עצמך מתקשה גם עם זה, עבור תוספת במחיר (לדעתי 100 שח) אתה יכול לקבל ליווי של נציג. 

אתה פשוט נכנס לאתר שלהם ורץ על זה.

לאחר שאתה מסיים, הם מסבירים לך לאן להגיש את המסמכים ומייצאים לך את המסמכים בפורמט הנכון

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...