Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעניינתי במוצר שעולה כמה אלפי שקלים, ורכשתי אותו דרך חנות שם.

החנות לא הייתה מוכרת לי, אבל האתר שלהם ניראה נורמלי, והיא קיבלה דירוג מאוד גבוה ומהרבה אנשים בזאפ. אז הלכתי על זה. 

אני לא אשתף כרגע בפרטים עד שלא יסגר כול העניין, אבל זאת הייתה חוויה רעה מאוד מהמון בחינות עם שירות מאוד מזלזל. 

ואני חושב לעצמי איך יכול להיות שחנות שקיבלה ציון כול כך גבוה , מתנהלת ככה?

אז חיפשתי אותה בביקורות של גוגל וחשכו עיניי. ציון מאוד נמוך והרבה מהתלונות הם בדיוק מה שאני חוויתי איתם. 

לא אכנס למה הם הסיבות שב-זאפ מאות אנשים מביאים ציון ממוצע כמעט מושלם, ובגוגל מאות אנשים מביאים ציון הפוך לגמרי. אני בטוח אפשר לחשוב על כמה מהם לבד. 

רק אומר, שאם כבר בחרתם לרכוש דרך זאפ. אל תסמכו כלל על הציון שלהם עבור החנות, אלא תצליבו מידע ממקורות אחרים .

יכול לחסוך מכם הרבה מאוד עוגמת נפש. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

זאפ אתר בעייתי מאוד. הרבה ספקים חשובים לא שם (קספ, אמרנו?) והכל בתשלום. בעבר היו דיווחים על הסרת ביקורות שליליות.

שים לב שנדיר שמספר הביקורות עולה על 5-10, וגם אלה נראות כמו בוטים.

וכמובן שחוויית שירות יכולה להיותֶאישית ונקודתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משתמש בזאפ בעיקר בשביל לקבל סדר גודל של מחיר, ובסוף מזמין מחנויות שאני מכיר.

השבוע פעם ראשונה עשתי הזמנה של אוזניות (galaxy buds) מחנות שאני לא מכיר, שהם היו הכי זולים בזאפ - בחרתי במשלוח חינם דרך דואר ישראל.

חזרו אלי יום אחרי ההזמנה ואמרו שכבר לא עובדים עם דואר ישראל והציעו לו 2 סוגי משלוח בתשלום, סירבתי וביקשתי שיבטלו את ההזמנה.

• רעיון טוב! 2

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

זאפ מת מזמן. אין מה לחפש שם.

90 אחוז מההצעות הראשונות לא קיימות - כולם עושים bait and switch ואין שום מערכת שמענישה את החנויות על זה.

אין מה לדבר על דירוג בכלל. קשקוש בלבוש.

עברתי לק.ס.פ / אייבורי ושלום על ישראל. אם לחצתי על "קנייה" - המוצר קיים נקודה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני צרכן שצריך/רוצה לקנות מכונת כביסה/תנור/טלפון. למה שארצה להתעסק עם בתי משפט?????

• רעיון טוב! 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זאפ לכל היותר הוא אינדיקטור לטווח מחירים. 

ברוב המוחלט של המקרים אפשר למצוא את מה שמופיע שם במחירים הרבה יותר נוחים במקומות אחרים שלא נמצאים שם. 

היתרון היחסי של זאפ: מוצרים שקשה למצוא מופיעים שם לפעמים. יתרון יחסי נוסף, שהוא דווקא חיסרון: מציג לך דברים נוספים, שאולי לא חשבת עליהם בכלל. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני יכול להגיד בוודאות שזאפ מוחקים ביקורות שליליות כי הם מחקו את שלי וזה היה עוד לפני יותר מ10 שנים.

קניתי אז סמארטפון תקול בחנות איליין (eline), החנות סירבה לתקן אותו או להפעיל אחריות ובגלל שהייתי חייל לא היה לי זמן ללכת לבית משפט.

השארתי להם ביקורת מאוד שלילית בZAP על החוויה שלי ולאחר סמן מה קיבלתי תשובה שהביקורת שלי נמחקה.

מאז אני יודע מניסיוני האישי שZAP זה אתר לא אמין.

גם כן בזמן האחרון שאני שם לב גם שהמחירים שם גבוהים יותר ממה שאני מצליח למצוא לבד באינטרנט.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

על אף שזאפ נראה כמו אתר השוואת מחירים, זה לא המצב - הוא פשוט אתר אפיליאציה (שיווק שותפים) לחנויות.

מודלי תגמול אפשריים עבור זאפ:

• תשלום עמלה על כל קליק\קניה שאתה מבצע דרכם
  • הופעת החנות באתר
  • מיקום החנות לעומת שאר החנויות בתוך האתר

בעוד שאתה מעוניין לקנות את המוצר המתאים לך בתנאים המתאימים לך (מחיר נמוך\קרבה לבית\זמינות\אמינות\אחריות, כל אחד ומה שחשוב לו באותה הקניה),

זאפ מעוניינים שאתה תבצע את הרכישה דרכם ותו לא.

כלומר, אין לזאפ באמת סיבה לפרסם חוות דעת שלילית על אף חנות, שיכולה לגרום לך לא לקנות דרכם, ובכך לפספס הזדמנות להרוויח כסף.

תוספת קטנה - השורה התחתונה נכונה בעיקר במצב שאין תחרות אמיתית. אם היו יותר אתרי ״השוואת מחירים״, סיכוי טוב שהתחרות ביניהם הייתה מחייבת אותם לחשוב גם על היותך לקוח חוזר כkpi, שאולי היה גורם להם לדאוג לאמינות כערך גבוה יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Step
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 13 שעות, Step כתב:

אם היו יותר אתרי ״השוואת מחירים״

יש רק את התאום של זאפ, RAT או משהו דומה. לא מצליח להתרומם בשיט, וגם גובה הרבה פחות כסף מהעסקים בהתאמה.

פורסם

אתר פח אשפה

פעם כשksp היו שם הוא עוד היה סביר

היום אין לך כלום מאות מוצרים בלי שום פירוט 

צריך להיות מרגל בשביל להצליב נתונים על מוצרים 

גם אני נפלתי שם עם חנות שיש לה דירוג גבוה ובפועל משקרים בלי בושה

ואז כשאתה בא לתת דירוג נמוך הם אשכרה מבקשים חשבונית קנייה כדי לאמת את הקנייה

פורסם
לפני 11 דקות, tan tan כתב:

ואז כשאתה בא לתת דירוג נמוך הם אשכרה מבקשים חשבונית קנייה כדי לאמת את הקנייה

שזה הדבר הכי נכון לעשות, לפחות את זה הם עושים כמו שצריך. 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

שזה הדבר הכי נכון לעשות, לפחות את זה הם עושים כמו שצריך. 

במקרה שלי בזאפ החנות קיבלה קרוב לציון 5, ובגוגל היא קיבלה משהו שיותר מתקרב ל-2. 

כשיש לך פער כזה גדול, זה אומר שבוודאות שאחד מהדירוגים לא משקף את המציאות או במילים אחרות - גרוע.

ולפחות מהנסיון שלי שדומה מאוד לכמעט כול התלונות בגוגל, ניראה שזאפ לא עושים כלום כמו שצריך.

• תוכן חדש...