Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפחה של 4 נפשות - 2 ילדים גדולים (הגדולה נהגת צעירה).

נסועה של מקסימום 15K בשנה - הרוב המוחלט נסיעה עירונית ובין עירונית קצרה במרכז.

מחליף רכב כל 10 שנים לפחות - לכן אני מעדיף רכב חדש וגם כיוון שאני לא בנוי לג'ונגל , לריצות ולסיכונים של רכישת רכב משומש ושחוט קילומטראז,.

רכב יחיד, זה הרגליים שלנו  - לא יכול לאפשר לעצמי אישפוזים ממושכים במוסכים.

הכי חשוב לי שקט נפשי מהרכב - אמינות ועלויות תחזוקה נמוכות של מוסכים וביטוח. אם אפשר גם חיסכון בדלק וזיהום אוויר נמוך.

אני צריך רכב שייקח אותי מ-A ל-B,  ושיהיה כמה שיותר מרווח בסיגמנט ובתא המטען.

לא מעניין אותי ביצועים, לא איבזור (למעט מצלמת רברס וחיישנים לרברס) - אפילו נוחות נסיעה פחות חשובה לי - אני מוכן להסתגל להכול.

אני קורא פה הרבה וכבר מכיר את הצרות העיקריות של דגמי רכבים - אני נפגע מנוע פיורטק 1.2 של פיז'ו 208.

לא מעוניין ברכב חשמלי - לא משתלם לי מבחינת הנסועה שלנו וגם אני עדיין לא בשל מנטלית לקונספט הזה של רכב שנגמר אחרי 7 שנים.

אני מרגיש שאני צריך לבחור בין דבר לכולרה - כי אין שום דגם שאני שלם לגביו והכל מתכנס לי לסיאט ארונה עם הגיר כפול מצמד הרגיש והמכטרוניק הבעייתי.

מאזדה CX-3 גם פחות מרוווחת וגם יותר יקרה.

ממש מבאס לשרוף קרן השלתמות שלמה על רכב שאתה לא שלם לגביו.

יש משהו שאני מפספס ולא חשבתי עליו?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פיזו שלישית כתב:

מחליף רכב כל 10 שנים לפחות - לכן אני מעדיף רכב חדש וגם כיוון שאני לא בנוי לג'ונגל , לריצות ולסיכונים של רכישת רכב משומש ושחוט קילומטראז,.

....

לא מעוניין ברכב חשמלי - לא משתלם לי מבחינת הנסועה שלנו וגם אני עדיין לא בשל מנטלית לקונספט הזה של רכב שנגמר אחרי 7 שנים.

....

אני מרגיש שאני צריך לבחור בין דבר לכולרה - כי אין שום דגם שאני שלם לגביו והכל מתכנס לי לסיאט ארונה עם הגיר כפול מצמד הרגיש והמכטרוניק הבעייתי.

כמה נקודות:

1. יש עוד אפשרויות בין רכב חדש למשומש "שחוט". אפשר לחפש רכב בן שנה ולגלות שהמצאי לא ישאיר אותך "מבואס מכל האפשרויות".

2. הגיר בסיאט לא סמל האמינות אבל באמת שלא מדובר בעניין משמעותי. כל עוד הרכב לא ישן זה כנראה יהיה בסדר. מי שמחפש רכב ישן וזול צריך להמנע ממנו. אבל אתה מדבר על רכב חדש ל 10 שנים. בשנים האלו תהנה מרכב טוב ומוצלח. עם ביטוח לא יקר במיוחד. אז נניח שבתקופה הזו תדרש להוצאות על הגיר. בתמונה הגדולה זה לא משמעותי עד כדי כך.

בהשערה גסה אם תשים כל חודש 100 ש"ח בקופת חסכון ייעודית לגיר אתה כנראה תמכור את הרכב עוד 10 שנים עם עודף בקופה ועם יותר כסף ממה שהיה אם היית קונה רכב יקר לביטוח. קצת פרופורציות

3. רכב חשמלי זה רחוק מאוד מ "קונספט הזה של רכב שנגמר אחרי 7 שנים". ונניח שכן, שאחרי 7 שנים תידרש לשיפוץ סוללה מאסיבי ויקר. לאורך התקופה תהנה מכל יתרונות החשמל שיחסכו לך הרבה יותר כסף ממה שתעלה לך הסוללה אם וכאשר.

מה לגבי mg3?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

כמה נקודות:

1. יש עוד אפשרויות בין רכב חדש למשומש "שחוט". אפשר לחפש רכב בן שנה ולגלות שהמצאי לא ישאיר אותך "מבואס מכל האפשרויות".

2. הגיר בסיאט לא סמל האמינות אבל באמת שלא מדובר בעניין משמעותי. כל עוד הרכב לא ישן זה כנראה יהיה בסדר. מי שמחפש רכב ישן וזול צריך להמנע ממנו. אבל אתה מדבר על רכב חדש ל 10 שנים. בשנים האלו תהנה מרכב טוב ומוצלח. עם ביטוח לא יקר במיוחד. אז נניח שבתקופה הזו תדרש להוצאות על הגיר. בתמונה הגדולה זה לא משמעותי עד כדי כך.

בהשערה גסה אם תשים כל חודש 100 ש"ח בקופת חסכון ייעודית לגיר אתה כנראה תמכור את הרכב עוד 10 שנים עם עודף בקופה ועם יותר כסף ממה שהיה אם היית קונה רכב יקר לביטוח. קצת פרופורציות

3. רכב חשמלי זה רחוק מאוד מ "קונספט הזה של רכב שנגמר אחרי 7 שנים". ונניח שכן, שאחרי 7 שנים תידרש לשיפוץ סוללה מאסיבי ויקר. לאורך התקופה תהנה מכל יתרונות החשמל שיחסכו לך הרבה יותר כסף ממה שתעלה לך הסוללה אם וכאשר.

מה לגבי mg3?

1. מנסיוני כל פעם שניסיתי לחפש רכב 3 שנים על הכביש - זה 60,70 אלף ק"מ על הכביש. בשלב זה אני לא בנוי לתיזוזים וריצות בחיפוש רכב יד שניה.

מלבד זאת - איזה עוד אופציות יפתחו לי כאן?

2. אתה די משכנע פה - במובן מסויים גם חשבתי כך.

3. רכב חשמלי זה עוד 20 אלף ש"ח לשלם מראש על אותו סיגמנט. צריך גם להתקין עמדת טעינה בחניון של הבנין ולבטח אותה. אז מה אתה חוסך פה בנסועה נמוכה של גג 15 אלפ ק"מ לשנה?

mg3 היברידי? או הבנזין החדש שכמדומני הוא עם צרה של גיר רציף. אני עוד לא יודע איך לאכול את הרכב הזה.

פורסם
לפני 35 דקות, פיזו שלישית כתב:

1. מנסיוני כל פעם שניסיתי לחפש רכב 3 שנים על הכביש - זה 60,70 אלף ק"מ על הכביש. בשלב זה אני לא בנוי לתיזוזים וריצות בחיפוש רכב יד שניה.

מלבד זאת - איזה עוד אופציות יפתחו לי כאן?

2. אתה די משכנע פה - במובן מסויים גם חשבתי כך.

3. רכב חשמלי זה עוד 20 אלף ש"ח לשלם מראש על אותו סיגמנט. צריך גם להתקין עמדת טעינה בחניון של הבנין ולבטח אותה. אז מה אתה חוסך פה בנסועה נמוכה של גג 15 אלפ ק"מ לשנה?

mg3 היברידי? או הבנזין החדש שכמדומני הוא עם צרה של גיר רציף. אני עוד לא יודע איך לאכול את הרכב הזה.

לכן הצעתי לא לחפש רכב בן 3 אלא רכב בן שנה. יש גם כאלו.

ויש רכבים בני 3 עם 25,000 ק"מ.

מבחינת אופציות יכנסו לך כמשומש לתקציב רכבים שמחירם כחדש לא מוגבל ל 130, אלא ליותר. בהכרח יהיו לך חלופות נוספות

לא נכנסתי בתשובתי לחישובים הכספיים של רכב חשמלי. אלא רק לתאור שלך שנראה לי חד צדדי מאוד. ובכל מקרה לחשמליים יתרונות גם מעבר לחסכון.

אני יודע שכאן בפורום יש כל מיני שחזרו לבנזין. במציאות זו דרך שהיא כמעט חד סטרית. מי שעובר לחשמל רק במקרים נדירים יחזור לבנזין.

ב MG3 בנזין הגיר רציף. ההיברידי אוטומטי או רובוטי (עם 3 הילוכים...)

פורסם

הייתי בודק mg3, היברדית לכן תהיה חסכונית מאוד, זריזה ונוחה. יציאות מיזוג מאחור.

בנוסף יש לך אחריות של 7 שנים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 24 דקות, yulianx כתב:

הייתי בודק mg3, היברדית לכן תהיה חסכונית מאוד, זריזה ונוחה. יציאות מיזוג מאחור.

בנוסף יש לך אחריות של 7 שנים.

האם רכב היברידי זה לא אומר ביטוח יותר יקר וגם "להנות" מהמחלות של 2 העולמות גם חשמל וגם מנוע בעירה פנימית? 

פורסם

איזה מחלות ?

יש לך אחריות של 8 שנים על הסוללה.

לגבי ביטוח זה תלוי בדגם, אתה יכול לעשות סימולציה ב wobi למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, BRAVO_SX כתב:

מה עם טיוטה יאריס קרוס?

אין לי קשר למפרסם המודעה

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/llgzb3oe?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=18&pagination=1

600 ק"מ בשנה...

הייתי מנסה לבדוק טוב טוב את  העניין הזה

אם כן אז ייתכן ומדובר במציאה

לפני כשעה, פיזו שלישית כתב:

האם רכב היברידי זה לא אומר ביטוח יותר יקר וגם "להנות" מהמחלות של 2 העולמות גם חשמל וגם מנוע בעירה פנימית? 

יש בזה משהו שמדובר בכפל מנגנונים.בפועל יש היברידיות מאוד מאוד אמינות.

בכל מקרה אם אתה רוצה לפשט עניינים וללכת על מערכת ההנעה הכי אמינה אז חשמל זה כיון טוב 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 5 שעות, פיזו שלישית כתב:

האם רכב היברידי זה לא אומר [] גם "להנות" מהמחלות של 2 העולמות גם חשמל וגם מנוע בעירה פנימית?

כן, כשהוא בן 7+. אבל לא אם תקנה חדש.

אני מבין שמה שדוחה אותך ברכישת רכב בן 2-3 זה לא הרכב, אלא התהליך. תחשוב לפנות למי שיכול לעשות את התהליך בשבילך כגון הלוחש למכוניות כאן, עולה כסף כמובן אל לפרופיל שלך נשמע משתלם.

ולמה סופר מיני? הייתה לך 208 אתה יודע שזה קטן מדי ל-4.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 13 שעות, פיזו שלישית כתב:

בתור בעלים של היברידית בת  7  (נירו 2018) - לא היתה שום בעיה שקשורה למערכות האלו. היו דברים אחרים שנפתרו באחריות/ריקול (פנסים, נקישות בהגה).

אז אני משער שבשנה-שנתיים הקרובות אצטרך להחליף את מצבר ה-12V שהוא יקר יחסית וקשור למערכת ההיברידית (כ-4000 ש"ח למיטב זכרוני), אבל בזמן הזה ברכב בנזין הייתי מתקרב גם להחלפת מצבר שני (וברכבי start-stop זה גם לא זול כ"כ כבר).

פורסם
לפני 11 שעות, Jack457 כתב:

כן, כשהוא בן 7+. אבל לא אם תקנה חדש.

אני מבין שמה שדוחה אותך ברכישת רכב בן 2-3 זה לא הרכב, אלא התהליך. תחשוב לפנות למי שיכול לעשות את התהליך בשבילך כגון הלוחש למכוניות כאן, עולה כסף כמובן אל לפרופיל שלך נשמע משתלם.

ולמה סופר מיני? הייתה לך 208 אתה יודע שזה קטן מדי ל-4.

לנו ה-208 בהחלט הספיקה מבחינת הגודל שלה למעט הפשרה של גודל תא המטען.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...